Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1169036 Прегледи
*

holanda

Re:Дърдорилня
« Отговор #6820 -: Октомври 14, 2010, 09:13:29 am »

*

Vision

• 3523
« Отговор #6821 -: Октомври 14, 2010, 01:27:31 pm »
тъjно е
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7143&sectionid=4&id=0000601

не бих се учудила, ако ромите станат повод за разпадането на ЕС.. :57:
причините са други, но повода ми се струва намерен вече.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #6822 -: Октомври 14, 2010, 01:30:12 pm »
повечето хора следват определен стереотип, който са заучили от някъде- филми, книги
Да им имам стереотипа. :85:

не си мисли, че си над нещата..просто не се наблюдаваш от тази гледна точка..
всеки се мисли за изключителен и точно това ни уеднаквява.. ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #6823 -: Октомври 14, 2010, 03:59:26 pm »
тъjно е
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7143&sectionid=4&id=0000601
Кое точно те натъжава жълтолилава?
Това, че ромите няма да могат така лесно да паразитират в/у европейския данъкоплатец (пак ще го правят, но с повече усилия) или страдаш за данъкоплатеца?
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 08:29:41 pm от Uran »

*

Uran

• 6041
« Отговор #6824 -: Октомври 14, 2010, 05:20:09 pm »
Нетолерантна история
Написано на: 15.04.2010 · 15 коментара

Кройцберг е един от най-шарените и прогресивни квартали на Берлин. Известен с артистично настроените си жители, в него живеят едни от най-свободолюбивите, либерални и независимо мислещи хора. Пълно е с артисти, музиканти, хора на изкуството, антиглобалисти, еко активисти, убедени и просветени защитници на всякакви лични, културни, етнически, сексуални, религиозни права, свободи и прогресивни каузи. В Кройцберг всеки може да бъде и изразява себе си, свободен от ограниченията на традиционния морал. Активното съжителство на разнообразни хора и идеи от цял свят е невъзможно без уважението на различността на другия. Мултикултурен и мултиетнически, в този квартал толерантността е въздигната в култ.

Един ден в Кройцберг дошла група от около 80 румънски цигани. Огледали се, казали, че тук им харесва и опънали палатки в един парк. За общинските власти това било недопустимо, още повече, че с тях били и малки деца. Властите си прехвърляли и отказвали да се занимават с искането да им бъдат осигурени исканите жилища, помощи и други социални услуги. Дори и когато се открила възможност за настаняване, не било ясно кой ще плаща наема за жилищата. Предложили им да ползват временно общински жилища, но те отказали, защото трябвало да се разпръснат в общински жилища из целия град. Опитът на властите да разделят групата бил приет като враждебен акт от местни активисти, които в знак на подкрепа им предложили да отседнат за няколко дни в бивша болница, която била частично обитавана от хора на изкуството.

„Няколкото дни“ се превърнали в седмици, а очакваното нормално съжителство не се състояло и постоянните обитатели на сградата поискали циганите да напуснат. Причината не била само разминаването в нивото на хигиена и бита, а и множеството инциденти. На една ѝ откраднали торбата с покупки, на друг – колелото, трети се опитал да си върне отнетото и го понабили, от общите помещения изчезвали всякакви вещи и други подобни случки. Тези случки съседите намирали за възмутителни, а по-отдалечените застъпници на човешките права за незначителни. Започнал спор, в следствие на който застаналите на страната на циганската група им помогнали да се настанят в сградата на изоставена църква. Със заселването в църквата инцидентите не престанали и въпросът се задълбочил.

Проблемът предизвикал ожесточен дебат. Изтъкната била специалната отговорност към едни от най-бедните и дискриминирани жители на съюза. Слушателите били просвещавани за културните различия, отношението към собствеността, традиционния начин на живот на циганите и най-вече нуждата да се проявява толерантност към малцинството. Другата страна обяснявала за неприятните случки и усещания от непосредственото съседство, за малките престъпления и липсата на каквото и да е желание за интеграция и общуване. С изостряне на тона и Хитлер бил споменат, а нежелаещите да живеят заедно с циганите били сравнени с  нацистите. На въпросите кой ще плати за жилищата и социалните услуги на групата никой не могъл да даде работещо решение, отчитайки реалната възможност, ако се предоставят исканите жилища и помощи, още много да желаят да се заселят. Дебатът бил проведен, декларации били направени, мнения били ярко изразени, принципни позиции били защитени от принципна позиция,  но това не довело до нищо.

Как мислите, че жителите на Кройцберг разрешили конфликта, който присъствието на групата цигани предизвикал? Платили им да си тръгнат и никога повече да не се връщат в един от най-прогресивните и шарени квартали на Берлин.

