Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1164577 Прегледи
*

holanda

Re:Дърдорилня
« Отговор #6640 -: Октомври 09, 2010, 10:08:02 am »
Скоро ли са ти изпитите?
Не им е лесен езика. Смесица от английски и немски мисля беше. 

през Март.Не е лесно,а уж имам афинитет към езиците . Холандския не е лош,но граматиката му е малко нелогична  :-\.

в по-голямата си част-да.Фламандски /английски,немски/ ;)

*

holanda

« Отговор #6641 -: Октомври 09, 2010, 10:10:33 am »
Там съм родена и съм учила няколко години. После живях дълги години в София и сега тук.
Обичам много русенци и пловдивчани също. Има нещо харизматично в тях.

значи аз трябва да съм истинска чародейkа  ;D

*

Divna

« Отговор #6642 -: Октомври 09, 2010, 10:14:22 am »
Скоро ли са ти изпитите?
Не им е лесен езика. Смесица от английски и немски мисля беше. 

през Март.Не е лесно,а уж имам афинитет към езиците . Холандския не е лош,но граматиката му е малко нелогична  :-\.

в по-голямата си част-да.Фламандски /английски,немски/ ;)

Нямаш ли възможност да учиш само на английски? Би трябвало да има англофонски университети.

Аз вече се изприщвам като чуя за езици. Но истината е, че без тях сме на никъде.
Мен ме дразни, че имам акцент, ама няма как, бях си на години като се захванах сериозно с езика.

*

holanda

« Отговор #6643 -: Октомври 09, 2010, 10:14:47 am »

Там съм родена и съм учила няколко години. После живях дълги години в София и сега тук.

иначе аз си мислех,че си си от Русе и дори щях да те питам в кое училище си работела /помня,че се занимаваше с преподавателска дейност/..евентуално да не си ми била даскалка  ;D

*

Divna

« Отговор #6644 -: Октомври 09, 2010, 10:21:56 am »

иначе аз си мислех,че си си от Русе и дори щях да те питам в кое училище си работела /помня,че се занимаваше с преподавателска дейност/..евентуално да не си ми била даскалка  ;D

Със сигурност не съм, защото в Русе не съм работила. Но най-голямата ми приятелка /и тя завърши живопис обаче във Велико Търново/преподава в едно училище /Чародейките/. С Кабала имаме няколко съученички, които също са преподаватели в русенски училища. От нашия випуск май доста даскали по български и изкуства се пръкнаха  ;D.

*

holanda

« Отговор #6645 -: Октомври 09, 2010, 10:24:43 am »
« Последна редакция: Октомври 09, 2010, 11:28:58 am от жълтолилава »

*

Divna

« Отговор #6646 -: Октомври 09, 2010, 10:31:08 am »
Това е само един голям плюс за теб. Особено ако решиш да останеш да живееш там.
А за да овладееш един език наистина достатъчно добре с всичките му местни изрази и тънкости ти трябват минимум 5 години живот в тамошната среда и да си заобиколена от много местни.

*

holanda

« Отговор #6647 -: Октомври 09, 2010, 10:31:16 am »
Със сигурност не съм, защото в Русе не съм работила. Но най-голямата ми приятелка /и тя завърши живопис обаче във Велико Търново/преподава в едно училище /Чародейките/. С Кабала имаме няколко съученички, които също са преподаватели в русенски училища. От нашия випуск май доста даскали по български и изкуства се пръкнаха  ;D.

хаха,изобразителното изкуство е много актуално.Аз учех в Тома Кърджиев.Учителката ми по рисуване беше много приятна жена и много ме натискаше да рисувам за по-специалните дни,а аз се правех на алергичnа към боите  ;D.Хубави времена бяха.Но после дойде пубертета и всичко свърши  ;D.

« Последна редакция: Октомври 09, 2010, 10:36:02 am от жълтолилава »

*

Divna

« Отговор #6648 -: Октомври 09, 2010, 10:35:44 am »
Дай да оставим даскалото и кажи как са гаджетата  ;).

*

holanda

« Отговор #6649 -: Октомври 09, 2010, 10:39:29 am »

а с твоите какво става?   :P/при мен са приятелчета,навъртащи се..но нямам стимул и тръпка нещо../

*

holanda

« Отговор #6650 -: Октомври 09, 2010, 10:44:25 am »

като заговорихме за любови,да те питам за композита.Ако е много лош,без позитивни аспекти,но синастрията с даден човек е хубава-какво би трябвало да значи? Семейните двойки имат ли хубави или поне силно вписани планети и домове в композита? :rolleyes:

*

Divna

« Отговор #6651 -: Октомври 09, 2010, 10:47:00 am »

а с твоите какво става?   :P/при мен са приятелчета,навъртащи се..но нямам стимул и тръпка нещо../

Е, хайде сега, младо момиче, нямаш стимул ... Бива ли така? :o
Аз си взех ваканция в тая насока  ;D. Нещо не ми се чува по тоя въпрос. Пратила съм го в 9та глуха  :blink:.

*

Divna

« Отговор #6652 -: Октомври 09, 2010, 10:49:54 am »

като заговорихме за любови,да те питам за композита.Ако е много лош,без позитивни аспекти,но синастрията с даден човек е хубава-какво би трябвало да значи? Семейните двойки имат ли хубави или поне силно вписани планети и домове в композита? :rolleyes:

Как реши, че композита е много лош  ;D? Какво толкова видя? Къде е Слънцето и как стои въпроса с У4 /в кой знак е и какви аспекти получава/?
Синастрията е в пъти по-важна от композита.

*

holanda

« Отговор #6653 -: Октомври 09, 2010, 10:51:46 am »

някак не ми е свободно да обсъждам тези неща  ;D.Но иначе наистина,специално за тук приключих с любовите за момента.Нали съм в депресия,какво ще си кажат хората  :P.

*

Divna

« Отговор #6654 -: Октомври 09, 2010, 10:55:59 am »

някак не ми е свободно да обсъждам тези неща  ;D.Но иначе наистина,специално за тук приключих с любовите за момента.Нали съм в депресия,какво ще си кажат хората  :P.

Значи и ти си го ударила като мен ваканционно  ;D. Лошо няма. Аз съм си обещала една дълга почивка. Искам да се заредя с много положителна енергия, за да срещна подходящия човек.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #6655 -: Октомври 09, 2010, 03:26:16 pm »

Добре е.
Марс съвпад Венера на Асц в Скорпион,Луна 7 дом,Telec.

абе какво става  ;D: ти да не съм аз ? то всичко ни еднакво само дето марс и венерка са У съвпад при мен с уранеско :unsure:

а, Добър ден :) днес ще е страшен студ, а утре съм на сватба - какво им става на тия хора само по ретроградия ме канят ...... и нямам какво да облекааа :41:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #6656 -: Октомври 09, 2010, 03:39:52 pm »

Добре е.
Марс съвпад Венера на Асц в Скорпион,Луна 7 дом,Telec.

абе какво става  ;D: ти да не съм аз ? то всичко ни еднакво само дето марс и венерка са У съвпад при мен с уранеско :unsure:

а, Добър ден :) днес ще е страшен студ, а утре съм на сватба - какво им става на тия хора само по ретроградия ме канят ...... и нямам какво да облекааа :41:

Споко, да не ти пука. Облечи си нещо спортно-елегантно. Мигар те те виждат всеки ден, та се притесняваш за облеклото? Я върви се забавлявай!  :08: :72:

*

Vision

• 3523
« Отговор #6657 -: Октомври 09, 2010, 06:07:30 pm »

утре е 10.10.2010 и се женят като луди..и аз затова ще гледам племенниците цял ден, защото брат ми снахата са на сватба..луда работа- хем студено, хем ретроградно..
ние пък с малките зверове си имаме печка и ще си седим на топло.. ;D
измислила съм няколко игри, добре ще ги заглавичкам цял ден..например върху спалнята ще направя палатка от одеяла, без да обяснявам нищо и ще си вляза вътре, да ме молят да ги пусна.. ;) че са везна и водолейка и не обичат някой да им казва на какво ще се играе.. ;D ;D и ще сложа ел. одеяло под завивките..не се ли чува нещо- кога ще ни пускат парното в сф!!! :( измръзнах вече, не ми е комфортно..направо- само ми се лежи на топло.. :(

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

holanda

« Отговор #6658 -: Октомври 09, 2010, 06:44:48 pm »

аз съм новата ти версия  :P
по-проявяваща се   ;D.

*

Vision

• 3523
« Отговор #6659 -: Октомври 09, 2010, 07:25:09 pm »
..подходящ стимул в подходяща фаза на луната и е пластелин.. ;)

о,не,пластелин го не искам  :P.Повече си падам по твърди вещества  ;D. Как беше партито?

някъде твърд, другаде мек..а ти не говори много, че колко време беше тук и нищо не направи.. :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..