Здравей Гост

Практика с популярни личности

• 1571 Отговора
  • 233858 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:Практика с популярни личности
« Отговор #1080 -: Декември 14, 2010, 08:26:55 pm »
Чакам с нетърпение да кажеш коя е. До тук само се досещам, че е родена в началото на 19-ти век. Според мен е била много умна. Има данни за учен и писател. Всички "нелични" планети са ретроградни - надълбоко е проучвала всичко, с което се е захващала. Има и творчески акцент в личността й, затова не мога да избера между учен или писател, защото и за двете е необходимо творчество. Но в този творчески момент има много задълбоченост и прецизност - съвпада на Венера и Марс е в опозиция със Сатурн. Била е много енергична. Може би е умеела да танцува хубаво... Реализирала ли е нещо от това или греша тотално? :blink:
Mirabella, права си за всичко, което написа.....това е картата на Емили Бронте авторката на романа Брулени хълмове...
ето това е инфото от уикипедия...
Цитат
Биография [редактиране]

Емили Бронте е родена в семейството на бедния селски пастор Патрик Бронте. Той става англикански свещеник и се установява в Хауърт, Северна Англия. Там се раждат неговите шест деца – син и пет дъщери. На 15 септември 1821 г. майката Мария Бронте умира, като оставя децата си на грижите на сестра си Елизабет Бренуел. През август 1824 г. бащата изпраща четирите най-големи дъщери в благотворителното училище Ковън Бридж. Условията в училището, където се подготвяли гувернантки, били ужасни – в него умират от туберкулоза двете най-големи сестри Мария (родена 1814 г.) и Елизабет (1815 г.). Бащата прибира обратно в дома си болните Шарлот и Емили. Впоследствие Шарлот учи в платен пансион, а Емили и Ан получават домашно образование.
Всички деца на Патрик Бронте се опитват да пишат, като синът Бренуел и Шарлот се увличат и по рисуването. След завършването на пансиона Шарлот започва да преподава в него, а сестрите Емили и Ан стават гувернантки в заможни семейства.
През 1846 г. сестрите Бронте публикуват сборник със стихове под псевдонима братя Бел (Шарлот – Карър, Емили – Елис, Ан – Ектън). През 1847 г. под същите имена сестрите изпращат в Лондон ръкописи на романи. Романът на Емили Бронте “Брулени хълмове” и на Ан Бронте – “Агнес Грей” са приети, а романът на Шарлот Бронте “Учителят” е отхвърлен от издателството. Шарлот започва да работи над новия си роман “Джейн Еър”.
На 24 август 1847 г. Шарлот Бронте изпраща на издателите Смит и Елдър ръкописа на “Джейн Еър” и на 16 октомври романът е отпечатан. Съчинението, написано с искреност и страст, покорява читателите и донася на автора му шумен успех.
Слухът за това, че братята Бел не съществуват и че романът “Джейн Еър” е написан от учителката Шарлот Бронте, се разпространява бързо. Успехът на “Джейн Еър” кара издателите да публикуват повторно и романите на другите две сестри. “Брулени хълмове” на Емили Бронте също жъне успех, макар и не толкова щумен, докато романът на Ан Бронте - "Агнес Грей" се продава по слабо и неговите достойнства са оценени много по късно.След публикациите на романите сестрите Бронте получават материална независимост и слава.
На 24 септември 1848 г. от злоупотреба с алкохол и туберкулоза умира братът Бренуел Бронте, иначе талантлив художник. Докато се грижи за него Емили също се разболява от туберкулоза и умира на 19 декември 1848 г.
Няколко месеца по късно същата участ постига и Ан – тя умира на 28 май 1949 г. Шарлот Бронте остава сама, заедно със слепия си баща и без сестрите, с които е свикнала да споделя своите мисли и планове. През ноември 1855 г. Шарлот се простудява и разболява от скоротечна туберкулоза и на 31 март 1855 г. умира.

интересни ми бяха вашите коментари, относно това дали виждате(който е чел романа или гледал филма) някакви психологически нейни характеристики, вътершни борби или мечти, които тя е пренесла в романа си....?
смятам да си изтегля филма и да го гледам......
 :blink:

« Отговор #1081 -: Декември 14, 2010, 08:37:37 pm »
Би трябвало да е вложила свои дълбоки преживявания, както казват "частица от себе си" в творчеството си, защото Нептун У4 е в тригон с Меркурий. Сатурн е на IC, в опозиция с Марс - У1 и У12 - дълбоко преживява всичко, вглежда се навътре в себе си. Марс е също и У5 - още един показател, че написаното от нея би трябвало да бъде лично преживяно.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1082 -: Декември 14, 2010, 09:27:05 pm »
Тези дълбоки вътрешни противоречия се дължат на опзицията Луна/Юпитер по оста 2-8.
Това е викториянска Англия  не случайно избират мъжки псевдоними.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1083 -: Декември 14, 2010, 09:50:40 pm »
благодаря Уран, за включването ти много важно нещо посочи...
аз като все още начинаещ ...търся и се уча, опитвам се да проумея....
ето нещо за този аспект Луна опозиция Юпитер, което явно е помогнало при писането на романа и освен това романа е бил един вид отдушник за този аспект.....
Цитат
Often, they become emotionally "high" on something that is unrealistic; the natives are always hungry for emotional experiences..
мисля, че в романа/филма има много страсти и емоции...не съм го гледала още ще го гледам... :blink:
http://www.cafeastrology.com/natal/moonjupiteraspects.html

« Отговор #1084 -: Декември 14, 2010, 10:18:12 pm »
Поствам картата на известен българин.Наскоро гледах интервю с него и ми стана интересно.Вие какво бихте коментирали по картата му - с какво се занимава,какъв характер има?
За жалост не открих час на раждане  :(

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1085 -: Декември 14, 2010, 10:22:49 pm »
Този човек, май обича да си посръбва...и се занимава с творчество...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #1086 -: Декември 14, 2010, 10:24:19 pm »
Този човек, май обича да си посръбва...и се занимава с творчество...

