Здравей Гост

Показатели за егоизъм в натала

• 191 Отговора
  • 27726 Прегледи
Re:Показатели за егоизъм в натала
« Отговор #80 -: Юни 01, 2010, 11:40:57 pm »
Ахам. Уран - организаторът ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #81 -: Юни 01, 2010, 11:57:39 pm »
По повод тази тема, искам да кажа, че на някои от редовните потребителки самочувствието им се е вдигнало до висините. Държат се надменно и арогантно с новодошлите, сякаш някой им пречи на седянката събрана тук! Всеки нов ги дразни и считат в реда на нещата да се подиграят с него, понеже им пречи на разговорите, които напоследък нямат много общо с астрологията, но имат общо с незадоволените им сексуални фантазии.

Твърдят, че новите не говорели за астрология. Ама аз не виждам и старите да говорят много за астрология в последните няколко седмици. Аз пускам нови теми с карти на известни и интересни линости, ама никой не го интересува. Предпочитат да се задяват с новодошлите представители на другия пол, като не забравят да изтъкнат, че те ги дразнят. Хем ги дразнят, хем се задяват с тях.  ;D

Само си губя времето с вас тук. Явно тук все по-трудно може да се научи нещо от астрологията. :rolleyes:

;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #82 -: Юни 02, 2010, 12:15:38 am »
Познавам доста Лъвове, но по-голям егоизъм от този на Слънце в Риби не съм виждала. Познавам четири такива случая, първите три имат твърд аспект на Сатурн към Слънцето - квадрат или опозиция. Четвъртият има Слънце в Риби в Т-квадрат с Юпитер и Нептун и Луна в Телец в квадрат с ъглов Сатурн - егоист до мозъка на костите си.

:08:нямат аналог.
особенно мъжете. просто нямат равни. етикет за егоизъм и егоцентризъм! :41: :41:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Юни 02, 2010, 12:17:29 am »
Само си губя времето с вас тук. Явно тук все по-трудно може да се научи нещо от астрологията.

За съжаление тази тенденция във форума не е от вчера, не е от един месец, не е от миналата година дори.
Мисля, че още преди две или три години дискусиите постепенно започнаха да се разводняват с чат. Появяват се какви ли не теми. И не на последно място това се дължи на по-високата посещаемост на форума и най-вече на по-голямата потребителска активност в него. Знаех още тогава какво ще стане. Все пак не са много астрологичните форуми в българското виртуално пространство и тяхното развитие лесно се проследява. Това е и една от причините да не желая вече нищо да влагам тук.
В крайна сметка реших да не се ядосвам за нищо, да не си го слагам на сърце и да приема това развитие на форума като нещо естествено... Е, за естествен завършек все още е рано да се говори, но форумът вече отдавна не е това, което беше...
Така че, Хело, твоя воля. Ако считаш, че само си губиш времето тук, никой не те държи насила. А пък и ти си тук не за да даваш нещо, а да получаваш - нека бъдем честни все пак. Дотук това, което виждам, е да постваш карти на известни личности и да чакаш друг да ти разплете казуса. А ти само да попиваш смляната информация. Така че ти си последният човек, който може да се сърди за това, че все по-малко астрологични дискусии се водят в този форум.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Юни 02, 2010, 12:19:42 am »
особенно мъжете. просто нямат равни. етикет за егоизъм и егоцентризъм! :41: :41:

Изглежда, че на някой пак си му вдигнала мерника.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #85 -: Юни 02, 2010, 12:22:11 am »
раненото Слънце в първи дом в квадрат с Уран, който го управлява. И Сатурн е в опозиция на Слънце и т.н.

Дойдохме си на думата за Слънце в първи дом с аспекти от малефици.
Много трудна позиция, но не толкова за родения, колкото за обкръжението му.
Ако Слънцето е слабо есенциално при това, често има и проблем с реализацията в живота, със себеутвърждаването и респ. се избиват его комплекси.

