Здравей Гост

Total Solar Eclipse of 2010 July 11

• 19 Отговора
  • 3965 Прегледи
Total Solar Eclipse of 2010 July 11
« -: Юли 10, 2010, 09:26:27 am »

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Total Solar Eclipse of 2010 July 11
« Отговор #1 -: Юли 10, 2010, 09:47:41 am »

Е, що така без никакъв коментар?  ;)

« Отговор #2 -: Юли 10, 2010, 11:02:18 am »
Вече има тема за слънчавото затъмнение на 11.07. http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4383.0.html
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

tanina80

« Отговор #3 -: Юли 10, 2010, 11:20:05 am »
Супер. Много обичам такова реално изобразяване на събитията.

Знам, че може би ще изтриете темата (понеже вече има такава), но ми се иска да кажа нещо. Гледах миналата седмица филм по Нешънъл Джиографик за силите между планетите, магнитното им притегляне, който ми направи много голямо впечатление.
Казаха, че когато планетите се наредят в една линия, една зад друга (както е сега Луна-Слънце) се усилва общото им магнитното притегляне. В смисъл (както аз го разбрах, може и да е грешно) когато Луната закрие Слънцето, те действат заедно, Слънцето усилва влиянието на Луната и предполагам, че Луната ще притегли повече от водата в океаните към себе си. А от тази филмирана картинка, така да я нарека, това става точно над най-голямата водна маса на планетата и предполагам, че в един момент океана ще се изтегли от бреговете, а в следващия ще се излее обратно като прилив с голяма сила. Нали си падам все по катаклизмите и затова ми се върти нещо в главата като цунами след затъмнението.
Другото, което исках да кажа е за 2012. Тогава нали всички планети се изравняват в една линия. Можете ли да си представите колко енергия ще се натрупа. И другото (пак не помня в кой филм го гледах) веригата от планети ще съвпадне и с центъра на галактиката, черната дупка (която от своя страна е супер притегляща) и ... направо незнам, на мен ми звучи все едно черната дупка ще ни засмуче барабар със слънцето  ;). Не ми обръщайте много внимание, ама такива неща ми се въртят из главата  ;)
И последно  ;D - приятелите ми като ме чуят да говоря нещо за зодии, планети и се стряскат малко, казват ми да се откажа, че звуча все едно съм луда  ;D ;) :-[. При вас така ли е?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #4 -: Юли 10, 2010, 11:22:54 am »
Не гледай толкова филми, че не е полезно за здравето.  :P

*

tanina80

« Отговор #5 -: Юли 10, 2010, 11:51:58 am »
Благодаря за съвета  :blink:, ще го имам в предвид.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #6 -: Юли 12, 2010, 12:14:38 pm »

ТОЧНО ТАКА Е КАКТО СА ГО КАЗАЛИ ПО НЕШЪНЪЛ.. ТОВА Е ЕЛЕМЕНТАРНА ФИЗИКА(БАЗИРАНА НА ТЕОРИЯТА НА АЙНЩАЙН), ИМЕННО ТОВА Е ЕДНО ОТ АСТРОНОМИЧЕСКИТЕ СЪБИТЯ ДЕКЕМВРИ 2012, ПЛАНЕТИТЕ СЕ ПОДРЕЖДАТ НА 1 ОС И ЩЕ ВЛИЯЯТ ПО-ОСОБЕНО И ОСЕЗАЕМО И Е ХУБАВО, ЧЕ ИМА ТАКИВА ФИЛМИ, ЗАЩОТО ТОВА Е ВАЖНО.
В ТАКИВА ПОЛОЖЕНИЯ НА НЕБЕСНИТЕ ТЕЛА ПЛАНЕТИТЕ ВЛИЯЯТ МНОГО ПО-СИЛНО ОТ ОБИКНОВЕНО

И какво можем да очакваме според теб от това подреждане на планетите, Крис? Щом влиянието е толкова силно, значи може би да очакваме края??? Между другото, в картата на слънчевото затъмнение на 14 ноември 2012 година на куспидата на асцендента има една арабска точка "Killing planet anareta".  :-X Затъмнението е на 22 гр. в знака Скорпион, в квадратура с Нептун на 1 гр. В Риби.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #7 -: Юли 12, 2010, 12:27:32 pm »
[
Защо силното влияние на планетите трябва задължително да означава "края" ?   :34:
Не знам какво очакваш да ти кажа аз не съм предсказател, но определено енергетиките им(гравитационните сили на планетите които са в една ос) ще са много по-осезаеми и ще оказват силно влияние на всички (планетата Земя)

Ще са много по-силни като влияние, защото ще комбинират гравитационното си притегляне към Земята..

