Здравей Гост

НЕПОДВИЖНИТЕ ЗВЕЗДИ

• 138 Отговора
  • 31972 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:НЕПОДВИЖНИТЕ ЗВЕЗДИ
« Отговор #20 -: Май 17, 2010, 12:27:49 pm »
права си Съни!
точно затова следва да вървим стъпка по стъпка и да изследваме... :blink:

и тънкостите ,много са , ама .....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Май 17, 2010, 12:38:24 pm »
Цитат
Толиман 1 29гр.12мин-скорпион "прекрасна звезда , дава огромна жизнена сила,стремеж към съвършенство,великолепна творческа активност,власт и известност. най-близката звезда до земята-4 светлинни години. планети: слънце,юпитер и марс

Допълвам за Толиман:

Звездата дава великолепна творческа активност. Дори на ниските нива нейното влияние е благоприятно. но тази звезда покровителства само активните хора. На мързеливците и лентяите не носи нищо добро, даже, напротив разобличава ги и ги наказва за бездействието, най-често със затвор. На границата на 12-ти дом или в съединение с Юпитер дава опасност от затвор. (Лудата Хуана има тази звезда в 12-ти дом в картата си, а тя е била заточена от най-близките си хора и държана в затвор до края на живота си.). На МЦ - невероятна слава в средата на живота.

*

Марая

• 28287
« Отговор #22 -: Май 17, 2010, 12:46:28 pm »
 :o :o :o ТОЛИМАН-
На езика на атлантите означава силен.
тя е двойна ,жълта и бяла. двойника не ни влияе,той е зад огледалото.ТОЛИМАН Е С ОТРИЦАТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ ЗА НАС , ЗАЩОТО НИЕ СМЕ МНОГО МАЛКИ И НЕ МОЖЕМ ДА УСЕТИМ ВИБРАЦИЙТЕ И КАТО ПОЛОЖИТЕЛНИ! :o :o :o
Едната звезда изгражда материята ,другата я руши.затова в съвпад със сатурн ,тази звезда дава тумори.сатурн е отговорен за изграждането на материята....а мястото на туморите зависи от дома и знака в който попада съвпада. :o :(
направо не ми се продължава.
този източник е Анелия Цветанова......

е ,сега на кого да вярвам :-\ :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Май 17, 2010, 01:02:18 pm »
....а мястото на туморите зависи от дома и знака в който попада съвпада. :o :(

Ама това тя ли го е написала? Добре, де знакът не е ли ясен? Нали говорим за Скорпион..... ;D ;D ;D

не се стряскай. тази преписвала апокалиптичните "прогнози на жреците". Между другото и за Алгол казват, че децата умирали при раждането от задушаване, но аз съм чела че двете американки Дж. Макевърс и М. Марч са изследвали колко деца, които имат в натала си тази звезда на ключови позиции са починали при раждането. Установили са, че за изследвания период на наблйюдение и имало само един случай на увиване на пъпната връв около врата, но благодарение на намесата н асъвременната медицина, детето е оживяло. Така, че не бива да се пренасят едно към едно в днешната действителност древните описания на звездите. Някои са много зловещи - смърт от удавяне, от желязо, от огън, от отрова....От друга страна, добре е да се пазим все пак, но това не трябва да ни става фикс идея. Затова аз ползвам много умерено звездите в тълкуванията си, че да не вземе някой да си самовнуши нещо.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Май 17, 2010, 01:05:32 pm »
....а мястото на туморите зависи от дома и знака в който попада съвпада. :o :(

Ама това тя ли го е написала? Добре, де знакът не е ли ясен? Нали говорим за Скорпион..... ;D ;D ;D

не се стряскай. тази преписвала апокалиптичните "прогнози на жреците". Между другото и за Алгол казват, че децата умирали при раждането от задушаване, но аз съм чела че двете американки Дж. Макевърс и М. Марч са изследвали колко деца, които имат в натала си тази звезда на ключови позиции са починали при раждането. Установили са, че за изследвания период на наблйюдение и имало само един случай на увиване на пъпната връв около врата, но благодарение на намесата н асъвременната медицина, детето е оживяло. Така, че не бива да се пренасят едно към едно в днешната действителност древните описания на звездите. Някои са много зловещи - смърт от удавяне, от желязо, от огън, от отрова....От друга страна, добре е да се пазим все пак, но това не трябва да ни става фикс идея. Затова аз ползвам много умерено звездите в тълкуванията си, че да не вземе някой да си самовнуши нещо.

тя бе ,кой друг? буквално преписвах от книгата.
ако знаеш какво пише за съвпада на луна и толиман направо ще ти настръхне косата.... :(
махам я тая!въобще няма да я чета за сверка на часовника.....уфффф

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #25 -: Май 17, 2010, 01:07:08 pm »
ОТКРИВАМ противоречива информация за звездите.... ;D
така ,че не знам на кой източник да вярвам. :blink:

Прочети поне 3 източника, наблюдавай влиянието им и най-важното за звездите е да правят положителни аспекти, за да омекотят негативното влияние на негативните звезди и да предизвикват положителни събития положителните звезди при положителни аспекти.  ;) Не е важно само самото значение на звездата, а и аспектите.  :blink:
 Вярно е,че ги използвам и то навсякъде. Използвам и Арабските точки.

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Май 17, 2010, 01:08:59 pm »
Фиксираните звезди идват от много далечни галактики и цивилизации. Тяхното влияние се засилва, когато намалеят защитните сили на организма, човекът е изтощен или е загубил връзка с източниците на енергия в нашата природа. При много големи кризи и стрес в живота, благоприятните звезди могат да помогнат, а злите да навредят още повече. Но тези звезди, които имат само зло или само добро влияние са много малко. повечето имат смесено въздействие или неутрално, така че хората свикват и се адаптират към тяхното въздействие.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Май 17, 2010, 01:12:37 pm »
ОТКРИВАМ противоречива информация за звездите.... ;D
така ,че не знам на кой източник да вярвам. :blink:

Прочети поне 3 източника, наблюдавай влиянието им и най-важното за звездите е да правят положителни аспекти, за да омекотят негативното влияние на негативните звезди и да предизвикват положителни събития положителните звезди при положителни аспекти.  ;) Не е важно само самото значение на звездата, а и аспектите.  :blink:
 Вярно е,че ги използвам и то навсякъде. Използвам и Арабските точки.

божеее,аз им гледам само съвпадите.... :rolleyes: :unsure:
така повече ми харесва! мерси скарлетка!

« Отговор #28 -: Май 17, 2010, 01:54:07 pm »
   Аз също ги гледам тези звезди, но сверовъчно. Но обръщам внимание само на съвпадите...иначе става сложна картинката. Всяка звезда има енергия, която е близка до тази на някоя от планетите. За това е важно при съвпад на дадена звезда, да се види каква енергия носи и колко тази планета е застъпена в зодиака. Ако планетата е слабо проявена в радикса, то тогава отчитаме звездата, като виновник за дадени заложби или въобще за жизнения път или квото е там. Защото при много хора си има съвпади, но аспектацията с тях не винаги се проявява. Обикновено се активира при тежки транзити и себеподобни енергии.
   Примерно, Антарес - букв.означава Анти Арес, ако тази звезда съвпада с Марс - енергията й може да бъде активирана и катастрофална....

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #29 -: Май 17, 2010, 01:54:38 pm »
ТОЛИМАН-

Едната звезда изгражда материята ,другата я руши.затова в съвпад със сатурн ,тази звезда дава тумори

Е добре де,моята като е в съвпад с Уран-ще руша и ще се освобождавам от тумори ли?  :unsure:  

А иначе какво пише за съвпада Уран/Толиман в книгата?Преди я бях чел тази книга и ми се видя полезна не от астрологична гледна точка,а от съвсем друга,за това и не си я взех.Помня че там почти всяка звезда съвпад с Плутон беше тълкувана като извращения и масови убийства  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Май 17, 2010, 02:02:11 pm »
ТОЛИМАН-

Едната звезда изгражда материята ,другата я руши.затова в съвпад със сатурн ,тази звезда дава тумори

Е добре де,моята като е в съвпад с Уран-ще руша и ще се освобождавам от тумори ли?  :unsure:  

А иначе какво пише за съвпада Уран/Толиман в книгата?Преди я бях чел тази книга и ми се видя полезна не от астрологична гледна точка,а от съвсем друга,за това и не си я взех.Помня че там почти всяка звезда съвпад с Плутон беше тълкувана като извращения и масови убийства  ;D

абе чети си Гита мерджанова и хич да не ти пука.....
съвпад на Толиман/Уран:
"внезапни емоционални пориви,които могат да преобърнат живота на 180гр. през останалото време живеят сиво и незабележимо".....
обаче съвпад с асц-то не пише....

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #31 -: Май 17, 2010, 02:05:29 pm »
Ми може и така да е ,добре че ми каза  :93:

Сещам се нещо забавно покрай това за 180те градуса-някъде често казваха,живота ви ще се завърти на 360 градуса-ма това означава,че нищо няма да се случи,щото се връща в същата позиция  :57:

Друго си е с краката нагоре (180)  ;D

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #32 -: Май 17, 2010, 02:11:31 pm »
Сещам се нещо забавно покрай това за 180те градуса-някъде често казваха,живота ви ще се завърти на 360 градуса-ма това означава,че нищо няма да се случи,щото се връща в същата позиция  :57:

;D
Зависи. Нали все говорим за нива.  Да предположим че движението е спираловидно възходящо или в лошите случаи низходящо. Тогава 360-те градуса са си направо много силно завъртане и не се завръщаш  в същата позиция.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #33 -: Май 17, 2010, 04:11:53 pm »
ТОЛИМАН-

Къде се тургаш при Толиман?  :P Доколкото знам Марса ти е във Водолей, а Толиман е на 29 гр. в Скорпион.  ;)

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #34 -: Май 17, 2010, 04:15:02 pm »
Добре сме, ама ша се опраиме.  :57:  Сега видях, че иде реч за Уран. Извинявай, Синухе.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Май 17, 2010, 04:17:00 pm »
Между другото и за Алгол казват, че децата умирали при раждането от задушаване, но аз съм чела че двете американки Дж. Макевърс и М. Марч са изследвали колко деца, които имат в натала си тази звезда на ключови позиции са починали при раждането.

Бившия я има в съвпад с господаря на АС /Меркурий/. Майка му е споменавала, че раждането е било много тежко, с опасност за живота и за двамата, вадели го с форцепс. Но за това си има и други показатели в радикса.
Така протича и животът му, между другото. Толкова се фиксира върху статуквото, че буквално с форцепс трябва да го "вадят", за да вземе решение за промяна.

Цитат
Caput Algol *
The Gorgon's Head
Primitive female sexuality; strangulation, beheading, danger to throat and neck, murder, violence, mass catastrophe; the "Evil One", the Demon Star; passionate; intense; hysterical.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #36 -: Май 24, 2010, 04:07:07 pm »

Алгол 2-4 25гр.49мин. в телец -Демон ,дявол. Лудост ,параноя,маний ,измами,преодоляване само от високо духовни личности,слава ,но често лоша. планетно влияние сатурн/нептун.

Ригел 1 16гр.28мин. в Близнаци - дава бърз възход чрез воля, активност и целеустрлеменост,богатство,духовен чин ,висш духовен учител планети: сатурн ,юпитер,марс

Белатрикс 2 20гр.35мин. в Близнаци- дава фанатизъм, екстаз,смела и енергична реализация на плановете,воински дух ,голяма проницателност,стратегия ,талант ,жестокост. планети: плутон,марс,уран.

Акрукс 1 - 11гр.31мин. скорпион- Човек с тази звезда е като белязан. Дава висока духовна мисия, светъл път ,мъдрост, големи мистични дарове.... планети слънце,нептун,юпитер

Алгол ми е в съвпад със Слънцето. Аз съм високодуховна личност, щом като засега нямам параноя, ама кой знае...

Ригел и Белатрикс са ми в съвпад с Хирон. Тююю, ако беше с планета можеше и да имам бърз възход.  

Аркукс ми е в съвпад със Сатурн в 1-ви дом. Знаех си, че имам духовна мисия и мъдрост.  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #37 -: Юли 11, 2010, 11:34:07 am »

Бетелгейзе 1 - 28гр.25мин в Близнаци - Дава скръб ,меланхолия, успех и осветява недостатъците на другите хора. планети нептун и марс.
години.[/b] планети: слънце,юпитер и марс

Марая, и твоя Юпитер е в съвпад с тази звезда, нали? Нямам материал, горе-долу в каква насока е проявлението й при теб?
 Чела съм, че е негативна и прочие, но нещо по-конкретно, за което да се хвана ми трябва, за да я изследвам. Виждам Стреличка е писала, че е част от остта на икономическите кризи, а в съвпад с Юпитер би следвало да даде ограничения тогава, но май не ми се връзва нещо...
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 12:03:49 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Юли 11, 2010, 11:45:18 am »
Да , Бетелгейзе е в съвпад с моя Юпитер и описанието ,което съм дала е точно.

Дава скръб ,меланхолия, успех и осветява недостатъците на другите хора.

и забележи , Юпитер е в 7-ми , а е упр. на 1-ви!
виж колко е буквална астрологията. :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #39 -: Юли 11, 2010, 11:56:57 am »
"Да продължим със щастливите Неподвижни звезди, като Бетелгейзе, Спика и Арктур, обещаващи почит, богатство, слава и вдъхновение. Това също е преувеличено. От всички хора, които знаем че имат съвпад на планети с една или повече от тези обнадеждаващи звезди в хороскопа си, никой не е постигнал слава, само един е богат и само няколко са вдъхновени. Но всички те като че ли излизат невредими от трудни ситуации. Тези щастливи звезди като че ли предлагат определен вид защита. Неподвижните звезди изглежда, че подчертават качествата, които вече са очевидни в хороскопа; те не променят основния смисъл на хороскопа. Те може да ги подсилват или отслабват, което зависи от природата на определената звезда. Вие може да разчетете всяка рождена карта без никога да използвате неподвижни звезди, но като ги използвате, може да получите допълнителен поглед, да добавите друг нюанс към вашето тълкуване."

http://pims.ucoz.net/publ/natalna/interpretacii/38-1-0-68

А този цитат как ще коментираш? Определя я като щастлива, защо е това противоречие? В частта за тълкуването иначе съм съгласна напълно.

П.П. При теб е доста буквално проявлението, да. За в моя натал още я проучвам. Лили е писала из темите, че действа подобно на Марс.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.