Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1167823 Прегледи
*

Nebesna

Re:Говорилня 3
« Отговор #3260 -: Юли 23, 2010, 09:03:25 pm »
Небесна , а миризмата?
усеща ли се?

Усеща, да! Не е херметично затворена.

*

Nebesna

« Отговор #3261 -: Юли 23, 2010, 09:04:49 pm »
Сега готвих кафяв ориз...за пръв път. Малеееееииииии! То това нещо сваряване няма. Аз съм свикнала да му давам на ориза най-много 10 минути, този 40 минути го варих и пак остана полусуров и леко хрупкав. Вариш колкото една пуйка...Следващият път ще го накисна от вечерта, белким се свари по-бързо. Бил по-здравословен, казват.

готвила съм черен ориз, май имперски някакъв беше. принципно като правя ориз със зеленчуци и първо винаги сварявам добре ориза. ееееееей тоо черния ориз си е*ал мамата... нема сваряване. за да стане годен за консумация го варих около час и половина май....  :-X  щото аз опитвам и като ми хареса веднага го изсипвам в цедка и го измивам за да не залепва като го запържвам със зеленчуците...

ама на кутията на черния пишеше май да се вари 15 минути - дръжки! пълни глупости! за 10 мин можеш да си потрошиш зъбите  :-X

Те затова китайците първо сваряват ориза и после го смесват със зеленчуците за малко да се овкуси.
А това за прекарването на сварения ориз в гевгир със струя студена вода набързо и аз съм го чувала, но не съм го пробвала.

*

Vision

• 3523
« Отговор #3262 -: Юли 23, 2010, 09:15:48 pm »
Преди 10-тина дена имах проблеми с коляното вследствие на падане. При мен беше лявото.
Заинтригувана съм от случая ти, защото знам, че имаш асц. лъв, следователно подобна на моята домификация и транзити.

То, бива, бива лунации да не работят, ама защо проработи лунацията от 26,06, когато пълнолунието/затъмнението съвпадна с натален Сатурн У6ти?! :(

Имам подозрание за няколко причини за проблема ми. Първо, преди три седмици някъде..може 4, бутах един хладилник. Болка усетих може би около седмица след това..не знам точно  :rolleyes: така ме влачи 2 седмици. После миналата събота/неделя се кикерчих по стълбата, защото мих прозорци, прах пердета, щори и от тогава много се влоши. Взе да ме опъва. Гледам - не е подуто. Викам си - ми това е  накаква стара травма. Ох, и вчера подпухна над коляното, въпреки, че имам чувството, че не ме боли така, само е подпухнало, но аз обиколих 3-4 магазина за обувки геройски по обяд  ;D. Ще му дам шанс събота и неделя да се поправи, ако не влезе в правия път ще го водя на доФтор  :'(

провери да нямаш отложени кристали на пикочна киселина в коляното..пусни си едно изследване...

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Nebesna

« Отговор #3263 -: Юли 23, 2010, 09:19:55 pm »
Небесна , а миризмата?
усеща ли се?

Усеща, да! Не е херметично затворена.

Абе най-големият кеф е, че по-малко се цапа и не мия тави, тенджери и тигани.

« Отговор #3264 -: Юли 23, 2010, 09:20:34 pm »
провери да нямаш отложени кристали на пикочна киселина в коляното..пусни си едно изследване...

това пък какво е  :o Е, ако не се оправят нещата до понеделник тръгвам по доктори  :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3265 -: Юли 23, 2010, 09:27:10 pm »
А що се отнася до видовете ориз - ето една чудесна статия за ориентиране, с която разполагам и са добре описани нещата, както и с времето им за приготвяне.

http://hamhum.net/content/view/549/79/

Принципно обичам ориз, но последната година нещо ми стана и съвсем проядох, иначе рядко ми се случваше. Обаче организма ми нещо взе да си иска доста ориз, което наистина е странно, но ще бъде разгадано.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #3266 -: Юли 23, 2010, 09:36:17 pm »

това пък какво е  :o Е, ако не се оправят нещата до понеделник тръгвам по доктори  :'(

споко, няма страшно..като се отложат много кристали по ставите, се появява болка и се нарича подагра..обикновено се натрупват в ставите на пръстите на краката, но може да се случи и в коляното..доколкото знам, зависи от храненето, но може да има и други причини..лекува се с хапчета, лошото е, че доколкото съм чувала от страдащи от това, в Бг има само един вид хапчета за подагра и ако развиеш някаква алергия, или не ти действат, става доста сложно с лечението..не ти пожелавам да е това, но нищо не пречи да си пуснеш изследване на пикочната киселина и ако е увеличена да говориш с ортопед, най- добре ако е бил лекар на спортисти, но може и да няма значение, просто имахме един такъв много свестен в нашата п-ка, ама напусна..

« Отговор #3267 -: Юли 23, 2010, 09:47:05 pm »

това пък какво е  :o Е, ако не се оправят нещата до понеделник тръгвам по доктори  :'(

споко, няма страшно..като се отложат много кристали по ставите, се появява болка и се нарича подагра..

Е, вече се успокоих какво може да бъде  ;D Вижън, ще ме умориш направо! ;D Имаче не ми е смешно  :-\ :lol:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3268 -: Юли 23, 2010, 10:06:02 pm »
Съни , това за ориза въобще не му е тук мястото.
страхотна статия и си имаме тема, моля те прехвърли я там.... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3269 -: Юли 23, 2010, 10:09:46 pm »

Те затова китайците първо сваряват ориза и после го смесват със зеленчуците за малко да се овкуси.
А това за прекарването на сварения ориз в гевгир със струя студена вода набързо и аз съм го чувала, но не съм го пробвала.

