Здравей Гост

Добро утро на всички :)

• 631 Отговора
  • 130711 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:Добро утро на всички :)
« Отговор #520 -: Октомври 17, 2010, 03:29:10 pm »

Добро утро, пиленца!

добро и на теб да е, ето, да се подсилим малко.. :blink:

и по едно капучино за събуждане:

и хубав ден.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #521 -: Октомври 17, 2010, 03:45:07 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 12:41:07 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

« Отговор #522 -: Октомври 17, 2010, 04:02:42 pm »
Вижънче,

не ме изкушавай с баницата,аз съм на кефенце и палачинки със шоколад
да не ми отслабне ръката и да ми падат гривните.... ;)

и настана слънчево утро....... първото от не си спомням кога  :o
наслаждавам му се, сгрява душата ми,
хубаво е да те докосват и галят слънчевите лъчи :blink:

хубави усмихнат ден Ви желая  ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

holanda

« Отговор #523 -: Октомври 17, 2010, 06:44:44 pm »
добро утрооо!  :blink:

а на мен как ми се хапват палачинки сегаа...с шоколад и парченца плодове  :-[

*

Divna

« Отговор #524 -: Октомври 17, 2010, 08:45:34 pm »
Добро утро и от мен!  ;D

Аз съм на хубаво ароматно кафенце  :blink:.

Белика, Сатурн в момента аспектира ли някое от светилата ти?

*

Uran

• 6041
« Отговор #525 -: Октомври 18, 2010, 02:43:47 pm »
Успешна седмица!

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #526 -: Октомври 18, 2010, 03:03:50 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 12:49:44 am от priya »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #527 -: Октомври 18, 2010, 04:53:21 pm »
Добро утро!
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #528 -: Октомври 18, 2010, 05:13:53 pm »
мляс, мляс :P
 добро да ви е + маса за закуската
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vision

• 3523
« Отговор #529 -: Октомври 19, 2010, 01:20:37 am »
Успешна седмица!

ох, каква хубава чашаа.. :-[
променя си цвета като се пълни с гореща течност, нали??..много е идейна.. ;D ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #530 -: Октомври 20, 2010, 01:45:43 pm »
добро утро и приятен ден  :blink:

- това е единственият ритуал, който спазвам сутрин.. :-[

за който не пуши, няма и кафе, сори, добре де, шегичка.. ;D още спя и гледам като това куче:

и всички, ударени лошо от транзитите на венера да погледнат долната снимка:

:wink2:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #531 -: Октомври 20, 2010, 03:10:52 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 12:54:17 am от priya »

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #532 -: Октомври 20, 2010, 03:22:02 pm »
Хубав ден и от мен. :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #533 -: Октомври 20, 2010, 03:28:12 pm »
 ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #534 -: Октомври 20, 2010, 06:02:36 pm »

Проекта Венера! :blink:

Осмисляйки света, в който живеем, през целия спектър от добро и лошо, поемаме гордия път към усъвършенстване на това, което възприемаме като тук и сега. Човек израства и се движи в определена орбита. Устремени към така желаната глобализация, се чувстваме все повече като един организъм – планетата Земя. В тази връзка имаме задачата заедно да поемем в посоката, която си заслужава. Нека преосмислим ценностите, които следваме. В името на по-добро бъдеще, за да сме способни да преборим трудностите пред човешкия род. Дойде и моментът да представим „The Venus Project”. Това е бъдещето според Жак Фреско.

На пръв поглед доста утопичен, проектът е не само забележително реалистичен и съдържателен, но и наистина планиран за изграждане. Индустриалният дизайнер и социален инженер Фреско доста успешно превръща идеята си в масово достъпна и донякъде дава искра надежда на прогресивните умове и анти-глобалисти по света. Изобретателят е доказал се специалист с дълги години опит във високотехнологичния иновативен био-дизайн. Съответно, успешно придава нужната тежест и професионализъм на проекта. Можете да видите презентации по въпроса в независими тип медии в интернет както и из така популярните напоследък документални филми от серията “the Zeigeist”.

