Джон Фроули- Учебник по хорарной астрологии
Някой пусна линк в другата тема за хорари и си я изтеглих.
Аз пуснах Фроли - добър хорарен съвременен астролог, непризнаващ повечето зъбрани за тълкуване. Допада ми.
Още Лилли тълкува термите, но много сложно се получава, а аз не съм по сложните неща.
Небесна,в коя тема е линка
http://dox.bg/files/dw?a=de1adff35eЩе бъде активен до 28 юни. Като цяло Джон Фроули е доста по-ортодоксален (праволинеен и пунктуален) последовател на класическата хорарна астрология от всичките му съвременници, които съм чела

. Дава свобода само по отношение на правилата за радикалност - "Съображенията преди тълкуване". Всичко останало е по канона.
Работи само с Региомонтанус. Смята, че аспектите са едва на трето място при отсъждането на резултата - на първо са есенциалните и временни достойнства. Достойнствата показват силата на действието, рецепцията показва желанието да се предприеме действието и накрая аспектът показва начинът на действие. Според него всяка планета в екзалтация може да даде благоприятен резултат, дори малефиците, планета в изгнание или падение дава лош резултат, дори да е бенефик - тогава обикновено негативният резултат е прикрит под благовидно действие - капчица отрова в чашата с шампанско.
Ползва сигнификациите на домовете и планетите от времето на класиците, без съвременните астропсихологически добавки - например осми дом е само смърт и парите на другите. Никога секс, никога окултни въпроси и прочее. Също така не приема "съвременните измислици" за съуправление или втори управител на дома. Домът има един управител, дори ако куспидата му попада в 29,59 градус на знака. Не се смятат при никакви условия за сигнификатори и управители транссатурновите планети. На тях се гледа като на неподвижни звезди - ако са в партилен съвпад с някой сигнификатор или с куспида, се интерпретират, иначе се игнорират, дори и ако да се намират в съответния дом, сигнификатор на кверента или квезита. Имат ограничен периметър на влияние - Уран - развод, разруха на дома или връзката; Нептун - илюзия и измами; Плутон - общ вредител, малефик.
Въобще Фроули е много мой човек