Здравей Гост

Практика с популярни личности

• 1571 Отговора
  • 233837 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Практика с популярни личности
« Отговор #380 -: Юли 21, 2010, 10:52:42 pm »
Да допълня, че от гледна точка на класическата астрология според мен образът се връзва с Луна в Скорпион /падение/ в съвпад с АС и квадрата й с кулминиращ Сатурн /заточение/. Двете планети са силни акцидентално, но нямат есенциални достойнства в знаците, в които се намират. Но този квадрат, разположен близо до осите в картата, слага своя отпечатък и върху личността, и върху сценичния образ, с който се идентифицира, и върху целия живот.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #381 -: Юли 21, 2010, 11:51:46 pm »
И още нещо, което току що установих.
Сатурн в картата на Чарли Чаплин попада точно върху мидпойнта Луна/Венера, а Марс го аспектира с 90*.
Това е сложило силен отпечатък и върху връзките му с жените.

Мидпойнтът Луна/МС попада точно върху Ариес пойнт, така че всеки по-важен транзит, прогресия или дирекция през тази точка вероятно е давал отражение и върху публичните му изяви.
Едит: Това предполага също така и силно влияние върху жените и на жените върху неговия творчески и личен живот.
« Последна редакция: Юли 21, 2010, 11:58:53 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #382 -: Юли 22, 2010, 10:47:57 am »
Скитник в смисъл гаврош, представител на бедната прослойка на обществото. И тъй като бедността е по Сатурн, а Сатурн прави квадратура с Луната и Венера в тази карта - мисля, че този аспект е спомогнал. Тази тао-квадратура е разположена по главните оси, следователно е силна.

*

tanina80

« Отговор #383 -: Юли 22, 2010, 11:23:56 am »
Познала съм, че е Чарли Чаплин  ;). Направи ми впечатление, че са живели в голяма бедност, баща му е бил аклохолик, както и смъртта му - дълбока старост (88г) в съня му (Това май е от положението на Плутон и Нептун). Това прочетох вчера в уикипедията за него:

"Произход и ранни години  [редактиране]
Чарлс Спенсър Чаплин е роден на 16 април 1889 година в Лондон, а родителите му са певци и актьори от мюзик хола. Те се разделят преди той да навърши три години. Баща му, Чарлс Чаплин Старши, е алкохолик и не общува много със сина си, макар че Чарли Чаплин и неговия полубрат Сид живеят известно време с него и любовницата му Луиз, по време на един от престоите на майка им в приют за психично болни. Чарлс Чаплин Страши умира през 1901 година от цироза.[1]

След разделянето на родителите си двете деца живеят с майка си в различни части на Лондон. Майката, Хана Чаплин, произлиза по майчина линия от голям цигански род.[2] Самият той по-късно говори с гордост за този факт, макар че в същото време го определя и като „скелета в семейния гардероб“.[3]

Поради проблеми с гърлото, през 1894 година Хана Чаплин е принудена да прекрати кариерата си на певица, а малко по-късно отново постъпва в приюта за психично болни. Сид и Чарли попадат в интернат за сираци и изоставени деца и от ранна възраст започват да участват в различни мюзик хол представления. Тези години на крайна бедност оказват голямо влияние върху по-късното творчество на Чарли Чаплин. По време на преброяването от 1901 година Чарли Чаплин е единадесетгодишен и живее с група танцьори, ръководена от Уилям Джаксън.[4]

През 1921 година, след като постигат успех в Съединените щати, Сид и Чарли Чаплин отвеждат майка си в Холивуд, където тя умира през 1928 година. През 1918 година при тях се премества и по-малкият им полубрат Уилър Драйдън, който е отгледан от баща си и за чието съществуване те не знаят дотогава.

В Съединените щати  [редактиране]
В средата на 1910-те Чаплин постепенно изработва своя легендарен кинообраз на "Малкия човек".

На 2 октомври 1912 г. младежът отива с трупата на Карно в САЩ и остава там. По време на неговите представления е забелязан от продуцента Мак Сенет, който го поканва на работа в своето студио "Кийстоун Филм".

През 1919 г. решава да основе собствено студио «United Artists» заедно с Мери Пикфорд, Дъглас Фербенкс и Дейвид Грифит.

Слава на Чаплин носи нямото кино, и въпреки че звукът се появява във филмите през 1927 г., Чарли остава верен на старата технология още цяло десетилетие. Първият звуков филм на Чаплин е "Великият диктатор" — антихитлеровски филм, заснет през 1940 г.

След Втората световна война  [редактиране]
През 1972 г. Чаплин за втори път получава Оскар.

На 4 март 1975 г. Чаплин е посветен в рицарско звание от кралица Елизабет II.

В края на 1960-те здравословното състояние на Чарли Чаплин започва бавно да се влошава. След награждаването му със специален Оскар през 1972 този процес се ускорява. Към 1977 той не може да общува и е прикован към инвалидна количка. Умира в съня си през 1977 г. на Рождество Христово на възраст от 88 години в малкия швейцарски град Веве. Погребан е във Во, Швейцария. На 1 март 1978 година неговият ковчег е изкопан и откраднат от двама емигранти - полякът Петар Старек и българина Кънчо Кънчев с цел да изнудват семейството му за пари.[1] Замисълът се проваля и крадците са заловени, а ковчегът е открит единадесет седмици по-късно, закопан край Женевското езеро.[5] Тялото след това е препогребано под два метра бетон, за да се предотвратят подобни бъдещи посегателства.

Чаплин е женен 4 пъти, и има 11 деца."

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #384 -: Юли 22, 2010, 11:30:22 am »

На 1 март 1978 година неговият ковчег е изкопан и откраднат от двама емигранти - полякът Петар Старек и българина Кънчо Кънчев с цел да изнудват семейството му за пари.

еееееееееей тцъ тцъ тцъ това не го знаех  :57:  ма страшно племе сме бреееееееееее  :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #385 -: Юли 22, 2010, 12:28:29 pm »
Чаплин е женен 4 пъти, и има 11 деца.

С тоя съвпад на Венера и Марс в Телец в 7 дом и скорпионска Луна как да няма, харесвал е секса човекът.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #386 -: Юли 22, 2010, 12:40:13 pm »
Познала съм, че е Чарли Чаплин  ;). Направи ми впечатление, че са живели в голяма бедност, баща му е бил аклохолик, както и смъртта му - дълбока старост (88г) в съня му (Това май е от положението на Плутон и Нептун). Това прочетох вчера в уикипедията за него:

"Произход и ранни години  [редактиране]
Чарлс Спенсър Чаплин е роден на 16 април 1889 година в Лондон, а родителите му са певци и актьори от мюзик хола. Те се разделят преди той да навърши три години. Баща му, Чарлс Чаплин Старши, е алкохолик и не общува много със сина си, макар че Чарли Чаплин и неговия полубрат Сид живеят известно време с него и любовницата му Луиз, по време на един от престоите на майка им в приют за психично болни. Чарлс Чаплин Страши умира през 1901 година от цироза.[1]

След разделянето на родителите си двете деца живеят с майка си в различни части на Лондон. Майката, Хана Чаплин, произлиза по майчина линия от голям цигански род.[2] Самият той по-късно говори с гордост за този факт, макар че в същото време го определя и като „скелета в семейния гардероб“.[3]

Вероятно часът не е много точен и рождета Луна на Чаплин е в 12 -ти дом. Изхождам от престоите на майка му в приют за психично болни.

*

Nebesna

« Отговор #387 -: Юли 22, 2010, 12:44:42 pm »

На 1 март 1978 година неговият ковчег е изкопан и откраднат от двама емигранти - полякът Петар Старек и българина Кънчо Кънчев с цел да изнудват семейството му за пари.

еееееееееей тцъ тцъ тцъ това не го знаех  :57:  ма страшно племе сме бреееееееееее  :rolf:

Еий,  и покойници отвличат срещу подкуп....пуста алчност..Преди много години гледах интервю с нашия герой. С гордост разказваше как са замислили плана и какво писали вестниците по онова време.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #388 -: Юли 22, 2010, 12:48:28 pm »
Вероятно часът не е много точен и рождета Луна на Чаплин е в 12 -ти дом. Изхождам от престоите на майка му в приют за психично болни.

