Здравей Гост

транзитен Сатyрн в 12 дом

• 38 Отговора
  • 11182 Прегледи
*

holanda

транзитен Сатyрн в 12 дом
« -: Юли 02, 2010, 09:23:27 am »
хайде дами,насъбрахме се твърде сериозна бройка и трябва да споделим опит за транзитен Сатyрн в 12 дом.

Периода се изживява трудно,някои се депресират,други намират сламката,за която да се хванат,а това в най-честия случаи са те самите.Тогава се чувстваш най-самотен,ограничен,посърнал,липсва мотивация...много лоши неща могат да се кажат,стане ли въпрос за планетата на ограниченията, уроците и най-кaрмичния и потаен дом.

Нека изброим хубавите и лоши неща,защото Сатyрн възнаграждава за търпението и кой знае-най-тежкия му транзит да доведе хубави събития и възраждане.

споделете как е поставен в картата ви,как се проявява до момента и как се чувствате

ще бъде полезно за нас ако ветераните при този транзит /а защо не и с натална позиция/ споделят какво са научили,интегрирали и прочистили от себе си....

При мен вече 1 година е в 12 дом.Активира върха на Тао-квадратура в комбинация с транзитен Плутон,застанал върху натален Сатyрн.Задължителна трансформация.Тъжно ми е да го кажа-но съм се настроила психически и за най-лошото.И все пак бих искала да знам,че ще се случат и хубави неща.Изглежда моята сламка е надеждата.А вашата каква е?

Re:транзитен Сатyрн в 12 дом
« Отговор #1 -: Юли 02, 2010, 10:41:44 am »
Здрасти, Лилавке, каза и отряза за темата  :blink: При мен в момента е на 6* от 12 дом.
12ти ми е интерсептиран дом, с Везни на върха на 12 и на 1. Везни ми е от 4ти до 28ми гр.
Венера ми управлява 8ми дом и е в 7ми, Телец. Затрудненията ми започнаха вече, свързани са главно със бившето ми семейство, с детето и със закона  :blink: Като си представя, че това ще продължи 2 години и ми идва да се хапя три пъти на едно място, че се ожених.
Когато Сатурн ми съвпадне с натален Плутон в 12ти, ще ми опозира и наталната Луна на К7(Овнешко).
До юни ми се движи ретро и аха - тамън да излезе, чак август ми е на АЦ, когато ми е в тригон с тр. Нептун   :blink:
Няма как, излиза от 12, Везни и влиза в Скорпион  ;D
Споделете мъките, през които сте минали.
Аз нямам намерение да се давам. Живее ми се и смятам да приема транзита като карма, урок - нещо, което да ми помогне да продължа по-силна напред, по-подготвена и по-научена. А не нещо, което е тук да ми прави живота черен  :97:

Ако Ая не възразява:
 Хехех, нееее! Ставаше дума, че когато транзитен Сатурн преминава през 12-ия дом, тогава у човек се пораждат хиляди страхове. Размисли, страсти, равносметка, отдава се на аскетизъм, или започва да търси отговори в езотерика, мистика, астрология, психология. Започва да дълбае в едни непознати материи. Това беше основната ми мисъл.  

« Последна редакция: Юли 02, 2010, 11:12:26 am от Mama Yaya »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #2 -: Юли 02, 2010, 01:12:21 pm »
Транзит на Сатурн в 12 вече съм преживявала веднъж отдавна и тогава завърших висшето си образование, намерих си работа в София без жителство и връзки, че даже на следващата година пак със Сатурн вътре си смених работата с по-добре платена пак в София. Изобщо по време на тоя транзит си устроих максимално за времето добре живота.

*

missKapriz

« Отговор #3 -: Юли 02, 2010, 08:12:02 pm »
Кайли,какво ти управлява сатурн в картата,какви аспекти има с У10-интересно и обнадеждаващо ми звучи това,което си написала

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4 -: Юли 02, 2010, 08:18:08 pm »
По време на транзитен Сатурн в 12-ти ми беше едно такова спокойно, летаргично. Лошо стана само, когато ми наближи наталния, който ми е почти на Ас-та. Не веднъж съм го казвала. Иначе си беше супер преди това- имах си хубава, доходоносна работа, готино гадже... При съвпада му се разделих с него и драмата за мен беше много голяма, защото адски много обичах този човек и се гордеех с него. И до ден-днешен смятам, че той за мен е най-подходящия мъж, когото съм срещала. :-[

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #5 -: Юли 02, 2010, 09:04:04 pm »
МисКаприз, може да се каже, че Сатурн ми е управител на хороскопа, намира се във втори-козирог, управлява ми Слънце и Юпитер, във втори е също така и Меркурий в стрелец, управител на 10-и.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Юли 02, 2010, 09:12:20 pm »
Моят 12-ти дом е кратък - само 19 градуса, но тук са квадратите към натален Меркурий и натална Венера, които управляват 5 дома, така че се налага да преосмисля доста области в живота си.

Най-лошата позиция на Сатурн за мен е в 8-ми дом и в първи дом, когато квардатира наталното си положение.

