Здравей Гост

Рецепция

• 33 Отговора
  • 4256 Прегледи
*

Asol

• 4140
Рецепция
« -: Юни 18, 2010, 03:05:35 pm »
Ако някой има впечатления практически от взаимната рецепция може да ги сподели, ако има желание.

Мога да споделя от личния си практически опит на разглеждани карти, че си действа точно като взаимовръзка и енергиен обмен на двата принципа. Така че си е своего рода съвпад.
В отговор на  коментара на Ванила: Двете ти планети посредствам рецепцията си обменят принципите и са си приятелчета един вид.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Рецепция
« Отговор #1 -: Юни 18, 2010, 03:13:30 pm »
Аз имам взаймна рецепция на Меркурий и Юпитер в интерсптирана ос асц/дсц.
Мерка е в стрелец , а Юпи е в близнаци.
мерка се изразява по юпитерянски , а юпи - меркуриански.....
наред с това двете планети са в мутабелни знаци , както и в знаците на своето заточение.
сякаш това последното се неутрализира именно поради взаймната рецепсия.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #2 -: Юни 18, 2010, 03:18:43 pm »
примерно може ли Уран да подхранва възгледите и разбиранията на Юпитер или горкия Уран да обира целия негативизъм и енергията от кофти аспектите към Юпитер ....то може да е така...понякога си мисля, че Юпитер все едно не съществува в моята карта.... :unsure:

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Юни 18, 2010, 03:36:15 pm »
Ванила , аз когато гледам дадена карта започвам от деканите и градусите. едва тогава мога да преценя рецепцията....
примерно в моята карта мерка е на 6;45 мин. тази декада се управлява от Юпитер , последния от своя страна се управлява от уран , който е в последната декада на близнака.
едва тогава мога да придобия правилна представа за значението на взаймната рецепция , като и градусите ми дават допълнителна информация.
всеки градус се управлява от дадена планета в моя случай юпитер е в гр. на меркурий....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Юни 18, 2010, 03:40:58 pm »
В мъжка карта Юпитер (в лъв) и Слънце (в стрелец) във взаимна рецепция и сключващи хууууубав тригон помежду си. Страхотен оптимизъм и хазартно поведение в бизнес делата. Много си вярва и това до момента му носи успехи.Малко се е понабълбучил с  кредити и заеми ( говорим за суми близо до 1 милион), но мисля, че ще излезе сух.

*

abroad

« Отговор #5 -: Юни 18, 2010, 03:47:51 pm »
vanilla, според някои твърдения взаимната рецепция е все едно планета на трон. Сливане на енергии и взаимовръзка, в сферите които ти управляват двете планети. Макар, че не е много по темата :rolleyes:

Ванила, виж какво намерих. Лили го е обяснила много добре с няколко думи:

Цитат:
Та вярно ли е че рецепцията е равносилна на съвпад и прави планетата по-силна
Доколкото съм чувала, е вярно, а и така казват астролозите.
Взаимната рецепция се разглежда като специфична връзка, своеобразно "сливане" между два планетни принципа. Някои автори й придават характеристики, подобни на взаимодействието на две планети при съвпад. Незнам доколко е вярно последното, но в случай на взаимна рецепция се получава едновременно подчертаване на две планетни "теми", изразени /и въплътени/ в специфичен взаимен обмен, връзка, сливане.
Други автори твърдят, че рецепцията тушира напрежението на твърдия аспект между две планети в случай, ако е налице такъв.
Ако някой разполага с повече и по-изчерпателна информация, нека допълни.

Според мен и двете твърдения са верни, а и те не си противоречат.
Моите рецепции са Сатурн/Меркурий и Уран/Венера.
Нямат аспект помежду си.

*

Uran

• 6041
« Отговор #6 -: Юни 18, 2010, 04:15:15 pm »
Сега се сещам, че имам приятелка, при която Плутон и Меркурий са във взимна рецепция-скорпионски Меркурий и девишки Плутон.
 Рядко тръгва в директни спорове, даже не си спомням да съм я виждала в такава ситуация.Винаги обмисля думите си.
п.п.В семейна среда не е такава.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #7 -: Юни 18, 2010, 04:15:38 pm »
би трябвало тази рецепция да е хубава като енергетика...ама в моята карта да й е трудно да се прояви, защото ето ми якартата ....водно-земна ....фиксирано-кардинална....и това, което ми липсва по принцип трудно го приемам в другите хора... а пък ка моли аз да го правя.... :-X :-X :lol:

*

Divna

« Отговор #8 -: Юни 18, 2010, 04:27:53 pm »
Ванила, не те чета много задълбочено, затова и не съм много наясно със същността на търсенето ти. Забелязвам обаче, че Водолей е интерсептиран знак (затворен в 1ви дом). Уран също е ретрограден и е в интерсептиран дом (затворен е в Стрелец). Юпитер ти е ретрограден.

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Юни 18, 2010, 04:28:25 pm »
Ванила, ти имаш рецепция Юпитер/Уран и Меркурий/Луна.
Имам чувството, че двете рецепции взаимно се опитват да се тушират. Какво имам впредвид- водолейскит ти Юпитер при това в 1 дом иска да бъде фриволен, забелязван,експанзивен, но срамежливият ти рачешки Меркурий и тревожната ти Луна не му позволяват. ;D

*

Divna

« Отговор #10 -: Юни 18, 2010, 04:42:39 pm »
Имам чувството, че двете рецепции взаимно се опитват да се тушират. Какво имам впредвид- водолейскит ти Юпитер при това в 1 дом иска да бъде фриволен, забелязван,експанзивен, но срамежливият ти рачешки Меркурий и тревожната ти Луна не му позволяват. ;D

Уран, аз не виждам да има рецепция Меркурий/Луна, тъй като Луна е в Скорпион. Тук по-скоро имаме силен съвпад Луна/Плутон, където Луна е в падение, а Плутон на трон и е ретрограден.

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Юни 18, 2010, 04:45:02 pm »

Уран, аз не виждам да има рецепция Меркурий/Луна, тъй като Луна е в Скорпион. Тук по-скоро имаме силен съвпад Луна/Плутон, където Луна е в падение, а Плутон на трон и е ретрограден.
Права си Дивна. Скорпионската сигла съм припознала като девича. :-[ ;D ;D

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #12 -: Юни 18, 2010, 05:11:45 pm »
кофти работа като цяло аз за това няма да разбера нищо от рецепцията на Уран и Юпитер..... :-X

*

Asol

• 4140
« Отговор #13 -: Юни 18, 2010, 05:22:50 pm »
Таото с изключение на транзита на Уран и Плутон през него, а пък това е било в детските години, не е сериозно подбутвано. Ванила, нещо събитийно, когато Плутон ти е транзитирал през Сатурна и Уран през Юпитера ? Сатурн като влезе в Скорпион, ще квадратира Юпитера. При положение, че и асцендентът е Козирог, а Сатурн е част от тао-квадрата, ще изиграе някаква роля рецепцията по време на Сатурновата революция, защото тогава ще се включи и като знаков аспект и като тао-квадрат. Така мисля.  :blink:
« Последна редакция: Юни 18, 2010, 05:29:28 pm от Asol »

*

Uran

• 6041
« Отговор #14 -: Юни 18, 2010, 05:33:05 pm »
Ванила, в детските ти години имало ли е агресивно/пренебрежително отношение на децата към теб?

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Юни 18, 2010, 05:37:20 pm »
взаймната рецепция при Ванила , ще има своето присъствие при тригона на уран към стрелец и секстила към водолей.
така също и юпитер в овен ще провокира взаймната рецепция.....

*

Divna

« Отговор #16 -: Юни 18, 2010, 05:39:38 pm »
Ванила, в момента има ли някакво раздвижване в дома ти? Гледам, че Уран/Юпитер е на мидпойнта Юпитер/СЛВ, Венера.

*

Divna

« Отговор #17 -: Юни 18, 2010, 05:46:04 pm »
А и също тр. Плутон е в опозиция на нат. Слънце и то по оста 6/12, а в радикаса Плутон/Слънце са в тригон.  Плутон е силен в картата ти, управител е на МЦ, на трон е и е в много тесен съвпад с Луна. Къде е прогресивната ти Луна в момента?

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Юни 18, 2010, 06:07:37 pm »
А и също тр. Плутон е в опозиция на нат. Слънце и то по оста 6/12, а в радикаса Плутон/Слънце са в тригон.  Плутон е силен в картата ти, управител е на МЦ, на трон е и е в много тесен съвпад с Луна. Къде е прогресивната ти Луна в момента?

луната е в скорпион и се намира в първия декан на скорпиона , чийто управител е плутон. т.е. , диспозитора на луната е в точен съвпад.
плутон на мц е изключително силен , а луната го прави много чувствителен , лесно възбудим и още по- труден за разбиране.
взаймната рецепция засяга 1-ви и 11-ти дом. приятелите и протекторите са нестандартни , свободолюбиви , хора с разнородни интереси , които имат отношение към аза , егото и развитието на натала.
наред с това в картата виждам склонност към песимизъм , себеотрицание , както и разсеяност.
стремеж към уединение....

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #19 -: Юни 18, 2010, 09:11:01 pm »
Ванила, в детските ти години имало ли е агресивно/пренебрежително отношение на децата към теб?

мдаааа........и агресивно и пренебрежително ...и то доста често...защото общо взето спомените ми са за такива неща...