Здравей Гост

Обучение-Курсове-Форуми-Симпозиуми-Семинари-Конференции и Срещи по Астрология

• 260 Отговора
  • 57742 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
« Последна редакция: Юли 18, 2011, 05:34:27 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

vanilla

• **
  • 1578
искам да допълня нещо...във Варна в клуб библиотека Виделина

http://www.videlina.org/old/index.php?st=1

от време на време се провеждат малки семинари на астрологична тема....

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Обучение по Астрология - София:

Цветомир Делийски в категория Курсове на април 2, 2009

Ако се интересувате от обучение по астрология, Астрокъща „Консулт” може да Ви предложи качествено обучение от специалисти. Групите за обучение за първо ниво започват веднага щом се сформира достатъчно голяма група. Записванията са целогодишни.

Първо ниво на обучението на Астрокъща „Консулт” включва два семестъра – Увод в Астрологията и Интерпретация на рожден хороскоп. Всеки един семестър трае по 3 месеца и включва както теория така и практични занимания. Обучението се провежда в офиса на Астрокъщата на улица „Денкооглу” в София. Занятията се провеждат в събота или неделя, всяко занятие е с продължителност 4 часа. Първо ниво на курса осигурява усвояване на следните астрологични умения: построяване на рожден хороскоп, анализ на рождения хороскоп – определяне не психологически характеристики, интелектуални способности, анализ на теми като брак, връзки, деца, здраве, пътувания, финансово положение.

Астро-къща „Консулт” предлага модулно обучение, както и различни специализирани астрологични курсове в зависимост от нивото на знания и нуждите на курсистите.

Базова програма:

Първо ниво: Увод в Астрологията - виж програма

Второ ниво: Интерпретация на Рожден Хороскоп - виж програма

Трето ниво: Прогностика - виж програма

Специализирани курсове: Ректификация, Синастрия, Медицинска Астрология, Класическа астрология, Хорарна и елективна астрология.

http://astroconsultbg.com/?p=66

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Астро център "Анхира" :

Курсове по астрология с д-р Петър Найденов

Всеки модул е двудневен (обикновено събота и неделя) и покрива едно ниво. Накрая на присъствалите се издава сертификат за съответното ниво. След преминаване на всички нива може да се държи изпит и да се получи диплома по астрология.

Курсовете се провеждат в Холистичен център Анхира - София, Дианабад бл.11 вх.А ет.1 ап.1. Цената на всеки модул е 60 лв/човек, а за семейни двойки - 100 лв.

Курсовете могат да се проведат и във вашия град при следните условия:

* група от минимум 10, максимум 20 души
    * осигурени и платени от курсистите зала за 2 дни и място за нощуване
    * лекторски хонорар 600 лв. (цената за човек варира според броя курсисти).

Ако желаете да организирате курс по астрология във вашия град или да се включите в такъв, свържете се с Анастасия Салабашева (от контакти в горното меню) за да уточните подробностите.

Светът се нуждае от будни, знаещи и можещи астролози, които да помагат на хората да намират пътя си и да успяват в живота без компромис със съвестта си. Този курс ще ви помогне да станете много по-полезни както за себе си, така и за другите, и е начало към една ценна и полезна професия.

Д-р Петър Найденов преподава астрология от 1990 г. Въвел е повече от 200 души в астрологията. Автор е на оригинален метод за подобряване на здравето и успех в живота - астропсихоенергетика. Ползва астрология в медицинската си практика и за изграждане на своя мрежов бизнес, който развива заедно с приятели и съмишленици. Лидер е на Европейската мрежа за здраве и успех "Анхира", в която участват над 10 000 души от много страни.

http://astro.anhira.com/obuchenie.html

*

tool

Курс по психологическа астрология

Курсът е базиран на дългогодишните изследвания и разработки на Бруно и Луиз Хубер в областта на психологическата астрология. Хубер са швейцарски психотерапевти, отдали енергията, вдъхновението и живота си на намиране на смисленото пресечно пространство между астрологията и психологията. Това магично пространство продължава да ме изумява със своята необятност и да примамва с тайните си.

Курсът по психологическа астрология по метода на Хубер представлява вълнуващо пътуване към себе си, изискващо силен хъс на откривател. Той дава много отговори, но още повече поставя въпроси, които вероятно ще бъдат значимите във вашия въпрос. И никой не може да ви отнеме правото сами да търсите тяхното решение - курсът единствено ще ви подкрепя, насърчава и насочва по пътя.

Курсът се провежда в два варианта:
а) за начинаещи ентусиасти, запленени от астрологията и интересуващи се най-вече от нейния психологически, себепознавателен аспект;
б) за напреднали в астрологическото познание и астролози, които искат да усвоят нов метод на астрологическа интерпретация.