Ако е така, тогава и мидпойнтите, в които участват МС и АС, се променят.
Ще трябва да видя и в хармоника, отговарящ за родителите, произхода и семейната среда, как стоят нещата, макар че в основната карта Луната си остава в знака на Лагна, т.е. в първи дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #389 -: Юли 22, 2010, 12:48:36 pm »

Стига бе човек, и на мойто дете луната е на АСЦ и повече май е към 12-ти дом. То верно, че ме пере тока доста от време на време, ама ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #390 -: Юли 22, 2010, 12:55:20 pm »
Независимо дали Луната е в 12 дом или в първи, тя не е в най-добрата си позиция що се отнася до отношенията с майчината фигура - разположена е в знак на падение близо близо до АС и получава квадрат от кулминиращ Сатурн. Сатурн е класически управител на Водолей, в който се намира ІС в картата, а модерният управител /Уран/ е разположен в 12 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tanina80

« Отговор #391 -: Юли 22, 2010, 01:22:56 pm »
Независимо дали Луната е в 12 дом или в първи, тя не е в най-добрата си позиция що се отнася до отношенията с майчината фигура - разположена е в знак на падение близо близо до АС и получава квадрат от кулминиращ Сатурн...
:blink: успокоих се малко. На мойто Луната и АСЦ са му БЛЗ. Все пак не е СКР.

Между другото исках да вметна някъде в темите за нещо, което ми беше направило впечатление. При раждането му Луната е съвпадала с моя К5, а марс с К6. То от тази карта се вижда, че му е в 12-ти дом на моя.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #392 -: Юли 22, 2010, 01:44:04 pm »
При раждането му Луната е съвпадала с моя К5, а марс с К6.

До, понякога съвпадъците са буквални, друг път не толкова.
Например, в картата на леля ми К5 е в Стрелец и има Марс в 26ия градус на Стрелец в същия дом.
Първото й дете е с АС в 26ия градус на Стрелец, Луната на второто също е много близо - в 20ия градус на същия знак.
Докато с майка ми нямаме такава повтаряемост, тя има К5 в Близнаци и Меркурий във Водолей в първи дом, при мен Близнаци и Водолей са слабо застъпени.
Една моя приятелка роди наскоро и Венера на бебето е в точен съвпад с нейния ДС, а неговият АС е в съвпад с нейния СЛВ в 7 дом (бебето е с АС и Венера в Лъв, изгряваща откъм 12 дом). Майката е със Слънце в Близнаци, детето е със съвпад Слънце-Меркурий; бащата има Слънце и Меркурий близо до Кету, детето също е родено с такъв съвпад; бащата е със Слънце, Меркурий и Марс във Водолей, майката е АС Водолей, а детето е с Луна във Водолей.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #393 -: Юли 22, 2010, 01:55:07 pm »
Lillie, кога е родила тази твоя приятелка...ако не е тайна...?
защото имам една позната, която роди скоро Венера е на АЦ Лъв...всъщност бащата го планирал часа(раждане с операция), защото той се интересува от астрология също.......то сигурно има много деца с този АЦ и Венера там...
 :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #394 -: Юли 22, 2010, 02:07:56 pm »
Lillie, кога е родила тази твоя приятелка...ако не е тайна...?

На 29 юни сутринта, Петровден.  :blink:
Нейното е естествено раждане, много леко е минало.
Понякога планираните секциа излизат после през носа, особено на астролозите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #395 -: Юли 22, 2010, 02:45:23 pm »
ами той не е астролог, но ги е съобразил уж нещата...
имам един колега на, когото му се роди дете на същата дата... :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #396 -: Август 29, 2010, 02:03:11 pm »
интересно ми е дали сте разглеждали картата на Анджелина Джоли?

« Отговор #397 -: Август 29, 2010, 02:20:52 pm »
Да, ако не се лъжа беше в някаква тема на Зъболекар. Но и в други теми е коментирана, но тези теми вече са потънъли.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #398 -: Август 29, 2010, 02:22:22 pm »
Тъкмо днес я разглеждах
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?wgid=wgeJw1jsEKwjAQRL_G2whZG6017KF4EMSbiOeUxDbYpmJTQv_epCBz2GX2sTPRvR3vVDuwJuUNX8feWdS-tb3zGi9IHEBVuYeoTqJCV0a0s4HAbZw2O7GSNm_nGo97DaJjJIlCelFgTlyS0qbxerD8_5vwNSgfjA6WZXZmb9PIYaoJyyfVGkLHOkTVTQtvSX0npuflB9m-Nik... след тази на Бекер, не че имат нещо общо. Очевидно е защо е толкова красива - Венера на AC, Луна на MC.
« Последна редакция: Август 29, 2010, 02:34:26 pm от Mirabella »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #399 -: Август 29, 2010, 03:13:27 pm »
благодаря!