Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1164176 Прегледи
*

katrin_ls

Re:Говорилня 3
« Отговор #5460 -: Септември 09, 2010, 12:01:54 am »
Постът беше премахнат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 11:13:56 am от aiia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5461 -: Септември 09, 2010, 12:03:33 am »
Ама единият от тях влиза по принуда.

Дългът го зове.  ;D
Но пък може и да е доброволец с мисия да спасява света, знае ли човек?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #5462 -: Септември 09, 2010, 12:03:54 am »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 10:55:09 pm от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

katrin_ls

« Отговор #5463 -: Септември 09, 2010, 12:04:49 am »
Постът беше премахнат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 11:13:38 am от aiia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5464 -: Септември 09, 2010, 12:06:46 am »
Кучки сме и такива ще си умрем.

Ако се определяш като кучка, кучки ще срещаш по пътя.
Шегувам се, да не се засегнеш, не е към теб лично. Често използвам абстракции.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

katrin_ls

« Отговор #5465 -: Септември 09, 2010, 12:08:40 am »
Постът беше премахнат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 11:05:43 am от aiia »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5466 -: Септември 09, 2010, 12:12:50 am »
На който му трябват мъже да си ги намери. Аз не вярвам, че тук влизат мъже. Който в каквото иска да вярва.

Крис и Жином да ме извинят. Ама единият от тях влиза по принуда. А Крис е още дечко, за мен е момче. Тепърва ще възмъжява... :P

АЙЯ , Синухе в коя категория е ? Пропусна го.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

katrin_ls

« Отговор #5467 -: Септември 09, 2010, 12:15:23 am »
Постът беше премахнат.
« Последна редакция: Октомври 02, 2010, 11:05:30 am от aiia »

*

Vision

• 3523
« Отговор #5468 -: Септември 09, 2010, 07:12:24 am »
и ако обича Небесна да се регистрира пак, да не се поддава на такива плоски интриги..аз самата какви работи съм писала по казуса марая на други места, ако някой ги изпляска някой ден- твоите размишления ще изглеждат като комплименти в сравнение с тях..Небесна, не се излагай!! може да си ме дразнила понякога, но съм си казвала каквото имам да казвам, тук е весело и твоята венера на десц. ми ще ми липсва.. :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #5469 -: Септември 09, 2010, 08:01:50 am »
opaaaa,пак съм пропуснала екшъна...тюююююююююю :-X
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Марая

• 28287
« Отговор #5470 -: Септември 09, 2010, 11:27:41 am »
- Лицемерието е поведение, при което злонамереност (лоши чувства) и неискреност,се прикриват зад маската на любезност, добронамереност и уж чистосърдечие…а всъщност не е така. Това е театър под християнска форма.
-Лицемерието е прикритие, за да не се покаже истинската същност на човека. Пред теб говори благоугодно,а зад гърба ти осъдителни думи.
-Лицемерието е вид лъжа. Не се показват истинските чувства и намерения. Те остават скрити.
-Лицемерието може да бъде и прикрита злоба или завист.
-При лицемерието човек може да има задни мисли, които умело прикрива,като ти се представя за приятел.
[/size]-Лицемерният човек прикрива истинската си същност, поради някаква причина дълбоко в себе си.
-Лицемерът не казва истината в лицето, а зад гърба ти. Той има едно на ум за тебе, но не ти го казва, а ти говори така,сякаш няма нищо против тебе.
-Лицемерът е човек, който поставя личните си стремежи и планове,над всичко друго.
-Лицемерието има общо с егоизма.Защото заради някаква изгода,човек проявява лицемерие,като се представя
такъв,какъвто не е.Представяш се външно такъв,какъвто не си вътрешно.[/b]
-Лицемерът изполва хората около себе си за своя полза. Много хора например, чрез лицемерие проправят пътя си нагоре...........
« Последна редакция: Септември 09, 2010, 11:46:12 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #5471 -: Септември 09, 2010, 11:46:34 am »
Лицемерието е ясно какво е. Това са неща от живота и дали искаме или не ги има. Разни хора, разни идеали, а и всеки отговаря за себе си. Марая, ти никога ли не си била лицемерна не само към другите, но и към себе си ? Може би по-точната дума за второто е искрена.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5472 -: Септември 09, 2010, 12:04:20 pm »
Всички ние някога в живота сме били лицемерни и спрямо друг човек, и спрямо самите себе си. Понякога и обстоятелствата (средата) ни принуждават да не показваме истинското си лице, да не се разкриваме. Любезният тон с човек, който не ти е симпатичен, за мен все още не е лицемерие, а начин да се спази дистанция. Лицемерие и двуличие за мен е да те целува и прегръща по време на среща, да се държи приятелски, а после да плюе отрова зад гърба ти. Такива хора винаги ги изобличавам още в началото, имам усет и бързо съзирам какво се крие зад привидната им любезност. Реагирам чрез любезно дистанциране. Чашата наистина трябва да е преляла, за да реагирам остро. Но това е животът - никого не можем да променим, а и не е нужно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5473 -: Септември 09, 2010, 12:06:02 pm »
Един вярващ работил в една бригада. И веднъж ги изпратили в един цех – сладкарски, да направят един ремонт. Вярващият забелязал, че имало една жена на средна възраст, която говорила много мръсотии и цинични думи. Вярващият я слушал близо два дни. На третия ден тази жена отишла при вярващия и го помолила за едно нещо в цеха. Той го направил. А тя като видяла, че го е направил, отишла при вярващия и му казала: „Майсторе, Господ да те благослови затова, че го направи!” Тогава той й казал: „Ти с тази уста името на Бога казваш и цинизми говориш.” Тя го погледнала и му казала: „Абе, майсторе, аз само ги говоря тези цинизми, но не ги върша!!!” А вярващият казал: „Да, но в Евангелието пише, че ще отговаряме за всичко, което говорим и вършим.”

Затова не е без значение какво говориш – цинизми, клетви, подигравки. Тя го гледала мълчаливо. Като се прибрала в къщи, разказала на мъжа си за случката и разговора с вярващия и какво и казал той. А мъжът и и казал: „Така ти се пада, нека да те изобличи.” На другия ден в цеха, тя разказала на вярващия какво и казал мъжът и.

А вярващият и казал: „Може да не се видим повече в този свят, но внимавай какво говориш, какво излиза от устата ти, защото в Библията пише, че каквото посееш, това ще и да пожънеш. Каквото правиш, това ти се връща, рано или късно". Нека да мислим за следствията, за ония неща, които сеем, защото непременно ще дойде жътва, да пожънем каквото сме сяли.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5474 -: Септември 09, 2010, 12:21:05 pm »
Всички ние някога в живота сме били лицемерни и спрямо друг човек, и спрямо самите себе си. Понякога и обстоятелствата (средата) ни принуждават да не показваме истинското си лице, да не се разкриваме. Любезният тон с човек, който не ти е симпатичен, за мен все още не е лицемерие, а начин да се спази дистанция. Лицемерие и двуличие за мен е да те целува и прегръща по време на среща, да се държи приятелски, а после да плюе отрова зад гърба ти. Такива хора винаги ги изобличавам още в началото, имам усет и бързо съзирам какво се крие зад привидната им любезност. Реагирам чрез любезно дистанциране. Чашата наистина трябва да е преляла, за да реагирам остро. Но това е животът - никого не можем да променим, а и не е нужно.

Интересно , аз имам същия критерии. Мислех , че не съм в правилната посока , но щом и ти си на това мнение значи не бъркам. :blink:

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #5475 -: Септември 09, 2010, 12:28:32 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 27, 2013, 01:13:23 pm от kris »

*

Asol

• 4140
« Отговор #5476 -: Септември 09, 2010, 12:34:13 pm »
Лицемерие и двуличие за мен е да те целува и прегръща по време на среща, да се държи приятелски, а после да плюе отрова зад гърба ти.

Така е. Според мен най-важно на първо място е човек да е искрен пред себе си и да не изневерява на моралните си принципи. Хората могат да бъдат всякакви и да говорят и правят какво ли не - по този начин просто ще се опишат като характери. И все пак къде трябва да е акцентът и кое да е по-важно, че има много лицемери или, че ние по скоро не сме склонни да сме такива ?  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5477 -: Септември 09, 2010, 12:35:18 pm »
Ние имаме един лаф за това. Посягаш да целуваш някой, а после обръщаш глава да се изплюеш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5478 -: Септември 09, 2010, 12:42:11 pm »
Ние имаме един лаф за това. Посягаш да целуваш някой, а после обръщаш глава да се изплюеш.

Това ще го запомня! Интересен подход.

*

Vision

• 3523
« Отговор #5479 -: Септември 09, 2010, 05:56:55 pm »
понеже днес съм блага и човеколюбива повече от обикновено искам да споделя едно свое виждане, което се потвърждава и от астрологията..лъвовете може да сме всякакви, но като падне някой на земята, не продължаваме да го ритаме..това се нарича също така и благородство..за съжаление рядко срещано качество в наше време..повечето са експерти по лицемерието..само това имат в себе си, само това разпознават и в другите..но може би след време, ако се общува повече и се наблюдават реакции, което е неизбежно, ще настъпи някакъв качествен взрив..а дано.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..