*

missKapriz

« Отговор #7 -: Юли 02, 2010, 09:17:26 pm »
Небесна,имаш предвид в ТВОЯ първи дом е най-лошо или по принцип в първи дом-защото бях срещала такова обяснение ,че сатурн в 1 понякога носи повече ограничения във физически смисъл,а в 12 е на подсъзнателно ниво предимно.А на Асц какво ли ще е ?! :-X

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Юли 02, 2010, 09:24:32 pm »
Небесна,имаш предвид в ТВОЯ първи дом е най-лошо или по принцип в първи дом-защото бях срещала такова обяснение ,че сатурн в 1 понякога носи повече ограничения във физически смисъл,а в 12 е на подсъзнателно ниво предимно.А на Асц какво ли ще е ?! :-X

Около асцендента е Гокленова зона, все пак. Трябва да е силно влиянието - винаги влияе на оста на взаимоотношенията (1/7). На мен ми влияе най-зле на подсъзнанието, когато е в 8-ми.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Юли 02, 2010, 09:26:18 pm »
Вижте къде се намира Ракът във вашия хороскоп - там Сатурн е най-слаб и най-пакостлив, особено, когато прави негативни аспекти. Казвам това, за да успокоя авторката на темата, а не за да се отклонявам нарочно.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Юли 02, 2010, 09:27:20 pm »
Небесна,имаш предвид в ТВОЯ първи дом е най-лошо или по принцип в първи дом-защото бях срещала такова обяснение ,че сатурн в 1 понякога носи повече ограничения във физически смисъл,а в 12 е на подсъзнателно ниво предимно. А на Асц какво ли ще е ?! :-X

Когато тр. Сатурн съвпадне с АС, засяга тема по дома, който управлява в радикса.  :-[
Дали ще е положително или не, зависи от положението на Сатурн.

Абе, баш си засяга брака, заради опозицията със 7-ми дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Юли 02, 2010, 09:29:35 pm »
Мижте къде се намира Ракът във вашия хороскоп - там Сатурн е най-слаб и най-пакостлив, особено, когато прави негативни аспекти.

При мен е в 8 дом, където е и Луната, и транзитът на Сатурн през този дом беше един от най-гнусните в живота ми. Същевременно квадратираше и планетите в Овен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #12 -: Юли 02, 2010, 09:38:56 pm »
Вижте къде се намира Ракът във вашия хороскоп...

Наталната позиция на Сатурн при мен е в Рак, в съвпад с Марс; управлява 3-ти дом.

съвсем скоро очаквам транзита на Сатурн през 12-ти дом...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #13 -: Юли 02, 2010, 09:40:28 pm »
Когато Сатурн мина през 12 дом напуснах театъра, оставих 10 години от живота си там...Много страдах наистина, но така трябваше - беше за добро. Живеех някак си сиво и еднообразно. И после когато тръгна към АЦ-то и съответно през наталния Сатурн, а той е в точен съвпад с Асцендента, започнах да се занимавам със себе си, амбицирах се и свалих почти 25-30 кг от себе си за 8 месеца, смених тотално цвета на косата си, изобщо придобих нова визия, абсолютно различна от всичко преди. С това си постижение се гордея много! Бях адски дисциплинирана!

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Юли 02, 2010, 09:40:40 pm »
Вижте къде се намира Ракът във вашия хороскоп...

Наталната позиция на Сатурн при мен е в Рак, в съвпад с Марс; управлява 3-ти дом.

съвсем скоро очаквам транзита на Сатурн през 12-ти дом...

Малеииии!

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Юли 02, 2010, 09:42:34 pm »
амбицирах се и свалих почти 25-30 кг от себе си за 8 месеца, смених тотално цвета на косата си, изобщо придобих нова визия, абсолютно различна от всичко преди. С това си постижение се гордея много! Бях адски дисциплинирана!

Как за 8 месеца, бее? това възможно ли е изобщо? Я ела в темата на Небесна да публикуваш диетата си.

« Отговор #16 -: Юли 02, 2010, 09:47:49 pm »
да, възможно е! с диетата на Дюкан. Имах много за сваляне! адски стриктно, без отклонения и за ден даже! после мъничко си върнах около 5-6 кг ( по моя вина ) , но сега пак си ги свалям, Важното е да спазиш абсолютно всичко по книгата. Даже си направих изследвания след това - всичко си ми е о.к.!

« Отговор #17 -: Юли 02, 2010, 09:53:53 pm »
лелее, и това само от един транзит на Сатурн през 1 дом в съвпад с натален???? 25кг???  :o

*

Helo

« Отговор #18 -: Юли 02, 2010, 09:56:41 pm »

Не напразно си тук сред нас!  :rolleyes:
И аз се зарибих по астрологията, когато тр. Сатурн кацна на К12.  :P

А аз когато премина в 11-ти дом. Все още е там.

Обаче транзитният Уран ми беше в тригон със Слънцето.

*

Uran

• 6041
« Отговор #19 -: Юли 02, 2010, 09:57:36 pm »

по- скоро задължителна изолация...обаче ако тази изолация се изживее по добър начин няма тежест..добър начин е да създадеш здрава връзка с човек, с когото да живеете заедно, да ви е хубаво да си седите в къщи, да сте отделени от света, да нямате нужда от никого..
тогава транзита на сатурн в 12-ти дом е сладка мъка, каквато предполагам е и бременността.. :blink:
По този начин преживях транзита на Сатурн през 12 дом, в моят случай-рак. Гледах сина си, живеех доста изолирано, не че сега е по-различно, но от тогава повлече крак.
 Малко сиво и скучно.
 Като премина през асцендента добих манекенски размери, но за кратко. :blink: