Здравей Гост

хорар за изгубени вещи

• 222 Отговора
  • 34569 Прегледи
*

Nebesna

Re:хорар за изгубени вещи
« Отговор #80 -: Юни 01, 2010, 08:59:10 am »
Сещам се как винаги като сбъркам нещо, веднага се намира кой да ме поправи. 

И е за предпочитане да те поправят, ако ме питаш мен. Защото ако се премълчи, затвърждаваш в съзнанието си погрешна представа.

Извинявам се, ако съм предизвикала неприятни емоции у някого. Аз поправям заради тези, които сега се учат...не е за да се заяждам. А настоявах Скарлет да потвърди, защото тя е авторитет в хорарната.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Юни 01, 2010, 09:00:12 am »
Аз лично държа де ме поправят, ако сгреша.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #82 -: Юни 01, 2010, 09:04:21 am »
А аз изпитвам силна съпротива да броя разходящи аспекти на Луната в тази карта, просто защото според мен такива няма в рамките на настоящия й знак, освен с Уран, разбира се. Нали в хорара съществуват само аспектите, които се активират в рамките на знака, всичко друго преди и след това е ирелевантно?
Втори въпрос - от цитата на Лили - при определяне на планетата в градуса на възлите се гледа наистина точният градус - цифровото му изражение, а не орбис от един градус в двете посоки. Имам предвид в случая търсим планета в 12-ти градус?
Трети въпрос - защо използвате веригата на диспозиторите? След определянето на сигнификатора на въпроса и/или кверента се търси позицията на този сигнификатор по дом и знак и неговите аспекти. Защо се втурвате по веригата на диспозиторите - това не обърква ли излишно нещата. Така на практика в отговора се нанизват всички останали планети?!
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #83 -: Юни 01, 2010, 09:08:57 am »
По сигнификаторите. Всичко що е богатство - собственост, която може да се мести и да си смени местонахождението, е по втори дом. Имането, което не мРъда, е по четвърти. Въпросът е зададен "къде ми е златото", което е по-скоро равно на "къде ми е имането", отколкото на "къде ми е колието с обичките". Тоест трябва да е втори дом.

*

Nebesna

« Отговор #84 -: Юни 01, 2010, 09:11:41 am »
А аз изпитвам силна съпротива да броя разходящи аспекти на Луната в тази карта, просто защото според мен такива няма в рамките на настоящия й знак, освен с Уран, разбира се. Нали в хорара съществуват само аспектите, които се активират в рамките на знака, всичко друго преди и след това е ирелевантно?

И аз изпитвам силна съпротива да броя разходящи аспекти на Луната в рамките на предходния и знак.

*

Nebesna

« Отговор #85 -: Юни 01, 2010, 09:15:28 am »
Трети въпрос - защо използвате веригата на диспозиторите?

Понякога диспозиторът на сигнификатора на изгубената вещ ми дава ценна информация. Не винаги го ползвам, но гледам само него.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Юни 01, 2010, 09:15:40 am »
Имах предвид съвпада на Венера /сигнификатора/ с оста на възлите, а не това, че е в градуса на възлите. Според мен самият съвпад е показателен. Венера/Кету - те просто са изчезнали, не се виждат.
В дир.бг в началото на май имаше подобно хорарно запитване, отново за изчезнали бижута. С Венера ги свързаха и там. Но имат отношение и към втори дом като трайна, ценна вещ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #87 -: Юни 01, 2010, 09:20:07 am »
Сега прочетох темата - Мария посочва, че вътре има накити и пендари - тоест златна паричка, която се използва по-скоро като материал за изработка на пръстени. Според мен наистина в случая става въпрос за "златото" като грамаж с определена "материална" стойност, а не "естетическа". Ох, нещо не мога да се изразявам днес.  :-[

*

missKapriz

« Отговор #88 -: Юни 01, 2010, 09:23:23 am »
Когато гледах хорара на Мария и попитах има ли някоя уникална ,рядка вещ сред загубеното злато имах предвид участието на Уран-нали той управлява редките,уникални предмети

*

Nebesna

« Отговор #89 -: Юни 01, 2010, 09:24:59 am »
Сега прочетох темата - Мария посочва, че вътре има накити и пендари - тоест златна паричка, която се използва по-скоро като материал за изработка на пръстени. Според мен наистина в случая става въпрос за "златото" като грамаж с определена "материална" стойност, а не "естетическа". Ох, нещо не мога да се изразявам днес.  :-[

Много добре те разбрах даже. И аз не гледам на този въпрос от гледна точка на бижутера.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Юни 01, 2010, 09:26:23 am »
Ми те май смесени ще излезнат накрая - хем обеци, хем пендари. И така стават много сигнификаторите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #91 -: Юни 01, 2010, 09:27:16 am »
Хорарите за изгубени вещи са ми пълна мъгла.
По моята логика трябва да има някаква предстояща положителна връзка - аспект между кверента и квезита, която да свидетелства, че двете ще се "намерят". В случая е един и същ сигнификатор, значи за едното ползваме Луната, за другото Сатурн - между тях има тригон - значи ще се срещнат двете без да са нужни някакви усилия от страна на кверента.