В края на курса вие ще можете да улавяте настроенията, да разчитате знаците, да поставяте правилните въпроси и да намирате отговори в своята рождена карта и в картите на другите. Ще изследвате качеството на времето, ще следите тенденциите в живота си и на хората, с чиито карти работите, ще се вслушвате в тиктакането на вътрешния си психически часовник.

И всичко в крайна сметка ще зависи от вас и вашето разбиране.

Формата е лекционна, като в края на всяка лекция се пишат задания върху взетия материал. Те са провокативни и вдъхновяващи.

Лекциите се изпращат по имейл, а за въпроси, дискусии и разяснения в името на пълноценен учебен процес използваме всички възможни средства за комуникация - имейл кореспонденция, скайп сесии с/без камера, телефон, лични срещи.

Периодично ще се организират групови практически семинари, на които ще се прилага наученото по време на самостоятелната ви работа, ще обменяте опит с колеги и ще изптвате "на свой гръб" астрологическите принципи.

Основните теми, включени в курса:

1. Принципи и кратка история на астрологията
1.1 Знаци, планети, аспекти, домове
1.2 Астрология и психология
1.3 Рождената карта по метода на Хубер

2. Аспектно ниво – Вътрешната мотивация
2.1 Цветът и свързаните с него качества
2.2 Аспектни модели и тяхното значение
2.3 Възприятие на картата – мотивация, форма, ориентация, символизъм

3. Нива на съзнание – Планетите
3.1 Помощни и егови планети
3.2 Трансперсонални планети

4. Ниво на домовете – Среща със света
4.1 Полусфери и квадранти
4.2 Астрологическите домове
4.3 Домова крива на интензитета
4.4 Полярността на осите

5. Природа или възпитание
5.1 Семейния модел
5.2 Домовата карта
5.3 Сила на планетите по знак – конфликти с домовата позиция
5.4 Динамични изчисления

6. Елемента време
6.1 Прогресии и транзити
6.2 Възрастовата точка
6.3 Възрастовата точка и ректификация

7. Духовното измерение
7.1 Интеграция на еговите планети за личностно израстване
7.2 Лунните възли
7.3 Карта на лунните възли

8. Приложна астрология
8.1 Астрологично консултиране
8.2 Работа с трите карти
8.3 Практическа интерпретация на карта

Цена на 1 модул - 150 лв.
Цена на 4 модула - 540 лв.
Цена на 8 модула - 1020 лв.

За контакт:

email: mea_valeo@yahoo.co.uk
и бележки във Facebook :)

http://www.facebook.com/profile.php?id=607367545#!/group.php?gid=129826793699911&ref=ts

*

tool

Гал Сасон гостува във Варна
30 юни - 4 юли 2010 г.

Програма
30 юни, сряда, 2010 г.
19:30 - 21:30 лекция "Астрология и бъдеще - кризата и 2012 г"

1 юли, четвъртък, 2010 г.
19:00 - 21:00 лекция "Мистичната сила на името"

2, 3, 4 юли, петък, събота, неделя, 2010 г.
Практически курс по Кабала
"Едно желание може да промени живота Ви"

Индивидуални консултации
1 и 2 юли през деня
Астрологични консултации с изготвяне на личен хороскоп

http://www.zvezdite.net/program.php

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Гал Сасон гостува във Варна
30 юни - 4 юли 2010 г.

Програма
30 юни, сряда, 2010 г.
19:30 - 21:30 лекция "Астрология и бъдеще - кризата и 2012 г"

1 юли, четвъртък, 2010 г.
19:00 - 21:00 лекция "Мистичната сила на името"

2, 3, 4 юли, петък, събота, неделя, 2010 г.
Практически курс по Кабала
"Едно желание може да промени живота Ви"

Индивидуални консултации
1 и 2 юли през деня
Астрологични консултации с изготвяне на личен хороскоп

http://www.zvezdite.net/program.php

със записване ли е Гал?
даи повечко инфо, моля те!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
На сайта пише, Марая, подробно. Аз си взех билет за първата лекция, както вече споменах.  :blink: 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
На сайта пише, Марая, подробно. Аз си взех билет за първата лекция, както вече споменах.  :blink: 

жалко! вече е късно..... :(
дали не може да се направи нещо.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
Ами ако има място със сигурност. Звънни в библиотека "Виделина", там са много любезни, ще ти обяснят дали има вариант. 

*

Kaya

• 2893

да кажеш как е
на мен една приятелка ми прати  запис на негова лекция  не ме впечатли, но беше много обща
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

sunrain

• 6710
Ами да, вече ми казаха нещо такова да очаквам.  :blink: При всички случаи обаче ще ви постна тук лекцията веднага след като мога или поне основни щрихи от нея.