Аз не съм очаквала края, но това мнение се тиражира. И не е нужно до си "предсказател", за да кажеш нещо по конкретен въпрос. Колкото до енергията, аз не чакам тогава, а е започнала вече влиянието си. Надявам се да се изчисти света от мръсотията душевна, да се променят и трансформират в позитивна насока мислите и чувствата на хората.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #8 -: Юли 12, 2010, 12:47:05 pm »
 Аз не съм очаквала края, но това мнение се тиражира. И не е нужно до си "предсказател", за да кажеш нещо по конкретен въпрос. Колкото до енергията, аз не чакам тогава, а е започнала вече влиянието си. Надявам се да се изчисти света от мръсотията душевна, да се променят и трансформират в позитивна насока мислите и чувствата на хората.
Какъв конкретен въпрос реалността за един е илюзия за друг.  ;D

И никой не ти е казвал подобно нещо "да чакаш"  ..
Просто тогава ще е кулминацията на това влияние ееее от мухата слон

Ти и да ми кажеш, пък аз тъкмо туй мислех да прая - да чакам нещо.  ;D Отдавна не чакам нищо, ами си гледам живота, радвам се на всеки щастлив момент и намирам радост в най-дребните неща в ежедневието. Отчела съм се пред Сталину и пред Родину.  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #9 -: Юли 12, 2010, 12:53:30 pm »
На коя дата планетите се нареждат в една линия през 2012?

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Юли 12, 2010, 01:49:42 pm »
Ми аз не виждам никакво подреждане в зета. Нито на 18, нито на 21. Нито има изгледи да се получи около ония дни.

*

tanina80

« Отговор #11 -: Юли 12, 2010, 04:50:12 pm »
Ми аз не виждам никакво подреждане в зета. Нито на 18, нито на 21. Нито има изгледи да се получи около ония дни.
Пак от един филм..., който гледах... изравняването беше с млечния път май. Ще пробвам да потърся какво точно бях чела и гледала. Някъде го бяха представили много добре нагледно, но може да е било по телевизията. Беше нещо от рода на - млечния път нали е разположен в нещо като равнина и спрямо тази равнина всички планети или бяха перпендикулярни или успоредни, и след 2012, ако планетите досега са били под тази равнина, в един момент отиват над нея... Нещо от тоя сорт беше.

И един цитат:
Календарът на маите: В древния календар на маите се посочва, че края на света ще бъде на 21 декември 2012 г. Цивилизацията на маите, живели в Централна Америка, процъфтявала от 6 до 9 в. Те били обсебени от времето и воденето на календар. Той бил невероятно точен и показвал циклите на луната, слънцето и планетите. Предсказвал лунните и слънчевите затъмнения за хиляди години напред в бъдещето. Този точен календар мистериозно приключва на 21 декември 2012 г.
В календара е описано, че на 21 декември 2012 г. слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка. През последните пет години, астрономите открили, че в действителност съществува огромна черна дупка в центъра на нашата галактика Млечния път. Съвременните астрономи, както и маите, твърдят, че на 21 декември,2012 г. положението на земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път. Това галатическо събитие става веднъж на всеки 25800 години. Никой не знае какъв ще бъде ефекта от това изравняване за нашата планета, но маите вярвали, че ще се случи нещо ужасно.
« Последна редакция: Юли 12, 2010, 04:56:03 pm от tanina80 »

*

tanina80

« Отговор #12 -: Юли 12, 2010, 05:08:38 pm »
Още инфо, не точно което търсех но почти:

Нашата Слънчева система е част от огромен диск, оформен от колекция  звезди и планети, наричан Млечен път. Ние се намираме някъде на ръба малко над върха  на тесния диск. Но в близко време ще преминем под  ”дъното” на диска. Тази промяна – от върха към дъното – ще започне на 21 декември 2012 г.
     Точно така. В същия ден, в който нашето Слънце ще има соларен максимум, ще се случи нещо, което не се е случвало преди това – еклиптиката на нашата Слънчева система ще се пресече с плоскостта на галактиката, наричана галактически екватор. Ние се движим надолу и на 21.12.2012 г. Ще бъдем точно на ръба на галактическия екватор, където галактическата гравитация  е най-силна. След 2012 г., ако все още сме тук, преминаваме към „дъното” на диска и ще гледаме  Млечния път  от юг.
     Но и това не е всичко.
     По някакво стечение на обстоятелствата не само пресичаме галактическия екватор, но ще направим това  точно в центъра на галактиката, където е най-голямата маса. Повече маса означава повече гравитация . Това пък означава соларни нарушения.  Всичко това ще стане точно на 21.12.2012 г.
     В тази схема основните данни са истински. 21 декември 2012 г. е специална дата.  Тя представлява мксимално възможните влияния на слънчевите изригвания, които Вселената може да предизвика. Вероятно маите или цивилизацията, която е оказала влияние върху тях, са знаели за тези неща.
     Но и това не е всичко.
     В първото тримесечие на 2001 г; Слънцето смени своите магнитни полюси. Това става на всеки 11 години. Сега слънчевият северен магнитен полюс е на неговия южен полюс. Тъй като противоположните полюси се привличат, магнитните полюси на Слънцето и Земята сега са най-стабилни.
     Но точно на 21 декември 2012 г. слънчевите полюси отново ще сменят местата си. Тогава ще има тенденции слънчевият магнитен полюс да привлече  и магнитното поле на Земята.  Ако магнитните полюси се сменят това ще има унищожително въздействие върху Земята, точно на 21.12.2012 г., когато спира Календарът на маите.

