Здравей Гост

Счупен часовник

• 7 Отговора
  • 8664 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Счупен часовник
« -: Юни 06, 2010, 10:03:36 pm »
Мислите ли ,че има нещо мистично в това часовникът ти да се счупи?
Някакво суеверие?
Аз знам,че ако подариш часовник ще се разделиш с човека на когото си го подарил.Изпитала съм го на гърба си.Както знам и за други такива случаи.
Но дали има някакво суеверие да ти се счупи стъкълцето на часовника?
Той ми е ръчен на близо 20 години,много си го обичам ,но детето онзи ден играеше с него,и като го взех видях,че стъклото му е счупено,та се замислих и реших да ви питам :-\
Но иначе си работи.Не са спряли да се въртят стрелките.

*

abroad

Re:Счупен часовник
« Отговор #1 -: Юни 06, 2010, 10:08:43 pm »
Няма такова суеверие ;D
Не търси във всяко нещо пръста на съдбата ;) Има доста неща, дето си зависят от нас самите.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2 -: Юни 06, 2010, 10:21:28 pm »
Мерси аброуд,
сега докато ровех из нета за такова суеверие,попаднах на много неприятен случай и се изплаших :(
Ще взема да го хвърля.
Ето какво прочетох в един форум:
"Да ти кажа никак не е суеверие това с часовника.Преди 3 години моята най-добра приятелка подари часовник на гаджето ми,след една седмица пак тя без да иска го счупи,ние обаче си го запазихме така счупен.След няколко месеца тя почина. някъде след година аз сънувах сън в който някой ми каза че часовника има много общо с нейната смърт."
 :( :(

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Юни 08, 2010, 10:09:32 pm »
Аз съм чувала, че не е хубаво да се подарява часовник на рожден ден, понеже Смъртта /Кронос / бог Сатурн е изобразяван с коса в едната ръка и с часовник в другата, с което напомня на хората, че животът е кратък и че дните им са преброени. Но това не ми изглежда като суеверие, а по-скоро като проява на лош вкус. Въпреки всичко на мен са ми подарявали часовник-както бившия ми съпруг (двукратно), така и колегите ми, но тогава не съм ги знаела тези неща и съм се радвала на подаръците. Значи всичко опира до самовнушението.

Ако трябва да разглеждаме този символизъм в контекста на сънищата обаче това вероятно носи някакво по-дълбоко и "закодирано" послание.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #4 -: Юни 09, 2010, 06:53:53 pm »
Мерси Небесна,
но това не беше сън ,а на яве.
Аз вчера взех решението и го хвърлих.
И сега след толкова години "съжителство" с милият ми часовник,с лека ръка го хвърлих в боклука.Мъчно ми е за него,все едно имаше душа ;)
Дано не съм сгрешила.

*

holanda

« Отговор #5 -: Юни 09, 2010, 07:11:32 pm »
забелязала съм,че хората интуитивно решават дали да приемат  дадена случка със символното и значение или не.Различно е все пак от малките суеверия като да разсипеш солта или черна котка да ти мине път-тук масовите възприятия си оказват своето влияние .Но ако се случи нещо по-нетипично и те 'зачовърка'' една идея,че може би 'висши'' сили се опитват да те предупредят за нещо,то...според мен трябва да се оставиш на първия вътрешен импулс.И тук не става въпрос за нерешителните личности,които не минават крачка без да потърсят някакво скрито значение и смисъл.Така че,според мен, постъпила си правилно :blink:.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #6 -: Юни 09, 2010, 08:27:01 pm »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 08:46:47 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #7 -: Юни 10, 2010, 10:41:00 pm »
Мерси Жълтолилава и Белика.
Дано да съм постъпила правилно......вече дори забравих :blink: