Виж, на база толкова оскъдни фактори, които споменаваш - Марс и Лилит ( :blink: ) в Близнаци/7ми дом не е възможно, нито пък уместно и логично да се правят каквито и да било заключения и дори предположения.
Ако някой мисли и твърди с толкова голяма доза сигурност, че единият Марс на Дсц е достатъчен фактор за безбрачие, направо ми идва да се застрелям. Извинявай за директния ми тон, тия дни ми въздейства транзитният квадрат на Меркурий/Марс към Луната, който прави обичайния ми стил на изразяване малко по-хаплив и ироничен
Да не забравяме, че този Марс в Близнаци си има някакви аспекти освен съвпада с Лилит (освен ако не е неаспектиран мажорно). И същият този Марс "служи" на Слънцето, чиято позиция в картата никак не е за пренебрегване, и при въпроси свързани с брак и партньорство в женска карта се разглеждат Слънцето и Марс.
Но преди това се започва с Асцендента - при Марс в Близнаци Асц може да бъде Стрелец или Скорпион, и с планетата-владетел на Асц. Къде са Луната, Венера, Лунните възли? Как са аспектирани? Слънцето и Марс също каква аспектация получават в радикса? Кои домове са акцентирани в картата?
Това е минимумът, с който се започва. Марс в Близнаци в знака на Дсц все още нищо не ни говори освен "активност в 7-мо поле".