Здравей Гост

хорар за изгубени вещи

• 222 Отговора
  • 34423 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:хорар за изгубени вещи
« Отговор #60 -: Юни 01, 2010, 07:51:18 am »
Значи ти си на мнение, че не са откраднати?
Питам, защото снощи стигнахме и до тази хипотеза в съседната тема.
А мен, както знаеш, не ме бива много в хорарите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #61 -: Юни 01, 2010, 08:12:40 am »
Ако гледаме Слънцето излиза, че дете знае къде може да са изгубените вещи. Диспозиторът на Слънцето- Меркурий показва, че са в дома. Меркурий има разходящ секстил с Венера в 7-ми дом, а Венера е част от 7-ми дом, което навежда мисълта към кражба. Ако гледаме само Венера като сигнификатор на изгубената вещ - тя е в дома на крадците. Обаче аз си мисля следното. Сигнификаторът на изгубената вещ - Слънце е в 4-ти дом и прави секстил с Венера в 7-ми - значи може да е някой от дома. Попитахте ли брачния партньор?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #62 -: Юни 01, 2010, 08:24:01 am »
А мен, както знаеш, не ме бива много в хорарите.  ;D

Откраднати....силно казано. Защото ми се струва, че някое от децата ги е намерило случайно и ги е прибрало, така да се каже на друго място.  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #63 -: Юни 01, 2010, 08:31:48 am »
А мен, както знаеш, не ме бива много в хорарите.  ;D

Откраднати....силно казано. Защото ми се струва, че някое от децата ги е намерило случайно и ги е прибрало, така да се каже на друго място.  :blink:

Аз също мисля, че са в дома, защото гледам Слънцето и неговия диспозитор. Може някой да ги е преместил. Или човек от дома знае къде са - вътрешен човек.
Не смятам, че Венера е сигнификатор на изгубената вещ, а сходящата и опозиция с луната пък с нищо не говори за минало събитие, както се опита да тълкува лили в другата тема.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #64 -: Юни 01, 2010, 08:38:18 am »

Аз също мисля, че са в дома, защото гледам Слънцето и неговия диспозитор. Може някой да ги е преместил. Или човек от дома знае къде са - вътрешен човек.
Не смятам, че Венера е сигнификатор на изгубената вещ, а сходящата и опозиция с луната пък с нищо не говори за минало събитие, както се опита да тълкува лили в другата тема.

Венера може да не е сигнификатор в този хорар / не управлява 2 дом /, но тя е мунданен управител на 2 дом и е диспозитор на Меркурий в Телец. А Меркурий е диспозитор на Сатурн в Дева, който е сигнификатор както на питащата, така и на изчезналата собственост. Така че, не може да не се разглежда. Още повече, че е в 7 дом и представя най-общо казано другите, да не ги наричам крадците.

*

Nebesna

« Отговор #65 -: Юни 01, 2010, 08:42:55 am »

Венера може да не е сигнификатор в този хорар / не управлява 2 дом /, но тя е мунданен управител на 2 дом и е диспозитор на Меркурий в Телец. А Меркурий е диспозитор на Сатурн в Дева, който е сигнификатор както на питащата, така и на изчезналата собственост. Така че, не може да не се разглежда. Още повече, че е в 7 дом и представя най-общо казано другите, да не ги наричам крадците.

Венера я разглеждам само като елемент от 7-ми дом. Но в другата тема беше повдигнат въпроса за сходящата опозиция на Луната към Венера.

Според мен СХОДЯЩИТЕ опозици не се гледат, когато се търси отговор на МИНАЛО събитие: "Окраднато ли е било златото?" Сходящите аспекти показват предстоящи сълития, нали така?

Цитат на Лили:

Цитат
Не съм сигурна обаче, че златото е било откраднато. Сходящата опозиция на Луната с Венера, сигнификатора на вещта, също би трябвало да даде отрицателен отговор, не мислите ли? все пак въпросът е дали е откраднато, а не дали ще бъде намерено, така е зададен от питащата.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #66 -: Юни 01, 2010, 08:43:27 am »
И още нещо - Луната преди да смени знака си, е имала квадратура със Сатурн - сигнификатор на питащата и вещта. А тя е диспозитор на въпросната Венера в Рак. Това показва вече минало действие и промяна от страна на "другите" да го нарека.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Юни 01, 2010, 08:44:53 am »
Венера е естествен сигнификатор на бижутата. Златото като субстанция /необработено/ бих свързала със Слънцето. Но щом се говори за бижута, те са минали обработка.
Луната също има отношение към накитите. Луната, както знаете, се свързва със среброто, но в случая имам предвид вида на бижутата.
А сходящата опозиция на Луната с Венера наистина няма отношение към минали събития, как не се сетих аз.
Ако Луната е косигнификатор на вещта, мислите ли, че разходящият квадрат с Уран може да говори нещо?  :-\
Златото можем да свържем и с втори дом като ценна, скъпа субстанция. А предметите на лукса, накити, бижута би трябвало да имат връзка и с пети дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #68 -: Юни 01, 2010, 08:45:33 am »

