Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1168400 Прегледи
*

abroad

Re:Говорилня 3
« Отговор #3360 -: Юли 25, 2010, 09:48:37 pm »
Мнението ми се припокрива изцяло с тези, последните на jinom :mellow:

Над това също съм се замислила:

а това Его,чието превъзмогване пропагандираш толкова често..е недостатъчно,за да постигнеш евентуално земно съвършенство...дори мисълта за такова надскачане и развитие е сама по себе си егоистична  :mellow:

*

holanda

« Отговор #3361 -: Юли 25, 2010, 09:52:24 pm »
В един момент се оказва, че всичките ни действия са продиктувани от нашите слабости и това е нашата най-голяма трагедия всъщност.  :mellow:

хмм,това ще запомня.Звучи умно  ;)

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3362 -: Юли 25, 2010, 10:02:46 pm »
вчера вечерта гледах Луната и Юпитер с телескоп...ама телескопа беше малък....такъв преносим...Луната беше много хубава...виждаха й се "моретата" и там където има удар от космически хвърчила, имаше мараня около нея.....Юпитер с просто око си е по-силно светеща звезда, а с телескопа пак не се вижадше много хубаво(аз очаквах да се вижда по-голям)....беше кръгъл, малко кръгче и все пак кръгче и се вижадаха три от спътниците му 2 от ляво и 1 от дясно...
другия петък може да отида в планетариума, само да няма облаци...

:blink:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3363 -: Юли 25, 2010, 10:05:45 pm »
а това Его,чието превъзмогване пропагандираш толкова често..е недостатъчно,за да постигнеш евентуално земно съвършенство...дори мисълта за такова надскачане и развитие е сама по себе си егоистична  :mellow:

Ти не знаеш ли, че ЕГО-то може да бъде преборено единствено чрез ЕГОизъм.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #3364 -: Юли 25, 2010, 10:10:58 pm »
В един момент се оказва, че всичките ни действия са продиктувани от нашите слабости и това е нашата най-голяма трагедия всъщност.  :mellow:

Не и ако се приемаме такива, каквито сме и започнем малко повече да се обичаме сами себе си. Ако нямах слабости, нямаше да имам вътрешни противоречия, а ако нямам вътрешни противоречия, нямаше да има какво да ме движи напред и щях да стана скучна за самата себе си. Не случайно е устроен така света - принципът на дуализма прониква навсякъде.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3365 -: Юли 25, 2010, 10:16:36 pm »
Да имате книгите на Глен Пери? И възможно ли е изобщо да бъдат поръчани от Америка, след като ги няма в Амазон?

От тук, но не се знае колко е шипинга и дали в бг ще ти начислят мито и ддс.
http://www.aaperry.com/index.asp?pgid=25

*

holanda

« Отговор #3366 -: Юли 25, 2010, 10:27:38 pm »
Ако нямах слабости, нямаше да имам вътрешни противоречия, а ако нямам вътрешни противоречия, нямаше да има какво да ме движи напред и щях да стана скучна за самата себе си.
:unsure: идеята ми се струва същата
В един момент се оказва, че всичките ни действия са продиктувани от нашите слабости
ааа,чакай,явно се отнася до това,4е слабостите подтикват към деиствия,оказващи се трагични,но не и в случай,4е се обичаме и ги приемем..
това с приемането на недостатъците и слабостите е така..донякъде..зависи от степента,а и осъзнаването на тези слабости..
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 10:39:33 pm от жълтолилава »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3367 -: Юли 25, 2010, 11:46:11 pm »
И овчарите си обожават добитъка, но после му теглят ножа.

:rolf: :rolf: :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #3368 -: Юли 25, 2010, 11:58:04 pm »

u made my day  :rolf:

*

holanda

« Отговор #3369 -: Юли 25, 2010, 11:59:18 pm »
оффф,как се чисти аквариум,тея риби не6то се депресираха всичките.. :lol: страх ме е,4е май прекалих със сутрешната им дажба и сега е толкова мръсно вътре...има и нещо като пяна,пукалчета по стените на аквариума.. :-\  да не вземат да издадат багажа  :lol:

ох,какво е това гостуване-аз направо чиракувам..то не бяха зелки от феисбука да бера за фермата и,не бяха цветя за поливане,не бяха риби за гледане...пък тя си прави густото на моренце .. :73:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3370 -: Юли 26, 2010, 12:15:18 am »
Уф, на мен само риби ми липсват. Как ги гледате тия риби, не знам.... Докато реша да им изчистя аквариума, те ще се гътнат вътре или ще мутират в собствените си изпражнения.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #3371 -: Юли 26, 2010, 12:35:35 am »
Уф, на мен само риби ми липсват. Как ги гледате тия риби, не знам.... Докато реша да им изчистя аквариума, те ще се гътнат вътре или ще мутират в собствените си изпражнения.  ;D
ми то и аз не знам,виж 4е питам  ;D ;D тези са на сестра ми,защото ползвам апартамента и временно ..с всичките му отговорности и задължения явно  :-\
иначе, в мойта къща  :mellow: имам едно цвете,казвам и Роберта,незнам защо..но е много мъжка...всичко понася,затова я обичам.Полива се веднъж седмично и е като нова  ;D

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3372 -: Юли 26, 2010, 12:48:40 am »
ааа,чакай,явно се отнася до това,4е слабостите подтикват към деиствия,оказващи се трагични,но не и в случай,4е се обичаме и ги приемем...

Ако осъзнаем слабостите си, те вече няма да имат силата да определят посоката на нашия живот.

Айде стига съм леел мозък.  ;D

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3373 -: Юли 26, 2010, 12:53:00 am »

Не бе, сериозно. Наш как умилително гледат малките, бели агънца с влажните си, изпълнени с любов овчарски очи.  ;D

*

holanda

« Отговор #3374 -: Юли 26, 2010, 12:55:58 am »

кфо,страх те е,4е ще напредна с ЕГОизма и така ще се преборя с ЕГОто по-бързо от теб? ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3375 -: Юли 26, 2010, 01:19:04 am »

Ми ти банна Покаяния, друго да се лее.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #3376 -: Юли 26, 2010, 05:12:34 am »
оффф,как се чисти аквариум,тея риби не6то се депресираха всичките.. :lol: страх ме е,4е май прекалих със сутрешната им дажба и сега е толкова мръсно вътре...има и нещо като пяна,пукалчета по стените на аквариума.. :-\  да не вземат да издадат багажа  :lol:

ох,какво е това гостуване-аз направо чиракувам..то не бяха зелки от феисбука да бера за фермата и,не бяха цветя за поливане,не бяха риби за гледане...пък тя си прави густото на моренце .. :73:

по- добре се обади на сестра си и я питай какво да направиш, защото може наистина да умрат..

а относно въпроса ''какво е това чиракуване'', има един много цветист израз- щом си си дала г*за под наем, ще търпиш.. ;D :P
« Последна редакция: Юли 26, 2010, 05:20:43 am от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3377 -: Юли 26, 2010, 06:22:28 am »
ааа,чакай,явно се отнася до това,4е слабостите подтикват към деиствия,оказващи се трагични,но не и в случай,4е се обичаме и ги приемем...

Ако осъзнаем слабостите си, те вече няма да имат силата да определят посоката на нашия живот.

Жиноме, отново си проектираш вътрешните недоразумения и слабости върху другите. вземи се успри малко, че започваш да звучиш като пациент на 4ти километър  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

и въобще не ми говори за ядене на домашни любимци - аз съм вегетарианка и ми е все през оная работа кой кво яде  :-X

според теб всичко е егоизъм, а думата алтруизъм е просто измислица.... ми честно казано ако се опра на принципа на огледалото излиза, че си доста себичен и егоистичен човек, който е неспособен да направи дори и малък жест за отсрещния.... не ми се спори с теб по тези въпроси защото е тъпо. изчетах всичкото дето си го писал и само думата его его его...  ми аз не се страхувам от егото си - обичам се точно такава каквато съм и не ми пука какво ще каже някой!  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3378 -: Юли 26, 2010, 09:10:24 am »
излиза, че си доста себичен и егоистичен човек, който е неспособен да направи дори и малък жест за отсрещния....

Само истинските егоисти могат да правят добро за себе си и за другите. Останалите псевдо егоисти, алтруисти и тем подобни се движат от своите слабости и следователно не могат да направят добро нито на себе си, нито на другите.  :mellow:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3379 -: Юли 26, 2010, 09:28:30 am »
Само истинските егоисти могат да правят добро за себе си и за другите. Останалите псевдо егоисти, алтруисти и тем подобни се движат от своите слабости и следователно не могат да направят добро нито на себе си, нито на другите.  :mellow:

а ти от какви слабости се движиш?

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/