Здравей Гост

Практика с популярни личности

• 1571 Отговора
  • 233282 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Практика с популярни личности
« Отговор #240 -: Юни 25, 2010, 01:16:14 am »
Айнщайн е бил с меркурий в риби.. и виж каква хубава логика е имал

Не разбрах обаче къде си видял Меркурий в Риби в неговата карта.
Тук имаме Меркурий в Овен в съвпад със Сатурн в 10 дом.
И ми се чини, че има слабоаспектиран Уран (без мажорни аспекти с лични планети). Специфичното тук е, че Уран е единствената ретрограна планета в картата и има точен квинконкс със СЛВ във Водолей, чийто диспозитор се явява.
Сатурн е в знак на падение, но са в рецепция с екзалтирал Марс. Има и рецепция по терма между Юпитер и Сатурн. Влиянието на Марс е подчертано - екзалтация, собствена терма и "държи" още няколко планети я по терма, я по фас.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #241 -: Юни 25, 2010, 01:17:11 am »
разбрах те, но има други неща освен аспекти които не мисля, че с моя воден меркурий ще схванеш

Проработка.  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #242 -: Юни 25, 2010, 01:19:02 am »
Крис, силата на планетите се определя според техните есенциални и акцидентални достойнства, а аспетите, които имат с други планети, им придават съответното "оцветяване".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #243 -: Юни 25, 2010, 01:45:56 am »
друго имах в предвид, но няма значение.

Това исках да чуя, ама ти не щеш да споделиш...

Цитат
това никога не съм го употребявал

Затова съм и сложила три ухилени емотикона.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #244 -: Юни 25, 2010, 01:58:53 am »
Еееееееееей сляпа ли си е маа му деа
Иначе сега погледнах, защото притежавам неговите карти и по западна и по индийската система от списание GEO, меркурий има съвпад със Сатурн в Овен, в джойтиш му е Риби

Меркурий в Риби по Джйотиш изобщо не е в най-добрата си позиция, ако говорим за стандартна логика. Но си мисля, че все нещо трябва да е компенсирало тази му слабост в джйотиш картата.
Обаче не е за подценяване позицията му в 10 дом и съвпадът със Сатурн - по сидерал Меркурий управлява Лагна в Близнаци. Венера е Раджайога карака и е в много силна позиция - намира се в екзалтация и в 10 дом, в Раши управлява 5 дом, който също има връзка с ума, интелекта на родения. Сатурн управлява 8 и 9 дом в картата, но във Водолей е в позиция мулатрикона, съответно влиянието на 9 дом е по-силно. Тук имаме мощна благоприятна йога - У5 и У9 в съвпад с господаря на Лагна в кендра дом, а от всички ъглови домове 10ти се счита за най-силния - там са плодовете!
Слънцето е в съвпад с Юпитер в в 9 дом, това също е благоприятно влияние предвид това, че двете планети са от една група /приятели/ и се намират в трикона дом, свързан с висшия/божествен ум, следване на дхарма.
За интелекта и обучението мисля, че 24-та варга беше, която се разглежда заедно с Раши, и разбира се Д10, която дава информация за реализацията в социума, признанието, попрището, на което се разгръща рожденият потенциал.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #245 -: Юни 25, 2010, 02:10:27 am »
Жалко, че не знам на дядо ми часа, беше "малко" луд  ;D с Меркурий в Риби в един знак с Уран и квадрат с Марс в Стрелец. Иначе щях да кача картата му за разглеждане, ама не в "Популярни личности", де.
Сега погледнах. Съвпадът с Уран е само знаков, квадратът с Марс също. Най-точният аспект на Меркурий е опозиция със Сатурн, но са в различни знаци - края на Риби/началото на Везни. Беше известен математик в университетските среди.
« Последна редакция: Юни 25, 2010, 02:17:21 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #246 -: Юни 25, 2010, 02:20:52 am »
Това е много показателно и за Айнщайн и аспекта на Уран с съвпада на Меркурий и Стаурн в 10ти дом..

