това обяснява много неща

аз много много назад във времето би трябвало да имам някаква келтска кръв понеже малка част от тях преди не знам си колко стотин или хиляди години се преселват в врачанския планински район ..(това е от човек който се занимава с генофонда)
да,обяснява ..
като каза келти се сетих нещо-от малка мечтаех да съм друидка.По-скоро друидска вещица.Откъде намерих един роман на баба ми,не знам,но го прочетох и до днес помня съдържанието..историята се въртеше около друидска девица с магически способности,която цяло село уважавало,пазело и почитало като смъртна богиня.Поверието гласяло,че ако се съеши с някои,дарбата и ще изчезне.Само мъж-вълк,които ще я обича с най-силната любов на света и тя него,може да я оплоди без притеснения за евентуални природни катаклизми.Та..появи се някакъв,завладя им селото и стана новия цар.В началото тя много се страхуваше от него,но постепенно го заобича.
То няма как иначе да стане,след като трябва да се мисли и за купуваемостта на книгата.Ама все тая,де..много любима ми стана тази история.
ще ме извинявате за саркастичните нотки,но не съм на вълна ''романтика''