Здравей Гост

циганите

• 98 Отговора
  • 19065 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
циганите
« -: Май 12, 2010, 04:12:19 pm »
те са част от колорита на света.
имат интересни бит и култура.
наред с това са прекалено първични и емоционални.
сред тях има професори и доценти. учители и артисти.
факт е , че служат за нарицателно , но наред с това м/у тях има и много богати,
успели и проспериращи.
циганските магий са пословични ,танците и песните им също.
в тях се пее само за любов ,пари и свобода.
все неща по юпитер , нептун и уран.
коя е планетата ,която управлява това съсловие?
мислите ли ,че конюкцията на уран и юпитер в овен ще ги интегрира в европейското семейство?

циганка.....

циганчета

цигански момичета

и накрая http://vbox7.com/play:dbbfa092
много известна циганска песен.
та ,за или против интеграцията ,за или против ромите?
познавате ли хора от това малцинство и какви впечатления имате?  :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
Re:циганите
« Отговор #1 -: Май 12, 2010, 04:16:45 pm »
Всеки един от нас се е сблъсквал по една или друга причина с ромите.  В нашия квартал има слава богу само една циганска къща, но и те понякога ни идват в повече.
То това чудо нема култивиране, все едно в гората са расли.
И толкова ги мързи, че....
Някой да е виждал циганин да работи ?
Не ги харесвам и това е .....крадливо и мързеливо племе !
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #2 -: Май 12, 2010, 04:18:03 pm »
доколкото зная корените на циганите произлизат от Индия и може би затова са толкова колоритни. за едно много им се кефя - това са единствените хора в света, на които им иде отвътре да живеят по будистките принципи - живеят ДНЕС и за утре хич не им пука  ;D   ей тоо номер хората по цял свят се учат да го усвояват с години, а на тях им е в кръвта  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Май 12, 2010, 04:18:46 pm »
доколкото зная корените на циганите произлизат от Индия и може би затова са толкова колоритни. за едно много им се кефя - това са единствените хора в света, на които им иде отвътре да живеят по будистките принципи - живеят ДНЕС и за утре хич не им пука  ;D   ей тоо номер хората по цял свят се учат да го усвояват с години, а на тях им е в кръвта  ;)
Много верно....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Май 12, 2010, 04:20:03 pm »
по време на предишните избори за европарламент бях връзки с общественноста на един ром-кандидат за евродепутат.
в щаба му съдбата ме срещна с хора от ромското общество. всички те бяха изключително различни и като ценз и като възпитание и като образование. имаха една единственна обща черта- свободата на циганската душа и любовта към песните.
това го свързвам с юпитер и нептун.
трудно допускат хора до себе си ,трудно ги приемат. много мнителни , много хитри , но и широкоскроени. нещо ,което при нас българите сякаш липсва....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Май 12, 2010, 04:25:02 pm »
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8

някой от тях идват от индия ,други от иран.
съвършенно различни са като касти.
едните са кардараши- това са най-богатите цигани
други са цоцомани
трети са бургуджий
четвърти копанари
има и други разбира се. интересното е ,че всяка каста има своя занаят.
общото е веселбата и сърцето!изумяват ме някой от тях с интелекта си....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #6 -: Май 12, 2010, 04:26:15 pm »
ма аз нали работех с тях като се бях цанила за доброволец в Червения Кръст. те са луда работа начи, та чак и на мен ми идваха в повече. много са шумни и първосигнални, но имат и много добри черти...

истинските цигани /тука нашите роми изобщо не са такива/ са обвити в мистика и са ми много интересни като етнос, но за съжаление такива вече можем да срещнем само в приказките. те са близо до природата и са в тон с нея - нещо, което съвременният човек отдавна е изхвърлил от ежедневието си...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Май 12, 2010, 04:26:41 pm »
Има и изключения сред тях, които работят и са много съвестни, но са рядкост, даже сигурно повечето от вас не са срещали.  ;D Аз съм и ми става много приятно от този факт.
 Сред тях има и много умни хора, такива приказки съм чувала, падам. Нямат равни и в бисерите, просто начина им на изразяване ме убива от смях.  

Колоритни са, да, ден за ден живеят, не признават правила, винаги смятат, че заслужават, търсят си правата, колко много имаме да учим от тях!

Но какво ще си говорим астрологично?   :rolleyes:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Май 12, 2010, 04:32:00 pm »
Има и изключения сред тях, които работят и са много съвестни, но са рядкост, даже сигурно повечето от вас не са срещали.  ;D Аз съм и ми става много приятно от този факт.
 Сред тях има и много умни хора, такива приказки съм чувала, падам. Нямат равни и в бисерите, просто начина им на изразяване ме убива от смях.  

Колоритни са, да, ден за ден живеят, не признават правила, винаги смятат, че заслужават, търсят си правата, колко много имаме да учим от тях!

Но какво ще си говорим астрологично?   :rolleyes:

по коя планета да ги търсиме и как бихме разчели бъдещето им ,като част от европейското семейство?

*

Divna

« Отговор #9 -: Май 12, 2010, 04:32:45 pm »
Лично аз съм била изумявана от музикалните способности на циганите. Присъствала съм на концерти с участие на ромски изпълнители. Виртуози са на цигулка и пиано.
Между тях има доста начетени. Впрочем, аз не правя дискриминация, защото съм се уверила, че навсякъде има хора и хора.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Май 12, 2010, 04:36:03 pm »
Незнам коя планета отговаря за тях, чувала съм само, че е Юпитер, заради начина им на живот.

Ще бъде интересно в картата на България например да се види защо те населяват нашата земя и дори може скоро да станат повече от българското население.  :blink:   

*

Divna

« Отговор #11 -: Май 12, 2010, 04:36:20 pm »
Бих ги свързала с 5 дом и Венера. 5 дом, заради природно даденият им талант в изкуствата (те не само са добри музиканти и певци, но и театъра им е природно заложен  ;D - царе са на спектаклите).
Венера, защото за тях любовта е водеща.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Май 12, 2010, 04:36:49 pm »
Лично аз съм била изумявана от музикалните способности на циганите.

Наистина са самородни таланти!

Нямат си държава Цигания, иначе вероятно щяхме да имаме и тяхната карта и да видим кое, откъде им идва.  :blink: На етноса такава карта няма ли..?

Също така не разбирам защо ги наричат роми? Те са си цигани.   

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Май 12, 2010, 04:39:28 pm »
колко е красива тази циганка! и какъв глас и е дала вселената :o

http://vbox7.com/play:f99de81b

*

Divna

« Отговор #14 -: Май 12, 2010, 04:39:40 pm »
Според мен, за да се направи някакво астрологично проучване са ни необходими карти на роми, които да разгледаме.
Може ли да се намерят такива?

*

Divna

« Отговор #15 -: Май 12, 2010, 04:41:02 pm »
Забелязала съм, че в жените има нещо доста фатално (фатална жена).

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Май 12, 2010, 04:43:56 pm »
Руси Забунов,Основател на Първата Циганска Организация
проф. Александър Чирков
доц. Христо Кючуков
Усин Керим, поет
Сали Ибрахим, поетеса
Радослав Димитров - Бадуля, художник
Сюлейман Сеферов, художник
Кеазим Исимов, художник
Васко Василев(скулптор)
Яшар Маликов, съставител на „Циганско-български речник“
Тома Томов, депутат
Ибро Лолов, акордеонист
Венцислав Такев, цигулар
Юри Юнаков, саксофонист
Софи Маринова, певица
Бонка Илиева-Бони, певица
Кали, певица
Азис, певец
Юлия Бикова, певица
Сашо Роман, певец
Тони Стораро, певец
Савчо Савчев, журналист
Васил Чапразов, поет и журналист, "Дром дромендар", "О Рома"
Христо Христов, поет и журналист
Иляз Алиев, футболист
Ружди Керимов, футболист
Аян Съдъков, футболист
Мариян Огнянов, футболист
Борис Георгиев, боксьор
Серафим Тодоров, боксьор
Мартин Асенов, общественик и Председател на МРО-България

това е един малък списък - от тук можем да потърсим данни.
БОНИ ,която ми е приятелка е астрален близнак на една от дъщерите ми и на нашта съфорумка ИНТИ

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Май 12, 2010, 04:45:47 pm »
Марая, циганката има излъчване, но е тунингована... ;D Нейни данни няма ли? Я да й видим картата, че ми е интересна. 

На Азис може да му се намери датата, той на 8 март май беше, но без час, щото незнам дали е известен.  

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Май 12, 2010, 04:52:07 pm »
Бони , е родена на 12.12.1973 в гр. сливен
часа на раждане е хххххххх мин.
« Последна редакция: Март 17, 2013, 03:05:42 pm от Марая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Май 12, 2010, 04:55:03 pm »
Марая, циганката има излъчване, но е тунингована... ;D Нейни данни няма ли? Я да й видим картата, че ми е интересна. 

На Азис може да му се намери датата, той на 8 март май беше, но без час, щото незнам дали е известен.  

спор няма - има тунинг. но нали трябва да има и основа. а при нея я има. много жени като прибегнат до тунинга стават страшни ,по страшни отколкото преди. ;D