Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1169217 Прегледи
*

holanda

Re:Дърдорилня
« Отговор #8940 -: Януари 30, 2011, 10:47:21 pm »
Бях много ентусиазирана от идеята да дойде някакво добро царско старче и да сее мъдрост из народа.Обаче като му видиш пилешкоподобната муцуна,всичко става ясно (нали знаете как пилците ако видят разчупено яйце го изяждат,,).
гадно е просто.Негoвата намеса в управлението е направо кат' национален мръсен виц  :-X.

*

Santi

« Отговор #8941 -: Януари 30, 2011, 10:49:24 pm »
кат' да си прибере горите  ;D .

« Отговор #8942 -: Януари 30, 2011, 10:51:53 pm »
Той само царя ли????
Всичките са един дол дренки,виж го бат Бойко с БТР какво направи?Нищо или по-точно магистрали щял да строи,абе аре бегай от тука,а закриха БАН,направо не искам да ги мисля,няма смисъл да се ядосвам.Ама и народа е явно прост,щом седи и търпи,това им се полага в такъв случей. :angry: Няма кой да стане да протестира.

*

Santi

« Отговор #8943 -: Януари 30, 2011, 10:58:26 pm »
Че БАН функционираше ли  ;D ?

« Отговор #8944 -: Януари 30, 2011, 11:02:31 pm »
Ако всички мислят като теб,е до тук ще стигнем!
До пумията,щото няма да има образование и ще им вика на студентите да търпят студа в общежитията,абе тъпанар такъв *за Бойко става въпрос* ходи ти да учиш на студа....тъп пожарникар,да ходи да гаси пожари,мутра такава...

*

Santi

« Отговор #8945 -: Януари 30, 2011, 11:14:58 pm »
Цитат

Това не го разбрах честно и ще се направя че не го разбирам  :blink: .

То на тази държава всичко и е наред, та общежитията  ...

Къде е Кремиковци, Нефтохим, индустрията, бизнеса ? Къде е ? Какъв БАН, какви общежития ..

*

holanda

« Отговор #8946 -: Януари 30, 2011, 11:16:36 pm »
споко,като свър6и дърjaвната карма  ;D,всички ще се изсипем в Бг-то и ще си спретнем едно цивилизовано културно общество :) ще режем там,където трябва и ще бутаме тупирани обеми и виснали силиконци !
Има много потенциални бг-чета,които просто трябва да пораснат още малко  :blink:.

« Отговор #8947 -: Януари 30, 2011, 11:18:51 pm »
Цитат

Това не го разбрах честно и ще се направя че не го разбирам  :blink: .

Имах напредвид,че БАН е функционирал,макар и с оскъдни пари,хората са правили,каквото могат да вървят напред и затова ми прозвуча не адекватен коментара дали е функционирал,но няма значение.  :blink:

*

Santi

« Отговор #8948 -: Януари 30, 2011, 11:36:45 pm »
Но за да функционира нали трябва да е сдушен пряко с бизнеса и индустрията ? Кой ще подпомага изследванията и разработките ? Държавата ли  ;D ..

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #8949 -: Януари 30, 2011, 11:42:57 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 05:44:22 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #8950 -: Януари 30, 2011, 11:48:56 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 05:44:33 am от priya »

*

Santi

« Отговор #8951 -: Януари 30, 2011, 11:57:45 pm »
Не мисля, че е много удачно да се правят сравнения със САЩ и Зап.Европа по ред причини, които мисля че са ти достатъчно ясни .

Цитат
А те на практика къде отиват? В полиция, отбрана, пътно строителство - за което има специални еврофондове, и на първо място - държавна администрация. Това е смешно.

Нима трябва да цари напълно безхаберие - защо да се дават пари за полиция и сигурност, за пътна инфраструктура ? Откъде идват тези пари по еврофондовете ми е много чудно да ми кажеш ? Дали не са от европейските данъкопладци ?

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #8952 -: Януари 31, 2011, 12:06:25 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 05:44:43 am от priya »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8953 -: Януари 31, 2011, 12:18:33 am »
Не мисля, че е много удачно да се правят сравнения със САЩ и Зап.Европа по ред причини, които мисля че са ти достатъчно ясни .

Цитат
А те на практика къде отиват? В полиция, отбрана, пътно строителство - за което има специални еврофондове, и на първо място - държавна администрация. Това е смешно.

Нима трябва да цари напълно безхаберие - защо да се дават пари за полиция и сигурност, за пътна инфраструктура ? Откъде идват тези пари по еврофондовете ми е много чудно да ми кажеш ? Дали не са от европейските данъкопладци ?

Естествено... ;D Иска ли питане? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #8954 -: Януари 31, 2011, 12:20:32 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 05:45:03 am от priya »

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #8955 -: Януари 31, 2011, 12:25:19 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 05:45:14 am от priya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8956 -: Януари 31, 2011, 12:28:39 am »
По-интересен за отговаряне е въпросът: "Къде отиват европейските фондове в българския им контекст?" :mellow:

Краде се, бе. Както винаги е било и ще пребъде.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8957 -: Януари 31, 2011, 12:29:10 am »

Цитат

Естествено... ;D Иска ли питане? :rolleyes:

По-интересен за отговаряне е въпросът: "Къде отиват европейските фондове в българския им контекст?" :mellow:

бИХ казала , че и двете са прекалено важни....Защото са и нашите пари...
Друг е въпроса , колко процента от фондовете са усвоени? Това е повече от жалко... :mellow:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Santi

« Отговор #8958 -: Януари 31, 2011, 12:37:06 am »
Цитат
На практика усвояваните еврофондове от БГ са сравнително най-ниските. Заради куцо вътрешно нехармонизирано законодателство, куци политици, адски инвалидна и корумпирана администрация.

Това добре, ясно е, но имах въпрос от къде идват парите ?

Не съм юрист или финансист за да ми е в компетенцията по какъв ред се разпределят парите в държавата, наредбите и т.н . Говорим за съвсем други неща .

Ти споделяш защо се набиват пари в полиция, администрация, инфраструктура и т.н ? Това искам да го поясниш .

Цитат
Не, не са ми ясни тези причини, Санти, но ще съм ти признателна да ми ги изясниш, щом си така любезен да ги посочиш.

Неуместни са просто сравненията със САЩ най- вече по няколко причини - Пентагона, НАСА и огромната индустриална мощ .. Мога да ти изкарам стотици хиляди съвместни разработки например м/у Университета в Стамфорд и огромни корпирации като Интел, IBM и т.н ...

По възможностите ли е на България и има ли почва ? Всичко е свързано и работи като една добре смазана машина - индустрия, бизнес,институции, държава .

Та в момента БАН в каква насока да прави научни изследвания и разработки ?

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #8959 -: Януари 31, 2011, 12:43:46 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 05:41:40 am от priya »