Здравей Гост

ЗА СИЛАТА У НАС

• 43 Отговора
  • 9750 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:ЗА СИЛАТА У НАС
« Отговор #40 -: Юли 16, 2010, 12:26:01 pm »
Син топаз при нея е еквивален на Слънце т.е. засилва именно него.

Точно това питам.
Защо син топаз при нея е еквивалент на Слънце?
Дотук отговора ти звучи "Ами щото така". И не си скуби косите.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #41 -: Юли 16, 2010, 12:40:48 pm »
Защото трябва да ти пиша цели поеми ..
19-20 градуса в Стрелец символизират ледът(синъото), студено, север, традиции, все неща на Сатурн, а точно в този градус и се намира Слънце

Това е ясно, но как точно смяташ да подсилваш Слънце с неща, които са абсолютно противоположни на същността, силата и стихията му. Ти подсилваш по този начин господаря на съответния градус, но ако господарят на този градус е враждебен на планетата, попаднала там и убива нейните есенциални характеристики, един вид я отравя, как ще я излекуваш, като й даваш по-висока доза от същата отрова.

Разбираш ли, по твоята логика, ако една планета или светило се намира на място, където е наранена, ти я подсилваш чрез това, което я наранява. Интересно ми е да прочета каква е същността на такава практика. Можеш би да ми я изпратиш?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #42 -: Юли 16, 2010, 01:39:53 pm »
Примерно аз съм с АС скорпион - опозето на скорпион е Телец т.е. Венера ми е най-големия враг, което значи че не трябва да подсилвам Венера.
Отравянето за което говориш при нея ще върви по Меркурий не по Сатурн.

Ако ти си с асцендент Скорпион, подсилваш Марс. С неговия камък, или с камък на приятел на Марс.
Ако си с асцендент Стрелец, подсилваш Юпитер. С неговия камък, или с камък на приятел на Юпитер. Естествен приятел, не временен или комбо.

Ако обаче подсилваш Слънце, независимо в кой знак то се намира, подсилваш чрез камък на Слънце или приятел на Слънце. Естествен приятел. Подсилваш с подобно, не с противоположно. Това е логиката, която аз споделям.

Твоята логика е да подсилваш мястото, независимо от същността на планетата, която се намира на това място. Защо тогава ни трябва да гледаме достойнства на планетите, природа, същност, сигнификации и прочее. Практически, което и да е небесно тяло, попаднало в 19-тия градус на Стрелеца, ти подсилваш със син топаз. Логично, а?

Не ми трябват книжки за Сабианските символи. Имах предвид да ми пратиш на какво се основава твоя подход за топаза. Ако е по г-н Шмике, не си давай зор да го търсиш.

А за линка за шумерските клинописи благодаря, но като бягаш от директни отговори на директни въпроси, като ми се плъзгаш по темите за величието и всеобхватността на езотеричните учения, които не сме в състояние да разберем, веднага губя интерес към разговора.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #43 -: Юли 16, 2010, 01:50:27 pm »
Точно пък Марс не трябва да го подсилвам  ;D
Когато бях в Марс махадаша се случиха най-кофти нещата в живота ми, а тогава много стабилно го подсилвах

Ако си го "подсилвал" според твоята метода, хич и не съм изненадана  ;D.