Здравей Гост

Отличителни черти на Нептунианците

• 137 Отговора
  • 17785 Прегледи
*

Nebesna

Re:Отличителни черти на Нептунианците
« Отговор #60 -: Май 04, 2010, 08:33:49 pm »
При мен Нептун е в съвпад с Меркурий. Само благотворни аспекти. Според мен нептуновото влияние е в това, че съм отнесена на моменти, не забелязвам много неща продължително време и после изведнаж просто за секунда виждам истината за нещата. Просто се иска да обърна внимание, да погледна. Може би защото съвпадът е в Скорпион. Пиша по-добре отколкото говоря.

Меркурий в съвпад с Нептун действа подобно на Меркурий в Риби. И аз като теб се изразявам по-добре писмено, мечтая си да имам дар слово...разсеяни са Нептунианците, вярно е. Трябва да тренират БДИТЕЛНОСТ.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Май 04, 2010, 08:35:46 pm »
Докато съвпадът на Меркурий и Нептун в Скорпион може наистина да даде проницателност, същият съвпад в Стрелец не е най-доброто, което може да ти се случи в хороскопа, но пък си има и той своите силни страни - изучаване на чужди езици, артистичен начин на изразяване, фотографски усет.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #62 -: Май 04, 2010, 08:39:34 pm »
Цитат
Меркурий в съвпад с Нептун действа подобно на Меркурий в Риби. И аз като теб се изразявам по-добре писмено, мечтая си да имам дар слово.
Добре поставен Меркурий дава ясна и точна мисъл.А дали човек се изразява по-добре писмено или устно предполагам зависи и от аспектите с  Марс-бърза мисъл :'(Макар,че един квадрат Марс/Меркурий може да даде "кречатало" ;DНо ако е замесен Нептун или Венера изказа е мек и "цивилизован" според мен

*

Nebesna

« Отговор #63 -: Май 04, 2010, 09:08:30 pm »
Цитат
Меркурий в съвпад с Нептун действа подобно на Меркурий в Риби. И аз като теб се изразявам по-добре писмено, мечтая си да имам дар слово.
Добре поставен Меркурий дава ясна и точна мисъл.А дали човек се изразява по-добре писмено или устно предполагам зависи и от аспектите с  Марс-бърза мисъл :'(Макар,че един квадрат Марс/Меркурий може да даде "кречатало" ;DНо ако е замесен Нептун или Венера изказа е мек и "цивилизован" според мен

Мен многото приказки ме изморяват....Но това може да се дължи и на сатурн в 3-ти дом - не обичам много приказки.

*

Liana

• 11
    • www.liastro.com
« Отговор #64 -: Май 05, 2010, 09:00:36 am »

« Отговор #9 -: май 03, 2010, 09:00:08 » Цитат 

--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: Liana в май 02, 2010, 02:05:55
Vision, а ти защо толкова искаш да си Нептунианка?   За да разбереш Нептунианците ли? Те по-скоро се усещат, така ми се струва...   

не знам дали мога да ги разбера, но ако стана, си мисля, че в собствените си очи ще съм много по- готина..
бих се харесвала, ако вместо толкова земя в картата имах повече вода..имам само един юпитер на края на скорпиона и дсц. в риби и това е, направо суша отвсякъде..даже то се гледа само рибите- дсц. и това е..е, верно, в 12-ти дом имам доста силна групичка  ..сигурно заради това ме влече все към тях.. 

Всеки иска каквото си няма. Аз пък искам повечко земя, но ще трябва да се оправям с каквото си имам. Ето ви Нептун в моята карта: в точен съвпад с асцендента, в тау квадрат с Венера и Сатурн, в голям воден тригон със Слънце и Юпитер, в квинконс с Меркурий. С Луната няма аспект, но й се явява управител.
Красота! Как да не се бори човек да се докопа до сушата...   

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Май 05, 2010, 10:04:34 am »
Лиана е типичната Нептунова личност.

С моите 3 планети в Риби и още по една в Скорпион и Рак, много добре разбирам водните, в т.ч. нептунианците.
Обаче, Асцендента ми в Стрелец (квадратура със знака Риби), никак не обича "мъглявите" неща, постоянните оплаквания, без да се предприемат съзидателни действия и податливостта на токсико- и всякакъв друг вид мании (пристрастяванията са характерни за Нептун) - Сатурна ми в Риби квадратира асцендента в Стрелец, а Плутон/Уран в Дева правят тао-квадрат. Тази тао-квадратура ме кара да опозная и "двете страни на медала".

*

Инти

• 2068
« Отговор #66 -: Май 06, 2010, 11:57:59 pm »
Нептун го свързвам с емпатия и телепатия, докато по Уран са прозренията, които те осеняват светкавично. Нептуновата интуиция може и да сгреши, ако са замесени чувства, емоции и пристрастия (а при Нептун няма как да не бъдат замесени), урановата интуиция рядко греши.

Много вярно !

Наистина Нептун действа силно на психологическо ниво, Уран на ментално.

Майка има Нептун тригон Луна и е безпогрешна и до ден днешен в преценките си за хората, интуицията и не е сгрешила. Направало ме е учудвала на моменти, когато без да познава човек прави безпогрешна преценка, докато на мен горката нептунианка ми трябва да си сваля розовите очила на моменти за да прогледна след известно време.

При нея обаче интуицията и работи добре с разума, защото има силен знак Близнаци, което и помага да не си размъти мозъка.

За съжаление при мен Нептун е в антис с Меркурий в Козирог, и все едно имам половин съвпад.

Мога да се определя като нептунова личност при всяко положение, имам Слънце съвпад Нептун, и Нептун съвпад Венера.

Всички качества на Нептун са ми присъщи без алкохолизма и наркотиците.

Стремя се да израствам в духовно отношение, но това е заложено и от Стрелеца, поетична натура съм, състрадателна, наивна, чувствителна, но не винаги по рачешкия ми асцендент,  на моменти се улавям , как абсолютно от нищото, ставам тъжна и плача, заради глобалното положение, заради фалшивите хора, изобщо за цялото положение в което се намира човечеството и планетата Земя, за нея и за животните понякога ми е по - мъчно, отколкото за хората.

Забелях от няколко месеца, че при мен много силно работи телепатията, помислям си нещо и след 5 мин човека отсреща ми го казва почти едно към едно. Възможно е да се дължи на прогресивната Луна в Скорпион, там също според Ръшман се увеличават ясновидските способности.
« Последна редакция: Май 07, 2010, 12:04:34 am от Инти »

« Отговор #67 -: Май 07, 2010, 06:53:51 am »
....
нептун в скорпион и в аспект с упр. на скорпи.
нептун в стрелец.
нептун в аспект с луна.
нептун в 4-ти....
Имам ги всичките, както и опозиция на нептун и меркурий.  Разсеяност, все по-трудна концентрация, не умея да преценеявам хората - наивна, объркана във взаимоотношенията, предпочитам да се затворя и да "изключа", бягство в книгите, поезията - мерк е в 10-ти,телец-мудничък и с усет за естетика. Мисля, че често се изразявам и пиша прекалено на високо ниво, прекалено високопарно и хората не ме разбират - може и да дава объркан, отнесен, неясен говор. Друго - все по-често ми се случва да не помня какво съм говорила на някого - особено когато гледам в астрологична карта - все едно "включвам" някъде и след това "изключвам".
Ето - щях да забравя и сънищата - изключително символични и трудни за описание - Нептуниански свят, който по-скоро се усеща, от колкото описва...

*

Инти

• 2068
« Отговор #68 -: Май 07, 2010, 10:39:26 am »
Имам ги всичките, както и опозиция на нептун и меркурий.  Разсеяност, все по-трудна концентрация, не умея да преценеявам хората - наивна, объркана във взаимоотношенията, предпочитам да се затворя и да "изключа", бягство в книгите, поезията - мерк е в 10-ти,телец-мудничък и с усет за естетика. Мисля, че често се изразявам и пиша прекалено на високо ниво, прекалено високопарно и хората не ме разбират - може и да дава объркан, отнесен, неясен говор. Друго - все по-често ми се случва да не помня какво съм говорила на някого - особено когато гледам в астрологична карта - все едно "включвам" някъде и след това "изключвам".
Ето - щях да забравя и сънищата - изключително символични и трудни за описание - Нептуниански свят, който по-скоро се усеща, от колкото описва...

Мда, това определено са отличителните черти на Нептуанианеца, независимо че сме разсеяни, че изключваме на моменти, аз съм щастлива че Нептун е в съвпад с мойто Слънце и Венера,без Нептун може би нямаше да имам смелостта и желанието да опозная духовния, астралния и поетични свят, ако не беше той, и вероятно нямаше да съм това което съм.

Всичко е красиво по начина, по който е създадено, въпросът е да усъвършенстваме тази красота, защото човекът е сътворец.

