Здравей Гост

Отличителни черти на Нептунианците

• 137 Отговора
  • 17769 Прегледи
*

Helo

Нептунианците са много интересни. Непременно трябва да бъдат обсъдени.

Тук можем да обсъдим Вещичка.  :57:

Казвайте дали имате познати Нептунианци или вие сте такива, какво в хороскопа им показва, че са Нептунианци, какви личности са и какви да им интересите и наклонностите.

*

Helo

Re:Отличителни черти на Нептунианците
« Отговор #1 -: Май 01, 2010, 11:46:58 am »

Тук можем да обсъдим Вещичка.  :57:

Като си мисля по въпроса и като гледам Вещичка си мисля, че стремежът към духовното и лечителските и ясновидски способности при Нептунианците непременно са свързани и с много самозаблуди.

Значи, да си ясновидец, лечител и други подобни неща по Нептун и да търсиш езотеричните истини, почти винаги означава и да си мнооого заблуден. Тея хора определено си вярват, че са ходили на не знам коя си планета и са разговаряли с извънземни цивилизаци, които са им дали важни знания. Вярват си и за някои "истини" като тези за устройството на Вселената, за различните измерения, за цивилизациите, които ни управляват, задължително от Орион и много вероятно да са влечугоподобни.

Но дойте примери за Нептунианци, които познавате.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Май 01, 2010, 11:55:21 am »
Повечето типажи са смесени. Но определено общото трябва да се раздели на части, за да бъде по-добре изучено. Примерът с Вещичка само донякъде приложим, според мен, що се касае до Нептун и самозаблузите. Заблуди може да има по Нептун, но тя има и силен Уран, а тази планета има "очи за бъдещето", често говори на неразбираем за хората език и трудно бива разбрана от своите съвременници. Така че, не винаги "обърканите" послания, които хората се опитват да предадат се дължат на Нептун. Това може да са "прозрения за бъдещето", на които още не им е дошло времето.

Според мен казаното в темата за Плутон може да се отнесе и към Нептун. Трябва да бъдат засегнати светилата, асцендента и техните диспозитори.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Май 01, 2010, 12:43:02 pm »

Тук можем да обсъдим Вещичка.  :57:

Като си мисля по въпроса и като гледам Вещичка си мисля, че стремежът към духовното и лечителските и ясновидски способности при Нептунианците непременно са свързани и с много самозаблуди.

Значи, да си ясновидец, лечител и други подобни неща по Нептун и да търсиш езотеричните истини, почти винаги означава и да си мнооого заблуден. Тея хора определено си вярват, че са ходили на не знам коя си планета и са разговаряли с извънземни цивилизаци, които са им дали важни знания. Вярват си и за някои "истини" като тези за устройството на Вселената, за различните измерения, за цивилизациите, които ни управляват, задължително от Орион и много вероятно да са влечугоподобни.

Но дойте примери за Нептунианци, които познавате.

оооо благодаря ти, че пак ми ядеш гъза Хело - току виж станал по-малък  :57: :57: :57:

относно "заблудения" ми Нептун ще ти кажа следното: за теб може и да са самозаблуди, защото Мерка ти е толкова тъп, че му е трудно да зацепи отвъд воала, който е спуснат над нашият свят. когато нещо ти е трудно обаче има два пътя: или се трудиш да се научиш да разбираш, или се отказваш. а ти не правиш нито едното нито другото. закотвена си в този материален свят до мозъка на костите си и не виждаш по далеч от носа си, ако ще не на Инана фитката, ами на Шива пиперката да ти го начука в кухата лейка  ;)
оставям те да си дрънкаш по мой адрес колкото си искаш, защото в тоа живот съм научила едно: по-добре е да съм на хората в устата, отколкото в краката им. не ми пука за твоето мнение и можеш да си чешеш тъпия Мерк до припадък, но не забравяй следното моето момиче: ти никога, абсолютно никога няма да достигнеш до там, докъдето аз съм достигнала. в този живот просто не ти е дадено нито да разбираш, нито да се развиваш в тази посока. затова там си пуши люцерината и си преживяй кротичко в яслата си и не си напрягай полираното канче с невъзможни мисли, защото ще ти нарушат дебилското спокойствие  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #4 -: Май 01, 2010, 01:01:42 pm »
Аз на нейно място не бих била толкова агресивно настъпателна по отношение на чуждите задници, защото в даден момент Марс, Сатурн и Плутон в Скорпион на асцедента..... Вола рие, рие, па фърля върху гърба си. Хубаво е човек да погледне първо себе си.  :lol:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #5 -: Май 01, 2010, 03:11:05 pm »
па току що ме осени и друга мисъл: за да достигнеш до Плутон като отработка /колкото и да рият някои с копита, че са си го отработили/, то първо трябва да преминеш по скалата последователно - демек Плутон е последната планета и не би могъл да и достигнеш същината докато не осъзнаеш останалите  ;)  затова вместо да се поплюва върху някоя планета да се вземе да се отработи  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Liana

• 11
    • www.liastro.com
« Отговор #6 -: Май 01, 2010, 10:11:23 pm »
Нептунианците са много интересни. Непременно трябва да бъдат обсъдени.

