Здравей Гост

Любов в Натала

• 267 Отговора
  • 49787 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Любов в Натала
« Отговор #220 -: Октомври 04, 2011, 04:40:56 am »
Честно не знам.
Иначе да, има такива повторения при подобни случки.

Всякак не е добре усмивките ни, настроението ни, нагласата ни да зависят от външни фактори. Волята ни трябва да е по-силна от външни обстоятелства. От тук- работа по Слънцето. Има някакви дадености според радикса, има актуални влияния – гледаме на тях като на упражнения или тестове и изпити, а междувременно постоянно работим за Слънцето си – общовалидна и еднакво приложима е Соларната магия с четирите си проявления в психиката :
1.без крайни схеми на поведение
2.чарът- излъчване на самоуверена аура
3.чувството за хумор
4.самоутвърждаване, т.е. властно поведение

*

AH

• 2201
« Отговор #221 -: Октомври 04, 2011, 04:42:10 am »
Не знам кое е по-вярното, че " подобното привлича подобно "
или че "+ " привлича " - ", защото живеем в полярен свят   :-\
Моите впечатления са, че " добрите хора " не срещат добро  :(
( поне на материално и физическо ниво, но може би в " царството небесно.... )

Последните месеци непрекъснато имам поводи да мисля за проявлението на тия два закона.
Физиците са си намерили отговор като слагат разни условия- за еднородна среда, големина на зарядите и т.н.

До тук- в дългосрочен план за повечето хора и повечето случаи важи законът : подобните се приличат; в краткосрочен – с еднаква честота се прояват и двата закона. И стои въпрос как да контролираме проявата в краткосрочен план.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #222 -: Октомври 04, 2011, 07:33:53 pm »

Цитат
Колкото и тривиално да звучи и за пореден път ще трябва да го повторя, не се прави никому добро насила, когато не са те изрично помолили за съдействие, помощ, съвет.
"Няма ненаказано добро." - Оскар Уайлд, което по-скоро важи за непоисканото добро. Разбира се не е правило, зависи от личностните качества на човека, комуто сме направили добро.

Официално любовта (по-точно вид влюбване!) е призната за психичнo заболяване
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 07:04:56 pm от Shreya »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #223 -: Октомври 04, 2011, 07:45:52 pm »
Влюбването може да мина за психично заболяване, докато любовта е нещо друго ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #224 -: Октомври 04, 2011, 07:56:45 pm »
Цитат
Shreya, ти да не си с луна в риби?
По Солар в момента и то в 5ти дом. Иначе, понякога ме взимат за Риба  Малко съм шемет и се отнасям в друг свят (Луна квадрат Нептун).
Хммм и аз го имам тоя аспект, ясно от къде идвало..
и аз много се отнасям, не веднъж са ме питали от коя планета падам  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #225 -: Октомври 04, 2011, 09:09:42 pm »
Не знам кое е по-вярното, че " подобното привлича подобно "
или че "+ " привлича " - ", защото живеем в полярен свят   :-\

Трябва да има и от едното и от другото. Подобните ни карат да се чувстваме приети и да мислим, че не сме сами. Те ни дават топлота. Противоположните ни отблъскват, но и привличат нашето любопитство, защото, чрез тях се учим и те ни допълват, т.е. те са ни необходими. За да се развиваме като връзка, трябва да имаме и от едното и от другото. Чела съм, че благоприятното съотношение на аспектите в една връзка е 2/3 положителни аспекти 1/3 негативни.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #226 -: Октомври 04, 2011, 10:54:12 pm »
Ако човек е роден с десетина квадратури и голям кръст,
много трудно ще срещне някой, с когото да имат 2/3 хармонични
аспекти... Привличайки "подобното" съчетанието ще е ужасно   :mellow:
( а противоположното не се привлича от човек с много квадратури,
защото хората с тригони трудно ги разбират и не могат да съжителстват )

Повечето от пишещите тука, които имат по-сериозни проблеми - имат
преобладаващо тежки натални аспекти, няма как да си "гукат" с някой
и това да продължи дълго, т.е в Натала е заложено всичко, което можем да получим
и за целта ни е дадена и съответната външност, характер,поведение, цели и т.н.
Естествени минерали и амулети

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #227 -: Октомври 05, 2011, 08:04:29 pm »
Влюбването може да мина за психично заболяване, докато любовта е нещо друго ....
Правилно уточнение. Размислих се какво е за мен любовта и какво влюбването. Влюбването може и да се превърне в любов, но не винаги.

« Отговор #228 -: Октомври 09, 2011, 03:17:05 pm »
любовта е отдаване, даряване на частици от себе си,от които имат нужда другите за да усетиш истинска наслада от твоя дар,така както Бог ни дарява живот,а какво ще правим с него е свободна воля...малцина са тези,който обичайки са готови да жертват и Божият дар в името на любовта
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #229 -: Октомври 13, 2011, 05:13:58 pm »
Привет на всички :blink:Според Вас какво влияние в любовните отношения може да окаже позицията на Сатурн,Уран,Нептун и Vertex в 5 дом?Доколкото се опитах да намеря тълкувания,получих информация,че би могло да означава периоди с променлив успех/несупех.Какво е вашето мнение,когато се съберат толкова планети в 5 дом?
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Stella

• 7765
« Отговор #230 -: Октомври 13, 2011, 05:57:46 pm »

И аз съм го забелязала това... Слънцето, включено в голям кръст и да срещне в съвпад Венера или Луна в най-красивата връзка ----> горките Венера и Луна...Просто шансът е такъв по рождение.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #231 -: Октомври 13, 2011, 06:41:14 pm »
Привет на всички :blink:Според Вас какво влияние в любовните отношения може да окаже позицията на Сатурн,Уран,Нептун и Vertex в 5 дом?Доколкото се опитах да намеря тълкувания,получих информация,че би могло да означава периоди с променлив успех/несупех.Какво е вашето мнение,когато се съберат толкова планети в 5 дом?

Купон,голяма веселба пада... ;D...Зависи какво управляват тези планети ,аспекти... ;)...относно любовните отношения нестандартно-перверзни,илюзорни,тип саможертва,контролиращи,важни...Ти как се чувстваш в тях?...Комфортно ли ти е ...или си прекалено дистанциран/а в тях?
На едно по повърхностно ниво пада голяма веселба   ;D Иначе ги усещам като задълбаващи,всепроникващи..и от уникални, генериращи невиждана мощ дооо разрушаващи...сякаш като огледало,в което да видя себе си на определн житейски етап чрез очите на другия.

*

Stella

• 7765
« Отговор #232 -: Октомври 13, 2011, 08:29:24 pm »
Не е толкова страшен квадрата Слънце/Луна ,ако Луните са в хармоничен или стимулиращ аспект. :blink:Трудно става,ако един от партньорите има такъв в натала и Слънцето и/или Луната на другия го активира.

Нали това казвам.
Бившият имаше квадрат Слънце Луна, включени в  голям кръст с Юпитер и Плутон.
А сега си представи моите светила върху неговото Слънце. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #233 -: Октомври 13, 2011, 08:43:35 pm »
Не е толкова страшен квадрата Слънце/Луна ,ако Луните са в хармоничен или стимулиращ аспект. :blink:Трудно става,ако един от партньорите има такъв в натала и Слънцето и/или Луната на другия го активира.

Нали това казвам.
Бившият имаше квадрат Слънце Луна, включени в  голям кръст с Юпитер и Плутон.
А сега си представи моите светила върху неговото Слънце. :blink:

А Луните ви в какъв аспект бяха?...Да,хората с голям кръст наистина им трудно да създават хармонични взаимоотношения или ако имат такива ,трябва да са с хора приспособими към тях. ;)

Моите светила върху негово Слънце и в квадрат с неговата Луна.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #234 -: Октомври 13, 2011, 10:46:39 pm »
Това звучи много провокативно ,истинско...е малко сигурно боли.... :blink:,но нали в големите книги пише ,че няма любов без болка... ;)какви аспекти имаш към планетите в 5 дом?
[/quote]
Имам към планетите в 5 дом.Сатурн съвпад Уран,Нептун секстил Плутон,Слънце тригон Сатурн,Слънце тригон Уран.Не знам как се интерпретира взаимодействието,но чета по въпроса :blink:

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #235 -: Октомври 16, 2011, 01:14:18 pm »
Вселената е огледална -  - каквото повикало, такова се обадило.
Ти май че имаше питане и възмущение за колега крадец на идеи и внушаващ некомпетентност?Виж как добре си знаеш отговора а питаш ;D Нали няма да ми отговориш,че този принцип не важи за теб,защото отдавна си го овладяла?

Има огромна разлика между професионални и лични отношения. В личните си отношения (тези под мой контрол, в професионалните контрола е разпределен) не си спомням да съм се оплаквала във ФОРУМА. Имала съм право на избор и съм го направила, поела съм си отговорността. Но това е личен живот, обществото не е замесено. Много често се налага в "общественото" пространство човек да се защитава, защото делим много общи неща. Но това е различно.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #236 -: Октомври 16, 2011, 01:21:20 pm »
Страдала съм от нападки на колеги, защото как така аз ще съм "по-голям" експерт от тях. Това значи власт, кариера, пари. Но от нападки на хора в друга професия, никога не съм страдала. Винаги когато съм се отнасяла с уважение към една личност и тя ми е отвръщала със същото. Дори в БГ администрация, докато не им засегнеш интересите (искам уверението до утре = днес да им се наложи да свършат допълнителна работа, за която няма да получат допълнително пари). Затова с БГ администрацията се работи с подаръци и бавно. И с уважение.
В чужбина, не се сърдят за такива неща, но трябва да си точен, коректен, и да произвеждаш много идеи за обществото. В САЩ най-много ме ценяха, защото се разбирах с целия екип, и бях great team player. И ми плащаха допълнително за това. В централна Европа ме ценяха, защото бях добър "coach", успешно водех екипа. Навсякъде е различно.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #237 -: Октомври 16, 2011, 01:24:25 pm »
Имам 3 планети в Риби - нагаждам се към ситуацията  :P :P ;D :rolf:

Re: Любовта в Натала
« Отговор #238 -: Февруари 07, 2012, 02:56:39 pm »
С какви аспекти бихте свързали следното: "връщане на любовта от предишен живот"?

Предварително се извинявам, ако на някого въпроса му се стори глупав :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #239 -: Февруари 07, 2012, 03:00:09 pm »

Повечето от пишещите тука, които имат по-сериозни проблеми - имат
преобладаващо тежки натални аспекти, няма как да си "гукат" с някой
и това да продължи дълго, т.е в Натала е заложено всичко, което можем да получим
и за целта ни е дадена и съответната външност, характер,поведение, цели и т.н.

Напълно си права. Но по мои наблюдения хората с квадратури живеят най-добре с такива, които им правят тао-квадрат и някое и друго тригонче към квадрата. Важното е поне два благоприятни аспекта да имат между светилата и някои и друг сексуален аспект в партньорската карта.