*

tool

На 23, 24 и 25 юли във Варна ще се проведе специализиран курс по „Ректификация на наталната карта”

Занятия

Начало: 23 юли,петък от 18.00 часа

24 юли, събота  от 10.00 – 15.00 часа

25 юли, неделя от 10.00 – 15.00 часа

Записвания на телефон : 0884-059-572, Таня Димова, гр. Варна

Лектор: Румяна Тончева, тел. 0888-420-643

Програма на курса  по ректификация

1. Какви въпроси е необходимо да съдържа астрологичното интервю за ректификация

2. Подреждане на информацията и определяне на значимите събития в живота на родения

3. Обстоятелства около раждането и свързаните с тях хипотези за изгряващ знак или планета/планети

4. Първи етап в процеса на ректификация: Определяне на осите ASC-DSC, MC-IC.Определяне на асцендента по външния вид и чертите на лицето.

5. Методи, които се използват в ректификацията: - метода на Бонати - Везни на Хермес /пренаталната епоха, момента на зачатието/
- Анимодар /градусът на пренаталното новолуние или пълнолуние/
- съответствие на градусите на Асцендента и Луната на пола на родения

6. Събитийна ректификация -  чрез метода на транзитите, прогресиите и дирекциите
7. Упражнения с ректифициране на карти на участниците в курса

Такса: за членуващи в БАА 70 лв, за нечленуващи в БАА 90 лв

http://www.bulastro.com/

*

Lillie

• 30532
Подробно описание на техниките за ректификация може да се намери и в нета: http://www.anesway.info/ank_rekti.php
Но друго е, разбира се, да се обясни от лектор, с използване на практически примери.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Подробно описание на техниките за ректификация може да се намери и в нета: http://www.anesway.info/ank_rekti.php
Но друго е, разбира се, да се обясни от лектор, с използване на практически примери.

Благодаря, Лили :blink:

*

Lillie

• 30532
А тук е описана техниката, наречена Анимодар.
Информацията е за ползващите руски език.

Доста изчерпателна информация за ректификацията ще намерите и тук.

Всичко се намира с ключови думи в нета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Що се отнася до изброените методи за ректификация, те дават ориентировъчен час, а не точен.
Иначе аз съм на мнение, че на ректификация можеш да се научиш и без да посещаваш специализиран курс.
Ректификация се научих да правя сама още на третата година, след като започнах да се занимавам с астрология. Не е толкова трудно. Вземаш няколко хороскопа на близки и приятели, за които знаеш датите на по-важните събития и  някои обстоятелства, свързани със семейството им, житейския път, и така се упражняваш.
Първата ректификация, която си направих, беше с руската Зетка, през далечната 2002 година, и дотук се оказа най-точната. Впоследствие някои астролози леко ме пообъркаха относно рождения ми час, но накрая първоначалната ректификация се потвърди от трима независими астролози, след като вече имаше достатъчно сериозни събития за верификация на часа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Е, да ти кажа, ректификацията при неизвестен час на раждане е наистина висш пилотаж, но и винаги часът, до който стига астрологът, остава малко под въпрос. Лично мнение, с което не ангажирам никой.
Иначе ректификацията в интервала 1-2 часа ми се струва възможна, т.е. не е нещо непостижимо. При абсолютно неизвестен час на раждане не бих се наела да ректифицирам картата, има много по-голяма вероятност за допускане на грешка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
От известно време и аз имам съмнения относно моя час, може би с минути е разликата, ако въобще има. Не съм опитвала да правя ректификация, а и сякаш на себе си ми е още по-трудно. И понеже знам, че не с всяка техника се постига прецизност, затова още незнам към кого да се обърна. Приемам съвети за астролог, който може да провери часа ми.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
Прегледах темата за курсовете и обучението което се предлага в БГ.
Искам да се обърна специално с въпрос към потребителите тук и по- точно Лили,Марая,Скарлет,Небесна,Синухе,Уран.
За мен това са хора доста на ТИ с астрологията,с много познания и разбира се практика.
Бихте ли казали,ходили ли сте на уроци,колко време и в тайна ли пазите вашият учител? :blink:
Януари бях на крачка да се запиша(но тогава почина баба ми) и нещата се размиха.
Сега отново усещам нова вълна на желание да се запиша на уроци и се надявам този път да няма непредвидени обстоятелства ;)
Ако мислите че в БГ има добри астролози които дават уроци,ще кажете ли имена(моля не ме препращайте към по-горе написаното-прочетох го) :blink:
Делите ли астролозите на добри и лоши по пола им?
По-добре при мъж или по-добре при жена?

Благодаря.