Идеята зад „The Venus Project” е цялостното преобразуване на културата и обществото, в което живеем. Това би се случило съобразно био-обществено равновесие с природата и ресурсите, дадени ни на тази планета в комбинация с ефективно използване на технологичния капацитет, който притежаваме. Този нов и перспективен поглед към бъдещето представя една алтернативна цивилизация, елиминирала проблемите като безработицата, престъпността, човешката работна ръка, пренаселението и разрушаването на Земните ресурси и екосистема. Това наистина е възможно според г-н Фреско и ако по-освободените умове се информират подробно по въпроса несъмнено биха се съгласили.

Всичко това включва разрешаване на проблемите пред цивилизацията на базата на подхранвано и активно социално съзнание и образование, ефективно използване на знанията и прогреса както и пълното използване на технологиите и прогреса налице. Това би се случило, при положение че обществото осъзнае абсурда на властващите принципи на съвременната икономика и цивилизация. Принципи като консуматорската философия и материализъм, чиито основи на социално съревнование ни задължават да се концентрираме върху идеята за трупане на капитал. Егоцентричната система на управление, направляваща живота ни, е причината за съществуването на престъпността, корупцията и антихуманните практики в обществото, според г-н Фреско.

Проектът е алтернатива и на властващата фискална политика на банковите картели, направляващи икономиката по света. Тези, поддържащи липсата на ресурси и зависимостта на човечеството от суровини като петрол и натурален газ. Доста в крак с анти-глобалистичните тенденции. Накратко Фреско и приятели предлагат алтернатива пред обществото, която би разрешила големите проблеми на цивилизацията и позволи на обществото да продължи напред към така желания истински прогрес, а не цикличност.

Това общество е елиминирало нуждата от икономическа система, пропагандираща социално съревнование, нуждата от обръщение на пари, нуждата от труд, рабододатели и работещи. В това общество сме зависими от нашата екосистема и природни ресурси, с които разполагаме и които са налице и то в безкрайни количества – слънчевата, вятърна и приливна енергия. Тази алтернативна цивилизация използва технологиите за разрешаването на социалните проблеми без да разрушава екологичния баланс на планетата.

Целият този проект е достъпен в медиен формат и изглежда доста впечатляващо. Като започнем от футуристичния дизайн, през рационалните и удобни решения до така бленуваното съществуване без нуждата от робски труд и битовизми. Нови, технологизирани до пълен предел мегаполиси, сътворени съобразно човешките нужди и особености на екосистемата. Небостъргачи, градове в океана, супер-бърз транспорт, автоматизирани правителствени системи на управление, абсолютно свободна енергия извличана чрез природните ресурси и много други подобни чудеса стоят пред вас.

Проектът е вече в действие и се развива на площ от 25 акра близо до Флорида, където дори и сега се планират прототипни конструкции и варианти за осъществяване на идеята в близко или далечно бъдеще. Можем единствено да стискаме палци тази плодотворна и утопична идея да бъде реалност някой ден и най-вече да имаме възможността да се докоснем до този прекрасен свят и в нашето време.

http://publicworld.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Vision

• 3523
« Отговор #535 -: Октомври 21, 2010, 12:15:57 am »

О, леле, Вижън, колко сладка мишчица си сервирала в тази чашка!

Гушвам я веднага! Макар да съм пушачка.

Нещо хич не можах да спя и тази нощ... Не ми е за първи път, но в последно време много изтощително ми действа безсънието...

Добро утро и хубав ден и от мен!

кучкарка ли си?? :blink:..аз съм коткарка, но на такова мини пинчерче- бебе не бих могла да устоя.. :-[

за спането знам че помага да не се мъчиш да спиш, а да си казваш, че трябва да останеш будна на всяка цена цяла нощ, каквото и ще да става ти ТРЯБВА непременно да останеш будна!!.. ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #536 -: Октомври 22, 2010, 01:25:37 pm »
добро утро и приятен ден.. :blink:

две мишки за Белика:

кафе с мляко за господата:

а за дамите малко греховни удоволствия:  ;)

и накрая една прегръдна от голяма котка:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #537 -: Октомври 22, 2010, 03:48:01 pm »
Добро утро и от мен....

« Отговор #538 -: Октомври 23, 2010, 03:52:28 pm »
Добро утро!  :blink:

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #539 -: Октомври 23, 2010, 04:01:55 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 01:01:45 am от priya »