Мале, мале, ако прочете Марая това .....  ;D Тя е със Слънце в 1 дом, в квадрат с Уран и Плутон откъм 10 дом и в квадрат със Сатурн на ИЦ.  :-[

;D ;D ето , че го чете това Марая..., но едва ли НЯКОЙ ОТ ТУК ПИШЕЩИТЕ И ПОЗНАВАЩИ Я ЛИЧНО , ;D ;D ЩЕ СИ ПОЗВОЛИ ДА Я НАРЕЧЕ
ЕГОИСТ! ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Юни 02, 2010, 12:28:42 am »
И тъй като темата е за егоизма и една от потребителките изрази разочарованието си от дискусиите във форума, да довърша това, което възнамерявах да кажа.  ;D
Не се чувствам длъжна да задоволявам ничии претенции.
Който иска да учи, да се развива, да вземе да прочете малко специализирана литература, да анализира карти, да сравнява, да прави съпоставка на повтарящите се тенденции, да мисли самостоятелно, а не да чака да му снасят всичко наготово.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #87 -: Юни 02, 2010, 12:34:29 am »

Изглежда, че на някой пак си му вдигнала мерника.  ;D

СЕГА вече сам наясно със себе си! сега не гледам през призмата на емоцийте, без чувство за вина , без болка , без обида.
събудена от кошмара на многото години с чиста съвест споделям с вас следното;
СЛЪНЦЕ В РИБИ
СЛЪНЦЕ В РАК
ЛУНА ВЕЗНИ
ЛУНА В ЛЪВ
ВЕНЕРА В СКОРПИОН
ВЕНЕРА В ЛЪВ
СЛЪНЦЕ В АСПЕКТ С ЛУНА
ЛУНА В АСПЕКТ САТУРН
ВЕНЕРА В АСПЕКТ САТУРН И МАРС
ПРОПУСНАЛИ СТЕ ЮПИТЕР.....,той има своето значение и то не е никак маловажно.
уран е колективна планета , тя не се свързва по никакъв начин с егоизма....не споделям това мнение.
егоизма като чувство свързвам с луната , а изявата му със Слънце.

*

Helo

« Отговор #88 -: Юни 02, 2010, 12:37:04 am »

Така че, Хело, твоя воля. Ако считаш, че само си губиш времето тук, никой не те държи насила. А пък и ти си тук не за да даваш нещо, а да получаваш - нека бъдем честни все пак. Дотук това, което виждам, е да постваш карти на известни личности и да чакаш друг да ти разплете казуса. А ти само да попиваш смляната информация. Така че ти си последният човек, който може да се сърди за това, че все по-малко астрологични дискусии се водят в този форум.

И тъй като темата е за егоизма и една от потребителките изрази разочарованието си от дискусиите във форума, да довърша това, което възнамерявах да кажа.  ;D
Не се чувствам длъжна да задоволявам ничии претенции.
Който иска да учи, да се развива, да вземе да прочете малко специализирана литература, да анализира карти, да сравнява, да прави съпоставка на повтарящите се тенденции, да мисли самостоятелно, а не да чака да му снасят всичко наготово.

Аз бях една от малкото, които даваха смисъл на този форум с това че пусках картите на много интересни личности, от които всички могат да се учат. Това, че някои са ограничени и не могат да оценят това си е техен проблем.

Опознавайки ви, мнението ми за вас става все по-ниско и по-ниско.

Отдавна се каня да напусна този форум, защото е почти безсмислено да ви чета. Когато реша ще го направя.

*

Марая

• 28287
« Отговор #89 -: Юни 02, 2010, 12:39:47 am »
Е, да не би само Марая има ранено Слънце от малефици в първи дом, нейното поне е в огнена стихия. Много са такива случаи и в зависимост от нивото на интеграция на слънчевия потенциал изявата е различна.  ;)

първи дом е огнен и е дом на овена. Слънцето не се чувства зле , защото тригонократието си казва думата. ако беше водно или везнишко и в първи сигурно щеше да е много зле....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Юни 02, 2010, 12:42:23 am »
Да, това е твоят принос - да търсиш и публикуваш карти, а другите да ги анализират. Тази страна на медала също я съзрях. Ентусиазмът ти е похвален, защото може и никой да не се сети да пуска такива задачки за разглеждане.
Някои съфорумци имат и други ангажименти освен да дирят карти в нета и да четат биографични данни.

Цитат
Аз бях една от малкото, които даваха смисъл на този форум...

Благодаря, че го осмисли с присъствието си!

Цитат

Направо ме разплака.  :'(

В тоя ред на мисли какво мислиш, че е мнението на съфорумците за теб? Всички онези, на които даваш ниска оценка и считаш, че са ти под интелектуалното ниво.

Цитат
Когато реша ще го направя.

Изборът е твой.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #91 -: Юни 02, 2010, 12:44:07 am »

Някои съфорумци имат и други ангажименти освен да дирят карти в нета и да четат биографични данни.

