Здравей Гост

Венера като наложница на Слънцето

• 114 Отговора
  • 14747 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
.
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 03:30:32 am от Синухе »

Re:Венера като наложница на Слънцето
« Отговор #1 -: Юли 18, 2010, 03:36:49 pm »
моята Венерка е на полусекстил от Слънцето

в прогностиката, този полусекстил активиран от планета /директивна, транзитна, прогресивна, соларна/   ако е в напрегнат асп. към Слънцето, ще е в хармоничен към Венера или обратното,та проявата им е винаги ,когато се появяват проблеми от напр.асп. намирам и спасително, благоприятно решение като по чудо, ако една врата се затваря, друга се отваря съвсем скоро и запълва вакума ,липсите ;) ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #2 -: Юли 18, 2010, 04:37:10 pm »
  Не знам къде и кога съм си заслужила такова гадно положение на Венера. Имам чувството, че като бушуват бури в сърцето ми се изпепеляват цели планети - а Венерата е най-отпред.
  Намира се точно на 45 от Слънцето и точно 90 от СЛВ, като Слънцето в този случай е връх на Кама, а Венера връх на Тао с възлите....Как се преработвааааааа товаааааааа -  :91: Все от някъде някъв уй ще ми се навре...............

*

holanda

« Отговор #3 -: Юли 18, 2010, 04:45:01 pm »
  Все от някъде някъв уй ще ми се навре...............

от сърце ти пожелавам хубаво да ти стане  :88:

*

holanda

« Отговор #4 -: Юли 18, 2010, 05:18:08 pm »

хмм,малко неприятно се получи с тази Венера -полуквадрат със Слънцето,но квинтил с Луната.За съжаление незнам какви са възможните проявления,защото не съм се занимавала обстойно с минорните аспекти.Предполагам ,ще мога да дам отзив и мнение когато коментирате как се проявява при вас  :-\

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #5 -: Юли 18, 2010, 06:20:20 pm »

хмм,малко неприятно се получи с тази Венера -полуквадрат със Слънцето,но квинтил с Луната.За съжаление незнам какви са възможните проявления,защото не съм се занимавала обстойно с минорните аспекти.Предполагам ,ще мога да дам отзив и мнение когато коментирате как се проявява при вас  :-\

често срещан аспект в женските карти е полуквадарата Венера-Слънце....
един от най-положителните аспекти , колкото и невероятно да звучи.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #6 -: Юли 18, 2010, 06:26:42 pm »

може ли да се обосновеш..извинявай,просто нямам никаква информация и ще се радвам да науча нещо повече  :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Юли 18, 2010, 06:31:10 pm »

може ли да се обосновеш..извинявай,просто нямам никаква информация и ще се радвам да науча нещо повече  :blink:

ще научиш след малко , имам малко работа.. ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Юли 18, 2010, 06:47:48 pm »
Нямам аспект между Слънцето и Венера. Венера ми е в мидпойнта Слънце-Лилит.

*

Uran

• 6041
« Отговор #9 -: Юли 18, 2010, 06:56:09 pm »

Сериозно! :o
Аз го имам. Раздуй какво го прави така положителен. :blink:

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Юли 18, 2010, 07:04:30 pm »
Колкото може да бъде "положителен" един полуквадрат. положителен, положителен, ама колко да е положителен?

*

holanda

« Отговор #11 -: Юли 18, 2010, 07:11:11 pm »
Аз сега се замислих имам 46 градуса.. от слънце до венера  :unsure:
а като се има в предвид че венера е хармонизация.. не съм се замислял това колко може да ми влияе

чакай сега,това нали е добър аспект за жени..всеки по реда си,моля  :P

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Юли 18, 2010, 07:25:48 pm »
Аз сега се замислих имам 46 градуса.. от слънце до венера  :unsure:
а като се има в предвид че венера е хармонизация.. не съм се замислял това колко може да ми влияе

чакай сега,това нали е добър аспект за жени..всеки по реда си,моля  :P

прочети определението за полуквадрат, после п омисли и чак тогава се сугестирай.

*

holanda

« Отговор #13 -: Юли 18, 2010, 07:31:39 pm »

прочети определението за полуквадрат, после п омисли и чак тогава се сугестирай.

изрично съм казала,че нямам информация по въпроса.Не е лошо да се четат целите теми,особено докато са на няколко поста  :-\

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Юли 18, 2010, 07:33:04 pm »

изрично съм казала,че нямам информация по въпроса.Не е лошо да се четат целите теми,особено докато са на няколко поста  :-\

Много добре те разбрах, прочела съм темата.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Юли 18, 2010, 07:35:12 pm »
Минорни аспекти, в т.ч. полуквадрат: http://www.astrophoenix.at/astrologie_bg.htm

Цитат
Планети в полуквадрат в повечето случаи носят стрес и неочаквани краткотрайни напрежения вследствие на проблеми, чието решението е било пренебрегнато и оставено наполовина.

*

holanda

« Отговор #16 -: Юли 18, 2010, 07:37:52 pm »

звучи логично ако се приеме,че полуквадрата е дразнещ аспект.Но както при квадратите и опозициите на Юпитер,може и тук да има положителна проява.Не знам.Затова и питам.

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Юли 18, 2010, 07:48:30 pm »

звучи логично ако се приеме,че полуквадрата е дразнещ аспект.Но както при квадратите и опозициите на Юпитер,може и тук да има положителна проява.Не знам.Затова и питам.

Прекаляването или непризнаването на граници (по квадратите и опозициите на Юпитер) за положителен аспект ли го смятате?

Който си има аспект между слънце и венера, значи ще си го отработва в домовете, които слънцето и венера управляват.  Тези домове вече са свързани, чрез принципите на венера и слънцето. Който си няма аспект, няма какво да отработва...

Но минорните аспекти са толкова слаби на фона на мажорните, че почти не се осъзнават.

*

holanda

« Отговор #18 -: Юли 18, 2010, 08:06:24 pm »
Прекаляването или непризнаването на граници (по квадратите и опозициите на Юпитер) за положителен аспект ли го смятате?

Но минорните аспекти са толкова слаби на фона на мажорните, че почти не се осъзнават.

стереотипното мислене,живота в граници и правила по-добре ли е? реторичен въпрос... Имам квадрати на Юпитер,имам и опoзиции на Юпитер-не съм съдена за неморални обществени прояви все още и смятам,че при мен се проявява като философско търсене.Това за Юпитер.

колкото до минорните аспекти-споделям позицията ти,доколкото мога да го направя...все пак не съм много наясно и тепърва ги разглеждам като проява.чакам мнението на Марая.Понякога малките ,неуловими аспекти са по-коварни или обратно,защото човек не ги осъзнава толкова явно.Не идват като забележимо събитие или начин,които да забележиш

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Юли 18, 2010, 08:25:31 pm »

стереотипното мислене,живота в граници и правила по-добре ли е? реторичен въпрос... Имам квадрати на Юпитер,имам и опoзиции на Юпитер-не съм съдена за неморални обществени прояви все още и смятам,че при мен се проявява като философско търсене.Това за Юпитер.

И аз имам квадратура на Марс с Юпитер и не съм съдена...но прекалявам с разпиляването на енергия, качество характерно за юпитер. Така, че негативните аспекти на "щастливите" планети не са безобидни. по Юпитер са и болестите на прекаляването и угаждането. Но да не "прекалявам" в посока Юпитер...темата е за Венера.