я кажете вие ходили ли сте да си проверявате часа на раждане в болницата, в която сте родени или в общината.....?
или по-точно знаете ли къде трябва да проверя....дали в общината или в болницата.....?
и доколкото знам имало е период, в който не са записвали часа на раждане.... 
макар, че в болницата би трябвало да са го правели задължително....поне според мен де
искам да си проверя часа....може да се окажа с друг час....
Значи, ако си в много голям град, ще отидеш в тази община, където майка ти е била регистрирана, когато е била бременна. Просто казваш,че искаш часа си на раждане и ти го дават
ами аз съм си от Варна...тук съм родена....
мерси :blink:
Значи не е толкова просто, колкото казва Кабала. не просто така ти дават часа.
Обяснявам за варненци. Отивате в Голямата община. До входа за граждани на стената има голяма табела, на която пише на родените от коя до коя година Актовете за раждане се съхраняват в Голямата община. Ако вашата рождена година не фигурира сред изброените, трябва да си търсите акта за раждане в районното кметство по местоживеене на майката към датата на раждането ви.
Ако актът ви е в голямата община. Изтегляте си номерче от машината и си чакате реда за службата по гражданско състояние. Когато ви дойде реда обяснявате на дамата, че искате да узнаете часът си на раждане. Трябва да си носите Акта за раждане или негово копие, защото тя влиза влиза вътре и започва да търси, дали има записан час. Ако имате записан час (случва се лекарите да са пропуснали) тя ви дава да попълните едно заявление и ви праща да заплатите на касата някаква таста от порадъка на около 2 лв. След това ви дава бележка с печат на общината.