значи когато правя ориз със зеленчуци задължително след сваряването го измивам със студена вода. когато е нужно ориза да се дели и да не залепва го мия. обаче когато правя мляко с ориз например, първо сварявам почти ориза във вода и не го мия, ами го изсипвам в гевгир да му изтече водата и го сипвам в загрятото мляко със захар. не го мия за да може да онази лигаво-брашняната му вода останала по зърната да сгъсти млякото.

иначе черният ориз става много вкусно и черното му е нещо като обвивка, а вътре е бял. намерих статия за него и други рецепти. може да ви са интересни  :blink:

http://myhappypond.com/2010/01/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7/
http://sharemykitchen.com/bg/recipes-bg/my-recipes-bg/salads-bg/black-rice-and-caramelized-veg-with-prawns-bg/

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #3270 -: Юли 23, 2010, 10:12:49 pm »

значи когато правя ориз със зеленчуци задължително след сваряването го измивам със студена вода. когато е нужно ориза да се дели и да не залепва го мия. обаче когато правя мляко с ориз например, първо сварявам почти ориза във вода и не го мия, ами го изсипвам в гевгир да му изтече водата и го сипвам в загрятото мляко със захар. не го мия за да може да онази лигаво-брашняната му вода останала по зърната да сгъсти млякото.

иначе черният ориз става много вкусно и черното му е нещо като обвивка, а вътре е бял. намерих статия за него и други рецепти. може да ви са интересни  :blink:

http://myhappypond.com/2010/01/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7/
http://sharemykitchen.com/bg/recipes-bg/my-recipes-bg/salads-bg/black-rice-and-caramelized-veg-with-prawns-bg/
ПРЕМЕСТИ Я В ТЕМАТА ЗА ГОТВЕНЕ АКО ОБИЧАШ...ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ ТУК , А ИМА ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ.
извини ме за капса ама сега видях ,че съм на капс , а ме мързи да трия.
Звинявай!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3271 -: Юли 23, 2010, 10:13:15 pm »
Преместих ги. И нейния линк.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #3272 -: Юли 23, 2010, 10:16:23 pm »
Адаш , сега се сетих нещо за пеперудите ти! ;D ;D ;D
страхотна стръв за пъстърва са. има водни такива-ручейници се наричат. много е твърда опаковката ,щото е от малки камъчета...., та се сетих за твойте...отврат ,представям си те как си мятала грива и си се чудела...просто визуализирах ;D.
да не се разсърдиш!

*

Vision

• 3523
« Отговор #3273 -: Юли 23, 2010, 10:33:02 pm »
Е, вече се успокоих какво може да бъде  ;D Вижън, ще ме умориш направо! ;D Имаче не ми е смешно  :-\ :lol:

исках да кажа, че ако е това, все пак ще имаш яснота, ще трябва да пазиш диета и да се съобразяваш доста с храната, но иначе се поддържа в някаква форма..виж в нета какви са диетите за подагра и за всеки случай яж подходящите неща, те са и здравословни, доколкото си спомням не се ядат рафинирани храни, масло, пикантни подправки и меса и т.н.
но все пак, дано да не е това..просто ми хрумна, като каза болка и подуване..ама нали знаеш, че не съм лекар..трябва да си те види хекимин.. ;)
на комшията му се подуваше така коляното и май имаше нещо във връзка с недостига на някаква течност, която смазва ставите, отдавна го е разправял и съм позабравила, на 2-3 години ходи да му бият инжекции с тази течност и после е добре, до другия път като му се подуе..може да видиш на ретген и дали не са ти износени ставите..може да са много неща, но не съм се сблъсквала с този проблем и не съм се интересувала..

*

Марая

• 28287
« Отговор #3274 -: Юли 23, 2010, 10:36:34 pm »

дано не е !
но още нещо- подаграта е царска болест! ;D ;D ;D

« Отговор #3275 -: Юли 23, 2010, 10:41:00 pm »

Вероятно, защото само те са яли месо в изобилие  :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #3276 -: Юли 23, 2010, 10:45:26 pm »
Е, вече се успокоих какво може да бъде  ;D Вижън, ще ме умориш направо! ;D Имаче не ми е смешно  :-\ :lol:

пак се сетих..май каза че си правиш компреси??не си правя загряващи, а охлаждащи..има едно мазило- Heparoid, в зелена тубичка е- мажеш дебело, втриваш хубаво, увиваш с найлон и отгоре плик с лед, да седи така известно време..обаче дано да не те излъжа..най- добре да питаш някой доктор, не се чувствам компетентна да давам такива съвети.. :-\

това трябва да се комбинира и с хапчета, ама как се казваха не помня..давали са ми ги за травми в коляното, комбинация от вътрешно и външно лечение..

*

Марая

• 28287
« Отговор #3277 -: Юли 23, 2010, 10:46:27 pm »

Вероятно, защото само те са яли месо в изобилие  :blink:

Аурора , вземи обикновен йод и прави пешетки на болното място , но само два-три пъти на ден!
сега вземи една ябълка ,отрежи тънка филийка от ябълката и си я сложи на болното място.превържи я и така можеш да спиш с нея! ефикасно е! ще почувстваш облекчение! :blink:

« Отговор #3278 -: Юли 23, 2010, 10:50:01 pm »
Благодаря ви, момичета! Отпочнала съм с илачите, да видим  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #3279 -: Юли 23, 2010, 10:52:31 pm »
Благодаря ви, момичета! Отпочнала съм с илачите, да видим  ;)

дано ти мине скоро! :blink: :wub: