Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1165280 Прегледи
*

jinom

• **
  • 1753
Re:Говорилня 3
« Отговор #3400 -: Юли 26, 2010, 12:55:03 pm »
Няма по-голямо чистилище за егото животът да те обвърже със закоравял егоист, който непрекъснато ти повтаря, че ти си егоистът.

В Кастанеда ония, които те тормозят се наричат "дребни тирани" и се смятат за особено полезни. Даже търсещите свобода нарочно търсят тяхната компания. Колкото по-жесток е тиранина, толкова по-ценен се смята.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3401 -: Юли 26, 2010, 01:07:06 pm »
Колкото по-жесток е тиранина, толкова по-ценен се смята.  ;D

Ау, начи според кастанедианците много трябва да съм напреднала, цял живот дребни и едри тиранчета привличам.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #3402 -: Юли 26, 2010, 01:10:51 pm »
Няма по-голямо чистилище за егото животът да те обвърже със закоравял егоист, който непрекъснато ти повтаря, че ти си егоистът.

В Кастанеда ония, които те тормозят се наричат "дребни тирани" и се смятат за особено полезни. Даже търсещите свобода нарочно търсят тяхната компания. Колкото по-жесток е тиранина, толкова по-ценен се смята.  ;D
виж какво нещо е живота.  ;D..аз нали все деспотични типове търся..оказва се,че съм подтикната от чист алтруизъм и желание за съвършенство..демек-ошлайфам ЕГО-то с такъв типец и после ''Добре дошло 4-то измерение!'' :mellow: ''Чао,Кастанеда,добре ми беше!'' :P

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #3403 -: Юли 26, 2010, 01:27:54 pm »
Ама то освен тиран, требе и други работи.
Иначе само ще тирани и без никаква полза.

Той каза, че най-ефективната стратегия била разработена от ясновидците, които са живеели по времето на Конквистата — безспорните майстори на прикриването. Тя се състои от шест елемента, които си взаимодействат един с друг. Петте от тях се наричат атрибути на войнството: контрол, дисциплина, търпение, точност и воля. Те принадлежат към света на воина, който се бори да се отърве от своето самомнение. Шестият елемент, който вероятно е най-важният от всичките, принадлежи към външния свят и се нарича „дребен“ тиранин.
— Дребният тиранин е мъчител — отвърна той. — Някой, който или държи в ръцете си властта да разполага с живота и смъртта на воините, или просто ги дразни до смърт.
Новите ясновидци, в съответствие с установената си практика, сметнали за подходящо да сложат начело на своята класификация основния източник на енергия, единственият господар във вселената, и те го нарекли просто „тиранина“. Останалите деспоти и авторитаристи били сметнати, естествено, за стоящи много под категорията „тиранин“. В сравнение с източника на всичко най-страховитите и тиранични хора са просто палячовци; затова те били класифицирани като дребни тирани.

Той каза, че имало два подкласа от по-маловажни дребни тирани. Към първия подклас спадали дребните тирани, които преследвали и нанасяли вреда, но без действително да причиняват смърт. Те били наречени „дребните тиранчета“. Във втория подклас влизали дребните тирани, които дразнели и досаждали, но без да нанасят вреда. Те били наречени „нищожните дребни тиранчета“ или „мъничките дребни тиранчета“.

.........................................
— Четирите атрибута са всичко, от което воинът има нужда, за да се справи и с най-върлия дребен тиранин — продължи дон Хуан. — При положение, разбира се, че е намерен дребен тиранин. Както казах, дребният тиранин е външния елемент — този, който не можем да контролираме vi който вероятно е най-важен от всичките. Моят благодетел често казваше, че воинът, който попадне на дребен тиранин, е късметлия. Имаше предвид, че е късмет да срещнеш дребен тиранин по пътя си, защото, ако това не стане, ще трябва да ходиш и сам да го търсиш.
Той обясни, че едно от най-големите достижения на ясновидците от времето на Конквистата било разработването на една схема, която той нарече „триетапна прогресия“. Понеже разбирали природата на човека, те могли да достигнат до неоспоримото заключение, че ако ясновидците могат да пазят самообладание пред лицето на дребните тирани, те положително могат да се изправят безнаказано и пред непознатото, а след това да понесат дори присъствието на непознаваемото.
http://chitanka.info/lib/text/2904/3#textstart

*

holanda

« Отговор #3404 -: Юли 26, 2010, 02:12:46 pm »
Понеже разбирали природата на човека, те могли да достигнат до неоспоримото заключение, че ако ясновидците могат да пазят самообладание пред лицето на дребните тирани, те положително могат да се изправят безнаказано и пред непознатото, а след това да понесат дори присъствието на непознаваемото.

това е много интересно..особено последните няколко думи ''да понесат присъствието на непознаваемото''...

*

kaily

• 5145
« Отговор #3405 -: Юли 26, 2010, 02:17:05 pm »
Според дона и според мен съществува познато, непознато и непознаваемо.
Познатото е ясно, непознатото е онова, което ни предстои да познаем. Непознаваемото е онова ,което просто никога няма да бъде познато по никакъв начин.
Доста страшничко за човешкия ум.
Слабият се бори за порядък, силният владее хаоса.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3406 -: Юли 26, 2010, 02:18:55 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:46:04 am от kris »

*

holanda

« Отговор #3407 -: Юли 26, 2010, 02:25:02 pm »
Според дона и според мен съществува познато, непознато и непознаваемо.
Познатото е ясно, непознатото е онова, което ни предстои да познаем. Непознаваемото е онова ,което просто никога няма да бъде познато по никакъв начин.
незнам...ако ''малките тирани'' те доближават до непознаваемото с цел да се научиш да го понасяш,то автоматично става от непознаваемо в непознато..в този ред на мисли-не бих се съгласила с Дона

*

holanda

« Отговор #3408 -: Юли 26, 2010, 02:32:00 pm »

ако ясновидците могат да пазят самообладание пред лицето на дребните тирани, те положително могат да се изправят безнаказано и пред непознатото, а след това да понесат дори присъствието на непознаваемото.

а защо да се наказва нечие желание за прогрес? :-\

*

kaily

• 5145
« Отговор #3409 -: Юли 26, 2010, 02:42:42 pm »
Цитат
ако ''малките тирани'' те доближават до непознаваемото

Не те доближават, усъвършенстват те, за да можеш после ако се изправиш, да оцелееш. Както се тренират космонавти за полет, месеци в тренажор не ги приближават към Марс, само ги правят по-оцеляващи.

Цитат
положително могат да се изправят безнаказано  и пред непознатото
Виж по-горе, не става въпрос за наказание, става въпрос да си трениран, че да оцелееш.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3410 -: Юли 26, 2010, 05:41:54 pm »
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:44:42 am от kris »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3411 -: Юли 26, 2010, 05:54:38 pm »
Страхотна гръмотевична буря се задава във Варна, стана тъмно като през нощта изведнъж.  :o Леле, вятърът отнесе две саксии с цветя от перваза на терасата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3412 -: Юли 26, 2010, 05:57:04 pm »
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:44:03 am от kris »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3413 -: Юли 26, 2010, 05:58:29 pm »
Много утрови сте събрали във Варна и сега ви се изсипва..  ;D

То през всички градове минава стихията, спокойно. Мен ако ме питаш, цяла България що отрова е насъбрала...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3414 -: Юли 26, 2010, 05:59:50 pm »
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:43:41 am от kris »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3415 -: Юли 26, 2010, 06:00:52 pm »
Хора, честно ви казвам, за пръв път виждам такава буря през лятото, то направо на цунами прилича... Страшна работа, ви казвам, сякаш е дошъл краят на света.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3416 -: Юли 26, 2010, 06:02:20 pm »
Наистина доста сериозно се заформя.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3417 -: Юли 26, 2010, 06:03:41 pm »
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:43:37 am от kris »

« Отговор #3418 -: Юли 26, 2010, 06:34:42 pm »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #3419 -: Юли 26, 2010, 07:52:27 pm »
- Дядо попе, грешно ли е да се спи с чужди жени?
- Не е грешно, чадо, ама вие не спите...

;D