Здравей Гост

хорар за изгубени вещи

• 222 Отговора
  • 34531 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:хорар за изгубени вещи
« Отговор #160 -: Юни 11, 2010, 08:35:47 pm »
Венера е в 11 дом в Рак - потърси в нещо зеленикаво.

*

missKapriz

« Отговор #161 -: Юни 11, 2010, 08:37:49 pm »
:clap:
Диваните що ми се въртят ,че са по Дева

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #162 -: Юни 11, 2010, 08:42:49 pm »
:clap:
Диваните що ми се въртят ,че са по Дева

Нямам спомен, дори и да съм го чела някъде. Но и Дева се управлява от Меркурий, та вече ще знаем.  ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #163 -: Юни 12, 2010, 08:25:28 am »
По хорара на Елфридка .Сега чета книгата на Дж.Фроули и сравнявам.

У2 се намира в 11 дом - комната для гостей- хола

във воден знак - где то влажно.В мягким удобном месте.

Асц,Луна - подвижни  знаци -в коробке или бюфет ,но тук се получава нещо като ниша в дивана

Асц- земен знак -ниско ,противоречи на въздушния знак  и дома на Луната -високо място :-\

Аспект с Венера /на Сатурн като част от 1 дом/ - около одежды,кроватю или мягким диваном и с помощна на детето -Сатурн. -аспектна  1гр ,кард.знак на Венера - бързо се намира.

Само ролята на Луната малко ми се губи ,но освен съвпада и с МС след 6 гр.да указва около  6 часа  ,горе-долу след толкова е намерено  .

*

elfidka

• 3129
« Отговор #164 -: Юни 12, 2010, 08:27:49 am »
Е това е направо в десетката !
Как се казва книгата ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #165 -: Юни 12, 2010, 08:30:56 am »

Асц- земен знак -ниско ,противоречи на въздушния знак  и дома на Луната -високо място :-\

.

Е той дивана за нея си е високо място. Едвам се качва,
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #166 -: Юни 12, 2010, 08:35:46 am »
Джон Фроули- Учебник по хорарной астрологии

Някой пусна линк в другата тема за хорари и си я изтеглих.

Той обяснява и есенциалните достойнства.В случая Венера се намира в изгнанието на Сатурн ,а Сатурн в падението на Венера ,отделно аспекта става ,когато Венера минава в терма на Сатурн,а Сатурн е в триплицета на Венера ,но не знам как да се изтълкува ,доста  сложно ми се струва.В неговите примери много интересно по достойнствата на планетите определя отношенията и нагласата на питащия и сигнификаторите.

Може би луната като У на Венера стигайки до МС указва намирането също.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #167 -: Юни 12, 2010, 08:45:27 am »
Знаеш ли какво е най-интересното. Сега като гледам картата, много по-лесно виждам нещата, ама при свършен факт. Венера има сходящ аспект с планети в 7 дом, а всъщност дистанционното беше от страната на дивана, където е мястото на мъжа ми. Дивана е с П-ообразна форма и от едната страна е моето място, а от другата неговото.  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #168 -: Юни 12, 2010, 08:51:55 am »
Да след свършен факт лесно се вижда .

И друго си мисля ако дисанционното е по Уран - техника ,телевизори  то тогава 11 дом , а акцентите са наистина на 11 дом - Венера в 11,Луна в 11 от 11 ,защото нали Луната винаги има участие при търсене на вещи.

Дж.Фроули такива детайли и подробности  извлича в примерите си само от положението на планетите,дори преди да говори за аспектите.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #169 -: Юни 12, 2010, 08:53:29 am »
Къде казваш е този линк ?  В съседната тема има 167 страници.... :rolleyes:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #170 -: Юни 12, 2010, 08:55:26 am »

http://dox.bg/files/dw?a=620a079f20

Джон Фроули. Учебник по хорарна астрология.  /на руски/

От известно време имам тази книга. Така и няма да мога да я използвам.   Поне на вас да ви бъде полезна.  :88:

Заповядай  :blink: ,

нямам идея дали е още активно .

