Здравей Гост

Практика с популярни личности

• 1571 Отговора
  • 234072 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Практика с популярни личности
« Отговор #1360 -: Март 24, 2011, 12:53:31 am »
Почина Елизабет Тейлър. Някои изнамерил ли е часа на смъртта?
http://bnt.bg/bg/news/view/49482/pochina_elizabet_tejlyr
« Последна редакция: Март 24, 2011, 01:00:30 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1361 -: Март 27, 2011, 02:12:21 am »
Тук казват, че е починала в 1:28 am, March 23, 2011 in Los Angeles, CA - http://baylorlariat.com/2011/03/24/4615/.
Една статия за нея - http://blog.beliefnet.com/astrologicalmusings/2011/03/rip-elizabeth-taylor.html.
« Последна редакция: Март 27, 2011, 02:22:14 am от Mirabella »

*

sunrain

• 6710
« Последна редакция: Март 30, 2011, 09:54:46 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1363 -: Март 30, 2011, 11:13:16 pm »
Ако се абстрахираме от домификацията поради липсващ час на раждане и използваме слънчева домификация и естествените сигнификации на планетите, Слънце в съвпад с Марс и опозиция с Уран в радикса може да даде такъв край на живота, при подходящ тайминг за това и здравословни предпоставки/начин на живот.
По сидерал Слънцето е в съвпад с Марс и Сатурн, два малефика, а Луната е близо до Раху, което също при определени обстоятелства би могло да бъде предпоставка за внезапен край.

Изключително неприятно излъчване лъха от снимките на този човек, рядко някой ми прави такова силно впечатление.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1364 -: Март 30, 2011, 11:50:04 pm »
Ако се абстрахираме от домификацията поради липсващ час на раждане и използваме слънчева домификация и естествените сигнификации на планетите, Слънце в съвпад с Марс и опозиция с Уран в радикса може да даде такъв край на живота, при подходящ тайминг за това и здравословни предпоставки/начин на живот.
По сидерал Слънцето е в съвпад с Марс и Сатурн, два малефика, а Луната е близо до Раху, което също при определени обстоятелства би могло да бъде предпоставка за внезапен край.

Изключително неприятно излъчване лъха от снимките на този човек, рядко някой ми прави такова силно впечатление.

Аз също не го харесвам. Органически ми е отблъскващ, един такъв - лъстив.
Във Варна срещам по улиците подобен екзепляр, отминавам го по най-бързия начин.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1365 -: Март 30, 2011, 11:58:06 pm »
http://www.webcafe.bg/id_1810337514

Не беше любимец на никой той и при това съвсем основателно.
Ама дал са го самоинфарктирали или наистина се е споминал самичък се чудят всички сега.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1366 -: Март 31, 2011, 01:45:46 am »
Tр.Юпитер в съвпад с върха на Йод-Венера.Тр.Хирон и тр.Венера в съвпад с натални Слънце и Марс.
Интересно е Юпитер какво му управлява, че може той да му е вдигнал кръвното. :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1367 -: Март 31, 2011, 02:16:38 am »
Сатурн и Юпитер квадратират Луната, интересно в кой дом ли се намира в картата му?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1368 -: Май 01, 2011, 02:13:09 am »
Един казус от мен за историческа личност. Какво бихте казали за характера, интересите и кончината на този човек? Става дума за мъж. Часът на раждане е известен.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1369 -: Май 01, 2011, 03:11:48 am »
Един казус от мен за историческа личност. Какво бихте казали за характера, интересите и кончината на този човек? Става дума за мъж. Часът на раждане е известен.

Явно не ви се занимава, затова ще поставя тук една история, която е много романтична, а после разгледайте картата на човека и си направете изводите. Може да коментираме, ако ви се занимава.

"Най-трогателната история в живота на Маяковски се случила в Париж, когато той се влюбил в Татяна Яковлева.
Нищо не ги свързвало. Изтънчената руска емигрантка, възпитана с Пушкин и Тютчев, не възприемала нито дума от агресивните стихове на модния съветски поет, "ледоразбивач". Тя не възприемала и една негова дума в реалния живот - плашел я с неудържимата си страст. Не я трогнала кучешката му преданност, не я подкупила славата му. Сърцето и останало равнодушно. И Маяковски се върнал в Москва сам. От тази мигновено избухнала и несподелена любов му останала тайната печал, а на нас вълшебното стихотворение "Писмо до Татяна Яковлева".

А за нея останали цветята. Или по-точно казано - Цветята.
Целият хонорар за парижките си изяви Владимир Маяковски внесъл в банка по сметката на известна парижка цветарска фирма, с условието няколко пъти в седмицата на Татяна Яковлева да бъдат доставяни букети от най-красивите и необичайни цветя - хортензии, пармски теменужки, черни лалета, чайни рози, орхидеи, астри или хризантеми.

Парижката фирма стриктно изпълнявала указанията на неуравновесения клиент и оттогава, година след година, а и по всяко време на годината на вратата на Татяна Яковлева чукали куриери с фантастични букети и единствената фраза:"От Маяковски".

В 30-та година него вече го нямало. Това известие и подействало като удар. Тя вече била свикнала той систематично да нахлува в живота и, била свикнала с факта, че го има, че е някъде там и и праща цветя. Те не се виждали, но съществуването на човек, който толкова много я обича, влияело на живота и, както луната влияе на всичко живо на земята с въртенето си около нея. Татяна не знаела как ще живее по-нататък без тази безумна любов, разтворена в цветята.

Но в разпорежданията към цветарската фирма нямало клауза относно смъртта му. И на следващия ден на прага и отново се явил куриерът с неизменния букет и неизменните думи: "От Маяковски".

Казват, че великата любов е по-силна от смъртта, но не всекиму се отдава да вдъхне реален живот на тези думи. Владимир Маяковски успял.

Цветята пристигали и в 30-та година, когато той починал, и в 40-та, когато за него вече били забравили.
В годините на Втората Световна, в окупирания от германците Париж Татяна оцеляла единствено благодарение на това, че продавала на булеварда тези разкошни букети. И ако всяко цвете било "обичам те", то в течение на няколко години думите на любовта му я спасявали от гладна смърт.

С годините куриерите остарявали пред очите и. На мястото на старите постъпвали нови и тези новите вече знаели, че стават част от историята на една велика любов. И като парола, която им дава пропуск за вечността, повтаряли със заговорническа усмивка:"От Маяковски". Цветята от поета се превърнали и в парижка история.

През 70-те години един съветски инженер, който бил чувал в младостта си историята от своята майка и мечтаел да научи продължението, успял да отиде Париж и да посети Татяна Яковлева. Тя приела охотно своя съотечественик и макар да отклонила въпросите за Маяковски, самият и дом бил живо доказателство за истинността на легендата. Цветята били навсякъде. Докато пиели чай, на вратата се позвънило. Той не видял повече през живота си такъв разкошен букет като този, зад който куриерът бил скрит почти изцяло, букет от златни японски хризантеми. И зад това проблясващо на слънцето великолепие, звънкият глас на куриера произнесъл:"От Маяковски".
Татяна Яковлева починала през 1991-ва година.

Източник: staniv.ru

*

Stella

• 7765
« Отговор #1370 -: Май 01, 2011, 03:18:20 am »
Как мислите, в този хороскоп има ли астрологически показатели за самоубийство?

« Отговор #1371 -: Май 01, 2011, 03:21:39 am »
Стела, благодаря, че разказа тази история.  :leos: Като филм е, направо.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #1372 -: Май 01, 2011, 04:51:07 am »
На пръв поглед не виждам такива показатели,но Луна е в съвпад със Сатурн и тригон към съвпада Плутон Нептун, още повече,че Луната упр. чувствителното му слънце.Хубавите аспекти на Луната особено с нептун и плутон  само са улеснили нещата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1373 -: Май 01, 2011, 05:07:10 am »
На пръв поглед не виждам такива показатели,но Луна е в съвпад със Сатурн и тригон към съвпада Плутон Нептун, още повече,че Луната упр. чувствителното му слънце.Хубавите аспекти на Луната особено с нептун и плутон  само са улеснили нещата.

Не случайно зададох въпроса, понеже и до ден днешен са налице съмнения в това дали сам е посегнал на живота си или е бил жертва на Сталиновия режим.

« Отговор #1374 -: Май 01, 2011, 05:11:44 am »
На пръв поглед не виждам такива показатели,но Луна е в съвпад със Сатурн и тригон към съвпада Плутон Нептун, още повече,че Луната упр. чувствителното му слънце.Хубавите аспекти на Луната особено с нептун и плутон  само са улеснили нещата.

Не случайно зададох въпроса, понеже и до ден днешен са налице съмнения в това дали сам е посегнал на живота си или е бил жертва на Сталиновия режим.
Часът на раждане точен ли е?Сега прочетох,че е известен,явно има нужда от очила. :lol:
« Последна редакция: Май 01, 2011, 05:16:06 am от Lina_re »

*

Stella

• 7765
« Отговор #1375 -: Май 01, 2011, 09:44:45 pm »
Почина Иван Славков Батето: http://www.blitz.bg/news/article/107033

« Последна редакция: Май 01, 2011, 10:07:13 pm от Stella »

« Отговор #1376 -: Май 01, 2011, 09:49:58 pm »
Лека му пръст! Както е писал един от коментиращите - "в отвъдното вече е по-весело".
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

tara

• *
  • 85
  • няма такава
« Отговор #1377 -: Май 01, 2011, 09:53:18 pm »
Жалко! Отиде си един бохем с разбирач на телевизията.
Светла му памет!
« Последна редакция: Май 01, 2011, 10:03:16 pm от tara »

*

abroad

• 2187
« Отговор #1378 -: Май 01, 2011, 10:18:04 pm »
Вярно, пич беше :blink:
Приятен престой в отвъдното :25:

*

Moonlady

• **