Здравей Гост

Защо астрологията стана женско занятие?

• 110 Отговора
  • 19789 Прегледи

*

Lillie

• 30532
Re:Защо астрологията стана женско занятие?
« Отговор #1 -: Юли 03, 2010, 07:31:15 pm »
И аз туй се питам.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Юли 03, 2010, 07:37:12 pm »
има и мъже сред занаятчийте ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Юли 03, 2010, 07:38:20 pm »
Ще се опитам да отговоря.
За астролозите от античността се знае, че са били и лекари, и астрономи, астрофизици и алхимици.
Докато в съвременната астрология - тази, която е масово практикувана, тези умения не са особено застъпени.
Почти нищо не се знае за астрономическата основа на астрологията, което е голям минус разбира се.
А сред практикуващите психологическа астрология преобладават жени и това е факт. Този дял от астрологията не изисква добре развита научна мисъл. Не че липсват и жени-учени, но това е друга тема вече.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4 -: Юли 03, 2010, 07:50:21 pm »
За астролозите от античността се знае, че са били и лекари, и астрономи, астрофизици и алхимици.
Докато в съвременната астрология - тази, която е масово практикувана, тези умения не са особено застъпени.
Почти нищо не се знае за астрономическата основа на астрологията, което е голям минус разбира се.
А сред практикуващите психологическа астрология преобладават жени и това е факт. Този дял от астрологията не изисква добре развита научна мисъл. Не че липсват и жени-учени, но това е друга тема вече.

Сега като се замислих, забелязвам че има и небесни причини причини за това. Уран, основно управляващ астрологията, през последните 7 години преминаваше през Риби - знак на психологизма, мистицизма, изкуството, езотериката, на сантименталността и прочее в този ред... и никак не - на точния довод и на науката.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юли 03, 2010, 07:52:47 pm »
Да, г-н Алдебаран  :blink:, може би следва да се отчете и рецепцията му с Нептун.
А Нептун, доколкото зная, се свързва и с психологията, но не онази дълбинната (психоанализата и психотерапията са по Плутон), а популярната психология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #6 -: Юли 03, 2010, 07:59:08 pm »
Защото повечето мъже не са много по приказките и предпочитат по-активен физически труд и се стремят към образа тип "мачо",а той изключва емоционалност и мислене  :P

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #7 -: Юли 03, 2010, 08:00:01 pm »
смятам, че има повече жени астролози, защото някак в съвременният свят мъжете позабравиха интуицията си и я покриха в дълбините на неосъзнатата си анима... пък на жените им е присъщо да си разчитат на интуицията. в астрологията като в цялата езотерика интуицията е най-важна, освен познанията разбира се  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #8 -: Юли 03, 2010, 08:05:32 pm »
Да, г-н Алдебаран  :blink:, може би следва да се отчете и рецепцията му с Нептун.
А Нептун, доколкото зная, се свързва и с психологията, но не онази дълбинната (психоанализата и психотерапията са по Плутон), а популярната психология.

Сега, обаче, Уран навлезе в Овен, което означава, че доста остър завой би трябвало да направи астрологията през следващите 7 години. И тогава се налага въпросът: накъде предстои да завие астрологията все пак? Да стане предимно мъжко занятие ли?

« Отговор #9 -: Юли 03, 2010, 08:09:57 pm »
Защото повечето мъже не са много по приказките и предпочитат по-активен физически труд и се стремят към образа тип "мачо",а той изключва емоционалност и мислене  :P

Ами нали емоционалността беше женски атрибут,
пък мисленето - мъжки. Или не?

« Отговор #10 -: Юли 03, 2010, 08:11:56 pm »

И защото векове наред на жените не им било позволявано да се учат, да не говорим за занимания с наука, в нашето съвремие това се променя.

Съгласна съм и с мнението на Вещичка относно интуицията. Един мъж не е склонен да се замисля защо нещо му си случва в живота /от езотерична гледна точка/ Занам за един -двама мъже, които са започнали да изучават астрология по-скоро, за да я опровергаят.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Юли 03, 2010, 08:16:25 pm »
Сега, обаче, Уран навлезе в Овен, което означава, че доста остър завой би трябвало да направи астрологията през следващите 7 години. И тогава се налага въпросът: накъде предстои да завие астрологията все пак? Да стане предимно мъжко занятие ли?

Може би следва да се обърне внимание, че Уран в Овен ще има и опозиция със Сатурн във Везни.
Не мисля, че деленето по полов признак има място в съвременната астрология.
Но пък ми се струва възможно опозицията между Уран и Сатурн по оста Овен-Везни наистина да положи началото на нов завой в астрологията, особено що се отнася до признаване на научната й основа.
Разбира се, астрологията не е наука в буквален смисъл, но има и научна основа, която се подценява.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #12 -: Юли 03, 2010, 08:20:15 pm »

тотална промяна и съвършенно различен подход !

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #13 -: Юли 03, 2010, 08:26:07 pm »
Ми, жените си нямат друга работа и с това се занимават - плетки,  дундуркане на бебета, астрология, такива работи.  ;D

Шегувам се! Сигурно причината е, че жените повече се вслушват в интуицията си, а мъжете не. Защото интуицията се свързва с женския принцип. А когато при мъжете Анимата е погребана дълбоко в несъзнаваното и изпраща изкривени послания, няма как мъжете да разчитат на интуицията си.

Докато мъжете имат проблем с интуицията си, жените с проблем с Анимуса си имат проблем с действията и липсата на смелост за действия.

Но въпросът тук е -  :rolleyes: ;D Вас притеснява ли ви това, че с астрология се занимават предимно жени и защо?  ;D

« Отговор #14 -: Юли 03, 2010, 08:27:52 pm »
еманципация, полуготови храни, перални, миялни, коли, скоростно придвиждане, комуникация, стандарт,позволяващ наличие на повече свободно време, което да посветиш на възможността да хвърляш по едно око в бъдещето, да живее техническият прогрес  и новите технологии ;) :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Helo

« Отговор #15 -: Юли 03, 2010, 08:30:34 pm »
Защото повечето мъже не са много по приказките и предпочитат по-активен физически труд и се стремят към образа тип "мачо",а той изключва емоционалност и мислене  :P

Ами нали емоционалността беше женски атрибут,
пък мисленето - мъжки. Или не?

Е, не е лесно за един мъж да признае, че и жените могат да мислят, ама какво да се прави.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Юли 03, 2010, 08:31:50 pm »
Жените могат да мислят и това е факт, а мъжете изпитват емоции, но им е по-трудно да ги изразят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #17 -: Юли 03, 2010, 08:34:37 pm »
от нашият фолклор- преди са били седенките, да си клюкат,комуникират активно, сега са форуми,чатове, фейс бук, скайп, айсикю ,сайтове по интереси и си тече менталната енергията безпрекъснато..... ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #18 -: Юли 03, 2010, 08:40:07 pm »
Това че астрологията е женско занятие е мит, както и това, че на мъжете им липсва емоционалност или че не е изявена също. Все едно човек да каже, че всички мъже ако някакъв технически уред се повреди, са способни да отстранят повредата или изобщо нещо свързано с техника, пък било то и автомобил.
« Последна редакция: Юли 03, 2010, 08:44:25 pm от Asol »

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Юли 03, 2010, 08:40:36 pm »
Уран в Риби, Уран в Овен....От гледна точка на астрологията пасивните и активни знаци нямат нищо общо с пола, макар символично да се делят на "мъжки" и "женски". Не смятам, че Уран в Риби е повлиял повече на жените отколкото на мъжете. :72: