Здравей Гост

Магове срещу астролози

• 38 Отговора
  • 7517 Прегледи
Магове срещу астролози
« -: Май 19, 2010, 11:48:15 am »
Има много магове и пророчици, които се занимават с астрология, обаче повечето астролози не са магове. Вие правите ли някакви разграничения на хората, занимаващи се с мистичното? Целта ни е еднаква - да помагаме на хората. Обаче дали има според вас някакво противопоставяне? Познавам магове, които смятат астрологията за глупост и астролози, които отричат магиите и смятат, че те не могат да се противопоставят на пътя, начертан от небесните тела. Мисля, че трябва да бъдем по-либерални към другите и техните разбирания. Себе си определям като маг, интересуващ се и от астрология.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Магове срещу астролози
« Отговор #1 -: Май 19, 2010, 11:52:20 am »
Аз пък първо почнах с магията,после с астрологията-втората сега е водеща,но не съм изключил първото.

Пък и двете сфери често се преплитат,особено в античността.Сега е модерно да си профилиран  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2 -: Май 19, 2010, 12:02:03 pm »
И що така СРЕЩУ:-[
Хората са различни, за да се допълват, не за да играят едни срещу други.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Май 19, 2010, 12:20:04 pm »
аз пък чета на общо основание каквото ми е интересно. астрологията я захванах просто за разбера енергиите на планетите и отвреме на време ми става интересно за един или друг казус. просто не ги деля - езотериката е съвкупност от учения и според мен не е редно да се делят  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Май 19, 2010, 12:34:13 pm »
И сред маговете, и сред астролозите се срещат шарлатани и печалбари.
Но като че ли сред маговете те са повече. Дължи се на невежеството на хората, тяхното незнание и страдание.
Има и истински магове, но за това се искат специални способности, дар свише.
Има астролози практици и астролози теоретици, но има и астролози с екстрасензорни способности. Последните са малцина и обикновено не си афишират способностите.
Вярвам в съществуването на магии като вид въздействие върху енергийното поле, но без да се вманиачавам на тази тема. Много са ми смешни заглавията от сорта на "корекция на кармата", "ясновидство по телефона" и др.п. Тук отново се разчита на невежеството и незнанието на хората, които се превръщат в източник на печалба. А и самите магове са различни, малцина са онези, които имат досег с енергийни същности от по-висшите духовни йерархии. И със сигурност гадателските практики не са сред тях.
Самата аз съм се интересувала и имам доста литература по въпроса. Преди да започна да изучавам астрология, се занимавах с гадателство като хоби, не съм го практикувала. Таро, руни, гледане на кафе... От чисто любопитство.
Но астрологията ми е дар... просто зная, че съм родена за астролог. Навремето, когато правех първите си стъпки в астрологията и не разполагах нито с компютър, нито със специализирана литература, просто ми се подаваше необходимата информация отнякъде. Сядах и започвах да чертая, да смятам, без да съм го чела някъде как точно трябва да се прави. Често ми се случва да гледам някой хороскоп и да започна да пиша като под диктовка, без задължително да съм го видяла в картата. И обикновено има почти 100% познаваемост.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #5 -: Май 19, 2010, 12:56:11 pm »
смятала съм астрологията за интерес, но е възможно и да си права и да е дар
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Май 19, 2010, 01:00:05 pm »
Има астролози с талант, има и астролози без талант, техничари.
Преобладават тези от втората група и масово практикуват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Май 19, 2010, 01:11:55 pm »
Майка ми навремето все ходеше по врачки и гледачки, магове и ясновидки.
Последния път /миналата година по същото време/ бе при някаква "ясновидка", няма да споменавам името и града.
След посещението много се беше впечатлила, та реших да я питам какви помощни средства използва въпросната жена и дали използва. И като ми каза карти, паднах от смях. Човек с ясновидски, екстрасензорни способности има дарбата да усеща фини енергии и вибрации, да вижда отвъд видимото, отвъд времето. Да не говорим какви глупости й беше наговорила онази, за мен нищо не позна, но успя да види отношението на майка ми към мен и да го възпроизведе сякаш това съм аз. Майка ми така се беше сугестирала, прави разни "ритуали", един-два месеца направо беше окрилена, а после рязко се влоши.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #8 -: Май 19, 2010, 01:19:32 pm »
Всякакви помощни средства са позволени, стига да вършат работа. Боб, карти, пъп, вътрешности на животни, захарче под възглавницата, астрокарти, целта е да видиш, а с какво е без значение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Май 19, 2010, 01:25:29 pm »
Гледане и гадаене на черва.  ;D
Представяш ли си?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Май 19, 2010, 02:16:00 pm »
Е това вече е гнусно. Между другото да не се объркате, че съм кой знае какъв маг - в окултното съм начинаеща.
Но винаги ме е привличало. Даже се чудя как може да има хора, които да не усещат енергията? Аз от дете я усещам.
Доста интересно се получи като преди време твърдях, че бТВ и Нова ще бъдат продадени и това стана факт. А тогава хората мислеха, че говоря празни приказки, защото нямаше такива изгледи. Нова я продадоха на Шведи, а bTV беше продадена в края на 2009-та на компанията, която е собственик на телевизия ПроБГ. Много врачки по време на изборите миналата година предричаха успех за Бойко, обаче за да предвидиш това не ти трябват никакви способности, защото беше ясно, че хората ще заложат на нещо ново, нещо различно. Нещо, което да не е БСП. Да е дясно, обаче да е ново, не СДС. Всеки случай прогнозите ми са доста по-точни от тези на известната астроложка на Берлускони - Теодора. Тя доста неща твърди, които след време не се сбъдват. ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #11 -: Май 19, 2010, 02:23:55 pm »
Ми кажи нещо за мене де, кво ме заобикаляш като бърз влак бутук.
Кажи какво ми виждаш с третото си око?

« Отговор #12 -: Май 19, 2010, 02:33:30 pm »
Точно днес не ме закачай, че имам да пиша едни неща за университета, времето е гадно, не съм спала.
А и така ме боли глава. Третото око нека да си почине малко.
По темата - помня, че Венета Райкова беше поканила трима представителя на окултните науки:
астроложка, ясновидка и мистик/уфолог в нейното предаване.

*

kaily

• 5145
« Отговор #13 -: Май 19, 2010, 02:39:22 pm »
Девойко маг, от години мотаене насам натам съм се убедила, че мсички, които посещават и се задържат на такива сборища, имат някакво мистично умение.
Ясновидци, астролози, възнамеряващи, наблюдатели, обхващащи, йоги, бе всякаква сволочь, но с едно общо нещо - някакво уменийце, може и в зачатък, някои имат и повече.
Срещала съм много силни магьосници, въдеха се в един клуб навремето, после зачезнаха нанякъде. Изобщо парапсихичните способности са дадени всекиму по малко, но тук виреят такива, де не ги оставят тия способности на мира.
И примерно един вижда нещо, друг не може да види, но може да го отработи, трети да даде едно рамо и т.н.
Тук в земните измерения пак имаме нужда от другите - един ще ти хляба омеси, друг ще ти зърното отгледа, трети ток ще произведе. Същото и оттам - само заедно можем да си използваме психичните способности и щом сме се събрали тук да си кудкудякаме, явно трябва цялостно да го правим, всеки е полезен с нещо, иначе нямаше нещо да го хване за носа и да го довлече тук.

« Отговор #14 -: Май 19, 2010, 02:46:10 pm »
Преди години имаше и канал за мистика - Канал 2001 ако си спомняте. Да, вярно е, че някои от маговете по телевизията са пълен фейк и го правят само заради парите, но все пак си беше хубаво да има телевизия само за тези неща. Това си е пазарна ниша все пак, доста хора се интересуват от тези неща. Ето това най-много ме е яд на БГ телевизиите - всички стават политематични или спортни. Ами има хора, които не се интересуват от сапунки, риалити шоута и футбол. Харесваше ми Канал 2001, защото можех да им звъня да ги проверявам дали познават нещо. Даже сега в паметта ми са имената на някои от най-често появяващите се в Канал 2001 - Маг Вая, Маг Асия (първоначално беше Маг Анастасия, после го съкратиха :P) и Маг Елена. Също там се подвизаваше и Калина Трендафилова - майката на Теодора Стефанова. Ех какви времена бяха - този канал беше един от най-гледаните вкъщи. А пък баща ми го гледаше не заради врачките, а заради проф. Вучков, който тогава се подвизаваше там. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Май 19, 2010, 02:54:54 pm »
Спомням си, че навремето по кабеларките имаше предаване Пентаграм. Него го гледах за сеир.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #16 -: Май 19, 2010, 08:01:56 pm »
Добре дошла, Жасмина.
Ако нямаш против, би ли пуснала картата си, за да видим как се отразява в нея дарбата ти? 
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Май 20, 2010, 02:42:41 pm »
Маг Жасмина, дотук освен да се противопоставяш, което показва силни неизгладености на характера, с друго не мога да те разпозная.
Хайде, всеки си има способности тякакви, дай да видим твойте.
Освен това и гръмко име си си дала, хората влизат по терлици, пък са астролози от клака, а такива едни никакви и невзрачни имена, пък ти маг, а нищо не показваШ?  :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #18 -: Май 20, 2010, 04:01:38 pm »
Набиват ти се на очи противопоставянията, на мен ми се набиват на очи дружелюбието и мирното съвместно съществуване.
Което е вътре, това е и вън, ето още веднъж ми потвърждаваш думите.

Не това ми беше акцентът обаче, писах, че след като носиш такова гръмко име, е редно с нещо да го докажеш.
Тук май никой не си е сложил име - вселенски астролог Синая примерно.
Даже никой не се е изписал астролог преди името си, затова очаквах нещо повече от теб.
Обаче на теб очите ти все в скандалите, споровете и думичката "Срещу".
Затова смятам, че не си си изгладила вътрешните противоречия.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #19 -: Май 20, 2010, 05:10:38 pm »
Явно и ти си яхнала метлата като някои други.  ;)

или пък не са яхали скоро нищо  :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57: :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/