Нептун го свързвам с емпатия и телепатия, докато по Уран са прозренията, които те осеняват светкавично. Нептуновата интуиция може и да сгреши, ако са замесени чувства, емоции и пристрастия (а при Нептун няма как да не бъдат замесени), урановата интуиция рядко греши.
Много вярно !
Наистина Нептун действа силно на психологическо ниво, Уран на ментално.
Майка има Нептун тригон Луна и е безпогрешна и до ден днешен в преценките си за хората, интуицията и не е сгрешила. Направало ме е учудвала на моменти, когато без да познава човек прави безпогрешна преценка, докато на мен горката нептунианка ми трябва да си сваля розовите очила на моменти за да прогледна след известно време.
При нея обаче интуицията и работи добре с разума, защото има силен знак Близнаци, което и помага да не си размъти мозъка.
За съжаление при мен Нептун е в антис с Меркурий в Козирог, и все едно имам половин съвпад.
Мога да се определя като нептунова личност при всяко положение, имам Слънце съвпад Нептун, и Нептун съвпад Венера.
Всички качества на Нептун са ми присъщи без алкохолизма и наркотиците.
Стремя се да израствам в духовно отношение, но това е заложено и от Стрелеца, поетична натура съм, състрадателна, наивна, чувствителна, но не винаги по рачешкия ми асцендент, на моменти се улавям , как абсолютно от нищото, ставам тъжна и плача, заради глобалното положение, заради фалшивите хора, изобщо за цялото положение в което се намира човечеството и планетата Земя, за нея и за животните понякога ми е по - мъчно, отколкото за хората.
Забелях от няколко месеца, че при мен много силно работи телепатията, помислям си нещо и след 5 мин човека отсреща ми го казва почти едно към едно. Възможно е да се дължи на прогресивната Луна в Скорпион, там също според Ръшман се увеличават ясновидските способности.