Здравей Гост

Партньори с голяма разлика във възрастта

• 232 Отговора
  • 35812 Прегледи
Re: Партньори с голяма разлика във възрастта
« Отговор #220 -: Декември 27, 2013, 03:23:14 pm »
Това за светогледа е вярно. Към 25-26 година завършва развитието на префронталния кортекс - зоната от мозъка, която отговаря за личността.

*

Нова

• 3491
« Отговор #221 -: Декември 27, 2013, 03:27:34 pm »
Хм, странно, аз пък тамън днес казвах на приятелките си от четворката белот, че сега почвам да давам развитие  :-\
Явно е друг мозъчен дял, но и на мен по сатурн ми идва със закъснение.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #222 -: Декември 27, 2013, 04:45:54 pm »
Как съм си пропуснала темата? ;D Имала съм три сериозни връзки, двете от които със значителна разлика в годините. В моята карта съм неспасяем случай - Венера в Козирог, Сатурн във Везни, квадрат между двете, Козирог на К5.

Първата ми връзка беше с мъж, по-голям с 21 год., със стелиум Слънце/Сатурн/Меркурий в Козирог. В неговата карта не мога да се ориентирам за показатели за "клуб ярешко", има един секстил между Луната и стелиума, жена му е няколко години по-голяма от него. Той твърди и му вярвам, че съм му единствено изключение с такава разлика, връзките му са били само с връстници. Беше хармонична връзка без претенции към бъдещето, сексуално-интелектуална, предимно приятелска, а не партньорска в смисъла на 7 дом. Финансов обмен не е имало. За него връзката започна, когато Сатурн, негов У5, беше в Телец и направи секстил с Венерата му на ДЦ. Едновременно направи и опозиция на Нептун, негов У7. За мен връзката започна, когато Сатурн мой У5 направи тригон към К5, а прогр. Венера съвпадна с Луна/Меркурий в 5 дом.

Другата ми връзка с голяма разлика е 15 год. В неговата карта си се вижда ясно - Меркурий и Венера са в точен секстил на 29* на знаците си, Слънцето му е в опозиция на Сатурн, а на К5 му е Дева, съвпад с моя АС. За него това също е единствена връзка с невръстник. Тази връзка започна, когато Сатурн негов У8 направи съвпад с Меркурий негов У5, а прогр.Венера съвпадна със Слънцето в 5 дом. За мен започна с квадрат на Сатурн У5 към Венера и съвпад на Нептун у7 със Слънцето. 

Единствената ми връзка с връстник специално я търсех такава. Ама жабата на кон няма да стане, колкото и да си вдига краката за подкова.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #223 -: Януари 24, 2014, 02:17:55 pm »
Здравейте!
Нова съм тук и все още разучавам отгоре- отгоре астрологията.
Какво мислите за Венера в 9ти дом дева с тригон с Уран и Нептун и съвпад с Юпитер.Ако някой има идея ще се радвам да прочета.Мерси много!  :blink:

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #224 -: Януари 24, 2014, 02:49:22 pm »
Smarta, обикновено жените, които създават връзки със значителна разлика в годините, имат особености и в отношенията с бащата, той може да отсъства или просто да е отдаден на други занимания и дори да живее в същото семейство, няма близък контакт с него. При теб какъв е случая? Вярно ли е това твърдение?

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #225 -: Януари 24, 2014, 03:24:48 pm »
Здравейте!
Нова съм тук и все още разучавам отгоре- отгоре астрологията.
Какво мислите за Венера в 9ти дом дева с тригон с Уран и Нептун и съвпад с Юпитер.Ако някой има идея ще се радвам да прочета.Мерси много!  :blink:

Ако не си забегнала вече към чужбината, действай! С Венера и Юпитер в 9 дом - някъде в чужбина ще ти е късметът  ;)
Все пак, за да получиш по-обстойни отговори, е хубаво да напишеш кои домове управляват Венера и Юпитер.

« Отговор #226 -: Януари 24, 2014, 04:49:49 pm »
Smarta, обикновено жените, които създават връзки със значителна разлика в годините, имат особености и в отношенията с бащата, той може да отсъства или просто да е отдаден на други занимания и дори да живее в същото семейство, няма близък контакт с него. При теб какъв е случая? Вярно ли е това твърдение?

При мен е вярно, аз съм имала проблеми с баща ми в детските години и  2 3 години след възникването им започнах да харесвам по-възрастни дори този който най-много ми е харесал е бил 20 години по голям от мен

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #227 -: Януари 24, 2014, 05:03:35 pm »
fireboom, благодаря ти коментара!
А от какво естество бяха проблемите и временни ли бяха или постоянни?

« Отговор #228 -: Януари 24, 2014, 05:15:35 pm »
fireboom, благодаря ти коментара!
А от какво естество бяха проблемите и временни ли бяха или постоянни?

Почина.Постоянни

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #229 -: Януари 24, 2014, 10:59:43 pm »

Съвсем вярно. Слънцето ми има квадрат с Уран и тригон с Юпитер, баща ми е точно такъв - много добър, начетен, но все го нямаше, беше зает със своя си живот, не се интересуваше от моя. Бях му много сърдита. Тази година сръднята ми набра скорост и отидох при него, да го обвиня във всички злини на света. Очаквах да се държи защитно, но нищо такова не се случи, срещнах Юпитер - щедър, отворен, добър, благ и разбиращ. По средата на обвинителния процес се отказах, защото насреща имаше само отворени бащини обятия. Казах му, че ми тежи това, че не ме търси много, а той ми отговори, че си мисли, че ми досажда, че е един старчок?!, а много иска всъщност да сме по-близки. И с времето го доказа, че наистина иска. Само че след първоначалното стопляне, аз разредих срещите и то не нарочно. Тогава осъзнах, че всъщност квадратът на Уран към Слънцето е в моята карта, а не в неговата и че аз съм даже по-непостоянна, отколкото е той. Като съм била дете, това е било проектирано навън от мен и изиграно от родителя ми, но сега вече си го разигравам аз. Така че всяко обвинение на родител за нещо посрещам с тройна удивителна и търся да видя, дали няма изкривена представа. Не че не е вярно, че баща ми не се интересуваше от мен като дете, но аз отдавна не съм дете, ако ме разбирате какво искам да кажа.

И понеже взаимоотношенията с родителите са най-ранните модели на интимните ни връзки, още първото ми гадже, което беше с 20 години по-възрастен от мен, което си хванах, си зададох въпроса, аз какъв проблем имам с баща ми, въпреки че бях на 18 и не ми беше много развито мисленето. Не можах да си отговоря. Сега нещата стоят по-различно, ако тогава съм създавала такива връзки на обгрижване, сега не е точно така. Сега пак ме привличат по-възрастни, защото са по-зрели, защото в тях вече го няма лутането на 20-те и несигурността на 30-те, които те карат да действаш и да се доказваш. При улегналите мъже отношенията се развиват по друго яче и пак не искам да кажа, че всички дъртаци са улегнали. Има и мои връстници, които са зрели, но просто са изключения, жизненият опит не може да се купи, нито да се превърти като километраж на стара кола. Връзките, които създавам, са между равни, и честно казано не усещам разликата в годините. Сегашната ми тръпка е с акцентиран Меркурий и не само младее на външен вид, ами и на акъл и щуротия.

Трябва да се имат предвид някои положения в картата, които сочат интерес към други възрастови групи. В моя случай мога да кажа, че съм се родила възрастна. Когато бях дете, аз не играех с децата, аз стоях при възрастните и си говорех с тях. Те много обичаха да си говорят с мен, защото разсъжденията ми също бяха по-възрастни от годините. С децата се гледахме като инопланетяни, нито те знаеха какво да правят с мен, нито аз с тях. Сред връстниците ми нямах другарчета. До пубертета не съм имала приятели деца. От пубертета нататък приятелите ми тенденциозно са по-възрастни. Сега почти всички са с разлика от 10 до 20 години повече от мен, повечето са жени. Има и още нещо, привличат ме Плутони, които ми попадат на АЦ, в 12 или 1 дом, и това са все хора, които са родени в този период преди мен. Така че, зрелостта и задълбоченото разбиране към живота е универсална нужда в контактите ми с другите и почти не го намирам сред връстниците ми, намирам ги за особено повърхностни и незрели. Няма как това да не дава отражение и в интимните ми връзки.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #230 -: Януари 25, 2014, 09:21:57 am »
Много ми беше приятно и интересно да прочета мнението ти, Smarta. Рядко се среща такова осъзнаване. Аз самата още не съм стигнала до този момент.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #231 -: Януари 25, 2014, 09:38:27 am »
 :blink: Мерси, Белла! Аз имам още много забележки към осъзнаването си, мисля че Юпитер в Скорпион У4 никога няма да спре да рови в себе си и да го тръби на всеослушание (понеже е в 3), не мога да му я понасям тая черта, виж, даже я деперсонализирам от себе си.  ;D
« Последна редакция: Януари 25, 2014, 09:03:31 pm от Smarta »

« Отговор #232 -: Януари 26, 2014, 01:13:04 am »
Удоволствие е да те човек, Smarta. Първият параграф особено е очеотварящ.