Здравей Гост

Практика с популярни личности

• 1571 Отговора
  • 234464 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:Практика с популярни личности
« Отговор #1440 -: Юни 10, 2011, 06:14:06 pm »
карта на забележителна личност, със специфични способности.....
какви специфични способности виждате вие.....и на какво може да се дължат...?
 :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1441 -: Юни 10, 2011, 06:43:01 pm »
карта на забележителна личност, със специфични способности.....
какви специфични способности виждате вие.....и на какво може да се дължат...?
 :blink:

Специфични особености...като карта или друго имаш в предвид....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1442 -: Юни 10, 2011, 06:49:02 pm »
Колко специфични способности? За савант ли говорим?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1443 -: Юни 10, 2011, 06:54:14 pm »
Колко специфични способности? За савант ли говорим?
Mirabella, в 10-ката си  :blink:
как го позна...?  :blink:

« Отговор #1444 -: Юни 10, 2011, 06:57:20 pm »
Не съм пазнала. Ти каза специфични способности. Хората с такива способности се наричат саванти. Затова попитах. Обикновено тези способности са за сметка на увреждане на някои дялове на мозъка, някакво заболяване, като аутизм, епилепсия, например. Разбира се, не при всички. Без час на раждане ми е много трудно да позная в какво е бил изключително добър.

Обикновено това са хора, които помнят много по-добре от останалите, или имат изключителни математически способност (един помни числото "пи" до не знам си кой знак след десетичната запетая).
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 10:05:04 pm от Mirabella »

« Отговор #1446 -: Юни 10, 2011, 07:04:47 pm »
Впечатлена съм. Благодаря, Vanilla! :wub: Стана ми много интересно и ще се поровя в темата. Още веднъж благодаря, че ме подсети за нещо интересно.
Ако знаехме час на раждане, щеше да е страхотно.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 07:28:22 pm от Mirabella »

« Отговор #1447 -: Юни 10, 2011, 08:03:18 pm »
Щях да пускам тема в тази връзка,познавам едно момче,което е на 6 години и умножава 3-4 цифрени числа за секунди.Чудех се къде в хороскопа е показано това.

« Отговор #1448 -: Юни 10, 2011, 11:11:45 pm »
Темата е много интересна. Така че, Лина, не се отказвай да я пускаш.
Ето линк към една статия (на англ. ез.) за 10-те най-впечатляващи саванти на света - http://www.neatorama.com/2008/09/05/10-most-fascinating-savants-in-the-world/. Тук е пропуснат един, за който четох днес - Кристофър от Англия, който разбира отчасти или изцяло над 20 езика - http://www.wisconsinmedicalsociety.org/savant_syndrome/savant_articles/polyglot.

« Отговор #1449 -: Юни 10, 2011, 11:15:54 pm »
Поставям картата на проф. Чомски - професор по лингвистика от МИТ. Напрактика той полага основите на модерната лингвистика.

http://www.astro.com/astro-databank/Chomsky,_Avram_Noam

« Отговор #1450 -: Юни 19, 2011, 02:42:45 pm »
Винаги съм се чудела как изглежда картата на Мерлин Менсън творчеството му и нещата ,които показва на сцената не са просто провокация а все едно излиза от някой кръг на ада чудех се какво е е застъпено Скорпион или Риби пък и в същото време няма начин да не е темпераментна натура и се оказа -Луна в 12 дом асц Лъв Познавам хора с Луни в 12 дом или Риби и тях ги гонят някви демони дори и да не са  съвсем осъзнати
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #1451 -: Юни 19, 2011, 05:06:11 pm »
Добавям картата на М. Менсън, за да може който има желание да погледне и коментира. Марс в 3-ти дом на трон по знак в тригон с екзалтирана Венера (У10 в 7-ми дом) - вече не се учудвам защо толкова жени падат в краката му и харесват творчеството му.