Венера я разглеждам само като елемент от 7-ми дом. Но в другата тема беше повдигнат въпроса за сходящата опозиция на Луната към Венера.

Според мен СХОДЯЩИТЕ опозици не се гледат, когато се търси отговор на МИНАЛО събитие: "Окраднато ли е било златото?" Сходящите аспекти показват предстоящи сълития, нали така?

Цитат на Лили:

Цитат
Не съм сигурна обаче, че златото е било откраднато. Сходящата опозиция на Луната с Венера, сигнификатора на вещта, също би трябвало да даде отрицателен отговор, не мислите ли? все пак въпросът е дали е откраднато, а не дали ще бъде намерено, така е зададен от питащата.

Не се хващай за думата,деее.  Колко пъти и аз бъркам в бързината. Добре, че винаги има ОТК . :blink: Сходящите аспекти представят предстоящи събития.  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #69 -: Юни 01, 2010, 08:46:39 am »
Хахаха!

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #70 -: Юни 01, 2010, 08:46:56 am »
Венера е естествен сигнификатор на бижутата. Златото като субстанция /необработено/ бих свързала със Слънцето. Но щом се говори за бижута, те са минали обработка.

Златото можем да свържем и с втори дом като ценна, скъпа субстанция. А предметите на лукса, накити, бижута би трябвало да имат връзка и с пети дом.

Точно така е.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #71 -: Юни 01, 2010, 08:48:10 am »
Хахаха!

Да не се обидиш, нямах предвид теб. Сещам се как винаги като сбъркам нещо, веднага се намира кой да ме поправи.  :wub: Безгрешни хора няма.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Юни 01, 2010, 08:50:18 am »
Според вас кой е сигнификаторът на златото в този вид освен Слънцето, което се свързва със самата субстанция?

И на това злато?

Има ли разлика в сигнификаторите?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #73 -: Юни 01, 2010, 08:51:49 am »
Разбира се, че има. По-горе сме ги споменали и най-вече ти. Ни съ ядосвай. Бягам, че ме чакат задачките.   ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #74 -: Юни 01, 2010, 08:52:29 am »
златото е метал, но не зная кой отговоря за металите.... а Венера е фръцлата, тоест бижутата би трябвало да са по нея  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Юни 01, 2010, 08:52:49 am »
Сещам се как винаги като сбъркам нещо, веднага се намира кой да ме поправи. 

И е за предпочитане да те поправят, ако ме питаш мен. Защото ако се премълчи, затвърждаваш в съзнанието си погрешна представа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Юни 01, 2010, 08:54:03 am »
златото е метал, но не зная кой отговоря за металите....

Слънцето управлява субстанцията злато, Луната среброто, Марс желязото, Меркурий живака и т.н.
Но има разлика между обработен и необработен метал.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #77 -: Юни 01, 2010, 08:55:11 am »
Сещам се как винаги като сбъркам нещо, веднага се намира кой да ме поправи. 

И е за предпочитане да те поправят, ако ме питаш мен. Защото ако се премълчи, затвърждаваш в съзнанието си погрешна представа.

И не само в моето, но и в чуждото. Нямам против поправянето по принцип. Друго имах предвид, но не ми се занимава с глупости.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Юни 01, 2010, 08:56:37 am »
Ни съ ядосвай.

Не се ядосвам, още ми се спи и съм неадекватна.  :34:
Горното за сигнификаторите беше задачка-закачка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #79 -: Юни 01, 2010, 08:57:02 am »
златото е метал, но не зная кой отговоря за металите....

Слънцето управлява субстанцията злато, Луната среброто, Марс желязото, Меркурий живака и т.н.
Но има разлика между обработен и необработен метал.  :blink:

естествено, че има! например желязото като метал си е желязо, ама става и на кола, и на печка и на милиони други неща, които си имат различни сигнификатори  :blink:

но аз не ги знаех, мислех че металите са в общ кюп  :-[

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/