Уран е в широк квинконкс с тях.
Хм, да не би пък квинконксите да дават някаква специфика в проявлението, нещо нетипично?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #247 -: Юни 25, 2010, 02:33:59 am »
Обаче сега гледам...
Уран се намира в трети дом, мунданно управляван от Меркурий, и в знак на Меркурий при това. А ако се разширят орбисите, може да се приеме, че Уран е в мажорни аспекти с двете светила - Слънце в Риби и Луна в Стрелец, т.е. тук имаме уранов Т-квадрат.
Ако се вземат по-тесни орбиси, а не знакови аспекти, наистина може да се сметне, че Уран няма много мажорни аспекти и тогава нишката сякаш се губи... А пък и Уран е единствената ретроградна планета в картата, намира се в градуса на възлите - има нещо наистина нетипично в изявата му.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #248 -: Юни 25, 2010, 02:38:33 am »
.. фактът, че Меркурий, който опрерира ЛОГИЧНОТО и рационалното, стои в РИБИ , което означава синтез от логичното-рационално мислене и фино интуитивно ВЪЗПРИЯТИЕ. Духът не се увлича по повърхностни схеми, а се стреми да разкрие недокоснати тайни. Меркурий е подкрепян от много силна Венера...

Говори ми, говори ми.  :P
И аз имам Меркурий и Венера в Риби по сидерал, Венерата е много силна.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #249 -: Юни 25, 2010, 02:45:11 am »
.. имал е и неприятности в училище до колкото знам.. не е бил признат докато е бил млад студент..

Да, за за това говори слабата есенциална позиция на Меркурий (neecha), а за непризнаването от "авторитети" по време на студентските му години - съвпадът на Сатурн с Меркурий в падение. Но йогата, за която споменах, елиминира негативното влияние, просто е бил като необработен диамант, с неконвенционален и уникален път на развитие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #250 -: Юни 25, 2010, 02:49:30 am »
Крис, в момента дашите с програма ли гледаш?
Можеш ли да качиш някои варги?
Интересно би било да разгледаме Д9, Д10 и Д24.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #251 -: Юни 25, 2010, 02:59:32 am »
Утре ще му гледам гореспоменатите варги, ако не се появи друг ангажимент. Ама трябва да заредя стария лаптоп, че на този /работния/ нямам нито една астрологична програма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #252 -: Юни 25, 2010, 03:01:47 am »
плюс това Венера е в квадрат и половина  към Уран..

Да, Венера хем е в Овен, хем на 135* с Уран. Обикновено Венера в Овен, в съчетание с твърд уранов аспект, е доста трудно положение за стабилността на връзките и брака, имам такива наблюдения.
А тук имаме и знаков квадрат между Венера и Марс, който също внася напрежение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #253 -: Юни 25, 2010, 09:56:54 am »
Джани Родари /Gianni Rodari/ ~ вълшебник, сътворил приказки за деца и възрастни... сигурно всички сме чели „Продавач на надежда“ и "Приказки по телефона"  :blink: ...

Роден на 23 октомври 1920година в гр. Оменя, северозападна Италия ~ ако някой има идея за часа ще е супер!

Що не му качи картата, че да се мъчим да го познаем какъв е.  ;)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #254 -: Юни 25, 2010, 10:15:56 am »
Джани Родари /Gianni Rodari/ ~ вълшебник, сътворил приказки за деца и възрастни... сигурно всички сме чели „Продавач на надежда“ и "Приказки по телефона"  :blink: ...

Роден на 23 октомври 1920година в гр. Оменя, северозападна Италия ~ ако някой има идея за часа ще е супер!

Що не му качи картата, че да се мъчим да го познаем какъв е.  ;)

...иска ми се да открия точен час на раждане;

А картата е толкова интересна - ако раждането е рано сутринта, знаете ли каква конфигурация се получава ~ Звездата на Давид! - за пръв път я виждам в картата някому, красота... Луната при всички случаи е в знака на Риби...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #255 -: Юни 25, 2010, 10:24:34 am »
Синът ми има Звездата на Давид само от планети,а не от други точки-))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #256 -: Юни 25, 2010, 10:28:25 am »

Кабала, красиво е ...и много мистично...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #257 -: Юни 25, 2010, 10:29:11 am »

Кабала, красиво е ...и много мистично...
да,ама е ужасно да тълкуваш такава карта.Ако подхванеш едно,то всичко включва и задвижва :blink:
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

abroad

« Отговор #258 -: Юни 25, 2010, 11:26:15 pm »
Е, часът му на раждане започва с 6, но твоето предположение е по-близо от закръгленото ;)

« Отговор #259 -: Юни 25, 2010, 11:34:13 pm »
Опитвам се десет минути да я кача. Не знам какво става, но не става. Някой ще успее ли да я сложи.