Здравей Гост

Практика с популярни личности

• 1571 Отговора
  • 233207 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Практика с популярни личности
« Отговор #440 -: Септември 14, 2010, 09:40:32 am »
14 септември 2010 | 07:30 | Агенция "Фокус"
Тенис: Рафаел Надал спечели US Open, постигна „Голям шлем”

Ню Йорк. Световният №1 Рафаел Надал спечели US Open. След седем неуспешни опита Рафа достигна до финала на Откритото първенство на САЩ, където след много борба намери начин да прекърши съпротивата на Новак Джокович, побеждавайки го с 6:4, 5:7, 6:4, 6:2. Надал се превърна във вторият най-млад тенисист, триумфирал на всеки един от четирите турнира от Големия щлем. Той е и едва вторият тенисист, печелил "Кариерен Златен Шлем" - четирите големи турнира плюс титла от Олимпиадата, като до този момент само Андре Агаси бе успявал да стори това.

Невероятен успех, когато транзитно Слънце в 10 дом задейства наталния таоквадрат от Юпитер, Уран и Меркурий.

Друг точен при това отново хард аспект е на тр. Меркурий със Сатурн в картата на Надал.

Два тригона, които може да са били допълнително от полза за финансовото изражение на неговото постижение - тр.Слънце с нат.Марс, тр.Меркурий с нат.Нептун.    

И една Венера, която по транзит прави секстил с МЦ.  
« Последна редакция: Септември 14, 2010, 10:08:15 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #441 -: Септември 14, 2010, 10:29:20 am »
Има и Марс (У1 и У5) точно върху ЮЛВ, ако не се лъжа. "Тоя мач съм го играл."  ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #442 -: Септември 28, 2010, 08:14:04 pm »
"Руският президент Дмитрий Медведев сложи край на 18-годишното управление на кмета на Москва Юрий Лужков. През тези години той успя да съживи столицата и да я превърне в модерен град, но постоянно беше критикуван за остарелите си ценности и агресивен подход."

Лужков не остави избор на Медведев

Уикипедия

Картата му:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #443 -: Септември 28, 2010, 08:52:02 pm »
Никъде не можах да издиря точен час на раждане, само в сайта на руския астролог Павел Глоба е посочен ориентировъчен час. Споменава се, че е бившият вече кмет на Москва е роден през нощта.

Интересно е да се отбележи, че Слънцето в картата на Лужков е връх на Т-квадрат с оста на възлите. В радикса има и точен секстил Слънце/Плутон. Според мен процесът е назрявал още преди ингреса на Плутон в Козирог, т.е. по време на престоя му в последните градуси на Стрелец. Мунданната опозиция между Сатурн и Уран, засегнала Слънцето в неговата карта, си е казала тежката дума. Мисля, че Юпитер също е дал своя принос, визирам престоя му в Риби в опозиция със Сатурн - в картата на Лужков присъства квадратура между Юпитер и Сатурн в мутабелни знаци.

Ако раждането наистина е през нощта, има рецепция и мажорен аспект между Луната и Плутон.

Кметът на Москва Юрий Лужков бива освободен от длъжност непосредствено преди завръщане на възлите. Всъщност ако се отчетат сидералните позиции, може да се окаже, че завръщането на възлите вече е започнало (ако възлите са навлезли в накшатрите, които заемат в радикса).

И ощ нещо интересно. Марс в картата се намира почти по средата между Слънцето и Плутон, така транзитният съвпад на Нептун и Хирон в края на Водолей формира конфигурация Бумеранг с наталните планети. Възлите в неговата карта се намират близо до Галактическия център и са в квадрат към Слънцето.

Тук намерих данните му, само че картите в този сайт имат малко по-нестандартен вид (изглеждат "обърнати"):
http://www.globa.ru/luzhkov-jurij-mihajlovich/

« Последна редакция: Септември 28, 2010, 09:13:07 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #444 -: Септември 28, 2010, 09:19:20 pm »
Току що проверих.
Раху в момента се е завърнал в наталната си позиция, накшатра Мула (по сидерал). В тази накшатра е разположен Галактическият център.

