Здравей Гост

Обучение-Курсове-Форуми-Симпозиуми-Семинари-Конференции и Срещи по Астрология

• 260 Отговора
  • 57746 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Прегледах темата за курсовете и обучението което се предлага в БГ.
Искам да се обърна специално с въпрос към потребителите тук и по- точно Лили,Марая,Скарлет,Небесна,Синухе,Уран.
За мен това са хора доста на ТИ с астрологията,с много познания и разбира се практика.
Бихте ли казали,ходили ли сте на уроци,колко време и в тайна ли пазите вашият учител? :blink:
Януари бях на крачка да се запиша(но тогава почина баба ми) и нещата се размиха.
Сега отново усещам нова вълна на желание да се запиша на уроци и се надявам този път да няма непредвидени обстоятелства ;)
Ако мислите че в БГ има добри астролози които дават уроци,ще кажете ли имена(моля не ме препращайте към по-горе написаното-прочетох го) :blink:
Делите ли астролозите на добри и лоши по пола им?
По-добре при мъж или по-добре при жена?Благодаря.

Ученика сам намира учителя си! :blink:
Нищо не е по-важно от добрата синастрия при учителя и ученика. Наред с това добрите и истински астролози са профилирани и работят с различни дялове на астрологията.
При всеки учител се започва от А и Б , НИКОЙ НЕ СЕ ХВАЩА ДА НАДГРАЖДА НАД ЧУЖДА БАЗА ДАННИ , ТА ДОРИ И ПРИДОБИТА ОТ КНИГИ ПО АСТРОЛОГИЯ.
Аз съм имала трима учители през годините , дори 4 -защото последната ми даваше уроци по мунданна астрология. Далеч обаче не мога да кажа ,че ти се дава наготово нещо. Да има много тънкости ,които ще ти помогнат да направиш по-бързо извод или прогноза и да не сбъркаш ,но....повечето неща ги *крадеш* от учителя...
А иначе  ;D ;D, астрологията се учи цял живот и в това е красотата й.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
Благодаря Марая,ще очаквам и другите да се включат :blink:

*

Lillie

• 30532
Бихте ли казали,ходили ли сте на уроци,колко време и в тайна ли пазите вашият учител? :blink:

На уроци не съм ходила никога през живота си. Не сятам, че това, което ми е нужно, ще го науча от друг астролог.
Както казва Марая, тънкоктите никой не ти ги дава, дори ако си плащаш както трябва.
Никога не съм имала учител. Курса, който посещавах, бе при Румен Колев, но не бих го нарекла свой учител. Посещавах курса му с чисто информативна цел, водена от любопитство.
През целия си живот съм посещавала един-единствен (краткотраен) курс, за който споменах по-горе, но по-скоро от любопитство и не с толкова практическа насоченост. Но това не бе крус в истинския смисъл на думата, тъй като сред посещаващите го имаше и практикуващи астролози. По-скоро бяхме кръжок по интереси. Имах известни пропуски, които по този начин успях да компенсирам - Астрономическа основа и Антична астрология (нещо, което куца при половината астролози). Останалото мога да науча и сама, без да е нужно да ми обяснява някой.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
Мда, така е. И аз не съм посещавала никакви курсове. Има си и литература, намираш си карти и така ...чуждия опит е чужд опит, но за да се направи самостоятелна интерпретация, е необходимо сам да разбереш механизма.
Един шофьор не го прави такъв книжката, а личния опит.

*

Haus

• *
  • 129

Курса, който посещавах, бе при Румен Колев, но не бих го нарекла свой учител. Посещавах курса му с чисто информативна цел, водена от любопитство.

Не знаех че Румен Колев е водил курсове. Познавам го лично и е доста интересна личност с широки интереси. Сигурно е било забавно на курса. Според мен този който води курс по астрология не трябва да бъде непременно най-добрия астролог, а добър педагог с голяма практика. Аз лично не съм ходил на курсове, а съм чел книги, но има доста самоцелно написани книги в които автора се впуска в художествени описания без практическа насоченост, в други просто се изсипват готови схеми без елемент на разсъждение , но има добри попадения като автора Стивън Ароиу, който дава не само практически примери, но и те кара да мислиш. Бих препоръчал също една книга на която попаднах (не знам дали има теми за книги но я пускам тук) . Казва се "Сатурн, нов поглед към един стар дявол" и авторката е Лиз Грийн. Изключително интелигентно представена смесица между астрология и психология както и Сатурн в синастрията, което е истински ценното в книгата.

*

Lillie

• 30532

Курса, който посещавах, бе при Румен Колев, но не бих го нарекла свой учител. Посещавах курса му с чисто информативна цел, водена от любопитство.

Не знаех че Румен Колев е водил курсове. Познавам го лично и е доста интересна личност с широки интереси. Сигурно е било забавно на курса.

Беше през лятото 2008 година във Варна. Жалко, че бързо приключи, научих доста интересни неща там.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

Не знаех че Румен Колев е водил курсове. Познавам го лично и е доста интересна личност с широки интереси. Сигурно е било забавно на курса. Според мен този който води курс по астрология не трябва да бъде непременно най-добрия астролог, а добър педагог с голяма практика. Аз лично не съм ходил на курсове, а съм чел книги, но има доста самоцелно написани книги в които автора се впуска в художествени описания без практическа насоченост, в други просто се изсипват готови схеми без елемент на разсъждение , но има добри попадения като автора Стивън Ароиу, който дава не само практически примери, но и те кара да мислиш. Бих препоръчал също една книга на която попаднах (не знам дали има теми за книги но я пускам тук) . Казва се "Сатурн, нов поглед към един стар дявол" и авторката е Лиз Грийн. Изключително интелигентно представена смесица между астрология и психология както и Сатурн в синастрията, което е истински ценното в книгата.

От тук се започва по отношение на Сатурн, една изключителна книга бик казала.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Прегледах темата за курсовете и обучението което се предлага в БГ.
Искам да се обърна специално с въпрос към потребителите тук и по- точно Лили,Марая,Скарлет,Небесна,Синухе,Уран.
За мен това са хора доста на ТИ с астрологията,с много познания и разбира се практика.
Януари бях на крачка да се запиша(но тогава почина баба ми) и нещата се размиха.
Сега отново усещам нова вълна на желание да се запиша на уроци и се надявам този път да няма непредвидени обстоятелства ;)
Ако мислите че в БГ има добри астролози които дават уроци,ще кажете ли имена(моля не ме препращайте към по-горе написаното-прочетох го) :blink:
Делите ли астролозите на добри и лоши по пола им?
По-добре при мъж или по-добре при жена?

Благодаря.

Когато се заинтересувах от астрология нямаше нито интернет, нито учители. Имаше астрологична литература и съм започнала с нея. Разглеждането и анализа на много хороскопи помага за добиване на опит. Хороскопче по хороскопче, въпроси към собствениците на хороскопите за добиване на сигурност в тълкуването на натала.....това е общо взето. И колкото повече, толкова по-добре. Сега има всичко - кеф ти учители, кеф ти литература, кеф ти интернет и форуми за дообучаване. Не мога да ти препоръчам астролог за учител, защото всеки има различни предпочитания. Освен това, по мое мнение, колкото и да е добър един астролог, ако си неетичен към хората и използваш информацията за манипулиране и разпространяване на лична информация в публичното пространство, за мен това не е астролог. Така че, търси и ще намериш...своя учител.  :58:

*

Марая

• 28287
Мисля , че е изключително компетентен и много добър по отношение на програмиране ,както и в сферата на научната част от астрологията Румен Колев..., според мен /за съжаление не го познавам лично ,само съм говорила по телефон с него/...има какво да се научи от него!

*

Milkyway

• 3770
Благодаря ви много за отговорите!

*

vanilla

• **
  • 1578
1. Авестийска Астрология /уводен курс/ - 19-21 ноември - Варна

АВЕСТИЙСКА АСТРОЛОГИЯ /уводен курс/

19-21 ноември 2010 в Клуб-Библиотека „Виделина”, гр. Варна

Лектор: астролог Людмила Захарова

Цена на курса - 60 лв.

1 ден 19.11/петък/-18:30-21:30

2 ден 20.11/събота/-18:30-21:30

3 ден 21.11/неделя/-12:00-18:00

Курсът ще ви запознае с една от най-древните астрологични традиции, свързани с учението на Зороастризма и древните арии.

Авестийската астрология ще ви даде допълнителни ключове за самопознание и разбиране на кармични закони. Курсът е на достъпно ниво както за начинаещи, така и за напреднали астролози. В курса се предлага акцент върху теми не представени в западна или в индийска астрология.

Програма…

За справки и записвания -

Адриана Вотей - 0898451620, тел.052-301-861

ето ви малко интересно инфо....

*

Lillie

• 30532
Иначе нощувките са евтинки за София, дори за не-членове.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
Цитат
ИМАТЕ ЖЕЛАНИЕ ДА ИЗУЧАВАТЕ АСТРОЛОГИЯ, ПОПАДНАЛИ СТЕ НА ТОЧНОТО МЯСТО И ЗАЕДНО ЩЕ ПРЕПЛУВАМЕ НЕОБЯТНИЯ ОКЕАН НА АСТРОЛОГИЧНОТО ЗНАНИЕ И ПРАКТИКА. ДОВЕРЕТЕ НИ СЕ, НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ. ­

Институтът за френска астрология "Люмиер" предлага пълно обучение по АСТРОЛОГИЯ в ИНТЕРНЕТ. Този начин на подготовка по древната предсказателна наука е НОВОСТ не само за България, но и за целия свят. Обучението е развито в ПЕТ НИВА - за начинаещи и за практикуващи вече астролози. След успешна защита на усвоените знания в съответното ниво обучаващите се ще получат ДИПЛОМА.

НИЕ предлагаме ПЪЛНО обучение във всеки един от разделите на астрологията с високо квалифицирани преподаватели-лектори.

Сайтът на Институт за френска астрология "Люмиер", който сте отворили, с името си показва, че е сериозно учебно заведение и че всеки, който пожелае, може да изучава астрология, поне до там, че да ползва наученото не само за самия себе си, а и за своите близки. За да постигнете това, условието е да знаете датата, мястото и часа - колкото се може по-точно, на своето раждане и ще можете сами да си съставите хороскоп и да разчете ПОСЛАНИЕТО НА ЗВЕЗДИТЕ за своята личност - всичко за семейството и дома, за любовта и брака, за пътувания и професия, както и за своето здраве.

Доколкото съм запозната с висшето обучение, диплома за завършено образование може да издава само легитимно висше учебно заведение, но това е друга тема. Това открих и ви пускам линка да се запознатете с подробностите: http://www.ifastrology.com/bg/training.html   :blink:

*

Milkyway

• 3770
Лелееее Скарлет,
с теб явно имаме телепатична връзка.Точно това днес следобед гледах и аз.Сайта на Люмиер и тези курсове,които са по интернет.Много интересно :blink:

*

Марая

• 28287
Място на упадък
Сатурн Рак Лъв Овен
Юпитер Близнаци Дева Козирог
Марс Везни Телец Рак
Слънце Водолей - Везни
Венера Овен Скорпион Дева
Меркурий Риби Стрелец Риби
Луна Козирог - Скорпион

Странстване на планетите

­Планетите се наричат странстващи, когато се намират в знак, в който не са нито в основно достойнство, нито в основна слабост.

Сатурн: Скорпион, Стрелец, Риби

Юпитер: Телец, Везни, Водолей

Марс: Близнаци, Дева, Водолей

Слънце: Телец, Близнаци, Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби

Венера: Рак, Лъв, Стрелец

Меркурий: Овен, Рак, Лъв, Скорпион

Луна: Овен, Близнаци, Лъв, Дева, Везни, Стрелец, Водолей

На Риби доверие никакво....

Тук Сатурн е странстващ , а в черната тухла на Люмиер бил в радост...в риби  ;D ;D

http://www.ifastrology.com/bg/articles/id/22.html

*

Скарлет

• 2919
Мога да ви кажа само, че този момент, на който Скарлет набляга за Дипломата, която се издава и нейната акретитация т.е. липсата на такава - важи за всички курсове по Астрология в бг - по закон няма за момента опция за акредитиране на какъвто и да е курс по Астрология - така че всеки може да си направи курс, по интернет, дистанционен или присъствен в зала и да издава съответни дипломи - с отличия и звездички или без такива...  :mellow:

Същото важи и за професионалната акредитация на Практикуващите Астролози, приравнени от закона на графа *врачки*... Което by the way е законова практика в доста страни... За добро или зло... Струва ми се, че полемиката е излишна...

Това имах предвид и аз. Направили нещо предишните управници, но не го довършили. Вкарали професията в списъците с професии, ама не можеш да се регистрираш официално като практикуващ астролог - консултант /камо ли като преподавател по астрология/. Всички школи са нелегитимни. Това е, всеки го знае. За какви дипломи ми говорят? Могат да издадат удостоверение за завършен курс по астрология, но не и диплома. Ще се радвам с ингреса на Юпитер и Уран повторно в Овен да се положи началото на университетско обучение по астрология в някой от университетите в БГ. Ама, никой няма сметка от обучаващите.  :blink:

*

Марая

• 28287
Мога да ви кажа само, че този момент, на който Скарлет набляга за Дипломата, която се издава и нейната акретитация т.е. липсата на такава - важи за всички курсове по Астрология в бг - по закон няма за момента опция за акредитиране на какъвто и да е курс по Астрология - така че всеки може да си направи курс, по интернет, дистанционен или присъствен в зала и да издава съответни дипломи - с отличия и звездички или без такива...  :mellow:

Същото важи и за професионалната акредитация на Практикуващите Астролози, приравнени от закона на графа *врачки*... Което by the way е законова практика в доста страни... За добро или зло... Струва ми се, че полемиката е излишна...

Това имах предвид и аз. Направили нещо предишните управници, но не го довършили. Вкарали професията в списъците с професии, ама не можеш да се регистрираш официално като практикуващ астролог - консултант /камо ли като преподавател по астрология/. Всички школи са нелегитимни. Това е, всеки го знае. За какви дипломи ми говорят? Могат да издадат удостоверение за завършен курс по астрология, но не и диплома. Ще се радвам с ингреса на Юпитер и Уран повторно в Овен да се положи началото на университетско обучение по астрология в някой от университетите в БГ. Ама, никой няма сметка от обучаващите.  :blink:

В смисъл? :-\

*

Lillie

• 30532
Дипломи по астрология в България не може да издава никой, просто няма да са легитимни. Но може да се издаде сертификат за завършен курс/ниво. Да не говорим за това колко от астролозите имат необходимия ценз и правоспособност да преподават. Риторичен въпрос.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919

Специалната законова регулация на професии и обучения като тези по Астрология - изискват на първа линия да има поне създадено и с дългогодишни традиции - *Професионално практикуващо добре консолоидирано общество по тази наука* - което да зададе критериите и нуждите на професията/обучението, които да могат да бъдат заложени в законовите норми.

Такова общество в България към днешна дата -да ме извиняват всички присъствени *членове* на БАА наоколо- но от законова и законотворческа гледна точка в България си нямаме.

Традиции има, но няма критерии. И защо се извиняваш на БАА и членовете й като школи имат и астролози, които не са членове на БАА. Дори повечето не са членове.  ;) И това е срамното, защото повечето хора гледат собствиния си интерес и никой не мисли за астрологията и бъдещето й като наука  :blink: А иначе имаме претенции, че е наука, но няма кой да я издигне като такава в очите на слепците.

*

Скарлет

• 2919
По молба на Кайя поствам тук инфото за зимния семинар по астрология:

"БАА организира зимен семинар в гр.Троян

На 29 и 30 януари 2011 г.

Място: хотел Троян Плаза

Хотел “Троян Плаза” се намира на самия бряг на река Бели Осъм в центъра на гр. Троян, в близост до централната търговска улица и само на 5 минути от ЖП и Автогарата.

http://www.troyanplaza.com/

За информация и записване за участие в семинара и записване за групово пътуване с нает микробус от София до Троян -отиване и връщане

Тел. 983-41-47 / 0888-42-06-43, Тончева

Краен срок за резервация в хотела 18 януари 2011г.

Програма на семинара

29 януари /събота/

10.30 часа

Възрастова астрология и нейният принос в развитието на личността

Лектор: Антоанета Георгиева

12.30  часа  Oбедна почивка

14.00 часа Семейни модели в наталната карта

Лектор: Лиана  Парушева

15.30 часа  Астрологични принципи свързани с хранене и диети

Лектор: Румяна Тончева

30 януари /неделя/

10.00 часа  Човешкият живот, времето и астрологията

Лектор: Росица Пармакова

Лекцията предлага нов, еволюционен подход за интерпретация и прогностика, в посока на по-цялостно разбиране на събитията от нашия живот и отношенията с  хората, които са указали влияние върху съдбата ни.

13.00  часа – обедна почивка

14.00 часа  - Посещение на Троянския манастир

Пакетна цена на семинара:

140 лв/ 130 лв за членуващи в БАА

В цената е включена:

2 - нощувки в хотела на 28.01./петък/ и 29.01/събота/ в двойна стая

2 – закуски  на 29.01./събота/ и 30.01. /неделя/

1 – обяд на 29.01. /събота/

Такса семинар за два дни

използване на паркинг, фитнес – център, интернет достъп в стаите, застраховка, туристическа такса, ДДС.

105 лв/ 95 лв за членуващи в БАА – за една нощувка в събота 29.01

1 - нощувка в хотела на 29.01/събота/ в двойна стая

1– закуска  на 30.01. /неделя/

1 – обяд на 29.01. /събота/

Такса семинар за два дни

използване на паркинг, фитнес – център, интернет достъп в стаите, застраховка, туристическа такса, ДДС.

* Настаняване на дете в стая с възрастен:
    * Цена за нощувка на дете от 0 до 12г. в стая с възрастен – 0,00лв.
    * Доплащане за закуска и застраховка на дете от 6 до 12г.– 5,00лв. на ден

http://www.bulastro.com/