Здравей Гост

кармична астрология, карти, техники....

• 114 Отговора
  • 22342 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:кармична астрология, карти, техники....
« Отговор #100 -: Май 16, 2010, 08:57:46 pm »

Така Карма привнася един нов пласт и нюанс към сборното разглеждане на кармата в картата.За мен е интересно,че при нея е ключов баланса , което е различен вид кармично изживяване примерно от Сатурн (който закотвя,освен че разплаща или възлите с техните избори и пътища).
Ти самия астероид ли имаш предвид, че е ключов баланса при него или имаш предвид кармата по принцип? Щото на този астероид не е наблюдавано достатъчно влиянието му, а какво по-голямо търсене на баланс от един Сатурн във Везни.  ;D

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #101 -: Септември 20, 2010, 01:08:11 pm »
връщам се към тази тема, защото има въпрос...
сега четох коментарите ви относно СЛВ и ЮЛВ.....
та се замислих, дали положението а ЮЛВ в 9-ти дом може да е показател, че в миналия ми живот съм живяла в чужда държава/страна освен това ....
другаде прочетох, че Плутон в 9-ти дом показвал подобно нещо....
въобще дали по специфични х-ки в натала може да се каже примерно в коя държава или земя или поне в коя посока на света си живял преди....?
и евентуално кои по-точно могат да са тези специфични показатели....
знам, че цялата карта може ад се тълкува и да говори за кармата и преражданията, но вие как мислите и имате ли наблюдения...?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #102 -: Септември 20, 2010, 02:33:36 pm »
благодаря за отговора Синухе,

днес взе да ми се човърка главата пак с такива въпроси....
К12 при мен е Козирог, вероятно съм била пак тук в околностите, защото пък го нямам това усещане за трудна идентификация със средата и страната, в която живея....макар да е ретрограден...пък и е в съвпад с Луната...това сигурно променя нещата до някъде....
Знака на ЮЛВ и синтетични ми знак са едни и същи Скорпион...то и Плутон и Луната са там...и Сатурн...
предполагам, че съм живяла в Обединеното кралство(Великобритания и Северна Ирландия), Индия, Тибет и Германия....
пък може и пълни глупости да пиша, но за UK имам силно усещане/знание...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Септември 20, 2010, 02:36:47 pm »
въобще дали по специфични х-ки в натала може да се каже примерно в коя държава или земя или поне в коя посока на света си живял преди....?

Според някои астролози, практикуващи Кармична астрология, има такава възможност, доколкото всяка държава се управлява от определен зодиакален знак. А и самият хороскоп (с оглед квадрантите) съдържа различни посоки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #104 -: Септември 20, 2010, 04:05:40 pm »

Според някои астролози, практикуващи Кармична астрология, има такава възможност, доколкото всяка държава се управлява от определен зодиакален знак. А и самият хороскоп (с оглед квадрантите) съдържа различни посоки.
да ...и примерно сигнификатора на 12-ти дом като показател на последната ти инкарнация....в зависимост къде е разположен вероятно може да покаже в коя посока на света също е възможно да е била и инкарнацията ... :unsure:
аз имах предвид както в хорарната астрология разни места и посоки са посочени според различните знаци при търсене на изгубени вещи, хора....
дали същия подход е приложим при кармичната астрология....?

*

Santi

« Отговор #105 -: Септември 21, 2010, 02:07:56 am »
При мен този астероид Карма е в 29.58 в Близнаци в съвпад със Слънцето . Разгледах го и в една синастрия, която е голяма мъка и какво да видя там - Сатурн е едновременно в/у Венера и Карма  ;D .

« Отговор #106 -: Януари 07, 2011, 03:05:11 am »

следващия линк..:

http://www.astrologyweekly.com/astrology-articles/astrology-time-zodiac.php

според тази теория позицията на планетите в натала по градуси....показват важни години/събития от животите ни в минали прераждания.....

също много интересен начин да разбереш за кармичната си обвързаност и минали животи с близки, любими, любовници....при съвапдите на планетите в синастрията.... :blink:

Още чета темата и не съм стигнала до края,обаче астероида за кармата ми е в скорпион на 2ри градус,във 2ри дом.Това пък много ме изненада,макар че втори дом не се ли свързва,освен с финанси,също с таланти?
А относно синастрията то вече тая синастрия няма значение,но понеже изследвам съдбовноста на тая връзка,та астероида карма на мъжа върху мойто МЦ и моя астероид карма на 2градуса от неговото ДЦ, е има нещо кармично или се бъркам  :unsure:
Леле,освен това моята Карма в опозиция с неговото ац,а неговата Карма е в квадрант с мойто ац.Също моята карма има секстил с неговата Венера,Марс и Уран,а неговата пък прави квадратура с моя Юпитер  :unsure: :-\