Някои съфорумки не могат даже да качат карта, нито пък дори да се сетят за интересна известна личност, нито да му прочетат биографията, нито пък да му намерят данните!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Юни 02, 2010, 12:45:58 am »
Някои съфорумки не могат даже да качат карта, нито пък дори да се сетят за интересна известна личност, нито да му прочетат биографията, нито пък да му намерят данните!

И това го има, да.
Но трябва ли да ги виним за това? И да се самоизтъкваме за тяхна сметка?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Юни 02, 2010, 12:54:08 am »
и това е синдром на егоизма ;D , кой , колко , какво и защо ? ;D ;D
Според мен е по-важно да разчетеш една карта , както и да я постройш....,качването не е най-важното нещо за астрологията.
мисълта е основното. да можеш да извлечеш максимум инфо с малко показатели.... ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Юни 02, 2010, 01:02:00 am »
Аз бях една от малкото, които даваха смисъл на този форум с това че пусках картите на много интересни личности, от които всички могат да се учат. Това, че някои са ограничени и не могат да оценят това си е техен проблем.

не мисля , че всички имат еднакви интереси и приемат личност , която на теб ти е интересна , за интересна.
аз искам точни часове и не вярвам , че някой може да се ангажира с точен час на личност родена преди 100 г.

не бих си помислила да коментирам този ти цитат , ако те познавах в реалния свят :blink: , но тук мога да кажа в прав текст с въпрос към теб ;D ;D
- по-ниско и по-ниско , като време , карто действие , като начин? :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Юни 02, 2010, 01:02:26 am »
Колкото и да даваш, на някой все ще му се стори малко полученото.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #96 -: Юни 02, 2010, 01:17:51 am »
Колкото и да даваш, на някой все ще му се стори малко полученото.

да! точно така, както в реалния свят , така и тук.
но можеш ли да знаеш във всеки миг кой и какво иска? ;D
всичко е въпрос на ценностна система..... ;)

« Отговор #97 -: Юни 02, 2010, 06:41:33 am »
Хело ,мислиш ли,че ученикът като е влязъл в класната стая и си е взел учебниците, вече е толкова напред, че може да оценява учителя си, можеш да прочетеш хиляди книги, за качиш карти и да ги съзерцаваш с часове, без желания резултат и от един кратък момент чрез обмен учител-ученик да научиш най -важното, синтезирано през опита.

Сърдиш се,че ти ги няма учителите,  :angry:когато ученикът е готов, среща своя учител, важното е да умееш да чакаш, да получиш знания насила не става, с усилия и цел, но без ментор също.....

има ли интелектуален егоизъм  :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #98 -: Юни 02, 2010, 08:28:39 am »
Лесно се озлобяваш Хело, когато спрат да ти дават каквото си очаквала. Ти може да си качвала карти, но кой ти ги тълкуваше ? А сега, когато хората се умориха, ставаш нападателна и злобна. Никой не ти е длъжен с нищо. И още веднъж ще те помоля да не замърсяваш другите теми със спам, насочен към себе си. Интелектуалното си любопитство го задоволявай в говорилнята, ако има кой да ти отговори или си пусни нова тема....пак ако има кой, ще ти отговори... Ако всеки правеше така, темите щяха да се превърнат в тюрлю гювеч.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #99 -: Юни 02, 2010, 08:51:05 am »
По повод тази тема, искам да кажа, че на някои от редовните потребителки самочувствието им се е вдигнало до висините. Държат се надменно и арогантно с новодошлите, сякаш някой им пречи на седянката събрана тук! Всеки нов ги дразни и считат в реда на нещата да се подиграят с него, понеже им пречи на разговорите, които напоследък нямат много общо с астрологията, но имат общо с незадоволените им сексуални фантазии.

Твърдят, че новите не говорели за астрология. Ама аз не виждам и старите да говорят много за астрология в последните няколко седмици. Аз пускам нови теми с карти на известни и интересни линости, ама никой не го интересува. Предпочитат да се задяват с новодошлите представители на другия пол, като не забравят да изтъкнат, че те ги дразнят. Хем ги дразнят, хем се задяват с тях.  ;D

Само си губя времето с вас тук. Явно тук все по-трудно може да се научи нещо от астрологията. :rolleyes:

;D

За учене на астрология има курсове и факултети в чужбина. Тук е форум за споделяне на астрологични мнения по конкретни казуси. Аз да уточня, ако някой още не го знае.