Наистина са интересни. Но мисля, че е трудно да бъдат разбрани поради фината им чувствителност, която ги кара да възприемат света различно, субективно и творчески. За заблуда обикновено се възприема отклонението от нормата и понеже по-материално устроените хора са мнозинство, те не разбират Нептунианеца. Нито пък той може да види света, такъв, какъвто те го виждат: по-ясен и прост. Когато все още е дете, е по-лесно, защото на децата все още им се прощава да сънуват "с отворени очи", но когато стане възрастен, разбира, че да си различен, се плаща много скъпо. Затова много Нептунианци водят жестока борба със себе си да се впишат в реалния свят и да успеят. Както казва една моя приятелка: "От най-добрите поети стават най-добри търговци". Тя чудесно знае за какво става реч, тъй като е със Слънце в Риби. 

*

Liana

• 11
    • www.liastro.com
« Отговор #7 -: Май 02, 2010, 01:17:55 pm »
Vision, а ти защо толкова искаш да си Нептунианка?  :-\ За да разбереш Нептунианците ли? Те по-скоро се усещат, така ми се струва...   

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Май 03, 2010, 08:48:08 pm »
За пример - нептунианка със силен плутонов акцент:

- мини стелиум в Риби
- Луна в съвпад с Нептун в 12 дом
- изгряващ Нептун

- АС Скорпион
- Луна в Скорпион
- Плутон в 10 дом в квинконкс със Слънце
- Марс в квадрат с Плутон (скрит квадрат, но действащ)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Май 03, 2010, 09:26:48 pm »
Аз също имам претенции за нептунова личност. Светилата във Водолей са в квадрат с Нептун в Скорпион. Слънце и Луна в аспект с Нептун действат подобно на Слънце/Луна в Риби. Освен това Нептун управлява Меркурий, Венера и Сатурн в Риби. Най-нептунова съм се чувствала когато Нептун премина през асцендента и наскоро при съвпада на транзитния със светилата. Не мога да ви опиша колко е хубаво да "прогледне" човек. Усещането за това, че си стъпил здраво на земята е прекрасно.

За разлика от Вижън аз си мечтая да имам силен меркурий и дар слово. Мечтая си да мога да надприказвам някои хора.

*

Uran

• 6041
« Отговор #10 -: Май 03, 2010, 10:00:08 pm »
Има ли проблем във връзките/отноошенията Плутона-Нептунианката?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Май 03, 2010, 10:19:52 pm »
Има, да, много интересни връзки има.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #12 -: Май 03, 2010, 10:26:44 pm »
Мда и връзките и са по много ,ненаситничка е-силен 5ти дом,опозиция Юпитер-Венера и един критичен Марс в Близнаци и 7ми-даже и по-млади попадения привлича или по двама наведнъж  ;D Може и би  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Май 03, 2010, 10:33:29 pm »
Нухеееее, не ми разваляй кефа пък ти.  :P Нека видим какво ще кажат и другите съфорумци за нептунианците.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #14 -: Май 03, 2010, 10:41:53 pm »
Нека видим какво ще кажат и другите съфорумци за нептунианците.

Е кво има да казват другите  :unsure:? На мен това, дето го разправя Вещичка, ми е нещо като "Аватар"  ;D

Веще, да не ми се обидиш сега  :88:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #15 -: Май 03, 2010, 11:06:29 pm »
Отличителна черта на нептунианците би трябвало да е интуицията.  Развива ли се и ако да - как интуицията ?

*

abroad

« Отговор #16 -: Май 03, 2010, 11:09:24 pm »
Имам много силна интуиция, показана по хороскоп. Разбира се не по мои собствени тълкувания :P
И да, с времето се развива.
За протокола - не съм нептунианка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Май 03, 2010, 11:14:29 pm »
Някои астролози са скептични спрямо нептуновата интуиция, доколкото същата граничи със самозаблуда, фантазия.
Меркурий-Сатурн, Меркурий-Уран и Луна-Уран също се свързват с интуитивна дарба, Меркурий-Плутон дава проницателност, поглед в дълбочина. Интуитивността и проницателността ще са развити дотолкова, доколкото го предполага знакът на Луната и Меркурий.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Май 03, 2010, 11:17:59 pm »
Жената от картата, която постнах по-горе, наистина сякаш имаше дарба да предусеща нещата, но наред с това бе изключително манипулативна личност, добър психолог. Целият й живот бе изтъкан от самозаблуди, типично по нептуниански.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #19 -: Май 03, 2010, 11:24:08 pm »
Някои астролози са скептични спрямо нептуновата интуиция, доколкото същата граничи със самозаблуда, фантазия.
Меркурий-Сатурн, Меркурий-Уран и Луна-Уран също се свързват с интуитивна дарба, Меркурий-Плутон дава проницателност, поглед в дълбочина.

Всички посочени връзки ги има в хороскопа.

а нептун хваща нещата от въздуха, от други измерения и който няма очи не може да ги види и да повярва, защото за заземения често изглеждат като илюзия, нелогични..

Интуицията може да бъде и проклятие.

Това Нептуновото е благословия. :mellow: