Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1164333 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Говорилня 3
« Отговор #1560 -: Юли 03, 2010, 09:20:11 pm »
На паспортите срокът им е 5 години май, така че не знам как твоят изтича 2016?

Задължително трябва да имаш паспорт, ако пътуваш извън ЕС. В ЕС можеш само с лична карта.
И паспортът ти трябва да е валиден. Последно кога изтича твоят?

« Отговор #1561 -: Юли 03, 2010, 09:31:30 pm »
На паспортите срокът им е 5 години май, така че не знам как твоят изтича 2016?

Задължително трябва да имаш паспорт, ако пътуваш извън ЕС. В ЕС можеш само с лична карта.
И паспортът ти трябва да е валиден. Последно кога изтича твоят?

Оффф, Кайли права си  :-[ :-[ :-[ Проверих си и двата международни паспорта - да, срокът е 5 години. Моят изтича юни 2011.

А за личната карта, изисква ли се да е от новите с биометричните данни, за пътуване в ЕС? Моята изтича март 2018.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1562 -: Юли 03, 2010, 09:34:49 pm »
Не е задължително. Щом не е с изтекъл срок, можеш да си я ползваш до края.

« Отговор #1563 -: Юли 03, 2010, 09:37:34 pm »
Не е задължително. Щом не е с изтекъл срок, можеш да си я ползваш до края.

Благодаря за отговора!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1564 -: Юли 04, 2010, 10:07:58 am »
 добър ден  :blink:
някой насам?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #1565 -: Юли 04, 2010, 10:15:09 am »
   Идвам, идвам - добър, ден! Доста е изписано за 2 дена - сега се опитвам да схвана тънката мисъл на пишещите   :blink:

*

abroad

« Отговор #1566 -: Юли 04, 2010, 10:15:23 am »

*

missKapriz

« Отговор #1567 -: Юли 04, 2010, 10:19:14 am »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1568 -: Юли 04, 2010, 10:29:31 am »
 и на вас хубав ден
да се оплача от 2 седмици не мога да се вредя при кварталната маникюристка страшна тъпканица ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1569 -: Юли 04, 2010, 10:36:57 am »
Добро утро, т.е. ден, така до късно не съм спала от както малката се е родила.....ама си е голямо удоволствие.
Как сте момичета ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

abroad

« Отговор #1570 -: Юли 04, 2010, 10:38:02 am »
аз свърших вчера тая работа :P
ма точно гледам, че навалицата понамаля, половината квартал го отнема

*

missKapriz

« Отговор #1571 -: Юли 04, 2010, 11:04:47 am »
Получих на мейла си код за разпределние,който ми дава право на 3 безплатни нощувки в хотел по избор.Писмото е от Европейска Програма за Подпомагане на Индивидуалния Туризъм.Някой да е чувал за това??

Ето текста-кода съм го изтрила ;) ;D:
Уважаеми Потребителю

с удоволствие Ви информираме, че получихте разпределение за двама за настанение във II издание на Европейската Програма за Подпомагане на Индивидуалния Туризъм (ЕППИТ) "Моята Европа без граници"2010. Целта на програмата е развитието на туристическия бранш, като обръща особено внимание на малките и средни бази в цяла Европа. Във II Издание на ЕППИТ 2010 вземат участие 600 хотела и други почивни бази от България и още 12 държави.

Вие получихте гарантирано 3-дневно разпределение, което е вече платено настанение за двама, за реализиране в произволен хотел, вземащ участие в програмата. Сега влезте в сайта на програмата, потвърдете разпределението и посочете адреса за доставка на сертификата.

КОД НА ВАШЕТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ:
.....................
Влезте в сайта и посочете адреса за доставка на сертификата потвърждаващ това разпределение

разпределението изтича на: 19.07.2010 12:00

3 дни платено настанение

Кака да се използва разпределението?
Полученото разпределение е валидно до 19.07.2010 12:00 и изисква потвърждение преди изтичането на този срок. За да направите това, влезте в сайта на порграмата ЕППИТ, попълнете анкетата на участника в порграмата и посочете адрес за доставак на сертификата за безплатно настанително. Сертификата ще получите по пощата на посочения адрес. Тогава изберете хотел и в деня на пристигане покавете сертификата, за да бъдете освободени от заплащането за нощувките. Валидност на сертификата 12 месеца.

Защо разпределението губи валидност?
ЕППИТ издаде 100.000 разпределения на избрани лица с помоща на интернет сайтове и е задължен ефективно да разпореди всичките разпределителни до
19.07.2010 12:00. Разпределителните са валидни през кратък срок, в случай на липса на отговор от страна на Участника, ЕППИТ да може да разпредели неизползваните разпределения към следващи участници.

Молим да дадете своят отказ.
Ако вече сте решили да не потвърждавате своето рапределение и искате да се откажете от него, влезте http://www.eppit.eu/otkaz.html, автоматично да го преодстъпите на друг, без да се чака да изтече валидността му.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1572 -: Юли 04, 2010, 11:12:47 am »
дааа преди около 6 години и аз си взех такъв сертификат, само че тогава платих към 20 кинта за него. има хотели в БГ, които се намират в сайта им и ти предоставят това за което си пише у ваучера - безплатни нощувки. тогава щяхме да ходим с една приятелка на море и се наложи да избираме къде да идем и май в Бяла бях говорила с единия от собствениците на предлаган хотел. и уж заявихме да ни пазят стая и точно преди да тръгнем аз изгоних бившия от къщи и работата се разсъхна. добре, че не бях пуснала още аванса по банката...  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #1573 -: Юли 04, 2010, 11:14:48 am »

*

missKapriz

« Отговор #1574 -: Юли 04, 2010, 11:18:05 am »
Вещичке,викаш няма безплатен обяд.То и да има хич не вярвам на мен да го дадат ;DНй -много да гризна дръвцето.Но ми е интересно тук пък как са измизлили измамата-къде е уловката?! :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1575 -: Юли 04, 2010, 11:24:05 am »
Вещичке,викаш няма безплатен обяд.То и да има хич не вярвам на мен да го дадат ;DНй -много да гризна дръвцето.Но ми е интересно тук пък как са измизлили измамата-къде е уловката?! :rolleyes:

ми ти си плащаш за закуски и вечери ако решиш бре. аз тези пари щях да им пращам половината като аванс. аванса в случай на резервация по телефон или интернет си е нещо нормално. същата година, само че по-късно /понеже датите на сертификата бяха изтекли/ та по интернет си запазихме апартамент в хотел на Ахтопол за 1 седмица и тогава пак си пуснах половината сума по банков път - това ти е гаранцията за резервирания апартамент, а после като отидохме си доплатихме останалите. аванса си е стандарт да си вържеш гащите. естествено ако се откажеш си го губиш, това също е правило навсякъде.

иначе с тези сертификати поне тогава си бяха нещо нормално и практика за тогава. кво лошо има ако една стая ти е 60 кинта например и ти плащаш само 30 /примерно/ за манджите и пиячката - па супер си е. верно е, че е само за 3 дни ма кой ти ги дава па и тях  ;D ;D ;D  

уловка няма според мен - това си е реклама и популяризиране. а и едва ли много хора ще се навият на този номер и хотелиерите нищо не губят  ;)  голям праз, че дали 3 нощувки безплатно. ама нали хотелите им са в международни сайтове и им правят безплатна реклама бре...

ма твоя си работа - както си решиш  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1576 -: Юли 04, 2010, 11:34:39 am »
Тъкмо се чудех дали да ви питам за това.
Тия дни получих на мейла си и аз съобщение, че съм спечелила ваучер за безплатно настаняване, важеше за двама души до края на този месец. И когато приключих с попълването на данните, излезе съобщение, че трябва да се заплати някаква сума за доставка на сертификата. Не че сумата е голяма, но се замислих дали да не е шашма някаква. И се отказах. Нито пък имам възможност да пътувам в рамките на този месец, няма и втори човек, а ваучерът е за двама.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1577 -: Юли 04, 2010, 11:39:27 am »
http://izlugan.com/?go=signals&p=profile&signalId=1911   ;D

Мдаа, значи на прав път съм била със съмненията, казваш.  ;D
От всеки балък като вземат по 17 лв. --> 10 x 17.00 = 170 --> 100 x 17.00 = 1 700 --> 1000 x 17.00 = 17 000...

Направете си сметката сами!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #1578 -: Юли 04, 2010, 12:41:47 pm »
Дивна,какво представлява новият ти аватар

« Отговор #1579 -: Юли 04, 2010, 02:21:02 pm »
Веще, ти книгата за Тангра на ръка ли ще я набираш?  :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.