От друга страна въпросът е "Откраднато ли е?". Никой не пита къде е. Ретроуправител на кверента - отговор Не. Луна в начални градуси, на практика без предишни аспекти в септенера - рано е да се каже, нещата ще се развиват тепърва, но най-общо това е "обърната наопаки" Луна без курс - няма разходящи аспекти - нищо не се е случило. Луна и Сатурн в падащи домове - отговор Не.

Ще ви следя с интерес.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #92 -: Юни 01, 2010, 09:29:32 am »
Аз едно нещо не мога да разбера, а именно: Как е възможно един новодошъл да започне да се отнася грубо към когото и да е било, при положение че иска помощ? Намирам това за доста нагло....

Нагло е ,но работи . Когато си любезен почти никой не ти обръща внимание  ;)

Аз пък не мога да рзбера защо ги правите център на внимание тези "нхални новодошли" след като не са ви по вкуса.Със самото си включване в темата само допринасяме за рейтинга им :wink2:

:08:

Извинявам се за отклонението  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Юни 01, 2010, 09:30:09 am »
...но най-общо това е "обърната наопаки" Луна без курс - няма разходящи аспекти - нищо не се е случило.

Да, от това изходих и аз, че няма разходящи аспекти /от септенера/, за да се е случило това, за което се пита.
Но оттам нататък потънах в пълна мъгла.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #94 -: Юни 01, 2010, 09:41:05 am »
Лина, тук сме, за да се научим на нещо, не за да отговаряме на някого. Включвам се според това, кои казуси ме палят, а не според това, колко ми е симпатичен или ме дразни питащият. Ако забелязваш, в момента темата се развива точно като спор и тест на различни техники в хорарната. Ако беше за единия отговор, всеки да каже Да или Не и да се свършва.
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 09:54:11 am от Diyana »

*

Nebesna

« Отговор #95 -: Юни 01, 2010, 09:43:12 am »
Ако гледаме планетите след септенера, тогава Луната (сигнификатор на крадеца) е в квадрат с Уран - сигнификатор на 2-ри дом, което ни дава отговор "НЕ" (не е откраднато).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Юни 01, 2010, 09:48:36 am »
И това й е хубавото на темата, защото можем да изясним кои техники работят и кои не, стига питащата да даде обратна връзка впоследствие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #97 -: Юни 01, 2010, 09:59:11 am »
Дали въпросите са зададени от редовно пишещи или от нови хора-за мен няма значение на какво ще се упражнявам,стига да има един добронамерен и градивен дебат,без някои да се опитват да блеснат за сметка на други-чисто астрологичен спор!
Колкото повече казуси,толкова по-добре.Всеки отговаря там,където има какво да сподели и където има желание разбира се.
 Относно поправките-хора,които са се доказали в хорарната астрология да ме поправят коилкото искат-даже съм благодарна

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #98 -: Юни 01, 2010, 10:44:36 am »
Diyana ,виждам какво обсъждате и затова се извиних за отклонението.

Знам,че  никой на никого не е длъжен.По ред причини не пиша много ,но чета всичко от което мога да науча нещо ,а напоследък има една вълна на възмущение към този род прояви  на новодошли ,но пъпреки всичко се изписват много страници по техните въпроси и ако искат ще намерят отговора .Колкото и да не ми се иска да е така ,се оказва ,че това е печеливша стратегия,а те не могат да го оценят . Тези които биха го оценили / тук визирам и себе си в това число  / много често не получават и 1/3 от това внимание.

Просто констатирам ,много се промени атмосферата тук   :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #99 -: Юни 01, 2010, 10:57:12 am »
Лина, виждаш, че се обръща внимание веднага на тия хора, щото има какво да им се каже, да им се размаха пръст или нещо от сорта, просто да сме над тях, да покажем на света поне, че е така.
 Разбира се все още се намират и такива, които ще обърнат внимание на тия без "подобна стратегия", както казваш, но явно не за всички това е някакъв двигател да се хвърлят в обсъждането на астро питания, а не в размяна на реплики.
 Какво да се прави атмосферата наистина търпи промяна, но и да недоволстваме няма да я спрем.

Отделни личности се включват в казусите наистина от интерес към астрологията и в това отношение напълно споделям мнението на Дияна.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.