*

Asol

• 4140
« Отговор #13 -: Юли 12, 2010, 05:09:03 pm »
Ще ме извинявате, но всеки път като видя заглавието на темата се сещам за тази песен
http://www.youtube.com/watch?v=840B27zYfOk

*

tanina80

« Отговор #14 -: Юли 12, 2010, 05:18:32 pm »
Супер, като се прибера вкъщи ще я чуя тази песничка  :blink:, че тук на работа нямам тонколони. Имам спомен, че беше готина.

А вие бе хора защо не ме светнахте, че то слънчево затъмнение имало почти всяка година!!! И аз да се шашкам тука и да мисля за цунамита  :blink: Добре, че мъжа ми светна.

*

Divna

« Отговор #15 -: Юли 12, 2010, 05:28:23 pm »
Танина, и ти като мен гледаш много филми  ;D.
Не знам какво ще стане на 21-12-2012, но в северна Америка всички говорят за предстоящото събитие, за съжаление дори подрастващите са "компетентни". Тук се твърди, че ще има поток от метеорити. С една дума, Земята ще бъде "обстреляна" от метеорити. От друга страна ще стане силно пропукване на земните пластове (покачване на вътрешната температура в земното ядро). Водната маса ще залее за едно денонощие цялата земна повърхност. Ако има някой, който ще се спаси, то това са хората в "ноевия ковчег". Твърди се, че има разработка на нещо като огромна подводница (намираща се в Китай, защото именно там приливната вълна ще премине последна), в която ще бъдат събрани хора от всичките раси, както и множество животински екземпляри. Историята напомня много за ноевия ковчег.

*

Divna

« Отговор #16 -: Юли 12, 2010, 06:17:51 pm »
Вижън, знам ги всички филми за 2012  ;D. Аз с това започнах и поста си, че много филмии гледам  ;).
Желанието ми беше само да споделя как тук коментират събитието, а то е ясно, че идеята за събитието е продиктувана от гледането на предавания, четенето на материал в/у евентуалното събитие и т.н. Всеки според вярванията и според усещането. За едни то е свързано само с психически и духовни промени, а за други с физически (свършека на света).
Аз лично не желая да мисля за това. Каквото е писано ще стане. Никой не си е избягал от съдбата. 

*

Vision

• 3523
« Отговор #17 -: Юли 12, 2010, 06:38:10 pm »
Вижън, знам ги всички филми за 2012  ;D. Аз с това започнах и поста си, че много филмии гледам  ;).
Желанието ми беше само да споделя как тук коментират събитието, а то е ясно, че идеята за събитието е продиктувана от гледането на предавания, четенето на материал в/у евентуалното събитие и т.н. Всеки според вярванията и според усещането. За едни то е свързано само с психически и духовни промени, а за други с физически (свършека на света).
Аз лично не желая да мисля за това. Каквото е писано ще стане. Никой не си е избягал от съдбата. 

ясно  :blink:  аз това ''гледам много филми'' вече го възприемам в друг смисъл, нали на жаргон го използват младите в смисъл, че си се зомбирал, влязъл си в Матрицата и прочее и ми е трудно да го ''прочета'' в старият, традиционен смисъл.. :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

kaily

• 5145
« Отговор #18 -: Юли 12, 2010, 06:50:20 pm »
А как може да се провери дали наистина ще има изравняване на Слънцето с млечния път и т.н.? С някоя астрологична програма дали става?
Щото то всеки говори, ама има ли истина вътре - божа работа.

*

лилид

« Отговор #19 -: Юли 13, 2010, 11:40:34 am »
декември 2012 се свързва с нещо, което става на около 26 хил.години веднъж. някъде четох, че всъщност това астрономическо "нещо" се осъществява в период (от около 1987 до към 2020 и някоя си... ), което е логично предвид огромните разстояния

прецесия, прецесия на земната ос, прецесия на равноденствията...

и е свързано със слънцето и с галактическия център...

за потвърждение, ровичкам се да намеря инфо в официални астраномически сайтове, но нещо не успявам или нямам достатъчното време за да намеря

ето тук някои нещица все пак:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F
http://en.wikipedia.org/wiki/Precession#Axial_precession_.28precession_of_the_equinoxes.29
http://en.wikipedia.org/wiki/Axial_precession_%28astronomy%29

:mellow:

ето тук http://anahata.blog.bg/technology/2006/12/01/epohata-na-vodoleia.27451 на бг и с картинки илюстрирано, но ми се искаше да намеря нещо официално, от астрономите...
« Последна редакция: Юли 13, 2010, 02:44:48 pm от лилид »