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,628530,00.html
http://blog.peio.org/?p=5689

*

holanda

« Отговор #6825 -: Октомври 14, 2010, 05:39:59 pm »
тъjно е
Кое точно те натъжава жълтолилава?
Това, че ромите няма да могат така лесно да паратизират в/у европейския данъкоплатец (пак ще го правят, но с повече усилия) или страдаш за данъкоплатеца?
тъjно е,че са с толкова слабо самосъзнание ,че се налага да ги гонят..
и е тъjно,че са от нашата дърjaва .
А на тях какъв им е проблема-все искат нещо,чувстват се отхвърлени и нищо не ги EнтерАсува
.. :-\
« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 08:36:51 pm от жълтолилава »

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #6826 -: Октомври 14, 2010, 06:03:35 pm »

Честит Петков ден! Днес православната църква чества Деня на Св. Параскева, наречена още СВ. Петка. Света Петка е закрилница на децата и поставя началото на зимните семейни празници. От този ден започва периодът на годежите и сватбите. Св. Петка покровителства брака и плодовитостта. Време за сватби и зачеване.   ;D Да са живи и здрави всички именници!  :58:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=601856

*

holanda

« Отговор #6827 -: Октомври 14, 2010, 06:30:30 pm »
да са живи и здрави!
Аз точно си мислех колко ненадежден е станал света

И слушам Коледни песни
и пак ми се иска да тегля една майна и да се разходя някъде  

*

holanda

« Отговор #6828 -: Октомври 14, 2010, 06:41:19 pm »
ха,на тази долната снимка белите точки били овце.Аз рекох,че са камъни.. ;D ;D

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #6829 -: Октомври 14, 2010, 07:23:32 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 27, 2013, 01:21:03 pm от kris »

*

holanda

« Отговор #6830 -: Октомври 14, 2010, 07:37:49 pm »
не си мисли, че си над нещата..просто не се наблюдаваш от тази гледна точка..
всеки се мисли за изключителен и точно това ни уеднаквява.. ;)
филмите. ;D

я се плесни през устата   :93:

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #6831 -: Октомври 14, 2010, 07:54:01 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 02:30:43 am от kris »

*

holanda

« Отговор #6832 -: Октомври 14, 2010, 08:05:57 pm »
я се плесни през устата   :93:

Я върви прочети някоя книга, или изгледай някой филм. ;D

о,я стига..Май не си разбрал,че съм out of the standards   :mellow:

« Последна редакция: Октомври 14, 2010, 08:24:46 pm от жълтолилава »

« Отговор #6833 -: Октомври 15, 2010, 02:14:15 am »
Абе аз тъкмо щях да се похваля,че Сатурна ми навлиза вече в 1ви дом,ама като прочетох какво ме чака се чудя дали не си беше по-добре в 12ти?  :-\ :(

*

Vision

• 3523
« Отговор #6834 -: Октомври 15, 2010, 02:34:28 am »
сега я загледах пак тази Солар файър програма и се чудя- зададох софия по подразбиране, ама защо ми я дава на -3, а не на +3, както е в зет-а?? минус 3 спрямо кое??нали всичкото време е по Гринуич??в смисъл- там, където са техните градове избрах софия и ми я изкара на минус 3.. :-\

Сънрейн, Крис, някакви идеи?? малко ми е мъглива тази програма, трябва да ми проведете един ускорен курс като за идиоти..ровичках досега, видях какви възможности има, ама са много малки картите, изкьорих се.. :-[

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #6835 -: Октомври 15, 2010, 02:36:06 am »
 ;D   Благодаря, Ви .. Да се почерпите добре , ако не стигат чашите и алкохола, тортите  да си смъкнете , кой каквото иска вино, водки . Аз след малко излитам  и отивам да празнувам. Ще пия чаша вино за здравето на всички.  За  успеха, и живота на сайта!!!! :P ;D
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6836 -: Октомври 15, 2010, 02:37:29 am »
Вижън, така дава часовата зона, но излизат точни нещата. А картата се увеличава като цъкнеш в дясното прозорче два пъти върху списъка на картите, тя към момента ще е само една. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #6837 -: Октомври 15, 2010, 02:46:42 am »
Вижън, така дава часовата зона, но излизат точни нещата. А картата се увеличава като цъкнеш в дясното прозорче два пъти върху списъка на картите, тя към момента ще е само една. 

а, добре..успокои ме за часовата зона..сега ще я ровя още, мерси за включването..имам чувството, че изневерявам на добрия, стар Зет 8 лайт.. :-[

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6838 -: Октомври 15, 2010, 02:48:23 am »
Ако има такива неудобни мисли, по-добре недей... ;D Порови се, пък, ако имаш въпроси и мога да ударя рамо, ще.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #6839 -: Октомври 15, 2010, 04:28:57 am »
Вижън, струва си изневярата, не се отказвай :-[. Прогресии, дирекции, регресии, синастрии, композити, възврати, мидпойнти, арабски точки, диали, ведически карти, хорарни и елективни страници.... Да изброявам ли още.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda