Здравей Гост

Показатели за егоизъм в натала

• 191 Отговора
  • 27689 Прегледи
*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
Re:Показатели за егоизъм в натала
« Отговор #140 -: Октомври 28, 2010, 09:25:26 pm »
 От опозицията Луна/Венера, по която по-скоро съм проявявала "емоционален егоизъм" проумях това: :blink: :blink:

Ако си дала нещо си го дала, защото така искаш, никой не ти е длъжен да ти го връща. Живота не  е  длъжен да  бърше сълзите ти , длъжен си ти на живота. Той си е красив. ;D

Ако съм дала нещо, то не ми принадлежи,  ще се върне нещо друго, точно тогава когато не го чакам  и ако не  го търся. Ако се върне добре, ако не се върне пак добре,   не го чакам.

Установила съм, че даденото от мен не се връща от  местата, където съм  давала, но се връща понякога, ако не го търся от съвсем друго място и то много неочаквано.

Че на това дето ти е в опозиция и на различното от теб, няма защо да му се таралежиш, ами по- добре да го приемеш. В противен случай лошо.

А Слънцето в първи дом, проумя, че не винаги е задължително последната реплика да е моя :blink: :blink: Сигурно ще е не малко егоцентрично, щом ще го стреля северния възел цял живот. ;D

Ще проумявам  непрекъснато, не всичко е проумяно ;D

Имам наблюдения за жена със Сатурн в 10 дом в Риби, в квадратура с Луната. Хирон в съвпад със Сатурн, Венера в Риби, но неаспектирана. Може да те продаде за 2 лева.И е използвачка. Хората са около нея докато има полза от тях.
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Октомври 28, 2010, 09:39:14 pm »

Имам наблюдения за жена със Сатурн в 10 дом в Риби, в квадратура с Луната. Хирон в съвпад със Сатурн, Венера в Риби, но неаспектирана. Може да те продаде за 2 лева.И е използвачка. Хората са около нея докато има полза от тях.

Същите наблюдения имам за ъглова Луна в квадрат с ъглов Сатурн в съчетание с акцентиран 2 дом.
Познавам четрима души с нагласа към егоизъм и потребителско отношение и по някакво странно стечение на обстоятелствата при тримата Слънцето е в Риби.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #142 -: Октомври 28, 2010, 09:55:20 pm »
според мен рибите могат да доста извратени...в смисъл всички висши духовни ценности при повечето липсват...и те се лутат, объркани са...
повечето мои преки шефове и сегашния ми даже са със слънца в Риби......друго познати и бивши приятели, които познавам със слънце риби...са също толкова материалисти, драпат за висок пост и пари......и има нещо в тях като зло....или по-скоро не ебават другите хора, служат си с тях....да са им удобни....ако не са и ако вече не вършат работа...им е все тая .....търсят си нови жертви...един вид....
но от време на време могат да са много човечни и състрадателни.....да ти помогнат....
въпреки, че са вода не ме кефят много.....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #143 -: Октомври 28, 2010, 09:57:36 pm »
Трети дом е ЕГО домът.

Така е при индийците.

Според мен 2-ри дом и 8-ми са тези по които трябва да търсим ЕГОизма..., във всичките му форми и прояви....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #144 -: Октомври 28, 2010, 10:00:30 pm »
   Луната  в посочения пример е  в 7 дом, но имам чувство, че и Венера помага, независимо, че   в Риби  е в екзалтация, една загриженост уж към хората, а те са използвани. Проявлението и е да омайва хората, не се усеща първоначално егоизма, много завоалиран.  :blink: Чара се използва в полза на егоизма.

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #145 -: Октомври 28, 2010, 10:11:56 pm »
От водните, най-големите егоисти са слънцата в Риби и Рак. Все за тях да има. Никога не им стига. Искат още и още и още. Ако един Рак или Риба ви каже, че няма пари, толкова жално ще ви стане, че ще изкарате веднага пари, колкото имате. Другия вариант е да му станете гарант при тегленето на кредит. Но внимание, може да се окаже, че същият този Рак или Риба е шеф на банката!!!!  Тия два водни знака държат хладилника им да е претъпкан, отваряш го и всичко пада. Няма значение дали ще се яде или не, трябва да има!!! Скъперници са до известна степен, дърпат си чергата все към тях. Това беше отрицателната страна. Положителната страна на тези знаци е че може да бъдат толкова жертвоготовни и последната си стотинка да дадат на ближния. Ще нахранят дори врага си.

За земните знаци, какво да кажем - по природа те са си материалисти, респ. егоисти. Логично, нали?     :P
Акцентирани  Лъв, Стрелец, Овен, Близнаци, Водолей, Везни - всички те са ШИРОКОПРЪСТИ ИНДИВИДИ, чак ме дразнят, такива прахоснци са...  ;D  

Ми съдейки по Вуте , това дето му викаш отрицателно много ми хареса....
А е толкова стиснат , че просто не ми се коментира....*Е , добре сега за какво са ти тези боклуци ?* *ИЛИ , АБЕ ТИ СИ ЛУДА , ЩО ТОВА , А НЕ ТОВА , ЩО ПЪЛНИШ ГУШАТА НА ТИЯ ТЪРГАШИ?*
*Добре бе , що харчиш като за последно?*
Миии , такава съм , а колкото повече давам , тплкова повече идва.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #146 -: Октомври 28, 2010, 10:16:19 pm »
леко,уе,хора,верно нещо ви има..само за Слънца говорите  ;D..

за Рака разбирам да е стиснат,той е по защитата..не иска да е уязвим,а парите носят именно това-спокойствие,увереност..разбирам желанието му да се стреми към тях.

Но защо Рибите,последния ми приятел беше Риба с Водолейски асцендент,много свестен тип,наистина се грижеше за мен и ме подпомагаше финансово,когато имах нужда.От Рибите,които познавам няма нито един ,които да е циция..просто не знам къде ги срещате тези долни типове,да ви карат да си цепите стотинката на 2.Аз никога не съм попадала на стисната Риба   :unsure:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #147 -: Октомври 28, 2010, 10:22:36 pm »
мойто рачешко слънце обича в хладилника да има храна, но не чак да е претъпкан......проблема е когато хладилника е съвсем празен..... :-[
туй с дърпането на чергата е вярно, но когато човекът действа неосъзнато и първично....
даже дори и да има достатъчна доза осъзнатост мисля, че нещата са доста по-дълбоки....понеже ракът е подвластен на емоциите и повечето от рекциите му са силно инстинктивни....в този смисъл дори осъзнат до някаква степен, нещата пак са неосъзнати.... :-\ :-[
пък и нали архетипа е майката....в дома трябва да има всичко необходимо, за да може да отгледа децата си ....може би за това се презапасяват Раците от време на време....
не обичам да вземам пари от хората....
надявам се да се разбира какво искам да кажа...пък и вие го знаете това....

*

holanda

« Отговор #148 -: Октомври 28, 2010, 10:26:10 pm »
Е тук все пак говорим преди всичко за Слънцата ранени от Сатурн.  :-[ Там егоизма е изключително изявен. :-\   Аз пък си мисля, че трябва да обърнем внимание освен на положението на Слънцето ( като говорим за егоизъм) , и на Венера. Защото тя се отнася до нашата ценностна система.  

ще ми се да ме познаваш като характер,ценностна система и да ти дам картата си за разглеждане  :blink:.Просто ще се смаеш. По посочените аспекти,не само от теб,а и от другите,излиза,че съм безкраен егоцентрик и ламтя за пари,с лабилна психика и незнам какво още може да намерим.Имам си желаните аспекти за възможно най-лошата прогноза.
С обобщенията трябва да се внимава,а ние тук от вчера или онзи ден сме затиснали всички Слънца и плюем

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #149 -: Октомври 28, 2010, 10:29:48 pm »
леко,уе,хора,верно нещо ви има..само за Слънца говорите  ;D..

за Рака разбирам да е стиснат,той е по защитата..не иска да е уязвим,а парите носят именно това-спокойствие,увереност..разбирам желанието му да се стреми към тях.

Но защо Рибите,последния ми приятел беше Риба с Водолейски асцендент,много свестен тип,наистина се грижеше за мен и ме подпомагаше финансово,когато имах нужда.От Рибите,които познавам няма нито един ,които да е циция..просто не знам къде ги срещате тези долни типове,да ви карат да си цепите стотинката на 2.Аз никога не съм попадала на стисната Риба   :unsure:

:rolf: :rolf: ужас сега ще си призная.....нещо ....имах една връзка година и малко с Рибок...тоз човек толкова стиснат, една "република" не искаше да си купи....някой друг ако може....за жалост аз бях тоз другия.....за всякакви дреболии...билети и ей такива прости неща малки.....тоз беше голям авантаджия....а майка му, която и тя е Риби...тя още по-зле....тя му взимаше парите и му ги разпределяше, а не е работила цял живот......УЖАС....

*

holanda

« Отговор #150 -: Октомври 28, 2010, 10:31:27 pm »
са силно инстинктивни....в този смисъл дори осъзнат до някаква степен, нещата пак са неосъзнати.... :-\ :-[
пък и нали архетипа е майката....в дома трябва да има всичко необходимо, за да може да отгледа децата си ....може би за това се презапасяват Раците от време на време....
не обичам да вземам пари от хората....
надявам се да се разбира какво искам да кажа...пък и вие го знаете това....

разбираме те.Рака не е користен,неговата мотивация е свързана с архетипа на Майката-точно към изхранваNе се отнася,към вродения инстинкт за самосъхранение.
« Последна редакция: Октомври 28, 2010, 10:44:14 pm от жълтолилава »

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #151 -: Октомври 28, 2010, 10:32:46 pm »
Цитат
С обобщенията трябва да се внимава,а ние тук от вчера или онзи ден сме затиснали всички Слънца и плюем

тук си права......
тук всеки споделя наблюдения най-общи ...май  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #152 -: Октомври 28, 2010, 10:35:11 pm »
Водата трупа и се презапасява, не е "цинцар". Харчи, за да има. По-скоро тя гледа да има повече и може да бъде егоист в известна степен и при някои случаи особено, както беше споменато.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #153 -: Октомври 28, 2010, 10:36:31 pm »
Браво, Aiia!!! Много по-добре човек да е егоист, отколкото лицемер. :blink:
И аз би трябвало да съм егоистка - Слънце в 1-ви дом в квадрат с Луна и Уран в 10-ти на МС. :blink:

P.S. Слънце в съвпад със Сатурн не би трябвало да е показател за егоизъм според мен. Показател е за сериозност. Квадрата и опозицията дават егоизъм.

P.P.S. Ето карта на още един егоист. Как постъпва с жените ли?... Ами... като с лимончета. Взима от тях каквото му трябва (секс) и после ги захвърля.
« Последна редакция: Октомври 28, 2010, 10:41:47 pm от Mirabella »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #154 -: Октомври 28, 2010, 10:38:35 pm »
И друго има, всеки е егоист по своему. Един за това, друг за онова. Егоизма просто е продиктуван от различни подбуди, но няма човек без егоизъм, да поставяш себе си на първо място пред другите е нормално може би до някакъв предел, но да бъдеш себе си на гърба на други, да издигаш себе си стъпил върху други, вече е друга тема.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

holanda

« Отговор #155 -: Октомври 28, 2010, 10:41:56 pm »
;D Ние не плюем, ние си говорим.  ;D А ти защо вземаш толкова лично нещата?  

off,не си ме разбрала,не приемам нещата лично,защото никoй не е назовал името ми*
не съм писала,че се плюем взаимно
разтягаме локуми и няма смисъл.2 дни само Слънца се обсъjдат

--а теб лично те харесвам,чак е странно-все се извиняваш и пускаш заcрамени емотки  ;D
« Последна редакция: Октомври 29, 2010, 12:26:49 am от жълтолилава »

*

Uran

• 6041
« Отговор #156 -: Октомври 28, 2010, 10:52:22 pm »
Eгоизмът по-малко зависи от слънчеви знаци и повече от аспекти и домове според мен (ако говорим само за Слънце).
« Последна редакция: Октомври 29, 2010, 03:03:59 am от Uran »

*

holanda

« Отговор #157 -: Октомври 28, 2010, 10:55:57 pm »
Ами, права си. 2 дена само слънца се обсъждат.. Но аз за 2 дена пуснах 10 карти, най-малко в 2 теми.
Активността беше почти НУЛА, с изключение на  Мирабелла, Рая, Милла_м и Уран. Явно, всички имаме нужда да поразпуснем и да си разтягаме локуми.

когато една тема продължи да се развива,а реално не е важна,локумите стават на лично отношение.Така е винаги.Затова и такава е реакцията ми.

« Отговор #158 -: Октомври 28, 2010, 11:51:08 pm »

А не трябва да става така. Няма лично отношение тук. 100 сме казвали, тук не делим нищо. Просто сме събрани от общата ни страст - астрологията.
Аз казах, че не харесвам Слънца във Водолей. Трябва ли сега Мирабелла, Уран, Стелла и Маригадже да ми се обидят и да започнем война?  Не, нали? Защото ние с тях нищо не делим, и битката ще е безсмислена. Харесвам ги, симпатизирам им, съгласявам се често с написаното от тях, но едва ли някога ще заживея с тях, та да се кахъря за техните Слънца.  ;D Това е.
Много ясно, че не бих се обидила! :wub: Не мога да разбера защо тук се обсъждат зодии. Всички много добре знаем, че слънчевият знак е само един от многото показатели в астрологията. Зодиите са за рубриките във вестниците и списанията. ;)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #159 -: Октомври 29, 2010, 12:20:46 am »
Mirabela, много интересна карта си сложила. Притежателят й има много планети в интерсептираните Овен и Везни. По правило би трябвало трудно да изразява и работи с енергиите им, а това са Марс-сексуалността, Слънце-егото, за тези стана дума, има и други. Ти наблюдаваш ли нещо такова при него?
По отношение на аспектите със Сатурн веднага се съгласявам с теб, и моите наблюдения са такива.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.