« Отговор #1452 -: Юни 19, 2011, 05:21:59 pm »
При него целия му артистичен образ е поза. Показна луна в Лъв в опозиция с Мерка - ще демострирам нещо, което не мисли, за да можем да задоволим жадното слънце в 5ти и Луната в Лъв с аплодисменти. Слънцето пък няма да намери така търсената му сигурност - заради квадрата с ъс Сатурн /широк, но действащ/ и другия квадрат с Юпитер и Уран - постоянно търсене на идентичност, оригиналност и признание. Вероятно затова носи три пръста грим - за да може зад гротеската някой да търси истинската му същност, но най вероятно е така да е най-удобно за него, за да разграничи собствения си образ от артистичния, иначе би се изгубил в него.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1453 -: Юни 19, 2011, 05:25:07 pm »
Картата на Мерилин Менсън сме разглеждали вече, но тогава някои бяха възмутени как може някой да прояви интерес към "толкова гнусен" тип.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1454 -: Юни 19, 2011, 05:31:55 pm »
Ей здрасти, нещо я бях забравила тази тема :)
аз съм на тема Чомски - страхотни разработки, познавам още един професор в БГ с изгряващо слънце и Юпитер съвпад с МЦ и наистина и той истински учен, в смисъл те за мен водят напред "цивилизацията", правят открития.
така за мен важните аспекти:

1. изгряващо Слънце - уверени са в себе си, за добро или лошо.
2. източен Меркурий, и той изгряващ и по правилата на Птолемей - той ще му определи професията - и Меркурий отговаря за вербализацията, обаче според мен и Луна във Везни - бзаимоотношенията (нали това е целта на вербализацията) и Уран на ИЦ са го подтикнали да се насочи именно към тези изследвания и да задълбае на такова ниво - Уран на купситдата на 4 дом.

3. най-добрите астролози, коиро съм чела и лични мои 3 познати лекари (също много добри, двама златни хипократи - завършили са Мед академия с ПЪЛНО 6, това за мен е подвиг) имат Сатурн в 1 дом - дълбочина, структуриране и осъзнаване.

4. силен Стрелец - обобщава и бързо наглася мисълта си, а и са си идейни и Нептун в 9 дом - Нептун все го свъзрвам с невроните и "органичните технологии", ако Уран са си чистите технологии, Плутон ядрената енергия и тн, то нептун е доста по фин и манипулативен и някак ми е органичен - емоции, неврони (друг тип структора).  

« Отговор #1455 -: Юни 19, 2011, 05:34:01 pm »
може ли аз да кача една рожденна крата на известна българска личност която обожавам...да видим ще познаете ли нещо ...и дали тази личност някога ще има сериозна връзка и второ дете..

« Отговор #1456 -: Юни 19, 2011, 05:49:27 pm »
Лили, извинявам се тогава, че репоствам вече разглеждана карта. Интересно ми беше да я видя, а като не я намерих. Той е артист, много артисти са провокативни, част от работата е да привличаш внимание. Лейди Гага (http://www.cafeastrology.com/famouspeople/ladygaga.html), например, също минава границите на онова, което аз харесвам, но има милиони почитатели. Всеки има право на вкус. Менсън не е мой тип, но никого не бих нарекла гнусен.

Маяна, благодаря ти за подробния анализ на картата на Чомски. Много се възхищавам на този човек. Не съм чела неговите оригинални трудове, но чета лекции по лингвистика, където го цитират и преразказват. Да, изгряващото Слънце е управител на 9-тия дом, който се свързва с науката и научните разработки. Ъглов Уран в Овен пък управлява 3-тия дом (комуникацията, езика) и е в тригон с Меркурий на АС. Той е пионер в областта на лингвистиката.
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 05:56:45 pm от Mirabella »

« Отговор #1457 -: Юни 19, 2011, 05:54:17 pm »
Лейди Гага (http://www.cafeastrology.com/famouspeople/ladygaga.html),

Час неизвестен  ;) The Ascendant is, therefore, not correct.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1458 -: Юни 19, 2011, 05:54:43 pm »
Няма проблем, Мирабела, картата на Менсън вече е потънала в архивите, а и беше интересно да се прочете още едно мнение по нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1459 -: Юни 19, 2011, 05:55:56 pm »
Лейди Гага (http://www.cafeastrology.com/famouspeople/ladygaga.html),

Час неизвестен  ;) The Ascendant is, therefore, not correct.

Това е жалкото, защото така не мога да се ориентирам Луната колко близо е до диспозитора си.