Обсъждаме карти на първи срещи. Защо да не обсъдим и карта на една сватба?

Предстоящата
сватба на Принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Луната е в Риби, в 9-ти дом, което символизира духовното партньорство. За жалост обаче е без курс (горе-долу и диспозиторът й, но той поне е на трон). Слънцето като управител на АС също няма мажорни апликиращи аспекти в рамките на знака (освен квинкокса със Сатурн, ако го броим за мажорен, но пък той не е особено приятен аспект). Такъв аспект може да говори за поемане на задължения и отговорности. Слънце в Телец, според мен, е много удачно за брак, а тригонът (разходящ) с управителя на 5-тия дом Плутон показва силната връзка между двамата и тяхната отдаденост един на друг. Но без апликиращи аспекти какво развитие да очакваме? Най-много ме притеснява Венера. Хубаво е, че е високо издигната в картата, но е в заточение по знак, а и с тази предстояща опозиция с ретрограден Сатурн романтиката помежду им може временно да пострада. Бързо ще бъдат въвлечени в досадни задължения (Сатурн е управител на интерсептирания Козирог в 6-ти дом). Освен това Венера няма да срещне диспозитора си Марс в рамките на знака. Ще я бъде ли страстта помежду им? (Ако предполагаме, че я има.) Но има и хубави аспекти с развитие в тази карта: съвпадът на Марс и Юпитер, който дава възможност и енергия на двамата да реализират заедно стремежите си и да израстнат в брака, също и да изпълняват с лекота задълженията си (съвпадът е в 10-ти дом), както и съвпадът на Меркурий, Венера и Юпитер, благодарение на който ще могат да се насладят на любовта си и да бъдат харесвана светска двойка. А и Юпитер, Марс, Венера и Меркурий имат апликиращ тригон със СЛВ - мисля, че ще ги бъде. Осите са добре подбрани - фиксирани и кардинални - по-скоро траен брак. Оста 5-11 дом попада във фиксирани знаци - трайни чувства между двамата.
Много планети, концентрирани в горната част на картата, може да говори за показността на събитието, а опозицията им със Сатурн - за официалния и традиционен характер на това събитие, който в този случай изглежда по-скоро досаден за младата двойка (заради опозицията). Просто предположения. Очаквам вашите мнения. :blink:
Слагам и картата от деня на сватбата на Принц Чарлз и Принцеса Даяна, а транзитите са от деня на официалния им развод през 1996г. (макар че още в края на 1995г. Кралицата ги посъветва да се разведат). Прави ми впечатление, че в тяхната карта Юпитер и Сатурн са в съвпад на АС, а при младите има отминаваща опозиция между тези планети по оста IC-MС.