Да разбирам ли конкретно за разглежданата карта, че има хамса йога, защото имаме мулатрикона (Юпитер в собствен знак)?
Hamsa Yoga: When Jupiter is in exaltation sign or own sign and is in kendra to Lagna or Moon, this Yoga is formed.
В някои източници съм виждала да се споменава за Махапуруша йога, ако съответната планета е в кендра от
Лагна и се намира в екзалтация или собствен знак. Другаде се споменава, че планетата може да бъде и в кендра от
Луната.
Склонна съм да приема и двата варианта, тъй като Луната при индийците играе ключова роля. Има широко разпространена практика да се приеме знакът на Луната за Лагна, ако часът на раждане е неизвестен (Чандра Лагна).
Естествено, ако имаме Махапуруша йога и планетата в кендра от Луната попада в някой от "лошите" домове спрямо Лагна, реализацията на потенциала ще е доста по-трудна. При мен е така - Венера е господар на Лагна, намира се в знак на екзалтация и кендра спрямо Луната (Малавя йога), но попада в 6 дом от Лагна (мритя стаана за Венера). Заложби в сферите, символизирани от Венера, имам, но по стечение на обстоятелствата и вследствие на множество спънки в живота не успях да ги реализирам и приложа на практика.