« Отговор #69 -: Май 07, 2010, 06:56:49 pm »
Имам една позната със съвпад Луна - Нептун в 5-ти Дом в Козирог... много е наивна и много си пати, особено от любовни взаимоотношения  :( А и Меркурии е ретрогаден в 4-ти дом в Скорпион, има доста Планети във водни знаци и е голяма каша!  :72:
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Divna

« Отговор #70 -: Май 07, 2010, 07:03:35 pm »
Имам една позната със съвпад Луна - Нептун в 5-ти Дом в Козирог... много е наивна и много си пати, особено от любовни взаимоотношения  :( А и Меркурии е ретрогаден в 4-ти дом в Скорпион, има доста Планети във водни знаци и е голяма каша!  :72:

С тая позиция има най-вероятно афинитет към изкуствата като цяло.

« Отговор #71 -: Май 07, 2010, 07:09:27 pm »
Този Козирог да ти кажа като че ли доста материализира нещата. Има голям афинитет към музиката!! Обаче на всичко друго гледа откъм красивата материална страна  :angry:
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Май 07, 2010, 07:12:53 pm »
- Съвпад Луна/Нептун в Козирог в 5 дом
- Ретрограден Меркурий в Скорпион в 4 дом

Добра позиция за занимания с педагогика, детска психология, ако има други потвърждения за това в хороскопа.
С Телец на МС Венера къде се намира, какви аспекти прави? Асцендентът трябва да е Лъв или Дева.

Има ли аспект между Венера и Марс? В кой знак се намират?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #73 -: Май 07, 2010, 07:21:59 pm »
Да, Лили има право. 5 дом - Сатурн - учител ... Иначе силна емоционалност щом има много планети във водни домове. Въпреки, че и това не е гаранция. Преди години една астроложка ми беше казала, че от към емоции съм бедна, защото имам само една планета във воден знак. Ама не знам как не е отчела, че именно тази планета ми е не коя да е, а именно Луна и то ранена и то в съвпад с АЦ  :blink:. Та емоции дал Господ.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Май 07, 2010, 07:25:41 pm »
Преди години една астроложка ми беше казала, че от към емоции съм бедна, защото имам само една планета във воден знак.

Леле, това направо е за бисерите.  ;D
Луна в Скорпион в съвпад с Асцендента и беден емоционален живот!
Да ни пази Господ от такива астроложки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #75 -: Май 07, 2010, 07:27:22 pm »
МС в Телец, Венерата е ретроградна в Скорпион прави съвпад със Слънце и Плутон, АС Лъв. Венера прави квадрат със Марс в Седми дом във Водолей (Марс съвпад ДС), а също така и Венера квадрат АС. Доста силно изразена алогична мисъл, емоциите са водещи. Все още не съм стигнала до там че да определям възможна професия, но се очертават големи перспективи за работа в чужбина в търговския отдел на голяма фирма.

*

Divna

« Отговор #76 -: Май 07, 2010, 07:29:10 pm »
Преди години една астроложка ми беше казала, че от към емоции съм бедна, защото имам само една планета във воден знак.

Леле, това направо е за бисерите.  ;D
Луна в Скорпион в съвпад с Асцендента и беден емоционален живот!
Да ни пази Господ от такива астроложки.

Лили и най-ужасното е, че това е една известна българска астроложка.

« Отговор #77 -: Май 07, 2010, 07:30:17 pm »
то това ако е астролог...

*

Divna

« Отговор #78 -: Май 07, 2010, 07:35:40 pm »
Най-вероятно някой от учениците й се е упражнявал върху картата ми. Лошо няма, само където тя да беше си направила труда да провери какво е написано защото все пак нейното име е за смях, а не на учениците й.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Май 07, 2010, 07:36:17 pm »
Доста натоварен знак Скорпион, а и самият Плутон е акцентиран.
Слънце-Венера-Плутон в квадрат с Марс на ДС дава и напрежение във връзките. Ретроградна, изгорена и заточена /или паднала/ Венера сама по себе си е трудно положение за връзките. И обикновено не са никак малко на брой, макар че ако е в Скорпион, може да се стигне и до другата крайност, а може и да има люшкане между двата полюса.
На какъв тип мъже попада? Бягат ли от сериозен ангажимент, страхуват ли се да не бъдат "погълнати"? Тя самата има склонност към симбиотични отношения, но квадратът с Марс във Водолей, разположен в съвпад с Десцендента, разчупва модела.
Питах дали Венера има аспект с Марс /предположих, че има твърд аспект/ поради други съображения. Понеже спомена, че има афинитет към музиката и изкуствата. А пък и Венера, доколкото разбирам, се намира в един знак с Меркурий.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.