Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1165102 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
Re:Говорилня 3
« Отговор #3340 -: Юли 25, 2010, 05:48:45 pm »
Мчи какво те учудва? Моите добитъци /две кучета и пет котки/ прекрасно се спогаждат помежду си и често се случва някой от котараците да влезе в кочинката при кучетата и да спят заедно там.  ;D

Това е асимилационна политика, която води до загуба на идентичност. Трябва да се причисли към жестокото отношение и насилието над животни, защото белезите които оставя в съзнанието им са ужасни.  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3341 -: Юли 25, 2010, 05:51:17 pm »
Айде бе, голям природозащитник се оказа.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3342 -: Юли 25, 2010, 06:45:51 pm »
Това е асимилационна политика, която води до загуба на идентичност. Трябва да се причисли към жестокото отношение и насилието над животни, защото белезите които оставя в съзнанието им са ужасни.  :mellow:

ти да не си животинска инкарнация, че да знаеш какво има в съзнанието на животните а  :29:

когато едно животно е обградено с много любов, едва ли му е през оная работа с кого спи или яде. и още нещо: домашните животинки са домашни, тоест дали ще са у нас, или у вас, или някъде другаде - няма никакво значение, има значение само дали са отглеждани с любов или не. това са опитности на груповата им душа!

къде ги прати у гъбите с тая загуба на идентичност - дрън дрън чи пляс  :rolf: :rolf: :rolf:  

те нямат идентичност или поне не такава като човешката. що за дивотии дрънкаш бе Жиноме  :o  дан си са натряскал яко днес  :tongue2:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Vision

• 3523
« Отговор #3343 -: Юли 25, 2010, 06:59:46 pm »

те нямат идентичност или поне не такава като човешката. що за дивотии дрънкаш бе Жиноме  :o  дан си са натряскал яко днес  :tongue2:

те го на.. :57:

само обръщаме да е в м.р. ед.ч.  ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3344 -: Юли 25, 2010, 07:38:50 pm »
когато едно животно е обградено с много любов, едва ли му е през оная работа с кого спи или яде.

хи хи хи, какви са тия нафталинени, кухи фрази дето ги вадиш? "Много любоф" - дрън, дрън... ;D

Ще изкараш, че ората си взимат домашни любимци, за да има дават любов. Да, ама не. Хората правят всичко заради себе си. Някои си взимат животни, защото се чувстват самотни, други, защото искат да бъдат важни за някой и някой да зависи от тях, трети си взимат, защото искат да си прехвърлят негативната енергия...и т.н. Причините са различни и винаги са били егоистични. Сега очаквам да кажеш, че ти не се като ората, ами си много по-напреднала от тях и затова даваш "много любоф" на дживотните и на всичко около себе си.  :rolf:
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 08:01:51 pm от jinom »

« Отговор #3345 -: Юли 25, 2010, 08:02:54 pm »
Уважаеми Г-н Жином, в установения минутен срок от последната Ви публикация оспорвам твърдението Ви, че хората не отглеждат животинки в къщите си, за да им дадат любов! Защо според Вас прибират от улицата болни и немощни животни??? За егото си ли го правят или да сторят добринката и да обградят с обич. Моля не с такива твърдения, че много хора ще обжалваме:)))))

*

Asol

• 4140
« Отговор #3346 -: Юли 25, 2010, 08:12:19 pm »
Ми ако животинката е нахранена и е на топло и сигурно, защо да не се "възползва" от егоистичните подбуди  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3347 -: Юли 25, 2010, 08:14:16 pm »
Ми ако животинката е нахранена и е на топло и сигурно, защо да не се "възползва" от егоистичните подбуди  :P

Идва нещо като взаимно задоволяване.  ;D

Ми аз понеже вече заради егото си май не мога да гледам животинче, ги гледам по улиците. Гледането включва примамване с храна, за да ги гушкам.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3348 -: Юли 25, 2010, 08:27:44 pm »
когато едно животно е обградено с много любов, едва ли му е през оная работа с кого спи или яде.

хи хи хи, какви са тия нафталинени, кухи фрази дето ги вадиш? "Много любоф" - дрън, дрън... ;D

Ще изкараш, че ората си взимат домашни любимци, за да има дават любов. Да, ама не. Хората правят всичко заради себе си. Някои си взимат животни, защото се чувстват самотни, други, защото искат да бъдат важни за някой и някой да зависи от тях, трети си взимат, защото искат да си прехвърлят негативната енергия...и т.н. Причините са различни и винаги са били егоистични. Сега очаквам да кажеш, че ти не се като ората, ами си много по-напреднала от тях и затова даваш "много любоф" на дживотните и на всичко около себе си.  :rolf:

сори чадо мое, но аз си обожавам добитъците, колкото и нафталинено да ти звучи  :29:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

holanda

« Отговор #3349 -: Юли 25, 2010, 09:08:20 pm »
За егото си ли го правят или да сторят добринката и да обградят с обич. Моля не с такива твърдения, че много хора ще обжалваме:)))))
хмм,наскоро разговарях с един типец,който ми каза нещо по въпроса,над което не се бях замисляла.Споделих му,4е напоследък се радвам дори когато давам.Преди не давах дори да се доближат до принадлежностите ми.А сега..малки неща,но пак личен прогрес  :blink:
та..човека,с когото обсъдих новите течения ми каза следното- ''дори с даването на любов,ти пак проявяваш егоизъм.Даваш,за да задоволиш тази своя потребност и го правиш именно за себе си и собственото удоволетворение..''

*

Nebesna

« Отговор #3350 -: Юли 25, 2010, 09:11:03 pm »
Аз пък не искам някой да прави нещо, за да задоволи мои потребности. Това е много задължаващо и обвързващо. Много бих се радвала, ако човекът до мен направи нещо за мен, за да задоволи собствените си потребности. не обичам да чувам : "Правя го за теб!" Но ако споделя с мен нещата, които го правят щастлив, това би ме зарадвало много.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3351 -: Юли 25, 2010, 09:12:00 pm »
сори чадо мое, но аз си обожавам добитъците, колкото и нафталинено да ти звучи  :29:

И овчарите си обожават добитъка, но после му теглят ножа. Те поне не си правят илюзии, относно причините за тяхната "любоффф".  :rolf:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3352 -: Юли 25, 2010, 09:13:05 pm »
не обичам да чувам : "Правя го за теб!"

Това се казва, за да се вмени чувство на вина и за собствено самоизтъкване.
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 09:19:23 pm от jinom »

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3353 -: Юли 25, 2010, 09:18:40 pm »
Защо според Вас прибират от улицата болни и немощни животни??? За егото си ли го правят или да сторят добринката и да обградят с обич.

О, това се прави...

Заради чувството на вина, заради усещането, че можеш да бъдеш на "тяхно" място и никой да не ти обърне внимание. И естествено твоята "загриженост" за тях идва главно от страха да не бъдеш изоставена, наранена, болна, гладна, жадна и т.н., точно както се чувстват те. Тъй, че в момента когато вземеш едно животинче в ръце, за да се грижиш за него, всъщност взимаш мислено себе си, грижиш се за себе си от самосъжаление към самата себе си.

*

holanda

« Отговор #3354 -: Юли 25, 2010, 09:21:49 pm »
Аз пък не искам някой да прави нещо, за да задоволи мои потребности. Това е много задължаващо и обвързващо. Много бих се радвала, ако човекът до мен направи нещо за мен, за да задоволи собствените си потребности. не обичам да чувам : "Правя го за теб!" Но ако споделя с мен нещата, които го правят щастлив, това би ме зарадвало много.
да де,това е точно така.Но мисълта ми/т.е. тази на човека,за когото пиша/ е,4е когато правиш нещо за някого без оглед на това дали той го иска или не,е плод на твоята потребност да дадеш,за да се почувстваш удоволетворена.Или обратното-той ти дава,за да се почувства щастлив от това,че дава.. а не защото го дава на теб..

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3355 -: Юли 25, 2010, 09:22:57 pm »
та..човека,с когото обсъдих новите течения ми каза следното- ''дори с даването на любов,ти пак проявяваш егоизъм.Даваш,за да задоволиш тази своя потребност и го правиш именно за себе си и собственото удоволетворение..''

Трябва да слушаш умните хора.  :mellow:

Т.е. единствената промяна в нас би дошла единствено, ако постъпките ни не са продиктувани от желанията, амбициите или страховете на нашето Его.

*

Nebesna

« Отговор #3356 -: Юли 25, 2010, 09:24:54 pm »
да де,това е точно така.Но мисълта ми/т.е. тази на човека,за когото пиша/ е,4е когато правиш нещо за някого без оглед на това дали той го иска или не,е плод на твоята потребност да дадеш,за да се почувстваш удоволетворена.Или обратното-той ти дава,за да се почувства щастлив от това,че дава.. а не защото го дава на теб..

Някои хора са способни да опорочат всяка искрена и безкористна постъпка. Пука ми защо го прави! - важното е да ни е хубаво заедно.Много е досадно да се анализират мотивите за добрите постъпки на хората. И обидно донякъде. В основата си всички се движим от едни и същи подтици.

*

holanda

« Отговор #3357 -: Юли 25, 2010, 09:30:24 pm »

Трябва да слушаш умните хора.  :mellow:

Его.
[/quote]

слушам ги...и не само  :rolleyes: :P

а това Его,чието превъзмогване пропагандираш толкова често..е недостатъчно,за да постигнеш евентуално земно съвършенство...дори мисълта за такова надскачане и развитие е сама по себе си егоистична  :mellow:
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 09:47:49 pm от жълтолилава »

*

Asol

• 4140
« Отговор #3358 -: Юли 25, 2010, 09:36:31 pm »
Г-н Админ - психолога на форума.  :P И така да е, а възможно ли е човек да действа по някакъв начин без да вложи някаква било съзнателна или подсъзнателна емоция за нещо ?  И от това какво лошо произтича за кучето или котето примерно ?  :rolleyes: Хората, че и животните имат необходимост от чувство за общност и принадлежност. Ако всички мислеха така "егоистично" както за себе си - на принципа - правя нещо за някого, защото очаквам такова отношение и за мен, обаче въпросната реакция не е оная нафталинената любов, а лошо отношение, незачитане и незаинтересованост - това може би означава, че въпросният човек е най-големия алтруист.  :rolleyes: ;D :P

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3359 -: Юли 25, 2010, 09:46:01 pm »
И така да е, а възможно ли е човек да действа по някакъв начин без да вложи някаква било съзнателна или подсъзнателна емоция за нещо ?

Напротив, аз съм за това човек да бъде напълно съзнателен във всичките си действия. Всичките ни грешки и заблуди се пораждат от това, че не познаваме добре себе си и слабостите си. В един момент се оказва, че всичките ни действия са продиктувани от нашите слабости и това е нашата най-голяма трагедия всъщност.  :mellow: