Здравей Гост

НЕПОДВИЖНИТЕ ЗВЕЗДИ

• 138 Отговора
  • 31951 Прегледи
*

ini

• **
  • 597
Re: НЕПОДВИЖНИТЕ ЗВЕЗДИ
« Отговор #100 -: Юли 18, 2013, 02:41:37 pm »
Мерси.

Аз почвам да си мисля, че това с Алгол са глупости :P . Ако 1/3 от Телците умираха от насилствена смърт, защото Слънцето им е в съвпад с Алгол, до сега да съм забелязала ;D !
Ами да. Имам познат, чийто Слънце е там, на моменти ми е много зъл, като човек. Харесва високите скорости, но всичките му особености , сигурно са от картата му и просто звездата да ги подсилва.

« Отговор #101 -: Юли 18, 2013, 02:47:15 pm »
Точно. Трябват още много фактори за да се прояви :blink: .

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #102 -: Юли 18, 2013, 02:49:20 pm »
Точно. Трябват още много фактори за да се прояви :blink: .
;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Юли 18, 2013, 04:52:23 pm »
Алдебаран е звездата на богаството, успеха, късмета.

Антарес - "червената звезда" - има доста войнствен нрав.

В картата на моя близка, за която винаги съм казвала, че е по- Овен от мен - цял живот създаваше попадаше в конфликтни ситуации, т.е. самата тя ги търсеше, създаваше, беше и борбена личност, Луната е в точен съвпад с Антарес.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Юли 19, 2013, 08:43:18 am »
За Фомалхаут нямам наблюдения, но казват, че дава духовна енергия.
При мен е близо до Марс, но колко близо - 2,5-3 градуса, а древните не вземат под внимание съвпадите с долния меридиан.

В базата ми данни има карта с АС в съвпад с Фомалхаут (АС в 2-3 гр. Риби) - никаква положителна изява няма, човекът упражнява домашен тормоз (съпругата му ми е много добра приятелка).

За какво ти е да влизаш в семинарията?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #105 -: Юли 19, 2013, 10:18:38 pm »
Дъщеря ми има точен съвпад на Алдебаран- Антарес с Десцендент- Асцендент.
Липсва и чувство за самосъхранение. Имаше животозастрашаващи инциденти като малка.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Юли 19, 2013, 10:39:45 pm »
Добре, че си ти да ни забавляваш.  ;D

Калоян вече си има конкуренция.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #107 -: Юли 19, 2013, 10:42:24 pm »
при мен Марс е conjuct c Jupiter a аналогиите са ясни...
черепа ми е разпечатван многократно...
с достатъчно на брой комоцио
за да не мога дори да спортувам
ама това ли били аналогиите на този аспект?!
отказвам се тогава да търся такъв мъж  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #108 -: Юли 19, 2013, 10:45:15 pm »
Калоян вече си има конкуренция.  ;D

Каква конкуренция може да има между НЕПОДВИЖНА ЗВЕЗДА и АСТЕРОИД?!?!?!?
Все едно конкуренция между Водопад и Остров?
Има неща, които не се срещат никога - няма как да се пресекат в пространството и времето!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #109 -: Юли 19, 2013, 10:51:58 pm »
"Младежът" явно не ме разбра.... Пояснявам за него и за дамите:
Исках да кажа, че могат да се конкурират само сравними неща.
А ние и двамата сме несравними!  ;D ))))

Така че няма как да влезем в конкуренция. Намираме се в различни измерения!
За да ни измери, първо някой трябва да ни намери... едновременно!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Юли 19, 2013, 10:52:49 pm »
О, Калояне, ти си уникален и неповторим, всички останали не могат да бъдат дори твое бледо подобие. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #111 -: Юли 19, 2013, 10:55:41 pm »
О, Калояне, ти си уникален и неповторим, всички останали не могат да бъдат дори твое бледо подобие. :))

Май сега трябва да цитирам Сун Дзъ... за капаните, които се залагат на врага...
Но спирам да пиша тук. Връщам се при Робинзон!
Който иска да си пише с мен - да си спретне корабокрушение.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #112 -: Август 18, 2013, 10:37:42 am »
Аз съм нощна риба на 2-3 градус (2,44, ама това 2 ли е или повече е 3?). Та какво ви интересува, че не мога да включа? Съвпадът с Нептун в момента?
на 3 гр. Риби има неподвижна звезда, запозната ли си с влиянието?

Едва преди 3 дена научих за нея. Фомалхаут, ако не и бъркам името. Знам само, че Елизабет Тейлър е имала Слънце върху нея. Обаче самата звезда, освен че била щастлива, не знам с какви дела и документи се занимава. Честно казано, не ми стига денонощието да прочета всичко астрологично, което ме вълнува. Единственото, което запомних, е че давала успех на писателското поприще. Много услужливо от нейна страна, защото точно това искам да правя (с тоя бесен Меркурий!). И още една звезда - Алдебаран, май не толкова щастлива, която предричала слава и почитатели, за хубаво или за лошо, е в точен съвпад с близнашкия ми Медиум Цели и бай дъ уей в точен съвпад с АС на близначето. Та някой ден, ако не ме утрепе стелиума във 2-ри без време, може да стана втори Хемингуей (имам слабост към него заради еднаквото домово разположение) или пък втора Анаис Нин за срамотия на цялата рода! :) Като питат баба ми на село за какво пише унукята, тя да слага руж на бузите и да вика "бе за любовта пише, за любовта!". :P Разлигавила съм се, може би е време да си лягам. ("С тази мокра коса ли?" ми вика Мерка.)  ;D

А, и всъщност какво е влиянието?

А, и всъщност какво е влиянието?

писано е в тази тема
Фомалхаут е една от четерите главни (кралски) звезди
Lillie казва че ако са проектирани под Оста Asc/Dsc не се гледа...
но знае ли човек - "всеки сам си носи кръста"

Благодаря ти, Раху! Ще мине време докато се запозная по-отблизо с тези 150 страници с теми!!! :)

Ако някоя неподвижна звезда попада върху АС, МС и светилата, се гледа, според някои автори могат да се проектират и върху ДС, откъдето аспектират АС, но никъде не се споменава обаче за проекция върху ІС. Влиянието на звездата зависи също така от това дали раждането е дневно или нощно. Елизабет Тейлър дневно раждане ли беше или нощно?

Ако някоя неподвижна звезда попада върху АС, МС и светилата, се гледа, според някои автори могат да се проектират и върху ДС, откъдето аспектират АС, но никъде не се споменава обаче за проекция върху ІС. Влиянието на звездата зависи също така от това дали раждането е дневно или нощно. Елизабет Тейлър дневно раждане ли беше или нощно?

Румен Колев ...,моята карта и.... прословутата Фома...хаут ли беше на ИЦ. :P ;D

Там е работата, че и Румен Колев не споменава за ИЦ.

В 4-5 гр. Риби какво имаш?

Там е работата, че и Румен Колев не споменава за ИЦ.

В 4-5 гр. Риби какво имаш?

Точно..това ми е казал..,че там имам важен аспект... :P
Като пусна неговата програма,която знаеш,че имам от 2 г. и ИЦ  е в съвпад със звездата...
Няма да казвам..,сега на всеослушание..,но е прекалено хубаво... :P :-[

Мисля, че 10 градуса орбиса дори за кралска звезда е множко, от него знам, че толерансът е 5.
Но може да има и някоя друга в Риби, по към средата на знака...

:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #113 -: Август 18, 2013, 10:49:43 am »
Не мога с моя девешки АС да не взема да подредя което където му е мястото. :) Дано не се сърдите!

Ето статията за Елизабет Тейлър: http://astrologia10bg.wordpress.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D1%82-%D1%82%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D1%8A%D1%80-%D1%80%D0%B0/

Слънцето и е близо до ИЦ върху Фомалхаут. Впечатли ме това, че малефик съвпад звездата дава наследствена болест или физически недъг, пък нейният Марс е на 2 градуса и тя се е родила с два реда вежди?!? Според тази статия картата и не предполага богатство и известност, но звездите, когато са много и в точни съвпади, можели да го направят. Аз си мисля, че съвпадите със светилата действат независимо дали под или над хоризонта. Възможно е в някои положения влиянието да е по-слабо. Според мен всеки точен съвпад с планета филтрира енергията на планетата по специфичен начин, въпреки че това понякога може да се отразява предимно на вътрешно ниво (ако да кажем е под хоризонта) или по-слабо. Може да пренебрегват разглеждането на звездите в долната част заради това, че не дават (такава) външна събитийност, но например човекът може да си ползва енергиите вътрешно и често само той си знае. Аз разбрах за този Фомалхаут едва наскоро, но цял живот съм имала усещането, че имам "специална защита от небето". Понякога и някой друг го забелязва. Макар че, Нептун ми е точно върху Галактическия център, та на това може да се дължи всичко - както колегите ми в старата работа казваха "айде, май пак получи факс!" :)
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #114 -: Август 18, 2013, 10:55:00 am »
Ако говорим за картата на Елизабет Тейлър, мисля че първо следва да се обърне внимание на по-близките звезди, ако има такива до Слънцето.

Фомалхаут е жреческа звезда, свързва се с окултни интереси и духовна енергия - в момента се намира в 4ия градус на тропически Риби. Не виждам да е много изявена в житието и битието на звездата.

В 7ия градус на Риби, където е разположено Слънцето на актрисата, звезда няма, но има две звезди в близки градуси - Sadalachbia в 6 гр. 51 мин. (благотворна, Венера/Меркурий) и Skat в 9 гр. 00 мин. Риби (благотворна, Сатурн/Юпитер). Бих взела под внимание първата звезда - тя по-близо до Слънцето, а и доколкото виждам, там се намира и Меркурий, който има отношение към звездата, така че влиянието на тази звезда трябва да е по-изявено.

Цитат
Success in ventures, personal charm, movement to rich pastures, aviation, discovery of lost items, "the Star of Hidden Things".   

Между другото, виждала съм хора с АС в съвпад с Фомалхаут - никакви духовни и окултни интереси, изявен материализъм. Но на броени минути от Фомалхаут има друга звезда - Sadalmelik, в 3 гр. 54 мин. Риби, тя е с природа на Меркурий/Сатурн.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #115 -: Август 18, 2013, 11:53:44 am »
Lillie, аз не разбирам много от звездите. В статията пишеше, че Е.Т. се е занимавала с кабала, но доколко? Пуснах линк, защото стана дума за Фомалхаут, а статията я намерих случайно като търсех нещо за тази звезда. Отивам да се образовам в неподвижните. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Август 18, 2013, 12:16:43 pm »
В статията пишеше, че Е.Т. се е занимавала с кабала, но доколко?

Мадона също - явно е някаква мода сред елита, но не е задължително да е продиктувано от стремеж към духовно развитие, може да е просто интерес и любопитство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #117 -: Август 18, 2013, 01:22:16 pm »
Кабалата преди няколко години беше много "на мода". Мунданните астролози може да видят защо. Но аз не разбирам.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #118 -: Август 18, 2013, 02:00:48 pm »
Мисля, че получих просветление! Ако имаше иконка за припадане, сега щеше да е на място! Благодаря ви, че ми обърнахте внимание към темата!!!  :88:

« Отговор #119 -: Август 18, 2013, 05:08:27 pm »
Тук не му е мястото, но във ведическата натална карта на Лиз Тейлър има достатъчно указания за слава (чрез актьорство) - дори и лаик като мен ги вижда. Само да спомена екзалтирана Венера и Раху в 5-ти дом, аспектирани от екзалтиран Юпитер в 9-ти.
Луна в 12-ти, аспектирана от Сатурн (и аспектът на Сатурн върху 12-тия дом), както и Слънце/Марс в 4-ти, може да дават указания към стеснителност, срамежловост, но изглежда в нейната карта силното положение (по знаци и домове) на бенефиците Венера и Юпитер и изявеният Раху са достатъчни да компенсират. Защото нали е започнала кариерата си рано-рано, още като 10-годишна.
« Последна редакция: Август 18, 2013, 05:29:22 pm от Mirabella »