Какво имаш предвид с това,че си посръбва?
Да,занимава се с творчество,можете ли да конкретизирате какво?А като характер какъв е?
« Последна редакция: Декември 14, 2010, 10:44:38 pm от Last_Kiss »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1087 -: Декември 14, 2010, 10:50:52 pm »
ами аз го виждам като човек, който в някаква степен сам е трябвало да се справя от малък в живота, борбена самостоятелна личност, новаторски дух и подход...вероятно има развод или просто не се е женил .......творческа личност...творчеството вероятно под формата на писане или говорене отправено към голямата аудитория, може би и някакви научни трудове...човек, който се инспирира и черпи идеи от външния свят, от хората ...в товрчсетвото и изявите му може да има идеи, които са по някакъв начин крайни и прекалени.....
« Последна редакция: Декември 14, 2010, 11:05:30 pm от vanilla »

« Отговор #1088 -: Декември 14, 2010, 11:09:28 pm »
ами аз го виждам като човек, който в някаква степен сам е трябвало да се справя от малък в живота, борбена самостоятелна личност, новаторски дух и подход...вероятно има развод или просто не се е женил .......творческа личност...творчеството вероятно под формата на писане или говорене отправено към голямата аудитория, може би и някакви научни трудове...човек, който се инспирира и черпи идеи от външния свят, от хората ...в товрчсетвото и изявите му може да има идеи, които са по някакъв начин крайни и прекалени.....

Доколкото знам не се е женил.Работата му е свързана с голяма аудитория,да,част от творчеството му се състой в писане,но не е това всичко.

« Отговор #1089 -: Декември 14, 2010, 11:30:14 pm »
Гледам картата на Берлускони и..планетите на богатството -само напрегнати аспекти.
Тази феномена я забелязах в карти на мои познати..
Ще ревизираме тълкуванията на аспектите. :blink:

Дирекционен Плутон е подминал натален Меркурий-управляващ скритите врагове, дир. Меркурий в съвпад с натален Юпитер- явните врагове, прог. Слънце -У11 също в съвпад нат. Юпитер. Има индикации за колизии точно в публичната сфера, но какъв ще бъде изходът- Не знам. Нито положителните аспекти, нито напрегнатите са гаранция за движение в едната или в другата посока, по-скоро показват активност в съответната област, но не и изход.
Браво, Уран! Човекът оцеля. ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1090 -: Декември 15, 2010, 12:48:57 am »
Тук ли коментирахте Асандж? Съобщиха ми, че е пуснат под гаранция.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #1091 -: Декември 15, 2010, 12:51:59 am »
Радвам се за него! Да му мислят шведките. Шегувам се! ;D

« Отговор #1092 -: Декември 15, 2010, 02:09:02 am »
Ще се помъчите ли още по натала,който пуснах или да кажа кой е?

П.П Макар,че ако го кажа сега няма да е интересно  :mellow:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1093 -: Декември 15, 2010, 02:21:29 am »

Аз се сетих кой е и за това ще остана пас .
Мисля, че някъде се обсъждаше негова карта с АЦ Везни.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #1094 -: Декември 15, 2010, 02:26:03 am »

Аз се сетих кой е и за това ще остана пас .
Мисля, че някъде се обсъждаше негова карта с АЦ Везни.

Възможно е да е била обсъждана,не съм търсила.
Дано другите се включат.  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1095 -: Декември 15, 2010, 02:28:40 am »
Радвам се за него! Да му мислят шведките. Шегувам се! ;D

Е още не е по улиците, имало там някаква процедура, докато се реши, ако се потвърди, тя много сложна, не е като у нас. ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1096 -: Декември 16, 2010, 04:38:31 am »
Не съм сигурна в часа....,но...мисля , че е работещ! Какво бихте казали за него? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #1097 -: Декември 16, 2010, 06:58:00 am »
Нептун близо до асцендента от към 12 дом -обаятелна  личност,с интуиция умее да въздейства на околните, което му помага и в кариерата.
Прецизен, аналитичен и изпипва всичко което прави. Иска да "блести" в работата си. Луна/слънце в тригон- финансово обезпечен,или поне аспека дава лесни пари.  Изкарва пари,като сам създава нещо цено за другите Управителя на 2 дом в 7, Сатурн в Близнаци/ в тригон с Уран 11/масите/,нещо за обществото. Уран/Луна квадратура- силно напрегната личност на вътрешно ниво, чувствителен, но и  лесно избухлив. Възела във 2 дом, мисля има за задача ,или да си изгражда ценностната си система ,или да съдава такава за другите ? Творческа  личност, но и практичността не му е чужда. Венера,управителя на 6 дом/еженевната работа/ в 8 ,Венера в Лъв/сцена,блъсък,публика - / в  тригон с Нептун в 12 духовното.  Добър оратор - упр. на3 дом в 11.   Мисля,че  е певец, артист.или писател .?????? Юпитер на асц. в собствен знак, в последен градус говори за духовност. Може да работи и в чужбина :unsure:
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

holanda

« Отговор #1098 -: Декември 16, 2010, 07:01:59 am »
Има като моя Тао квадрат на псевдо-борбеността-Сатyрн-Слънце/Марс-Юпитер  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1099 -: Декември 16, 2010, 07:13:38 am »
Има като моя Тао квадрат на псевдо-борбеността-Сатyрн-Слънце/Марс-Юпитер  ;D

Не съм забелязала... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците