Здравей Гост

Венера като наложница на Слънцето

• 114 Отговора
  • 14788 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Венера като наложница на Слънцето
« Отговор #20 -: Юли 18, 2010, 08:29:14 pm »
Колкото може да бъде "положителен" един полуквадрат. положителен, положителен, ама колко да е положителен?

сега да кажа....., всеки един от аспектите е дуалистичен.
това не е таина за никой от нас.
АЗ НЕ СЪМ ГО ОТКРИЛА! А ПРОЧЕЛА! и дълго мислих над това! години може би! защото аз имам такъв аспект.  автора е  НИКОЛАЙ ДОЙНОВ. та в мислене какво открих- това е най-творческия и адаптивен аспект. това е аспекта на новото начало , аспекта на онова скритото , което всеки планетарен досег вади на бял свят. тук винаги има приключване , защото след 45* следва 60*.
така си го обяснявам....слънцето и венера в каквито и аспекти да са имат есенциални достойнства , който са творчество и хармония....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юли 18, 2010, 08:36:36 pm »
Да, и за това често се говори, че аспектът Слънце/Венера предполага добра визия, обноски и т.н. с две думи очарователен тип.  ;)

Въобще не е задължително.
Познавам две жени със Слънце в близък съвпад с Венера - и при двете липсва финес, няма женствено излъчване, не са хубави. Лош вкус.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Юли 18, 2010, 08:41:43 pm »
Слънцето в съвпад с венера не е индикация за красота...., ама изобщо!
слънцето придава мъжки израз на Венера , може и да я изгори и в буквален и в преносен смисъл.
мойто мнение :blink:, колкото по-далече от слънцето , толкова по-добре , толкова повече възможност за изява на венерата....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Юли 18, 2010, 08:42:16 pm »
Най-вероятно защото в твоите случеи съвпадът е в твърд аспект с някой малефик, примерно.

Позна.  :P
При едната Венера е изгорена в Дева, в Т-квадрат с Марс и Нептун.
При другата изгарянето е в Близнаци, в Т-квадрат с Нептун и Марс-Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Юли 18, 2010, 08:43:18 pm »

Същото важи и за Венера в първи дом, и за АС Везни. Тоест може да даде чар, елегантни обноски, но не винаги добра визия или красота.

Цитат
слънцето придава мъжки израз на Венера , може и да я изгори и в буквален и в преносен смисъл.

Нали се сещате за Ищар и слизането й при Ерешкигал?  :wink2:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Юли 18, 2010, 08:46:18 pm »
Моята Венера е в Стрелец през един знак от слънцето на 45 градуса, в съвпад с Нептун. Не чувствам някакво противоречие или напрежение по този повод  :rolleyes: По-скоро я чувствам хармонична. Мисля, че е идеализираща и блуждаеща.  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Юли 18, 2010, 08:46:33 pm »

Същото важи и за Венера в първи дом, и за АС Везни. Тоест може да даде чар, елегантни обноски, но не винаги добра визия или красота.

най-нелицеприятните хора , с много извънгабаритни черти и в буквалния смисъл грозни в практиката ми (около200карти на настоящия етап) имат асц-везни и изгряваща венера.
знам , че звучи шокиращо но е Факт!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Юли 18, 2010, 08:52:12 pm »
Марайче, наистина звучи учудващо това, в разрез с астрологичните "правила".
А само си помисли колко манипулирани раждания със секцио има, за да изгреят Везни на хоризонта, за което астрологът да гушне някой лев.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #29 -: Юли 18, 2010, 08:53:26 pm »
Моята Венера е в Стрелец през един знак от слънцето на 45 градуса, в съвпад с Нептун. Не чувствам някакво противоречие или напрежение по този повод  :rolleyes: По-скоро я чувствам хармонична. Мисля, че е идеализираща и блуждаеща.  :rolleyes:

Оооо, ти си била от баш от моя отбор, само дето моята е на 10 градуса от Слънцето и на 3 градуса от Нептун.  ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юли 18, 2010, 08:55:13 pm »
От гледна точка на Индийската астрология за най-проблематично се приема изгарянето на Венера, в сравнение с останалите планети. За Сатурн е малко условно, защото той по-скоро ще охлади слънчевото его, отколкото да бъде възпламенен.
За разлика от западната астрология при индийците понятие "казими" няма и то не се приема за специално достойнство на планетата. Планетата се счита за комбуста, т.е. изгорена.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #31 -: Юли 18, 2010, 08:58:17 pm »
Както казахме, зависи много дали Венера получва аспект от Сатурн, Марс, Луна, Нептун. Ако имаме квадрат и опозиции не можем да очакваме нито грация, нито обноски, нито култура, а за красота да не говорим. Но пак не е задължително...

Майка ми е Телец, с Венера в Овен, в опозиция към Нептун, и квадрат към съвпада на Уран и Юпитер в Рак, и навремето си беше точно Клеопатра, с много добър вкус към облеклото.

*

Инти

• 2068
« Отговор #32 -: Юли 18, 2010, 09:02:56 pm »
То май аз трябва да се охладя Огъня  ;D

Не ми говори за грозота, откакто прочетох как влия Сатурн в напрегнат аспект към Венера и се изплаших, щото транзитния  ми прави квадрат към натална Венера, и взех да се постягам малко, че много се разпуснах и надебелях.

*

Инти

• 2068
« Отговор #33 -: Юли 18, 2010, 09:06:21 pm »
Покажи една снимка красива Везничке  ;)

Да оборим статистиката .

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Юли 18, 2010, 09:10:35 pm »
Марайче, наистина звучи учудващо това, в разрез с астрологичните "правила".
А само си помисли колко манипулирани раждания със секцио има, за да изгреят Везни на хоризонта, за което астрологът да гушне някой лев.  :blink:

Лиленце , мога да ти го докажа със снимков материал и *визитни картички*, знам , че звучи ужасно за срам на астролозите от миналите векове /бог да ги прости/ ,но е факт. тук , няма да ги кача , но мога да ти пратя на лични! :blink: :(
пак казвам , по въпроса за Венера в съвпад слънце ;D ;D ;D , колкото по-далече от егоистичните , изпепеляващи и силни лъчи на слънце-толкова по-добре. ми представете си я в прегръдките на това огнено чудовище?!!! ;D ;D, как да се изяви и изрази, задушена ,изнемогваща ,изпепелена в неговата неотразима  прегръдка... :-\

някъде прочетох нещо и за сатурн, не ми се мисли за техния сексуален акт-съвпад-старец в/у девственица-ДЪРТ КОЗЕЛ МЛАДА ВЪРБА ЛЮЩЕШЕ...-неква ужасна песен , но вероятно писана за тоя съвпад....имат ,сурово и студено излъчване...хлад и и мраз...тръпката,погледа,красотата, а тя според мен идва от вътре...
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 09:16:14 pm от Марая »

*

Vision

• 3523
« Отговор #35 -: Юли 18, 2010, 09:18:25 pm »
Синухе нали каза, че очаква да се говори за най- отдалечените от слънцето венери?? :-\

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Инти

• 2068
« Отговор #36 -: Юли 18, 2010, 09:18:39 pm »
не ме набутвай,писах,че се имам за 'приятна''.Това не значи Клаудия Шифър  :P.

Да ти кажа честно, Клаудия никога не съм я намирала за красива, не знам какви аспекти и прави Венерата, ама даже и за чаровна не я намирам, пък ти ако желаеш се покажи.

Венерата за съжаление не е била за дълго девственица, тая морска пяничка бая богове е овършала.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Юли 18, 2010, 09:19:22 pm »
да не ебаваме мамата и на тая тема...., дайте да говорим само по същество.
Всички от тук сте красиви и точка...
давайте по същество ,щото като влезе :-[ дъртия козел с големите претенций и  полунонагон м/у Венера и Слънце свет ще ви се вие........ ;D :-[ :-X

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Юли 18, 2010, 09:21:08 pm »
Синухе нали каза, че очаква да се говори за най- отдалечените от слънцето венери?? :-\

Евала ти редкам Вицън/ ВИЖЪН НЕ МИ СЕ СЪРДИ МОЛИМ ТЕ , ПИСНА МИ ДА МИ МЕНКАТ ЛАПТОПИТЕ И ТУ СЪМ НА ФОНЕТИКА ТУ СЪМ БДЖ-КАТО ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ БАБИНОТО- УМРЕМ ТИ ЗА АВАТАРА-МНОГО МЕ КЕФИ/-конструктивна и аналитична дева! :88: :clap:

*

Vision

• 3523
« Отговор #39 -: Юли 18, 2010, 09:21:17 pm »

Ок. Аз спирам.  :-X Извинявам се, ако съм нарушила правилата.  :-[

:25:

ужас :-X усещаш ли се колко си мнителна и как това натоварва околните с ужасно неприятната отговорност да са вечно виновни, каквото и да кажат, въпреки че въобще и не са се сетили за теб!!!!!!!

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..