Цитат
Mula
"the root"
0 - 13°20 Sagittarius
Deity: Nirriti, goddess of misery
Symbol: tied up bunch of roots, lion’s tail
Shakti: the power to destroy or damage
Basis Above: to break
Basis Below: to crush
Result: destruction

Прави ми впечатление, че Плутон в наталната му карта се намира в градуса на възлите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #445 -: Септември 29, 2010, 01:41:51 am »
Тук намерих данните му, само че картите в този сайт имат малко по-нестандартен вид (изглеждат "обърнати"):
http://www.globa.ru/luzhkov-jurij-mihajlovich/

Нагласих часа по този от линка. Наистина доста трудно успях да видя всъщност кой е Асц.  ;)

Интересно до колко е точен. Има Уран в 10 дом, а бил атакуван заради остарелите си ценности. Но пък е в Телец. И трусове сериозни май не е имал досега, а години наред управлява Москва.
За агресивен подход по-намирам обяснение, властна личност, но и жизнена, готова да се справя с предизвикателствата на живота.

Описаните от теб позиции, които предхождат отстраняването му /вярно е, че се заговори още преди за такава възможност/, тук се оказва, че са били във финансовите домове. Може би и най-вероятно пак иде реч за пари и подмолни игри.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #446 -: Септември 29, 2010, 02:25:53 am »
Предполагам, че му е правена ректификация от руския астролог Глоба, за да се стигне до този час.
В момента по дирекции има дир. АС в съвпад с нат. ІС и опозиция с нат. Уран на МС. Това наистина би могло да означава "детрониране", срив на обществения имидж, залез в кариерата. Дир. ДС в съвпад с Уран би могъл да означава и публичен скандал, разгласяване на някаква информация, особено ако Уран управлява ДС в картата (ако часът е този). И понеже Уран се намира в знака Телец, това могат да бъдат и някакви финансови машинации. Но доколкото виждам, Уран има най-малко мажорни аспекти в хороскопа на Лужков.
Интересното е, че миналата година е бил под влияние на опозицията на дир. Марс с Уран. При този час на раждане тази опозиция попада върху оста МС-ІС в картата, т.е. това по принцип предполага рязък обрат в кариерата, внезапно събитие, което буквално разтърсва родения. Същевременно дир. Луна е в квадрат към нат. Уран. Луната и нейните аспекти се свързва с популярността на родения и е важна в картите на политиците и други обществени деятели. Но в случая Луната е промисор; по-неприятен щеше да е случаят, ако промисор (спрямо Луната) се явяваше планета-малефик.
С този час на раждане Марс управлява 9 дом, а Уран ДС, така че тук наистина може да става въпрос за идеологически разногласия, скандал с политически опоненти. Но дир. АС в опозиция с Уран (У7) би могъл също така да означава и злополука, инцидент (ако други фактори го потвърждават). Опасност за здравето и живота има след 2015 година, особено ако Слънцето управлява АС в картата (часът, даден от Глоба).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #447 -: Септември 29, 2010, 04:58:07 am »
"Руският президент Дмитрий Медведев сложи край на 18-годишното управление на кмета на Москва Юрий Лужков. През тези години той успя да съживи столицата и да я превърне в модерен град, но постоянно беше критикуван за остарелите си ценности и агресивен подход."

Лужков не остави избор на Медведев

Уикипедия

Вижте какво съм написала в темата за това пълнолуние -пЪрдон двете в овен....
Очаквам сериозен проблем , до 29* в овен...помнете ми думата , без значение дали тогава ще пиша в този сайт или не!

Картата му:

Както винаги става въпрос за едни пари(МНОГО пари), жалко защото той беше пробългарски настоен.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #448 -: Септември 29, 2010, 10:17:26 pm »
Понеже в една от съседните теми стана въпрос за Енрике Иглесиас, качвам тук неговата карта.
Часът на раждане е неизвестен, но може да се процедира със слънчев или лунен хороскоп, а и аспектите в картата му са доста красноречиви.

- Меркурий в Близнаци в опозиция с Нептун върху нодалната ос
- Меркурий в точен тригон с Плутон
- Марс в Риби (знак на Нептун)
- Луна в съвпад с Юпитер
- Слънце в Телец (знак на Венера)
- Венера в тригон с Уран

От гледна точка на Ведическата астрология Луната и Юпитер попадат в сидерални Риби. Юпитер е в изключително силна позиция спрямо Луната - в собствен знак и в кендра (ъглов дом) спрямо нея. Това е т.нар. Хамса йога - планетна комбинация, даваща успех и популярност, с доста облагородяващо влияние върху личността. Венера също попада в ъглов дом от Луната, има рецепция с Меркурий. Меркурий е в съвпад с Кету и се намира в 3 дом от Луната, което в неговия случай дава вроден сценичен талант. Луната най-вероятно попада в накшатра Ревати, чийто символ е тъпан, барабан, което предполага наличие на някакъв сценичен талант (в изкуството, танците, музиката, добре изразено усещане за ритъм), въздействие чрез глас. Юпитер е jeevakaraka в мъжка карта и силната му позиция (по знак и спрямо Луната) придава изключителна харизма на личността (в съчетание с Венера и Сатурн в един знак).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #449 -: Септември 29, 2010, 10:24:27 pm »
Качвам и картата на Анна Курникова, часът на раждане също е неизвестен.

На пръв поглед калпава синастрия.  :-\

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #450 -: Септември 29, 2010, 10:27:33 pm »
Коя е датата на Курникова, че аз докато не си кача данните в астрокома, не мога...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #451 -: Септември 29, 2010, 10:30:31 pm »
7 юни 1981 (Москва, Русия).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #452 -: Септември 29, 2010, 10:35:50 pm »
Качвам и картата на Анна Курникова, часът на раждане също е неизвестен.

На пръв поглед калпава синастрия.  :-\

Наистина  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #453 -: Септември 29, 2010, 10:37:17 pm »
Всъщност аз така и не разбрах има ли сключен брак след нашумялата им връзка или няма.
Или всичко е било ПР акция. Ако това е била целта, нормално е да нямат "обвързваща" синастрия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #454 -: Септември 29, 2010, 10:38:31 pm »
Цитат
Kournikova started dating pop star Enrique Iglesias in late 2001 (she appeared in his video, "Escape"), and rumors that the couple had secretly married circulated in 2003 and again in 2005. Kournikova herself has consistently refused to directly confirm or deny the status of her personal relationships. But in May 2007, Enrique Iglesias was (mistakenly, as he would clarify later) quoted in the New York Sun that he had no intention of marrying Kournikova and settling down because they had split up. The singer would later deny these rumors of "divorce" or simply separation. In June 2008, Iglesias told the Daily Star that he had married Kournikova the previous year and that they are currently separated.[22] Enrique has stated in interviews after that it was simply a joke,[23] and they are still very much together. In an interview with Graham Norton in 2010, Kournikova confirmed that she and Iglesias have been together for over eight years but have no plans to marry in the near future.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #455 -: Септември 30, 2010, 12:34:50 am »
Отде да знам и аз...
От базата данни в astrotheme ги вземам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #456 -: Септември 30, 2010, 02:21:42 am »
... От гледна точка на Ведическата астрология Луната и Юпитер попадат в сидерални Риби. Юпитер е в изключително силна позиция спрямо Луната - в собствен знак и в кендра (ъглов дом) спрямо нея. Това е т.нар. Хамса йога

Не ми стана ясно нещо. При него Юпитер и Луната не са ли в един и същи знак ? Как Юпитер може да е в кендра дом спрямо Луната ?  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #457 -: Септември 30, 2010, 02:27:04 am »
В първи, седми, четвърти и десети от Луната е все в кендра. Поне така съм чела аз.
Има и Гаджа кесари йога също така. Хамса йога е когато Юпитер е разположен под ъгъл спрямо Луната или в ъглов дом в знак на екзалтация или в собствен знак (мулатрикона).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #458 -: Септември 30, 2010, 02:33:58 am »
 :-\ Още ми е мъгла.  :( И аз така съм чела, но нали Юпитер и Луна са в Риби. Както и да броим от Юпитер - 4,7,10 няма как да намерим друга Луна, защото са в един знак. :-\ Да разбирам ли конкретно за разглежданата карта, че има хамса йога, защото имаме мулатрикона (Юпитер в собствен знак)?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #459 -: Септември 30, 2010, 02:41:14 am »
Дотук оставам с впечатление, че първи дом от Луната също е кендра. Но за доуточняване ще звънна на моята ведическа астроложка, сега няма връзка с нея.
Мисля, че в картата на Енрике може да се говори и за Хамса йога, особено ако съвпадът Луна-Юпитер се намира в ъглов дом от Лагна. Също така се гледат кендрите от АЛ, но без час на раждане няма как да знаем.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.