Здравей Гост

Верига на Управление - Chain of Disposition

• 46 Отговора
  • 6794 Прегледи
*

tanina80

Re:Chain of Disposition = The house that Jack built
« Отговор #40 -: Юли 10, 2010, 11:06:54 am »
...Това е моята и венера ли е диспозитор?...

По знак - Венерата ти получава най-много от енергията, събира енергийния поток на другите планети в себе си. Затова е силна.
Направи ми впечатление, че някой беше писал, че планетите на трон не трябва да се включват в тази верига или, че трябва да няма планета на трон в картата, за да може да се проследи една такава верига на управителите.
Да не би Венерата ти да е във Везни и да е на трон, че затова да се получава така? При мен се получи Меркурий най силен, но той си е на трон (май). На мен лично ми хареса как са изобразени нещата, защото вътрешно чувствам непрестанно желание мисълта ми да е постоянно заета с нещо, и умората ми в повечето случаи е от мисли, от такова напрежение... немога да го обясня, но общо взето Меркурий сякаш беснее в мен.

По дом - най-много енергия получава рецепцията ти (май така се казваше) Меркурий-Юпитер.

За сина ти:
По знак - Марс си е управител сам на себе си (може би е в Овен). Това ми беше странно, защото на мъжа ми пък Луна в Рак и тя е така (сама за себе си). Другия е Упитер и рецепцията Нептун-Уран, но пак трябва да се огледа кой в крайна сметка получава най много от енергиите.
По дом - не бях виждала такова нещо  :o. Всички домове са му средно силни, засегнати са всички сфери от живота еднакво, само тази луна дето е изключена от картинката, явно няма енергия да управлява (а това трябва да си ти, нали в картата на мъжа, луната е майката). Предполагам, че картата му прилича на ... едно нещо като многоъгълник, но сега не се сещам как се казваше (от рода на 2 големи тригона, вътре със секстили..., не се сещам думата)

*

Lillie

• 30532
Re:Верига на Управление - Chain of Disposition
« Отговор #41 -: Юли 10, 2010, 12:00:38 pm »
Що се отнася до диспозиторските вериги по дом съм малко скептична, когато има куспидни планети.
Една планета може да бъде в края на дома и да се чудим дали да я отчетем в следващия или в този, в който се намира. Тогава какво правим с веригата на домовите диспозиции? Между другото, това не е моментна хрумка, отдавна мисля по този въпрос...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
Re:Chain of Disposition = The house that Jack built
« Отговор #42 -: Юли 10, 2010, 02:01:04 pm »
...Това е моята и венера ли е диспозитор?...

По знак - Венерата ти получава най-много от енергията, събира енергийния поток на другите планети в себе си. Затова е силна.
Направи ми впечатление, че някой беше писал, че планетите на трон не трябва да се включват в тази верига или, че трябва да няма планета на трон в картата, за да може да се проследи една такава верига на управителите.
Да не би Венерата ти да е във Везни и да е на трон, че затова да се получава така? При мен се получи Меркурий най силен, но той си е на трон (май). На мен лично ми хареса как са изобразени нещата, защото вътрешно чувствам непрестанно желание мисълта ми да е постоянно заета с нещо, и умората ми в повечето случаи е от мисли, от такова напрежение... немога да го обясня, но общо взето Меркурий сякаш беснее в мен.

По дом - най-много енергия получава рецепцията ти (май така се казваше) Меркурий-Юпитер.

За сина ти:
По знак - Марс си е управител сам на себе си (може би е в Овен). Това ми беше странно, защото на мъжа ми пък Луна в Рак и тя е така (сама за себе си). Другия е Упитер и рецепцията Нептун-Уран, но пак трябва да се огледа кой в крайна сметка получава най много от енергиите.
По дом - не бях виждала такова нещо  :o. Всички домове са му средно силни, засегнати са всички сфери от живота еднакво, само тази луна дето е изключена от картинката, явно няма енергия да управлява (а това трябва да си ти, нали в картата на мъжа, луната е майката). Предполагам, че картата му прилича на ... едно нещо като многоъгълник, но сега не се сещам как се казваше (от рода на 2 големи тригона, вътре със секстили..., не се сещам думата)
Благодаря Танина :blink:
Моята венера е на трон във телец,в 10 дом.
Да на сина ми марс е в овен.
Не знам какво имаш предвид за луната му :unsure:Но той е изключително привързан към мен,най-много от всички хора.
За многоъгълника да не би да имаш предвид Звездата на Давид? Да, има един голям огнен тригон и много секстили.
Но и много квадратури и 2 опозиции.
Мерси още веднъж :blink:

*

tanina80

« Отговор #43 -: Юли 10, 2010, 02:10:03 pm »
Да, точна така се казваше - звездата на Давид.
А за Луната му, просто на едната картинка, където всички други са оградена с кръгчета, тя не е, което значи, че не е управител, само тя. И незнам как се тълкува - предположих, явно грешно.

По скоро Луната му в натала се намира в дом, в който не се чувства добре.
« Последна редакция: Юли 10, 2010, 04:14:28 pm от tanina80 »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #44 -: Юли 10, 2010, 03:49:14 pm »
Да, точна така се казваше - звездата на Давид.
А за Луната му, просто на едната картинка, където всички други са оградена с кръгчета, тя не е, което значи, че не е управител, само тя. И незнам как се тълкува - предположих, явно грешно.
Мерси отново :blink:
За луната може да е така,защото е господар на Асцендента....знам ли? :-\

*

holanda

« Отговор #45 -: Юли 13, 2010, 11:39:18 am »
Жълтолилава, според наши уважавани професионални астролози синтетичният знак е много просто нещо за смятане. Гледаш дали десетте планети ти попадат в кардинален, фиксиран или подвижен знак. Сумираш. След това броиш стихиите - вода, въздух, земя, огън. Сумираш. Двете преобладаващи от горните ти дават отговора.
кардиналност+вода= синтетичен Рак.
подвижност+въздух= синтетични Близнаци.

Според горните всяка планета дава една точка.
Според други обаче светилата се с точкуват с по три точки, а към десетте планети се добавят още Асц. и МС, и възлите. Пробвай и двата начина.

тъй като нямам огън в картата,всичко се разпределя между останалите стихии и разликата е с по една планета.Подчертан Кардинален - Земя .Това синтетичен Козирог ли е? Всъщност,земята и водата са с разлика от 1 планета,но енергията на водните планети ми е много по-лесна за проява ,отколкото земните.Може би идва от това,че тежките планети са в земен знак,а те се отнасят към колективното...Въобще не минавам за синтетичен Козирог.

*

tanina80

« Отговор #46 -: Юли 14, 2010, 09:33:12 am »
Това си го знаех аз, наполовина Дева, наполовина Близнаци съм. Подвижен-земя-въздух. Гадно съжителство на два нехаресващи се знака.