Здравей Гост

Любов в Натала

• 267 Отговора
  • 49891 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Потенциал за изживяна Любов в Натала
« Отговор #60 -: Юни 21, 2010, 11:47:34 am »
Дивна,

Тук отново са замесени Раху и Кету. Управителят на седми дом - Марс е в съвпад с Раху в Рази, разбира се Раху и Марс хвърлят аспект към UL и А7, където пък е Кету. Отново познатите теми - повече от един брак, и брак с чужденец в прекия или преносен смисъл. Марс е в екзалтация и ъглов, така че дава "изобилие" в любовта и партньорството. Сещам се тук за У. Лилли, той е много подозрителен към планети в екзалтация - според него те са не просто силни, а арогантни, очакват да получат повече, отколкото им се полага и са много обсебващи - това е "Кралят - Слънце", който се е настанил в имението на своя васал и в претенциите си стига до там, че се нанася и в спалнята му  :P :-[. Тоест, трябва да се овладяват, за да не бъдат разрушителни в доминацията си. Тук съвпадът с Раху също хиперболизира проявленията на Марс, Раху има функцията според Джьотиш да интензифицира проявленията на планетата в съвпад до гротескност. Това е червена лампичка за теб, Дивна, по-силна от тропикалната ти Луна в Скорпион, която тук доста често сме набеждавали за щяло и нещяло  ;). За партньорите ти, а и за другите е много вероятно ти да си коренът и движещата сила за разрушаване на връзките, без очевидни основания за това.
В тази карта отново имаме особено разположение на UL и A7 към AL и Асц. В ъглов дом от асц. и в 12 от АL. Имаш потенциал да привличаш връзки, за които да ти се налага да се бориш с "нормата". Първият ти брак навярно също е бил плод на страст, сексуална хармония и любов, но изглежда също е бил по някакъв начин неприемлив или неподходящ според "обществото". Постепенно се е превърнал във формалност и хладно съжителство. Вторият и седмият от UL дават края на брака - тук във втори виждаме AL Меркурий в знака на Слънцето, което формално не е в знак на неприятел и не би трябвало да се тълкува като малефик. Освен това е Дара Карака, в съвпад с управителя на Лагна - Венера. Кога се разведохте Дивна? 2002-2003? И с настоящия си приятел - срещнахте се в периода Марс - 2005-06 или Раху - след май 2006?
Типът партньори, които те привличат, се описват от седми дом в Навамша - Рак, с Луна във Водолей, съвпад Слънце и аспект от Раху.

To be cont.

« Последна редакция: Юни 21, 2010, 12:22:12 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

petchen

• *
  • 66
  • Слънце - Везни, Асц. - Козирог, Луна - Везни
« Отговор #61 -: Юни 21, 2010, 12:52:20 pm »
Diyana, може ли и мойта карта да прегледаш :):):) 22.10.1984 13:30 перник,българия :) Явно не съм много наясно,но като поствам картата от astro.com все не е активен линка :)

« Отговор #62 -: Юни 21, 2010, 12:55:10 pm »
Малиййй, Diyana, ти направо ме вкара в друго измерение.... наистина изглеждат като Менделеевата.  :57:

В началото на темата прочетох, че въпросът на Белика бил пробуден от Сатурна в 12ти дом. Ми аз пък този въпрос си го задавам от има-няма 10тина годинки, напоследък дори все по-често, а Сатурн тепърва предстои догодина да ми е в 12 дом. И така докъм Ноември някъде. Иначе, и аз съм си с Венера в 7ми, и аз съм си с АСЦ Везни.
У7 ми е в 10ти, наистина срещнах бившия ми съпруг в работата, ама - нейсе. Още си чакам любовта. А нея - йок, покрила се е някъде.... Май 2012 Венерката ми се обръща на ретро(както на повечето) и такива нещица... и тая любов - май все нея си чакаме  :58:

*

Divna

« Отговор #63 -: Юни 21, 2010, 01:53:16 pm »
Благодаря, Дияна!

Винаги за мен е удоволствие да науча нещо повече за себе си. Благодаря ти, за възможността, която ми даде, а именно, чрез ведическата да открия още неща за себе си  :kissd:!

А сега малко инфо за мен!

В живота ми не съм имала проблеми с любовта, имала съм ухажори, но това не ми е давало повод да се "възползвам" от тях. Получавала съм любов, но може да се каже също, че в тази област съм се отдавала безусловно.

Първият ми брак беше, когато бях изключително млада. Беше през далечната 1990. Това беше една ученическа любов, която продължи до 2007г.и в резултат на която имам две деца (през 2002 загубих баща си).
В животът ми до сега е имало само двама мъже, които са оставили най-голям отпечатък за мен, с които съм преминала и през рая и през ада. Първият е съпруга ми, а втория настоящия ми приятел. Да, имала съм доста ухажори, но между тях и мен нещата са стигали само до флирт. Моногамна съм и това е може би една от причините, за това изискващо Слънце - или да бъдеш тялом и духом с някого или оставаш само един мираж за този някой.
С бившият ми съпруг ако може да се каже, че е имало социални различия то това е било, че той беше от доста по-заможно семейство от моето, но той самия нямаше нужната класа за "богат" човек. Другото, което много ме е боляло е било голямото ни разминаване в духовен, емоционален и интелектуален план. И да, това се отчиташе от "обществото". С годините това разминаване обърна изцяло идеята за здраво и щастливо съвместно съжителство.
Със сегашния ми приятел различията са на база културни. Той е чужденец. В годината, когато се разведох, той се появи в живота ми.

Не съм се възползвала от Раху (изобилие от любовни връзки), но може би тепърва ще го правя  ;), въпреки, че силно се съмнявам - не е в природата ми.

Благодаря ти още веднъж!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #64 -: Юни 21, 2010, 02:13:26 pm »
Беше през далечната 1990.
През първата половина на 1990 си била в антардаша на Марс, а след 4 май - в антардаша на Раху. Кога по-точно се омъжи? Май по-скоро е по Раху? Изглежда, че все пак бракът ти се е случил по аспектите към UL, а не по господаря му.

Разводът през 2007 - ако съм те разбрала, е отново по Раху, и тогава е и новата ти среща. Лили няколко пъти е казвала тук, че в периодите на Раху получаваме всичко, за което сме мечтали, но само ако осъзнаем каква цена сме готови да платим за него. Истинските ни, същностни, дхармични цели тогава получават шанс да се реализират, дори и в чисто материален план. Но за целта трябва да направим избор и да жертваме нещо друго, което сме смятали за поне толкова важно в живота си досега.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #65 -: Юни 21, 2010, 02:20:31 pm »
В съвпада Раху-Марс не Раху дава изобилието от любовни връзки. Управителят на седми дом, ако е в собствен дом, в дом на приятел и особено в екзалтация дава успехи в любовта - в древните текстове - буквално "поне две жени" - в ерата на многоженството това си е било белег за потекло, тоест, че мъжът може да ги издържа  :P. При съвпадът с Раху/Кету тези показания за бурен любовен живот може да се редуцират. Но мисълта ми беше, че съчетанието на Раху и Марс много нажежава проявленията на Марс - естествените му сигнификации, не толкова временните, т.е. интензивно и бурно проявяваш страстите си, ревността си, емоционална възбудимост, свръхреактивност и невъздържаност при най-малкото външно стимулиране и т.н.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #66 -: Юни 21, 2010, 02:34:12 pm »
Разводът през 2007 - ако съм те разбрала, е отново по Раху.

И още по-точно - по Козирог (Махадаша на Сатурн) - седми от UL и A7 с Раху в него (Антардаша на Раху). Вероятно отново в подпериод на Сатурн - (1 март - 13 август 2007).

Съжалявам, че те разпитвам така, Дивна. Тази техника е нова и за мен и посредством анализа на картите проверявам доколко аз самата съм я разбрала. Надявам се, не се сърдите.

« Отговор #67 -: Юни 21, 2010, 02:36:19 pm »
Яппп, аз не съм много в час, но как мога да погледна за моя развод? Вероятно и аз имам сходен аспект  :-[

*

Diyana

• 2705
« Отговор #68 -: Юни 21, 2010, 02:41:27 pm »
Дияна, ако е удобно да те помоля да видиш и моята карта по джойтиш.

ОК, довечера вкъщи ще направя останалите десетина карти, които намерих в пощенската си кутия  ;D. Но идеята беше да се сравнят показанията между една от предиктивните техники в джьотиш, по-конкретно планетните периоди, и обичайните за западната астрология. Ако го правим както трябва, предсказанията би трябвало да съвпаднат. Аз се старая умишлено да не гледам западните карти, за да не си изкривявам възприятията, но пък в джьотиш все още се движа опипом, което отнема време.
Полезно ще е и някой друг да се включи и да каже какво смята по картите на момичетата според тропикала.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #69 -: Юни 21, 2010, 02:47:26 pm »

Толкоз по теорията. Пропуснах ли картата на някой желаещ?