« Последна редакция: Януари 07, 2011, 03:36:26 am от Last_Kiss »

« Отговор #107 -: Февруари 08, 2011, 10:21:29 pm »
Някой може ли да даде предположение каква съм била в предишния си живот?
Понеже днес гледах Гал Сасон,който казваше на Гала по нейната карта.Дванайстия дом на Гала е в Лъв,при което той каза,че тя сигурно е била важна особа,примерно кралска и се е взимала много на сериозно,затова сега има асц. Дева,за да се научи да служи на другите.В 12тия й дом беше Плутон,а в дома на скорпиона имаше нептун мисля,но той нещо каза,че имала дарба за поезия,да чете много поезия заради Меркурий,тя потвърди.Попита го дали в картата се вижда,че тя има страх от това да не я погребат жива.А той мисля,че обясни за Плутон и това,че е в 12ти дом...малко митологията и т.н.
Та аз не разбрах всичко и малко ми е трудно,понеже моя 12ти дом е в Дева,а У12 ми е на куспидата на 3ти дом в стрелец.Луната ми се намира в 12ти дом,но няма никакви аспекти с Меркурий.
Асц. ми е Везни.  :-\
Някой разбира ли от това къде на картата е посочено какъв си бил в миналия си живот или приблизително,наясно съм,че не може категорично да се заяви.
Също относно кармата ми беше интересно,мисля,че бях писала някъде,но никой не ми отговори.
В картата ми какво се вижда като карма от предишни животи?
Ще съм ви благодарна,ако ми отоворите!  :wub:

« Последна редакция: Февруари 10, 2011, 03:55:55 am от Last_Kiss »

« Отговор #108 -: Февруари 09, 2011, 02:34:34 pm »
И аз го гледах, та страха жива да не я погребат идва от това,че има Плутон в 12, върху Асц. и упр.3 - Близнашки,свързан с дишането и той го обясни с митологията за Хадес,царя на подземното царство и Персифона, жива погребана в неговото царство,спомена,че Гала  в миналият си живот най-вероятно е била убита
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #109 -: Февруари 09, 2011, 03:03:58 pm »
Това с миналите животи е доста противоречиво. ;)
Драконичните карти нали също имат претенцията да подсказват каква е била предишната ти инкарнация. Гала има СЛВ в 1-я градус на овен т.е. драконика и съвпада абсолютно с настоящия радикс или с други думи продължава си недоизживяното. :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #110 -: Февруари 09, 2011, 04:03:03 pm »
от Гал сасон повечко очаквах, а не да "натъманява"   неща от типа 1 дом въздух и затова те е страх  да не дишаш ;D ;D ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
Re: кармична астрология, карти, техники....
« Отговор #111 -: Ноември 22, 2012, 10:31:17 am »
Много точно описание, но важи и за Асцендентите:

Цитат
Дете Скорпион се появява при необходимост от трансформация на моделите, от промяна, от свежа кръв, или когато родът на майката не счита бащата за достоен и има съпротива срещу него.

За мен.

Цитат
Дете Стрелец идва, за да разшири хоризонтите, да излекува рани, свързани с тесногръдие, неразбиране или липса на идеали. Когато животът или смъртта на членовете на рода (най-вече по женска линия) не са били почетени.

За детенцето, което се появи наскоро в близкото ми обкръжение. Важи изключително точно, отново за изгряващия знак. Но е с три планети в Телец - Слънце, Луна и Юпитер (плюс Лилит), така че материализмът отново е водеща доминанта.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #112 -: Ноември 22, 2012, 10:46:16 am »
Романтика, много интересно, намирам го за доста точно, но наистина трябва да отчетем доминантата, поне според мен
Мерси :)

« Отговор #113 -: Октомври 06, 2013, 03:44:52 pm »
...всъшност по мои наблюдения ...из форумите....този астероид го използват много в синастрията...
Вижте го този астероид "Карма" (3811 в Астрокома) Моя е точно върху АЦ-то на любимия,който пък му е в съвпад с ЮЛВ...Голяма карма,голямо чудо!А гледате ли за други аспекти освен за съвпади и опозиции?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #114 -: Октомври 06, 2013, 07:28:38 pm »
Не съм сведущ по въпроса с астероидите, но това ми се струва интересно:
http://soulsurvivorbook.wordpress.com/2009/11/21/a-new-astrological-chart-reading/

Става дума за момче, което помни как е умряло като пилот във Втората световна война и в сегашния си живот се е срещнало с роднините от предишния. Според астролога, изготвил картата му, Слънцето и Луната разменят местата си като позиции в натала при насилствена смърт и остават на същото място като в деня на смъртта, ако човек умре мирно. Какво мислите по въпроса?