Думата "adamant" всъщност означава "непреклонен", но също така и скъпоценен камък, както и метал
(или много качествена стомана). В книгата като гледам цитати от нея пише това: "was adorned with jewels of adamant", което потвърждава, че едно от значенията на думата е скъпоценен и твърд камък
.. или - диамант.
така от това обяснение и от линка към укито и това, което успях да си преведа е, че думата адамант е показателна за естествено вещество, което е
най-твърдият несинтетичен материал.
Но се споменава и за "пръстена на властта" на английски го наричат "Ring of Adamant", което ме навежда на мисълта, че това е все пак някакъв вид метал. Явно е нещо смесено между
кристал(скъпоценен камък) и метал.
не, тук си в грешка! не става въпрос за метал, а за
вещество. все едно да кажеш, че като изядеш философският камък и ще станеш философ - прекалено детинско е

и каквото е значението в израза "философският камък превръща оловото в злато", такова е и значението в словосъчетанието "адамантовите частици", тоест зад това се крие нещо друго...
според мен става въпрос за първовеществото или може би частички от мислите ни. тук май се отклонявам към квантовата физика, но нали всичко е взаимосвързано. определено нещо вътре в мен ме кара да мисля, че става въпрос за някакво първично вещество от което е изградено всичко. не бих казала, че е прана, защото тя е само енергия...
ммм даа определено мислите ми клонят в тази посока по повод адамантовите частици...