може ли и на мен такава карта .... :-[ :-[ :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Юни 21, 2010, 02:50:57 pm »
Да вметна, че понеже все още нямам голям опит във Ведическата астрология, използвам някои джйотиш техники като допълнение към стандартната западна астрологична практика. Правя го за по-голяма прецизност, за доуточняване и доизпипване на някои детайли. И мога да кажа, че съм доволна от резултата.
А по коментираната тук тема мога да споделя, че ми бе предсказан партньор по време на Кету антардаша, която свърши вече. В смисъл такъв, че тогава щял да дойде. Но го няма никакъв...  ;D Кету ми се намира в 7 дом в Раши, но в 12 дом в Навамша, затова събитията през изтеклата вече година бяха смесени - случи се и най-лошото, и някои хубави неща. Поне засега все още ги определям като хубави.  :blink:
Наскоро навлязох в антардаша на Венера, промяна в личен план няма, но като че ли вече усещам някаква промяна в нагласата, прописах и поезия изведнъж... Никога не съм умеела да редя рими, странно. Интересно, но това се случи веднага след ингреса на Юпитер и Уран в знака на Луната на баща ми (има и Юпитер в Овен) и респ. в знака на наталното ми Слънце на върха на 5 дом, затова съм на мнение, че ингресът на тези две планети е отключил наследствена връзка някаква. От майка ми разбрах, че е имал доста творчески таланти. Всъщност всичко, което правя и мога аз, не е от майка ми, тя бе много по-различна...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #71 -: Юни 21, 2010, 03:03:51 pm »
Ха, сега като прочетох това, си сетих, че в твоята тема-подарък за рождения ден натрапчиво ми се набиваше в очите някакъв мотив за приключване на отношенията с бащинска фигура, но по-конкретно в края на Кету периода. Сега ще я изровя какво по-точно съм писала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Юни 21, 2010, 03:08:40 pm »
Интересно, Дияна, на него пък в момента Плутон му е в опозиция със Слънце/Меркурий. Има Слънце и Меркурий в съвпад с Уран, а майка ми беше с водолейски Асцендент и Венера в квадрат с Уран. При мен Уран изгрява около АС, участва в голям тригон с Марс и Луна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #73 -: Юни 21, 2010, 03:17:22 pm »
Интересно, Дияна, на него пък в момента Плутон му е в опозиция със Слънце/Меркурий. Има Слънце и Меркурий в съвпад с Уран, а майка ми беше с водолейски Асцендент и Венера в квадрат с Уран. При мен Уран изгрява около АС, участва в голям тригон с Марс и Луна.

Намерих, видяла съм го по-скоро в негативна светлина - като спор и приключване на отношенията с него, като еманципация, а не като разкриването на своеобразно негово наследство. Макар че, това е същата тема по същество - възприемаш при всички случаи способността за по-обективно виждане на родителя.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4161.msg91031.html#msg91031

Между другото, наскоро, по себе си забелязах, че някакси имаме склонност да копираме отношението на доминиращия си родител към другия. Особено ние с плутоновите акценти, явно успяваме да развържем този възел едва след драстични събития. Аз опознах и майка си, и баща си по-добре, и по-обективно едва след като той почина. Дотогава твърде много в отношенията ни беше свързано с идеализиране на единия родител и особено отношение на привличане-отхвърляне с другия.

*

Asol

• 4140
« Отговор #74 -: Юни 21, 2010, 04:52:46 pm »
Към ... птичката  ;D  :P Може ако някой позволи да му се покаже картата по ведическа, а има вече сключен брак, да видим къде да търсим и анализираме показателите, които ти изброи по темата.

Много благодаря за информацията поднесена по максимално достъпен начин, която предостави  :58:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Юни 21, 2010, 05:22:53 pm »
Между другото, наскоро, по себе си забелязах, че някакси имаме склонност да копираме отношението на доминиращия си родител към другия. Особено ние с плутоновите акценти, явно успяваме да развържем този възел едва след драстични събития.

Да, често така се случва. Но явно съм от онези малкото изключения, които не позволяват на никой, вкл. и на родителите си, да ми вменяват отношение към конкретен обект или субект. Не мога да кажа, че майка ми не се е опитвала да ми вмени негативно отношение към бащата. Но в крайна сметка не успя. И то да беше само към него, де. Тя имаше много интересна, бих казала, нагласа - "лошият" и "виновният" винаги е отсреща. В това отношение светило в Риби в комбинация с раняване от Сатурн не е най-доброто, което може да се случи на човек, в това вече се убедих, наблюдавайки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #76 -: Юни 21, 2010, 05:33:09 pm »
Тя имаше много интересна, бих казала, нагласа - "лошият" и "виновният" винаги е отсреща. В това отношение светило в Риби в комбинация с раняване от Сатурн не е най-доброто, което може да се случи на човек, в това вече се убедих, наблюдавайки.
моята майка е абсолютно същата,добре,че е тя,за да се захласна по психологията  :-\На нея цял живот и правим психо-дисекции и въпреки това не се научи.Козирог е,но не съм правила карта, няма точен час.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Юни 21, 2010, 05:49:41 pm »
Козирог е,но не съм правила карта, няма точен час.

И без точен час на раждане аспектите на светилата говорят много, особено ако има с малефици.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #78 -: Юни 21, 2010, 08:57:48 pm »
Аз предлагам, ако се коментира нещо, то да бъде по вече качените карти. В случая на Белика и Дивна,за да има някакъв ред. Аз също чакам с нетърпение и имам въпроси по вече качените мои карти. Вметвайки разни други истории става едно няма нищо, пълна каша.
Така че, някой ако има да добавя нещо, да анализира или да пита, може да го направи, но конкретно към приложените карти. Другият вариант е да си даде данните на лични и да си чака реда.
Ша ма извинявате, ама наистина става пак една говорилня...пета по ред... :mellow:

« Отговор #79 -: Юни 21, 2010, 09:41:08 pm »
Козирог е,но не съм правила карта, няма точен час.

И без точен час на раждане аспектите на светилата говорят много, особено ако има с малефици.

В тази връзка, от много време се каня да питам, щото не знам  ;D как да направя карта на жена, родена на 01.06.1978г. в София? Без час на раждане, естествено, осиновена е и няма как да й го намерим. Дори не знае в коя част от денонощието е...