*

elfidka

• 3129
« Отговор #171 -: Юни 12, 2010, 08:56:19 am »
Мерси много  :wub:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #172 -: Юни 12, 2010, 09:29:25 am »
Елфридке ,още 1 въпрос - дамаската на дивана от плат ли е или кожа?

*

Nebesna

« Отговор #173 -: Юни 12, 2010, 09:45:13 am »

Аз пуснах Фроли - добър хорарен съвременен астролог, непризнаващ повечето зъбрани за тълкуване. Допада ми.
Още Лилли тълкува термите, но много сложно се получава, а аз не съм по сложните неща.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #174 -: Юни 12, 2010, 10:20:23 am »
И на мен ми е интересна книгата много ,особено това "разследване" ,макар ,че ми е сложно .

Интересно ми е как се указва изгубването на дистанционното  1 ден преди хорара.Съвпада на  :mer: :moo: е бил в 1гр и 19 мин в мутабелен знак /средно/ и дом,но падащ / бързо/. :rolleyes:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #175 -: Юни 12, 2010, 03:29:20 pm »
Елфридке ,още 1 въпрос - дамаската на дивана от плат ли е или кожа?

Дамаската на дивана е изкуствен велур.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

missKapriz

« Отговор #176 -: Юни 12, 2010, 08:06:08 pm »
Линка на Mari с книгата на Фроли не се отваря. :(

*

missKapriz

« Отговор #177 -: Юни 12, 2010, 09:05:20 pm »

Аз пуснах Фроли - добър хорарен съвременен астролог, непризнаващ повечето зъбрани за тълкуване. Допада ми.
Още Лилли тълкува термите, но много сложно се получава, а аз не съм по сложните неща.
Небесна,в коя тема е линка

*

Diyana

• 2705
« Отговор #178 -: Юни 14, 2010, 11:15:03 am »

Небесна,в коя тема е линка

http://dox.bg/files/dw?a=de1adff35e

Ще бъде активен до 28 юни. Като цяло Джон Фроули е доста по-ортодоксален (праволинеен и пунктуален) последовател на класическата хорарна астрология от всичките му съвременници, които съм чела ;D. Дава свобода само по отношение на правилата за радикалност - "Съображенията преди тълкуване". Всичко останало е по канона.

Работи само с Региомонтанус. Смята, че аспектите са едва на трето място при отсъждането на резултата - на първо са есенциалните и временни достойнства. Достойнствата показват силата на действието, рецепцията показва желанието да се предприеме действието и накрая аспектът показва начинът на действие. Според него всяка планета в екзалтация може да даде благоприятен резултат, дори малефиците, планета в изгнание или падение дава лош резултат, дори да е бенефик - тогава обикновено негативният резултат е прикрит под благовидно действие - капчица отрова в чашата с шампанско.

Ползва сигнификациите на домовете и планетите от времето на класиците, без съвременните астропсихологически добавки - например осми дом е само смърт и парите на другите. Никога секс, никога окултни въпроси и прочее. Също така не приема "съвременните измислици" за съуправление или втори управител на дома. Домът има един управител, дори ако куспидата му попада в 29,59 градус на знака. Не се смятат при никакви условия за сигнификатори и управители транссатурновите планети. На тях се гледа като на неподвижни звезди - ако са в партилен съвпад с някой сигнификатор или с куспида, се интерпретират, иначе се игнорират, дори и ако да се намират в съответния дом, сигнификатор на кверента или квезита. Имат ограничен периметър на влияние - Уран - развод, разруха на дома или връзката; Нептун - илюзия и измами; Плутон - общ вредител, малефик.

Въобще Фроули е много мой човек  ;)

« Последна редакция: Юни 14, 2010, 02:30:49 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #179 -: Юни 14, 2010, 11:22:22 am »
Голямо благодаря за книгата, Diyana!  :blink:
Време е и аз да седна да я науча тая хорарна астрология, стига съм се мотала!  :angry:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.